Jump to content

I Polski Wirtualny "Ponymeet" Legend Of Equestria

1stChoice
 Share

Sprawdzenie ilości potencjalnych graczy.  

36 members have voted

1. 1. Zaznacz, jeśli weźmiesz udział.

• Wezmę udział w spotkaniu.
    • W te dni nie będę dostępny.
  2. 2. Które godziny spotkania najbardziej by Ci odpowiadały?

• Rano (8:00-12:00)
    • Południe (12:00-16:00)
    • Wieczór (16:00-20:00)
  3. 3. Które miejsce spotkania wolisz?

Recommended Posts

Cześć ^^

Wpadłem ostatnio na pomysł stworzenia wirtualnego ponymeetu z okazji nadchodzącego ostatniego otwartego weekendu testowego gry Legends Of Equestria- odbywać się to będzie dnia 30-31 lipca 2016. Na początku spotkalibyśmy się w jednym miejscu ( do wyboru Ponyville lub Canterlot) gdzie moglibyśmy pochwalić się swoimi OC'kami, porozmawiać w dość sporym towarzystwie, później pozwiedzać okolicę.

Godzina i miejsce spotkania zostanie ogłoszone kilka dni przed weekendem po wynikach ankiety.

Ogłoszenie

Meet w związku z przytłaczającą liczbą głosów nad innymi opcjami odbędzie się od godziny 18:00 ( zbiórka od 17:30).

Jako miejsce pierwszego spotkania wybrane zostało Ponyville- z tej okazji również się tak spotkamy a dokładnie na placu przed butikiem!

Dziękuje za uwagę.

Ponymeet ma na celu promocję gry MMORPG "Legends Of Equestria" w polskiej społeczności. Jest to jedyna taka, powstająca gra kucykowa.

Test Weekend zaczyna się już 29 lipca! To dobry czas na pobranie gry i wypróbowanie jej działania przed spotkaniem!

Wymagania gry ( po ostatnich poprawkach):

Spoiler

Minimalne ( uruchomienie gry i gra na najniższych ustawieniach):

CPU: Intel Pentium 4 HT 3.2 GHz lub szybszy.

RAM: 2 GB lub więcej.

GPU: Intel Graphics GMA 950 lub lepsza.

HDD: ok. 1,5 GB miejsce na dysku twardym.

( "komputer/laptop kupiony ok ~2007 nie powinien mieć problemu z odpaleniem gry"- Administrator Legends Of Equestria)

Zalecane ( płynna gra 60FPS/maks. ustawienia)

CPU: Intel i7-6700k Quad Core

RAM: 32 GB lub więcej

GPU: Nvidia GTX 1080 8GB lub lepsza

HDD: ok 1,5 GB miejsca na dysku twardym.

Informacja dla fanów! Premiera ostateczna gry została ogłoszona na Grudzień 2016 rok!

Strona oficjalna projektu: http://www.legendsofequestria.com

Forum: http://forum.legendsofequestria.com/

Regulamin:

Spoiler

1. Przekleństwa na czacie, obrazy itp. skutkują natychmiastowym wyrzuceniem- w niektórych przypadkach banem.

2. Spamowanie na czacie postami typu: POLSKA PRZEJMUJE EQUESTRIE!!!!!!111!!one!1 również.

3. Używanie nielegalnego oprogramowania ( tj. różnego rodzaju hacków) do ułatwienia sobie gry skutkuje banem permanentnym.

PLAN MEETA

( aktualizowany i może ulec zmianom)

1 Dzień (30 lipiec 2016)

18:00- Spotkanie w określonym miejscu i sprawdzenie obecności.

18:00-19:00- Przedstawienie swoich postaci, luźne pogadanki.

19:00-20:00 Przedstawienie możliwości gry i wycieczka po Ponyville.

2 Dzień (31 lipiec 2016)

18:00- Spotkanie w określonym miejscu i sprawdzenie obecności.

18:00-19:00 Luźne zwiedzanie lokalizacji i wspólne odkrywanie gry/expienie.

19:00-20:00 Wycieczka po Canterlot i okolicach+ zdjęcie ( "screenshot") grupowy. Miejsce- fontanna Canterlot.

Oficjalny wątek gry+ ogłoszenia:

I wydarzenie:

Edited by FirstChoice
  • Upvote 2

Zalecane ( płynna gra 60FPS/maks. ustawienia)

CPU: Intel i7-6700k Quad Core

RAM: 32 GB lub więcej

GPU: Nvidia GTX 1080 4GB lub lepsza

HDD: ok 1,5 GB miejsca na dysku twardym.

Spoiler

Jameson-Laughing-Gif-12.gif

Ale przyznam fajny pomysł. Może ludzie się skuszą i wyrobi się jakaś grupka z którą będzie można czasem pograć.

Bardzo chętnie pobiorę, o ile w ogóle będę miał jakieś sensowne FPS-y. Dzięki za info, w ogóle o tym nie słyszałem! Teraz tylko czekać na możliwość pobierania. Tylko najpierw trzeba mieć OC.

11 minut temu Wonsz napisał:

Bardzo chętnie bym z wami pograł, ale twórcy wybrali sobie bardzo niefortunny weekend, ponieważ będę wtedy w Niemczech na GalaConie :/

Szkoda- ale nic straconego. Zapraszam już na stałe w grudniu!

Twoja Optymalizacja dała mi raka.

