Lonley Shadow Napisano Październik 17, 2017 Share Napisano Październik 17, 2017 Jak słyszałem to miało się właśnie zakończyć na 13 doktorze, ale z tym serialem nic nie wiadomo zawsze to zmieniają, więc przepraszam za nie potrzebne sianie paniki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna Napisano Październik 17, 2017 Share Napisano Październik 17, 2017 póki co BBC podpisało z producentami serialu kontrakt na co najmniej 5 serii, więc na pewno nie jest to ostatni sezon Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lonley Shadow Napisano Październik 17, 2017 Share Napisano Październik 17, 2017 I dzięki bogu. Z chęcią wrócę do oglądania Doktora. Ciekaw jestem przygód 13 Doktora i prawdopodobnie kolejnych. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kathy Napisano Październik 18, 2017 Share Napisano Październik 18, 2017 Ja nie zamierzam przekreślać Jodie. Pewnie koniec końców i tak ją polubię, jak wszystkich pozostałych (oprócz 11-tego). Kiedy zostało ogłoszenie kto zagra nowego Doktora to w polskim fandomie wybuchła niezła "gównoburza", niektórzy uznali ostateczny upadek serialu xD Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna Napisano Październik 18, 2017 Share Napisano Październik 18, 2017 Szczerze mówiąc zupełnie nie mam pojęcia skąd się wzięło całe to oburzenie na płeć kolejnego wcielenia Doctora. Powiedziane było wielokrotnie zarówno w serialu, jak i w słuchowiskach z uniwersum, że gatunek władców czasu może zmieniać płeć podczas przechodzenia kolejnych regeneracji. Ba władcy czasu niekoniecznie muszą nawet przyjąć humanoidalną formę po regeneracji. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polineks Napisano Październik 20, 2017 Share Napisano Październik 20, 2017 Mnie cieszy, że Doktor został kobietą. To taki podmuch nowego, a zresztą Mistrz czy Kapitan straży z Gallifrey uznać należy za takie wprowadzenie do tego co będzie mieć miejsce. Sama aktorka wydaje się dobrym wyborem, więc niecierpliwie czekam na jej pierwszy występ> Póki co. Przed nami odcinek świąteczny, a w nim Dwunasty spotyka Pierwszego (Bradley to nie Hartnell, ale świetnie się w niego wcielił w "An Adventure in Space and Time") i to sprawia że się jaram coraz bardziej. Do tego Matt Smith ma sie w nim pojawić. Moffat odchodzi z pompą i nic tylko odliczam dni do premiery. A co wy sądzicie o świątecznym odcinku? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna Napisano Październik 20, 2017 Share Napisano Październik 20, 2017 no cóż raczej Hartnella ciężko byłoby zaangażować do roli pierwszego w 2017 roku, bo raczej nekromantą nikt z producentów nie jest, a nawet jeśli to szkielet raczej trudno nauczyć dialogów Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polineks Napisano Październik 20, 2017 Share Napisano Październik 20, 2017 To wiadomo Jednak muszę przyznać że Bradley w roli Hartnella prezentuje się dobrze i ciężko mi wyobrazić lepszego aktora do odwzorowania Pierwszego Doktora. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna Napisano Listopad 9, 2017 Share Napisano Listopad 9, 2017 no i ten zaprezentowali kreację 13 Doctor w pełni Spoiler cóż mogę rzec.... bardziej paskudnie się jej ubrać nie dało? xD Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lonley Shadow Napisano Listopad 10, 2017 Share Napisano Listopad 10, 2017 Przecież wiesz jaki styl ma Doktor. