Jump to content

Spoilery i Dyskusje o 5 Generacji

Niklas
 Share

Recommended Posts

4 godziny temu, Niklas napisał:

Jak donosi konto G5 Updates, Czesi wrzucili u siebie skriny z testowej wersji filmu Nowa generacja.

Ot kilka fajnych skrinów do obejrzenia: https://twitter.com/g5mlp/status/1569115554778337280

Przykłady w spoilerze:

Odkryj ukrytą treść

FcadpMiaAAAPT9s?format=jpg&name=large

FcadpMkacAE9W0O?format=jpg&name=large

* * * 

No i teraz mamy również trailer serialu Make Your Mark, link w spoilerze.

Premiera 26 września.

Odkryj ukrytą treść

Z tego zwiastuna zaciekawiły mnie dwie rzeczy. Po pierwsze: Spike ma chyba rywala, który jest bardzo uroczy! A po drugie...

Spoiler

Zwróciliście uwagę, że na końcu zwiastuna pojawiła się Twilight Sparkle?

Jak zapewne wiecie właśnie wyszedł trailer do drugiego odcinka make your mark i zobaczyłam na końcu ciekawą scenę z twilight mówiąca że jestem z tobą.Widzimy również zły zamek opaline i misty.Większość fanów myśli że on ajest jej służącą ale po głębszym zastanowieniu się opaline traktuje misty bardziej jak dobrą towarzyszkę oraz pomocnicę.Jakie jest wasze zdanie na temat 2 odcinka make your mark.?

Co do Opaline i tej drugiej to mam nadzieję że będą złoczyńcami trochę dłużej a nie jak w G4 rach-ciach i po strachu.
Jakby tak powoli wprowadzali jej historię to byłoby ciekawie.

Co do hologramu na końcu to ciekawe jest to, że jest w swojej mniejszej formie a druga rzecz to, czy tam są tylko jej wspomnienia, czy raczej jest tam jej cały "byt".

3 godziny temu, turbo638 napisał:

Co do Opaline i tej drugiej to mam nadzieję że będą złoczyńcami trochę dłużej a nie jak w G4 rach-ciach i po strachu.
Jakby tak powoli wprowadzali jej historię to byłoby ciekawie.

Ta druga to Misty xd

No ja też mam nadzieję, że zostaną z nami na cały sezon i będą różne rzeczy knuć. Tak samo mam nadzieję, że Misty nie będzie takim typowym popychadłem tej złej. 

Cytat

Co do hologramu na końcu to ciekawe jest to, że jest w swojej mniejszej formie a druga rzecz to, czy tam są tylko jej wspomnienia, czy raczej jest tam jej cały "byt".

Liczę, że to tylko jakieś wspomnienia. No bo jednak w G5 mieliśmy się oddalić od G4.

20 godzin temu, Niklas napisał:

Liczę, że to tylko jakieś wspomnienia. No bo jednak w G5 mieliśmy się oddalić od G4.

Też na to liczę ale wygląda to jakby się ekipa zmieniła i tak samo pomysł na G5.

W filmie Sunny i spółka miały swoje charaktery a teraz Sunny bardzo przypomina Twilight, Hitch zrobił się taką ofiarą jak Fluttershy, Izzy to już prawie 100% Pinkie.

Tylko Zipp i Pipp zostały pierwotne charaktery.

Nie zapominając o Discordzie w komiksach i teraz Twilight.

Tak więc słabo to wygląda.

Edited by turbo638

Jest Nowa polska książka związana z G5 "MLP Bajki 5 minut przed snem"
Ma też coś wspólnego z drugim odcinkiem
https://www.equestriadaily.com/2022/09/new-polish-5-minute-before-bedtime-g5.html

Co ciekawe na angielskiej stronie o tym jest wspomniane a u nas cisza:crazytwi:
EDIT:
Soundtrack z odcinka 2 jest już dostepny
https://www.equestriadaily.com/2022/09/make-your-mark-chapter-2-album-now-on.html

Edited by turbo638

• 2 weeks later...

Jakby się ktoś zastanawiał, kto 

Spoiler

podkładał głos Twilight widzianej w trailerze serialu, to tak, jest to nasza Tara Strong: Equestria Daily - MLP Stuff!: Tara Strong Confirmed for Voicing Twilight in "Make Your Mark" Chapter 2

* * *

Jeszcze dobrze nie wyszedł komiks nr 5, a już wrzucili okładkę numeru 10, który ukaże się w marcu 2023.

https://twitter.com/g5mlp/status/1574562739766571008

Spoiler

Fdn4NMzaIAAhPYx?format=jpg&name=4096x409

Edited by Niklas

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 5 months later...
  • 2 months later...

Są wieści o kolejnych odcinkach.
Nastepne 6 odcinków z serialu ma się pojawić między wrześniem a październikiem oraz w listopadzie ma się pojawić rozdział 6 o nazwie "Secrets of Starlight," który będzie zawierał 1 specjal i 3 zwykła odcinki.

Mini seria YT będzie kontynuowane w 2024r. i planowane jest 328 minut treści, są też przewidziane 4 specjale z Tell Your tale.

Źródło newsa:

EDIT:
https://www.equestriadaily.com/2023/06/everything-that-was-revealed-in-mlp.html

Jest dokładniejsze omówienie wcześniej pokazanych slajdów....

Spoiler

i nie wygląda to najlepiej dla "Make Your Mark"  i prawdopodobnie w 2024 roku nie będzie kontynuowane.

Edited by turbo638

• 3 months later...