BiP Napisano Październik 8, 2015 Share Napisano Październik 8, 2015 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo638 Napisano Październik 8, 2015 Share Napisano Październik 8, 2015 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisu Napisano Październik 8, 2015 Share Napisano Październik 8, 2015 Suchar z gatunku "Tymczasem w Rosji...": 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Major Napisano Październik 8, 2015 Share Napisano Październik 8, 2015 Suchar z gatunku "Tymczasem w Rosji...":Ukryta zawartośćHeh jako znawca Rosyjskiego sprzętu chce tylko przekazać że to nie jest wyrzutnia międzykontynentalnych rakiet balistycznych.To jest S300 ciężka obrona przeciwlotnicza i przeciwrakietowa. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisu Napisano Październik 8, 2015 Share Napisano Październik 8, 2015 Heh jako znawca Rosyjskiego sprzętu chce tylko przekazać że to nie jest wyrzutnia międzykontynentalnych rakiet balistycznych.To jest S300 ciężka obrona przeciwlotnicza i przeciwrakietowa.Też to zauważyłem, jednak dla laika nie ma to najmniejszego znaczenia. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silicius Napisano Październik 9, 2015 Share Napisano Październik 9, 2015 Tymczasem w Kanadzie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silicius Napisano Październik 10, 2015 Share Napisano Październik 10, 2015 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burry Napisano Październik 10, 2015 Share Napisano Październik 10, 2015 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisu Napisano Październik 19, 2015 Share Napisano Październik 19, 2015 (edytowany) Z dedykacją dla wszystkich uczniów klas ponadgimnazjalnych o profilu matematycznym:Po co matematyk idzie na dworzec?Pociągi. Edytowano Październik 19, 2015 przez szeregowy Joker 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Październik 19, 2015 Share Napisano Październik 19, 2015 5 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DDD Napisano Październik 22, 2015 Share Napisano Październik 22, 2015 (edytowany) A teraz czas na trochę wojska ^^ - Czemu ten pluton tak krzywo stoi!? - Piekli się kapral.- Bo ziemia jest okrągła - mówi jeden z żołnierzy - Kto to powiedział!?- Kopernik- Kopernik wystąp!- Przecież umarł- Dlaczego nikt mi o tym nie zameldował? Edytowano Październik 22, 2015 przez bolish77 5 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisu Napisano Październik 22, 2015 Share Napisano Październik 22, 2015 (edytowany) To ja nie będę gorszy .Wybucha wojna. Ogłaszają mobilizację. Kowalski i Nowak, najlepsi kumple idą się stawić na komisję wojskową. Siadają razem na korytarzu, kolejni rekruci są przydzielani do odpowiednich jednostek. Nadeszła pora na Kowalskiego. Po wejściu do pokoju kapral pokazuje mu zdjęcie samolotu:- Kowalski, wiesz co to jest?- Nie mam pojęcia, nigdy czegoś takiego nie widziałem.Na następnym zdjęciu widnieje czołg:- A to, wiesz co to?- Eee no to jest czołg.- Wspaniale, a umiesz go obsłużyć?- Niestety nie.Podoficer otwiera szafkę stojącą obok i wyjmuje karabin.- A co powiesz mi o tym?- AK 47, kaliber 7.62mm, szybkostrzelność teoretyczna...- Dobrze, wystarczy, do piechoty.Kowalski wychodzi z pokoju, podbiega do niego Nowak:- I jak było?- Jestem w piechocie. Słuchaj na początku pokażą ci zdjęcia jakiegoś sprzętu. Mów , że nie wiesz co to jest. Na koniec wyjmą z jedynej tam stojącej szafy kałaszka. Powiedz, że umiesz z niego strzelać i będziemy razem w piechocie.Przychodzi kolej Nowaka. Zdjęcie samolotu:- Wiesz co to jest?- Nie mam pojęcia.Zdjęcie czołgu:- A to?- Też nie.Zdenerwowany kapral krzyczy:- To co ty do cholery wiesz?!- Wiem, że w szafie trzymacie AK-47.- Dobrze Nowak, dobrze, do wywiadu.. Edytowano Październik 22, 2015 przez szeregowy Joker 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Major Napisano Październik 22, 2015 Share Napisano Październik 22, 2015 A teraz ja.Ale będzie sucho Ak47 się zaciął 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syrth Napisano Październik 22, 2015 Share Napisano Październik 22, 2015 W radzieckiej Rosji grają w rosyjską ruletkę pistoletem 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reedman_PL Napisano Październik 23, 2015 Share Napisano Październik 23, 2015 Jak akurat jesteśmy przy temacie: 4 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Minish, Hero of the Storm Napisano Październik 23, 2015 Share Napisano Październik 23, 2015 (edytowany) Jak coś:Rozkaz dowództwa armii radzieckiej o przyjęciu karabinu do uzbrojenia oficjalnie odrzucił jakiekolwiek oznaczenia rocznikowe. Z tego powodu używanie nazwy AK-47 w stosunku do jakiejkolwiek odmiany seryjnej karabinka jest więc nadużyciem i błędem terminologicznym. Wszelkie oznaczenia typu: AK-46, AK-47 i AK-48 dotyczą wyłącznie poszczególnych odmian rozwojowych karabinu. W armii radzieckiej karabin zawsze występował jako AK lub AKS bez oznaczenia roku. Występował również pod kodowym oznaczeniem – Wyrób 56-A-212 (AK) lub 212M (AKS).Prosto z wiki *** Edytowano Październik 23, 2015 przez Minish, Hero of the Storm 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reedman_PL Napisano Październik 23, 2015 Share Napisano Październik 23, 2015 @Minish, Hero of the Storm Zgadza się, ale jeśli mamy już być dokładni, to w dzisiejszych czasach występują niemalże tylko karabinki (7,62 i 5,45 x 39mm to naboje pośrednie, a nie karabinowe) wywodzące się z modelu AKM. A żeby nie było offtopu: 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Październik 24, 2015 Share Napisano Październik 24, 2015 (edytowany) Edytowano Październik 24, 2015 przez BRONIESiPEGASIS 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo638 Napisano Październik 24, 2015 Share Napisano Październik 24, 2015 Co to jest rzeka ?Rzeka to jest przeszkoda terenowa o wilgotności 100% Kiedy żołnierz może używać broni ?Kiedy Bronia skończy 18 lat. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Minish, Hero of the Storm Napisano Październik 24, 2015 Share Napisano Październik 24, 2015 SUCHAR: Jestem śmieszny. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo638 Napisano Październik 24, 2015 Share Napisano Październik 24, 2015 Może coś o francuskim wojsku. - Ile biegów mają francuskie czołgi?- 5 wstecznych i jeden do przodu .... na wypadek gdyby francuzów zaatakowano od tyłu... - Co jest pierwszą rzeczą jakiej uczą się Francuzi po wstąpieniu do armii?- Jak poddać się w przynajmniej dziesięciu językach. - Ilu potrzeba Francuzów, aby obronić Paryż?- Nie wiadomo, do tej pory nigdy tego nie próbowano. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reedman_PL Napisano Październik 24, 2015 Share Napisano Październik 24, 2015 No to może dalej:1) W muzeum wystawiono francuski karabin z II Wojny Światowej, z opisem "Nie strzelany, raz upuszczony".2) Dlaczego francuski myśliwiec nazywa się "Mirage"? - Bo nikt nigdy nie widział go na polu bitwy.3) Dlaczego francuskie wojska specjalne noszą mundury bez szwów pod pachami?- Dla wygodniejszego podnoszenia rąk. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Październik 25, 2015 Share Napisano Październik 25, 2015 Dlaczego Francuskie czołgi mają 2 białe flagi?Nawypadek gdyby ta pierwsza się zgubiła. Dlaczego Franuzi mają opalone pachy?Bo ciągle trzymają ręce w górze. 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisu Napisano Październik 25, 2015 Share Napisano Październik 25, 2015 Przychodzą uchodźcy na matematykę......a tam granice. 4 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reedman_PL Napisano Październik 26, 2015 Share Napisano Październik 26, 2015 @szeregowy Joker Czyżby sadistic.pl ? Awantura dwóch bezdomnych:- Jeśli jeszcze raz będziesz przybijał gwoździe moimi skarpetami to połamię ci spodnie! I z wczorajszymi wyborami: 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się