2 edycje temu byłem, nie było za ciekawie, początek wyszedł miło ale potem... rozpiździel, w połowie odpuściłem sobie.

jeśli będzie @Silicius to pojawię się na 100% (nie mogę takiej okazji przegapić :P ) a tak to nie jestem pewien czy będzie czas i 2/10 jestem przekonany...

5 minut temu ASmaxPL napisał:

Pobiorę oraz będę.

Super! Zapraszamy!

1 minutę temu Simplistic napisał:

2 edycje temu byłem, nie było za ciekawie, początek wyszedł miło ale potem... rozpiździel, w połowie odpuściłem sobie.

2 edycje temu gra była dość niestabilna i crashable, dodatkowo wiele rzeczy było niedopracowanych. Teraz to się w pewnym stopniu zmieniło i gra powoli już jest przygotowywana do wydania oficjalnego w grudniu tego roku. Sam będziesz mógł wpaść i się przekonać- a jeśli gra Cię nie wciągnie, to tak czy inaczej zapraszamy na zdjęcie pamiątkowe!

@FirstChoice CHodziło bardziej o klimat i organizację. wciąż mam gdzieś na dysku screeny i nie zapomnę rozmów z ludźmi np. Hamerrykańcem pesymistą w Cukrowym Kąciku. Jeśli będzie ktoś kto na miejscu ogarnie i coś ciekawego i zajmującego zaplanuje (może jakiś konkurs?) to będę spełniony bardziej niż randomowym bieganiem w kółko

2 minuty temu Simplistic napisał:

@FirstChoice CHodziło bardziej o klimat i organizację. wciąż mam gdzieś na dysku screeny i nie zapomnę rozmów z ludźmi np. Hamerrykańcem pesymistą w Cukrowym Kąciku. Jeśli będzie ktoś kto na miejscu ogarnie i coś ciekawego i zajmującego zaplanuje (może jakiś konkurs?) to będę spełniony bardziej niż randomowym bieganiem w kółko

Plan podany w pierwszym poście to taki "ogólnik".

Uwierz, że planowane będzie coś więcej.

Coż przypatrywałem się 1 edycji gry i grafie była bardzo glitchująca się pozatm wydawała mi się troche pustawa plu miałem wtedy komputer eksponat z 2000 r. i gierka lekko mówią nie szła mi, ale teraz się przyłacze bo kompa mam w miarę, będę raczej używał swojego przezwiska Zandi, pod którym jestem znany niektórym ze starej forumowej gwardii ;)

4 godziny temu Zandicus Noctis Admirator napisał:

Coż przypatrywałem się 1 edycji gry i grafie była bardzo glitchująca się pozatm wydawała mi się troche pustawa plu miałem wtedy komputer eksponat z 2000 r. i gierka lekko mówią nie szła mi, ale teraz się przyłacze bo kompa mam w miarę, będę raczej używał swojego przezwiska Zandi, pod którym jestem znany niektórym ze starej forumowej gwardii ;)

1 edycja gry naprawdę była bardzo zglitchowana, tak samo 2, 3 i każda następna. Na szczęście udało się już usunąć wiele błędów a do grudnia mają być usunięte niemal całkowicie.

OGŁOSZENIE

Każdy kto chce wypróbować oficjalnego kreatora postaci zapraszam na stronę: http://www.legendsofequestria.com/media

Pozwoli to na stworzenie własnej postaci/odwzorowanie OC'ka jeszcze przed startem gry.

Przypominam, że jest to kreator przeglądarkowy i może się róznić od oficjalnego wydania i być uboższy w funkcje i efekty graficzne.

5 minut temu ATIMKOS napisał:

32GB ramu? To chyba nawet wiedźmin 3 tyle nie potrzebuje :/

To ustawienia zalecane i lekko przesadzone. Powstały niedawno w wyniku parodii, ponieważ poprzednia edycja gry miała problem z FPS'ami nawet na bardzo dobrym sprzęcie. :D Nie należy ich traktować na poważnie.

Jednak fakt- laptop 16 GB ram, i7, i GTX960m miał problem z odpaleniem płynnie gry w ostatniej edycji. Sam testowałem.

Edited by FirstChoice

4 godziny temu FirstChoice napisał:

To ustawienia zalecane i lekko przesadzone. Powstały niedawno w wyniku parodii, ponieważ poprzednia edycja gry miała problem z FPS'ami nawet na bardzo dobrym sprzęcie. :D Nie należy ich traktować na poważnie.

Jednak fakt- laptop 16 GB ram, i7, i GTX960m miał problem z odpaleniem płynnie gry w ostatniej edycji. Sam testowałem.

LOL Jak mi wiedźmin na max (bez hairworksów oczywiście) Działa na 60 FPS, a to mi będzie działać na mniejszych to optymalizacja jest serio kiepska xD. Ale w sumie to Pre Alpha i wgl dobrze że autorzy udostępniają możliwość gry. PS mam gotową postać do zobaczenia za 2 tyg

Ogłoszenie

Meet w związku z przytłaczającą liczbą głosów nad innymi opcjami odbędzie się od godziny 18:00 ( zalecam zbierać się już od godz. ~17:30).

Jako miejsce pierwszego spotkania wybrane zostało Ponyville- z tej okazji również się tak spotkamy a dokładnie na placu przed butikiem!

Dziękuje za uwagę.

Edited by FirstChoice