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna Napisano Listopad 10, 2017 Share Napisano Listopad 10, 2017 owszem wiem. Nie zmienia to faktu, że strój 13 jest zwyczajnie paskudny. Już to, co było przy prezentacji trzynastej jest o niebo lepsze od tego Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lonley Shadow Napisano Listopad 10, 2017 Share Napisano Listopad 10, 2017 (edytowany) Tu się zgodzę, ale po jakimś czasie przyzwyczajimy się do tego stroju. Ważna jest przecież fabuła, a strój to tylko dodatek. Edytowano Listopad 10, 2017 przez Sosna Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kathy Napisano Listopad 10, 2017 Share Napisano Listopad 10, 2017 (edytowany) Ja osobiście wolałam wdzianko z trailera. Bardzo w stylu New Who, pasowało jej. Ale wiecie co? Strasznie cieszę się z tej zmiany. Jak zobaczyłam zdjęcie to moja pierwsza reakcja: "Whaaaat?! To jest okropne!" ...i zaczęłam się śmiać. I jarać jak dzieciak, bo ten strój jest taki idiotyczny, taki kiczowaty Ekhem. Wybaczcie ten bełkot. Przeżywam właśnie fascynację klasycznym Doktorem (Witaj czwarty heh jeden odcinek i już zdążyłam się z nim zaprzyjaźnić). Tak więc, podoba mi się że twórcy postanowili nawiązać do stylu z klasyków. Niby ubranie to drobiazg, ale w pewien sposób wskazuje że szykują się spore zmiany. Nowa ekipa ma swoją wizję i nie boi się jej wprowadzać. Oby to wyszło serialowi na dobre. Swoją drogą, ciekawe jak będzie wyglądać TARDIS? Obstawiam że wnętrze też zmienią... Edytowano Listopad 10, 2017 przez Dairinn Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kathy Napisano Listopad 24, 2017 Share Napisano Listopad 24, 2017 Nie mogę się doczekać nowego odcinka świątecznego! Relacje dwóch Doktorów wydają się przezabawne i świetnie odtworzona postać Pierwszego. Dokładnie taki sam zrzęda jakiego zapamiętałam z początków serii Zastanawia mnie ten Hitler Kapitan, jaką on będzie miał rolę w tej historii. Spoiler Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kathy Napisano Styczeń 1, 2018 Share Napisano Styczeń 1, 2018 Oglądał ktoś "Twice Upon a Time"? Jak oceniacie ten finał? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian31215 Napisano Styczeń 1, 2018 Share Napisano Styczeń 1, 2018 Mi osobiście się podobał ten odcineka moja ocena to mocne 9 /10 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eksplorator Pustkowi Napisano Styczeń 1, 2018 Share Napisano Styczeń 1, 2018 (edytowany) Moim zdaniem odcinek genialny, jeden z lepszych. Nie podoba mi się tylko: UWAGA SPOILER Spoiler Nie podoba mi się, że kolejny Doktor jest kobietą... To nie pasuje, od zawsze był mężczyzna i tak powinno zostać. Hapfu. Jeszcze reinkarnacja Mistrza jako Missy to spoko, no ale żeby tak Doctora? Normalnie nie mogę -.- Edytowano Styczeń 1, 2018 przez Eksplorator Pustkowi 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna Napisano Styczeń 1, 2018 Share Napisano Styczeń 1, 2018 Lol od początku serialu było mówione, że władcy czasu są płynnopłciowi przy regenereracji więc nie rozumiem czemu hurr durr doctorowi to akurat nie pasuje. Złaszcza, że aktorka wcielająca się w rolę 13 Doctor jest dość charyzmatyczna, poza tym zdążyła powiedzieć tylko dwa słowa, więc jak dla mnie ma czystą kartę i daję jej duży kredyt zaufania. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kathy Napisano Styczeń 1, 2018 Share Napisano Styczeń 1, 2018 (edytowany) 1 godzinę temu, Eksplorator Pustkowi napisał: Moim zdaniem odcinek genialny, jeden z lepszych. Nie podoba mi się tylko: UWAGA SPOILER Odkryj ukrytą treść Nie podoba mi się, że kolejny Doktor jest kobietą... To nie pasuje, od zawsze był mężczyzna i tak powinno zostać. Hapfu. Jeszcze reinkarnacja Mistrza jako Missy to spoko, no ale żeby tak Doctora? Normalnie nie mogę -.- Też tak uważam. Moffat mnie rozczarował...tym że w ogóle nie rozczarował xD Nie przepadam za nim i zawsze byłam dość krytyczna, szczególnie jeśli chodzi o finały. Przy tym odcinku właściwie nie mam się do czego przyczepić. No może tylko Ben i Polly, za mało ich było. A co do Trzynastej, przyzwyczaisz się Jej pierwsze sceny były całkiem niezłe. Myślę że ta aktorka sprawdzi się jako Doktor. Edytowano Styczeń 1, 2018 przez Dairinn Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eksplorator Pustkowi Napisano Styczeń 1, 2018 Share Napisano Styczeń 1, 2018 (edytowany) 1 godzinę temu, Sosna napisał: Lol od początku serialu