Arjen Napisano Maj 8, 2016 Autor Share Napisano Maj 8, 2016 Rozkminiałem sobie ostatnio bardzo popularną grę - Portal/Portal 2. Z tego co wiem jest tam co-op (nie ma versus). Czy w związku z tym jest coś takiego jak czas ukończenia danej mapy? Jeśli tak, to byłby to mocny kandydat w kategorii platformowa, gracze ścigaliby się we dwóch kto szybciej ukończy dany level. Co myślicie? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Maj 8, 2016 Share Napisano Maj 8, 2016 Gra wymaga bardzo ścisłej współpracy (Portal 2). Nie ma tam raczej zegara...chyba. Zawsze można nagrać filmik jakimś frapsem czy innym ustrojstwem i wrzucić na YT. Graczy trzeba by dobierać losowo, tak aby nie stworzyć ekipy "wymiataczy". Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuracyja Napisano Maj 16, 2016 Share Napisano Maj 16, 2016 Mogę zapewnić streamy z niektórych gier. A do nagrywania tylko OBS. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Maj 16, 2016 Share Napisano Maj 16, 2016 Co z tym "projektem"? Mogę postawić prywatny serwer dla Trackmanii. Co prawda wspomina coś o trybie NAT, ale na PSN nie mam już z nim problemów, także powinno być OK. Dobiorę takie mapy, aby poziom trudności rósł stopniowo. Proponowane źródło gry - Steam. Każdy może zrobić screen po wyścigu, żeby udowodnić jakie miejsce zajął. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna Napisano Maj 16, 2016 Share Napisano Maj 16, 2016 Projekt zdech, bo Arjen preclem jest Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arjen Napisano Maj 16, 2016 Autor Share Napisano Maj 16, 2016 Nic nie zdechło. Dobrze, że terminu dokładnego nie podałem bo by mnie chyba wykastrowali. Generalnie mam dużo rzeczy na głowie, zmieniłem pracę i staram się w niej wykazać co oznacza duże zmęczenie i długie spanie (muszę być w pełni sił). Skoro jednak tak się niecierpliwicie to projekt powinien ruszyć w tym miesiącu. W sumie to planowałem najpierw ustalić listę gier, ale chyba można to pominąć i po prostu kreować plan punkt po punkcie. Wkrótce. Dobra, w tym tygodniu bo Luniasta się frustruje, że nie poświęcam dość czasu. Spoiler NIE W TYM TYGODNIU TO BĘDZIESZ RĘCZNIE ROBIŁ I DOWOZIŁ TĄ PIZZĘ. TAK, DOWOZIŁ RĘCZNIĘ, ROZUMIESZ? GŁODNA JESTEM. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arjen Napisano Maj 22, 2016 Autor Share Napisano Maj 22, 2016 Jak obiecałem tak jestem. Proponuję prosty układ - pod koniec weekendu będę ogłaszał gierkę, w ciągu tygodnia zbieramy graczy i gramy w następny weekend. Da nam to czas się przygotować. Oprócz tego możliwe, że będę szukał kogoś w stylu "konsultanta", tj. osoby która na danej grze się zna i zechce podzielić się doświadczeniem w kwestii organizacji i gry. Tak żeby jakoś to leciało. Jak obiecałem, tak rozpoczynam proces realizacji. Uznałem, że na pierwszy ogień pójdą wyścigi. Padła propozycja Trackmanii którą poparłem bo to prosta i świetna gierka przy której można się świetnie bawić. Sosen się wyrwał jak Luna z Księżyca więc mianuje go drugim organizatorem. Będzie też robił kebaby dla wygranych. No więc Trackmania Nations Forever. Gra jest do pobrania tutaj: http://trackmaniaforever.com/nations/ Serwer na hasło. Szczegóły odnośnie rywalizacji pojawią się z czasem. Mam tu na myśli mapy, zasady rywalizacji (czasówki czy miejsca itp). W międzyczasie dopracowujemy naszą akcję. Proponuję byśmy grali minimum we czterech - damy radę...? Do tego dorzucę, że im dany gracz uczestniczył w większej liczby rund, tym większa szansa na nagrodę. Prawdopodobnie będzie to losowanie na zasadzie "ilość rund = ilość kuponów w maszynie losującej". Musimy więc zebrać drużynę Lunarnych i Solarnych, może dawać jakieś malutkie plusy za reprezentowanie barw? Na przykład w Trackmanii pamiętam były malowania bolidu według narodów. Więc Lunarni mogliby śmigać w powiedzmy, barwach Estonii i Solarni Hiszpanii. Taki klimacik. Tak więc łapcie kumpli i koleżanki z forum, mówcie im co za zajebistą akcję ogarniamy, łapcie za klawiatury, pady, myszki i czym tam jeszcze gracie i lecimy z tym. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna Napisano Maj 22, 2016 Share Napisano Maj 22, 2016 Arjen preclu uprzedziłbyś choć dzień przed ogłoszeniem tego publice, że będę drugim organizatorem Teraz spoko obiecałem, że mógłbym pomóc w razie czego to pomogę, ale na drugi raz nie stawiaj mnie przed faktem dokonanym Wyluzuj, nic się nie dzieje. Jesteś drugim organizatorem, zanim ludzie się zapiszą i zaczniemy to minie prawie tydzień. Przez ten czas nie musisz nic robić. Tyle Ci chyba wystarczy by oswoić się z tą myślą, ya? ~ Arjen 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Maj 22, 2016 Share Napisano Maj 22, 2016 (edytowany) Jakie mapy wybieracie? Moim zdaniem najlepiej byłoby po kilka z pierwszych trzech poziomów trudności. Serwer na hasło (taka oczywista oczywistość). @Arjen Zapomniałem (?) wspomnieć w propozycjach - moim skromnym zdaniem, lepiej byłoby pobrać grę ze Steam. Wiem, nie każdy go ma, nie każdy go lubi, ale dzięki funkcji robienia screenshotów łatwiej będzie "zapisywać" rezultaty po każdym wyścigu... Właściwie to w dowolnej chwili. Nie trzeba żadnych programów do robienia screenów etc. F12 i po sprawie Przetestuję to. Edytowano Maj 22, 2016 przez Triste Cordis Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnuJ Napisano Maj 22, 2016 Share Napisano Maj 22, 2016 godzinę temu Triste Cordis napisał: Jakie mapy wybieracie? Moim zdaniem najlepiej byłoby po kilka z pierwszych trzech poziomów trudności. Serwer na hasło (taka oczywista oczywistość). Na serwerze płatnym czy jakoś przez LAN? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Maj 22, 2016 Share Napisano Maj 22, 2016 (edytowany) Darmowym postawionym przez jednego z graczy PS. Co do malowania. Można wybrać dowolny kolor (do frakcji), a na spoilerze i boku dać ksywkę lub skrót (u mnie Triste - całość nie wejdzie). Gdy to wszystko ruszy mogę zrobić jakiś "samouczek" @Sosna Ok. Edytowano Maj 22, 2016 przez Triste Cordis Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna Napisano Maj 22, 2016 Share Napisano Maj 22, 2016 Jak postawiony serwer to będę go stawiał albo ja, albo Arjen w zależności od tego, kto się pierwszy nawinie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Decaded Napisano Maj 22, 2016 Share Napisano Maj 22, 2016 3 godziny temu Sosna napisał: postawiony serwer a może chcecie stabilnego dedyka? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna Napisano Maj 23, 2016 Share Napisano Maj 23, 2016 Dec, może to i jest rozwiązanie tylko nie wiem, czy jest sens stawiać dedyka do danej gry na jedną rozgrywkę, chyba że masz jakiś na podorędziu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Decaded Napisano Maj 23, 2016 Share Napisano Maj 23, 2016 Na podorędziu mam serwer do dowolnej gry udostępniającej pliki serwerowe, gotowy do działania w kilkanaście minut ._. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna Napisano Maj 23, 2016 Share Napisano Maj 23, 2016 W takim wypadku spoko, jak coś to się odezwiemy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FoxySpring Napisano Maj 23, 2016 Share Napisano Maj 23, 2016 (edytowany) Niestety nie mogę wziąć udziału w grze ponieważ nie mam czasu Powodzenia życzę Edytowano Maj 23, 2016 przez TwilightSpringTrapPL Wypisuje się z zabawy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KougatKnave3 Napisano Maj 23, 2016 Share Napisano Maj 23, 2016 Gry które proponuje, są to one: - Blacklight Retribution - Futurystyczna strzelanka, są bardzo fajne sztuczki, np. Wallhack wimplementowany w grę, czyli hełmy które potrafią lokalizować przeciwników na całej mapie. Oraz HardSuity... czyli mechy. - Tropico 5 - Któż to nie zna gry z EL Presidente. Od 5 części istnieje tam możliwość grania w multiplayerze... więc czemu tego nie wykorzystać? - Star wars Battlefront 2 - wiecie, TEN battlefront przed nadejściem maszyny śmierci EA nazwanej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chief Napisano Maj 23, 2016 Share Napisano Maj 23, 2016 Sportowe: DSJ Strzelanki: TF2 lub CS:GO albo L4D2 Strategie: Civilization V Platformowa: Super Meatboy Gra akcji: Hotline Miami lub Rock of Ages Muzyczna: Audiosurf Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szonszczyk Napisano Maj 23, 2016 Share Napisano Maj 23, 2016 Gdzieś są zapisy? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Maj 23, 2016 Share Napisano Maj 23, 2016 21 minuty temu MasterOfRainbows napisał: Gdzieś są zapisy? Wskazówkę w poście pierwszym znajdziesz, mój młody padawanie. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ziemowit Napisano Maj 23, 2016 Share Napisano Maj 23, 2016 3 godziny temu Chief napisał: Sportowe: DSJ DSJ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuracyja Napisano Maj 23, 2016 Share Napisano Maj 23, 2016 Daję 50% szans że będzie stream. I niczego nie obiecuję. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FoxySpring Napisano Maj 23, 2016 Share Napisano Maj 23, 2016 4 godziny temu Kuracyja napisał: Daję 50% szans że będzie stream. I niczego nie obiecuję. A nagranie? Bo jakby co mogę pomóc bezinteresownie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuracyja Napisano Maj 23, 2016 Share Napisano Maj 23, 2016 2 minuty temu TwilightSpringTrapPL napisał: A nagranie? Bo jakby co mogę pomóc bezinteresownie Streamy się archiwizują automatycznie. Podepnę pod KTV od razu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts