Popularny post. Mates Napisano Luty 17, 2016 Popularny post. Share Napisano Luty 17, 2016 (edytowany) Siemanko! Więc tak: chciałem się wam pochwalić moją nową pracą, bo jest śmieszna Pracowałem na produkcji, ale zmieniłem niedawno "robotę" , bo stwierdziłem, że stać mnie na więcej... Zatrudniłem się jako pracownik punktu informacyjnego w galerii handlowej i.... mam nadzieję, że będę tu pracował do emerytury xD Praca polega na siedzeniu w punkcie informacyjnym w galerii handlowej, do którego prawie nikt nie podchodzi, bo nie ma żadnej tabliczki z napisem "informacja"... Siedzę na kamerach (chociaż nie jestem ochroniarzem xD) i nawet nie podejmuję interwencji w razie czego... Farelka grzeje mi w nogi, przerwę mam kiedy chcę, a co jest najlepsze nie muszę cały czas sztywno siedzieć w miejscu. Gdy wychodzę muszę wziąć ze sobą tablet, na którym widzę kamery, ale i tak w większości miejsc tablet nie ma zasięgu, i bardzo szybko się rozładowuje... Jest więc tylko "dla ściemy"... Nocą (czyli teraz) "obsługuję" (w cudzysłowiu, bo też g**** robię) recepcję hotelową (w galerii jest 4-gwiazdkowy hotel, sauna, siłownia, spa, basen, full wypas), a obsługa polega na wydawaniu gościom kart meldunkowych ^^(daję im papierek i muszą się podpisać)... Do tego odpowiadam za zamykanie galerii, oraz jej otwieranie, ale tego też nie robię zawsze (tylko jak nie ma konserwatorów, bo oni to robią)... Słowem: luz blues i zbijanie bąków... Stawka 10 zł na rękę i umowa zlecenie, ale jest szansa na awans i podwyżkę (po 3 miesiącach).. Nie wiem ile będę tutaj pracował, ale zrobię wszystko żeby mnie stąd nie wyje****, bo drugiej takiej fajnej pracy bez wyższego wykształcenia (mam średnie) chyba nie znajdę No, to tyle ode mnie Pochwaliłem się i w ogóle, myślę, że fajna rozkmina Pzdr Edytowano Luty 17, 2016 przez Mates 11 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chief Napisano Luty 18, 2016 Share Napisano Luty 18, 2016 Jedynie co, to tracisz na tej umowie śmieciowej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zegarmistrz Napisano Luty 18, 2016 Share Napisano Luty 18, 2016 7 godzin temu Chief napisał: Jedynie co, to tracisz na tej umowie śmieciowej. No tak - bo przecież na emeryturę nie będzie miał. A...ups...w tym kraju nikt nie będzie miał. Uczciwie. No to jak już sobie pożartowaliśmy - takie umowy są dobre, bo kasę pasz pewną i sam sobie odkładasz, choćby i w przysłowiową skarpetę, a przy odpowiednio rozplanowanych wydatkach nie jest to zwykle mało. Zatem pozostaje mi pogratulować 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alder Napisano Luty 18, 2016 Share Napisano Luty 18, 2016 Tak z czystej ciekawości, co robiłeś wcześniej? bo "Produkcja" to dość ogólnikowe określenie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Talar Napisano Luty 18, 2016 Share Napisano Luty 18, 2016 >tak działa wolny rynek Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1stChoice Napisano Luty 18, 2016 Share Napisano Luty 18, 2016 16 godzin temu Mates napisał: Stawka 10 zł na rękę Zadowala Cię taka kwota? 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Major Napisano Luty 18, 2016 Share Napisano Luty 18, 2016 Ja w zakładzie oczyszczania miasta mialem 18zł na 1h ale to inne okolicznosci hehe. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czekoladowy Zbysiu Napisano Luty 18, 2016 Share Napisano Luty 18, 2016 godzinę temu FirstChoice napisał: Zadowala Cię taka kwota? No za prace gdzie sie nic nie robi Chyba kazdy by sie cieszył (chociaz zalezy ile godzin robi). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eter Napisano Luty 18, 2016 Share Napisano Luty 18, 2016 Cytuj Stawka 10 zł na rękę i umowa zlecenie, Say no more. Ten kawałek oznacza że podczas opierdalania powinno się szukać czegoś innego... poza tym warto mieć większe ambicje niż nic nierobienie przez cały dzień Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1stChoice Napisano Luty 18, 2016 Share Napisano Luty 18, 2016 36 minuty temu Czekoladowy Zbysiu napisał: No za prace gdzie sie nic nie robi Chyba kazdy by sie cieszył (chociaz zalezy ile godzin robi). W Polsce za prace gdzie się nic nie robi zarabia się właśnie najwięcej. Potwierdzam. Nie, nie jestem politykiem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czekoladowy Zbysiu Napisano Luty 18, 2016 Share Napisano Luty 18, 2016 No ale to chyba studia musisz mieć ;-; albo ojca prezesa xd Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eter Napisano Luty 18, 2016 Share Napisano Luty 18, 2016 (edytowany) 3 minuty temu Czekoladowy Zbysiu napisał: No ale to chyba studia musisz mieć ;-; albo ojca prezesa xd Lub mieć pomysł na siebie + plan rozwoju 5 minut temu FirstChoice napisał: W Polsce za prace gdzie się nic nie robi zarabia się właśnie najwięcej. Potwierdzam. Nie, nie jestem politykiem. Też potwierdzam, choć czasem trzeba się ruszyć i popracować Edytowano Luty 18, 2016 przez Eter Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano Luty 18, 2016 Autor Share Napisano Luty 18, 2016 godzinę temu FirstChoice napisał: Zadowala Cię taka kwota? 10 zł na godzinę mi zupełnie wystarcza To i tak jest lepiej niż dużo ludzi ma Nigdy nie byłem za bardzo wybredny w kwestiach finansowych, więc dam radę 4 godziny temu Alder napisał: Tak z czystej ciekawości, co robiłeś wcześniej? bo "Produkcja" to dość ogólnikowe określenie. Robiłem wiele rzeczy Wcześniej pracowałem (aż tydzień!!! :D) w zakładzie, który zajmuje się produkcją pasków rozrządu do samochodów... Spierd****** na L4, bo mi się kompletnie ta praca nie podobała Umowa co 2 tygodnie (tymczasowa o pracę), przed i po każdej zmianie trzeba było zapie***** do przełożonego, żeby podpisał godziny, jedna osoba obsługuje 3 maszyny na raz!!!(*sick*), no i z linii produkcyjnej można było zejść równo o 6 rano, a nie jak w większości zakładów o 5:50, przez co spóźniałem się na autobus... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khawker Napisano Luty 18, 2016 Share Napisano Luty 18, 2016 Jeżeli chodzi o mnie, to taka praca by mnie nie zadowoliła. Wynagrodzenie jest małe...zero rozwoju... Po prostu mam ambicję na stabilną i dobrze płatną pracę, żebym mógł sobie życie ułożyć, założyć rodzinę i mieć co odkładać na emeryturę (+ewentualny wyadek) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano Luty 18, 2016 Autor Share Napisano Luty 18, 2016 1 minutę temu Eter napisał: Lub mieć pomysł na siebie + plan rozwoju Też potwierdzam, choć czasem trzeba się ruszyć i popracować Mam pomysł na siebie- albo skończę anglistykę (byłem na 3 roku, ale przerwałem- złe towarzystwo, imprezy, itp :P), albo pójdę zaocznie na administrację Matura dosyć dobrze mi poszła, nie chcę tego zmarnować Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eter Napisano Luty 18, 2016 Share Napisano Luty 18, 2016 Nie zawsze studia są wyznacznikiem sukcesu - ja jestem "tylko" technikiem informatykiem z maturą (dość dobrze zdaną) a uważam że sukces zawodowy osiągnąłem 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano Luty 18, 2016 Autor Share Napisano Luty 18, 2016 3 minuty temu Eter napisał: Nie zawsze studia są wyznacznikiem sukcesu - ja jestem "tylko" technikiem informatykiem z maturą (dość dobrze zdaną) a uważam że sukces zawodowy osiągnąłem To prawda, że studia to nie wszystko Ale mimo wszystko uważam, że trochę dają... Poza tym mam na sobie dużą presję- kuzyn, wyższe, wszystkie kuzynki ze strony mamy- wyższe, mama i tata też mają wyższe i dużo studiów podyplomowych Słowem: nie skończę studiów, to wypiszą mnie z rodziny xD Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OttonandPooky Napisano Luty 18, 2016 Share Napisano Luty 18, 2016 godzinę temu Mates napisał: To prawda, że studia to nie wszystko Ale mimo wszystko uważam, że trochę dają... Poza tym mam na sobie dużą presję- kuzyn, wyższe, wszystkie kuzynki ze strony mamy- wyższe, mama i tata też mają wyższe i dużo studiów podyplomowych Słowem: nie skończę studiów, to wypiszą mnie z rodziny xD I potem taka osoba idzie pod presją na studia, brak wiedzy, ale papierek ledwo co się "wywalczyło"... i potem mamy "specjalistę" który nic nie potrafi. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano Luty 18, 2016 Autor Share Napisano Luty 18, 2016 2 godziny temu OttonandPooky napisał: I potem taka osoba idzie pod presją na studia, brak wiedzy, ale papierek ledwo co się "wywalczyło"... i potem mamy "specjalistę" który nic nie potrafi. To nie jest do końca tak, że pod presją.... Brak wiedzy? Uwierz mi, że nie... Pamiętam większość z tego, o czym mówili mi przez te 3 lata studiów.... A "specjalistów którzy nic nie potrafią" jest dużo- najczęściej są to inżynierowie ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiiru Napisano Luty 18, 2016 Share Napisano Luty 18, 2016 Masz racje trzeba się kształcić puki można. Ja co prawda nie zdałem matury (nie zaliczona matematyka) , ale za to mam technika mechanika i jestem w trakcie kształcenia na Technika informatyka do tej pory zdawałem kwalifikacje E 12 I E 13 teraz będę kuł na E 14 . Natomiast potem myślę o zapisaniu się na kurs na Fototechnika (zawodowa fotografia, metody archiwizacji i grafika komputerowa). Co do roboty to nie ma co masz farta. Ja w swojej ostatniej pracy zarobiłem 1500zł na rękę składałem tam skutery motorowery i inną chińszcyznę , ale to była praktyka jeszcze z technikum. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano Luty 19, 2016 Autor Share Napisano Luty 19, 2016 5 godzin temu KamilPL 94 napisał: Masz racje trzeba się kształcić puki można. Ja co prawda nie zdałem matury (nie zaliczona matematyka) , ale za to mam technika mechanika i jestem w trakcie kształcenia na Technika informatyka do tej pory zdawałem kwalifikacje E 12 I E 13 teraz będę kuł na E 14 . Natomiast potem myślę o zapisaniu się na kurs na Fototechnika (zawodowa fotografia, metody archiwizacji i grafika komputerowa). Co do roboty to nie ma co masz farta. Ja w swojej ostatniej pracy zarobiłem 1500zł na rękę składałem tam skutery motorowery i inną chińszcyznę , ale to była praktyka jeszcze z technikum. No widzisz, farta mam, zobaczymy na jak długo, bo mój "koleżka" z pracy za bardzo wczuwa się w rolę i trochę mu odpie***** (chce wszystkimi rządzić), ale jestem dobrej myśli Pozdrawiam z pracy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo638 Napisano Luty 19, 2016 Share Napisano Luty 19, 2016 Do pracy trzeba mieć szczęście. Parę prac jest już za mną i sporo zależało od szczęścia/znajomości. Czasami lepiej jest mieć gorszą pracę niż nie mieć żadnej Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano Luty 19, 2016 Autor Share Napisano Luty 19, 2016 27 minuty temu turbo638 napisał: Do pracy trzeba mieć szczęście. Parę prac jest już za mną i sporo zależało od szczęścia/znajomości. Czasami lepiej jest mieć gorszą pracę niż nie mieć żadnej ale za to przeczytałem sobie na nocce 5 rozdziałów Fallout Equestria Urywa dupe !:V Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo638 Napisano Luty 19, 2016 Share Napisano Luty 19, 2016 17 minut temu Mates napisał: ale za to przeczytałem sobie na nocce 5 rozdziałów Fallout Equestria Urywa dupe !:V Ja pamiętam jak robiłem jeszcze na wulkanizacji 24H i na noce przywoziłem do pracy lapka i normalnie mogłem na nim siedzieć jak akurat nie było nic do roboty, wtedy w środku nocy oglądałem odcinki 4 sezonu z napisami Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1stChoice Napisano Luty 19, 2016 Share Napisano Luty 19, 2016 (edytowany) 12 godziny temu Czekoladowy Zbysiu napisał: No ale to chyba studia musisz mieć ;-; albo ojca prezesa xd Jesteś w błędzie. Wystarczy dobry pomysł na biznes. Cytuj 10 zł na godzinę mi zupełnie wystarcza Znajdziesz dziewczynę to przestanie. xD Edytowano Luty 19, 2016 przez FirstChoice 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się