było mówione, że władcy czasu są płynnopłciowi przy regenereracji więc nie rozumiem czemu hurr durr doctorowi to akurat nie pasuje. Złaszcza, że aktorka wcielająca się w rolę 13 Doctor jest dość charyzmatyczna, poza tym zdążyła powiedzieć tylko dwa słowa, więc jak dla mnie ma czystą kartę i daję jej duży kredyt zaufania. "Lol" ale od początku serialu Doctor był facetem. Uważam, że tak powinno zostać Dlaczego mi to nie pasuje? Jeżeli coś ma ponad 700 odcinków i od 63 roku pozostaje NIEZMIENNE to znaczy, że nie powinno się tego ruszać bo najwidoczniej jest dobre. Jak dla mnie ta aktorka niczym specjalnym się nie wyróżnia, nie żebym jej nie lubił, jednak nie darzę jej sympatią. Tak więc, hm.. Lol 1 godzinę temu, Dairinn napisał: A co do Trzynastej, przyzwyczaisz się Jej pierwsze sceny były całkiem niezłe. Myślę że ta aktorka sprawdzi się jako Doktor. Jeżeli mi nie przypadnie do gustu to najwyżej nie będę oglądał i wrócę do starszych części/poczekam na coś lepszego z ich strony. Moffat nie pasuje mi na swoim stanowisku, cóż. Zobaczymy. Edytowano Styczeń 1, 2018 przez Eksplorator Pustkowi Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kathy Napisano Styczeń 1, 2018 Share Napisano Styczeń 1, 2018 (edytowany) 13 minut temu, Eksplorator Pustkowi napisał: "Lol" ale od początku serialu Doctor był facetem. Uważam, że tak powinno zostać Dlaczego mu to nie pasuje? Jeżeli coś ma ponad 700 odcinków i od 63 roku pozostaje NIEZMIENNE to znaczy, że nie powinno się tego ruszać bo najwidoczniej jest dobre. Jak dla mnie ta aktorka niczym specjalnym się nie wyróżnia, nie żebym jej nie lubił, jednak nie darzę jej sympatią. Tak więc, hm.. Lol Jeżeli mi nie przypadnie do gustu to najwyżej nie będę oglądał i wrócę do starszych części/poczekam na coś lepszego z ich strony. Moffat nie pasuje mi na swoim stanowisku, cóż. Zobaczymy. Ale nie powinniśmy tkwić tylko przy starych, sprawdzonych schematach. Trzeba eksperymentować! Może akurat to nowe i nieznane okazać się lepsze. Sądzę że unikanie zmian bardziej zaszkodzi serialowi, aniżeli ich wprowadzenie. A jak kobieta-Doktor nie wypali to zawsze mogą być kolejne regeneracje. Ja bym chciała rudego faceta na Doktora ^^ Edytowano Styczeń 1, 2018 przez Dairinn Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eksplorator Pustkowi Napisano Styczeń 1, 2018 Share Napisano Styczeń 1, 2018 Ostatnimi czasy najbardziej przypadł mi do gustu Capaldi i chciałbym, aby jeszcze trochę został. Cóż. Zamiast tego co mam? Wielkie rozczarowanie swoim serialem ulubionym Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna Napisano Styczeń 1, 2018 Share Napisano Styczeń 1, 2018 Gdyby nie zmiany ten serial zakończyłby się około 1970 roku i dziś mało kto by ten serial w ogóle kojarzył Ja również polubiłem Capaldiego w roli Doctora ale jednak moią ulubioną inkarnacją zostaje póki co jedenasta Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kathy Napisano Styczeń 1, 2018 Share Napisano Styczeń 1, 2018 1 minutę temu, Eksplorator Pustkowi napisał: Ostatnimi czasy najbardziej przypadł mi do gustu Capaldi i chciałbym, aby jeszcze trochę został. Cóż. Zamiast tego co mam? Wielkie rozczarowanie swoim serialem ulubionym Capaldi...kocham jego Doktora. Pierwszy raz płakałam przy przy pożegnaniu. Wszystkie poprzednie jakoś nie robiły na mnie wrażenia. Nahh mam nadzieję że to ostatni raz Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eksplorator Pustkowi Napisano Styczeń 1, 2018 Share Napisano Styczeń 1, 2018 Jeżeli zmiany nie są bezsensowne i rzeczywiście na coś konkretnego wpływają pozytywnie - Spoko. Jeżeli zmiany są po prostu bezsensowne i wręcz negatywne to ble. Po co takie zmiany? Pewnie poprawność polityczna wymagała, aby teraz to jakaś kobieta była doktorem Mnie tam się ta zmiana ani trochę nie podoba, a jak czytałem to nie tylko mnie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się