Jump to content

Piosenki i muzyka MLP

Recommended Posts

A ja się przyznaję do słuchania muzyki fandomowej. Najbardziej lubię Carbon Maestro, ale on... No cóż, nie daje znaku życia od 4 lat. Lubię też prace L-Traina, a ostatnio jestem zakochana w tym:

Spoiler

• Upvote 1

Ja mam dużo fandomowych utworów, do których czuję sentyment. 

Ten ma mega klimat i pazur, lubię słuchać podczas wieczornych spacerów. 

Spoiler

Utwory Koroshi-Ya, których mam pod dostatkiem dzięki uprzejmości@Wonsz.

Spoiler

Może jeszcze jedna piosenka, której po prostu przyjemnie się słucha. 

Spoiler

Edited by Salto
  • Upvote 2

Kiedyś już o tym pisałem, ale i tak pozwolę sobie wtrącić swoje trzy grosze do tematu, bo muzykę uwielbiam, a fandomową szczególnie :) Oprócz „normalnych” piosenek/albumów na telefonie

Spoiler

razem ponad 1000 utworów, od muzyki klasycznej i instrumentalnej, przez pop/polski pop i folk, muzykę country, aż do hip-hopu/rapu i rocka/metalu, po muzykę filmową/serialową/grową i nuty, których gatunku nie potrafię zdefiniować/należą do różnych gatunków... ogólnie można powiedzieć, że na moim telefonie można znaleźć wszystko... oprócz disco polo.

mam album, w którym umieściłem wszystkie piosenki z serialu, bez znaczenia, czy to długa i spektakularna „This Day Aria”, czy też któraś z króciutkich, zakręconych przyśpiewek Pinkie, które ledwo można nazwać piosenką ;) .
Mam też folder pełny „typowej” fandomowej muzyki, ale liczy skromne(?) 150 utworów. Ogólnie słucham wszystkiego co mi wpadnie w ucho, choć już od (niech spojrzę) 9 miesięcy nie mam nic nowego. W każdym razie bardzo lubię takich artystów jak:
4everfrebrony, PrinceWhateverer, EileMonty, P1K, CarbonMaestro, Aviators, Replacer, MandoPony, Przewalski's Ponies, Crusader!, EliasFrost... i wielu innych, bo każdy ma u mnie szansę, wystarczy, że coś mi wpadnie w ucho i już leci sub, lajk i co tam jeszcze :) Nie mam pojęcia, czy powyżsi wciąż coś tworzą (oprócz może Prince'a, 4everfreebrony i EileMonty), ale kiedyś na pewno. Dodatkowo mam kilka nutek z różnego rodzaju kanałów na YT, traktujących mniej czy bardziej o animacjach/voice actingu... czasem bowiem np. Magpiepony wrzuci jakąś piosenkę. Mówiąc krótko – z tematu fandomowej muzy nie wypadłem i jeszcze długo będę się nią cieszył... mogę polecić coś, jeśli kogoś to interesuje, o, np.

Spoiler

Spoiler

Spoiler

Spoiler

To piosenki, których słucham niemal codziennie... na rozgrzewkę. ;) Pozdrawiam

• Upvote 1
  • Thanks 1

• 2 years later...
  • 9 months later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...