Major Posted October 1, 2015 Share Posted October 1, 2015 +18 Co ma kobieta w majtkach?Cmentarz bo przyjmuje tylko sztywnych xd 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krisu Posted October 1, 2015 Share Posted October 1, 2015 Co ma chłop w spodniach?Chłop w spodniach ma chodzić. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Major Posted October 1, 2015 Share Posted October 1, 2015 Hmmm mówić ten suchar czy nie.Dobra ale Tomasze nie bijcie mnie Żona się pyta męża.-Dlaczego nazwałeś naszego syna Tomasz?A mąż na to.-Jak nie chciałaś z gumą To-masz ^^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krisu Posted October 1, 2015 Share Posted October 1, 2015 Stare, ale jare:Rozliczenie wieczorne w koszarach. Porucznik wywołuje jednego z żołnierzy:- Kowalski!- Jestem! - zgłasza się żołnierz.- Nie widziałem was na dzisiejszych zajęciach z kamuflażu.- Dziękuję, panie poruczniku! 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiP Posted October 3, 2015 Share Posted October 3, 2015 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiP Posted October 5, 2015 Share Posted October 5, 2015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiP Posted October 8, 2015 Share Posted October 8, 2015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
turbo638 Posted October 8, 2015 Share Posted October 8, 2015 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krisu Posted October 8, 2015 Share Posted October 8, 2015 Suchar z gatunku "Tymczasem w Rosji...": 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Major Posted October 8, 2015 Share Posted October 8, 2015 Suchar z gatunku "Tymczasem w Rosji...":Ukryta zawartośćHeh jako znawca Rosyjskiego sprzętu chce tylko przekazać że to nie jest wyrzutnia międzykontynentalnych rakiet balistycznych.To jest S300 ciężka obrona przeciwlotnicza i przeciwrakietowa. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krisu Posted October 8, 2015 Share Posted October 8, 2015 Heh jako znawca Rosyjskiego sprzętu chce tylko przekazać że to nie jest wyrzutnia międzykontynentalnych rakiet balistycznych.To jest S300 ciężka obrona przeciwlotnicza i przeciwrakietowa.Też to zauważyłem, jednak dla laika nie ma to najmniejszego znaczenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silicius Posted October 9, 2015 Share Posted October 9, 2015 Tymczasem w Kanadzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silicius Posted October 10, 2015 Share Posted October 10, 2015 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Burry Posted October 10, 2015 Share Posted October 10, 2015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krisu Posted October 19, 2015 Share Posted October 19, 2015 (edited) Z dedykacją dla wszystkich uczniów klas ponadgimnazjalnych o profilu matematycznym:Po co matematyk idzie na dworzec?Pociągi. Edited October 19, 2015 by szeregowy Joker 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiP Posted October 19, 2015 Share Posted October 19, 2015 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DDD Posted October 22, 2015 Share Posted October 22, 2015 (edited) A teraz czas na trochę wojska ^^ - Czemu ten pluton tak krzywo stoi!? - Piekli się kapral.- Bo ziemia jest okrągła - mówi jeden z żołnierzy - Kto to powiedział!?- Kopernik- Kopernik wystąp!- Przecież umarł- Dlaczego nikt mi o tym nie zameldował? Edited October 22, 2015 by bolish77 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krisu Posted October 22, 2015 Share Posted October 22, 2015 (edited) To ja nie będę gorszy .Wybucha wojna. Ogłaszają mobilizację. Kowalski i Nowak, najlepsi kumple idą się stawić na komisję wojskową. Siadają razem na korytarzu, kolejni rekruci są przydzielani do odpowiednich jednostek. Nadeszła pora na Kowalskiego. Po wejściu do pokoju kapral pokazuje mu zdjęcie samolotu:- Kowalski, wiesz co to jest?- Nie mam pojęcia, nigdy czegoś takiego nie widziałem.Na następnym zdjęciu widnieje czołg:- A to, wiesz co to?- Eee no to jest czołg.- Wspaniale, a umiesz go obsłużyć?- Niestety nie.Podoficer otwiera szafkę stojącą obok i wyjmuje karabin.- A co powiesz mi o tym?- AK 47, kaliber 7.62mm, szybkostrzelność teoretyczna...- Dobrze, wystarczy, do piechoty.Kowalski wychodzi z pokoju, podbiega do niego Nowak:- I jak było?- Jestem w piechocie. Słuchaj na początku pokażą ci zdjęcia jakiegoś sprzętu. Mów , że nie wiesz co to jest. Na koniec wyjmą z jedynej tam stojącej szafy kałaszka. Powiedz, że umiesz z niego strzelać i będziemy razem w piechocie.Przychodzi kolej Nowaka. Zdjęcie samolotu:- Wiesz co to jest?- Nie mam pojęcia.Zdjęcie czołgu:- A to?- Też nie.Zdenerwowany kapral krzyczy:- To co ty do cholery wiesz?!- Wiem, że w szafie trzymacie AK-47.- Dobrze Nowak, dobrze, do wywiadu.. Edited October 22, 2015 by szeregowy Joker 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Major Posted October 22, 2015 Share Posted October 22, 2015 A teraz ja.Ale będzie sucho Ak47 się zaciął 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PervKapitan Posted October 22, 2015 Share Posted October 22, 2015 W radzieckiej Rosji grają w rosyjską ruletkę pistoletem 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reedman_PL Posted October 23, 2015 Share Posted October 23, 2015 Jak akurat jesteśmy przy temacie: 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Minish, Hero of the Storm Posted October 23, 2015 Share Posted October 23, 2015 (edited) Jak coś:Rozkaz dowództwa armii radzieckiej o przyjęciu karabinu do uzbrojenia oficjalnie odrzucił jakiekolwiek oznaczenia rocznikowe. Z tego powodu używanie nazwy AK-47 w stosunku do jakiejkolwiek odmiany seryjnej karabinka jest więc nadużyciem i błędem terminologicznym. Wszelkie oznaczenia typu: AK-46, AK-47 i AK-48 dotyczą wyłącznie poszczególnych odmian rozwojowych karabinu. W armii radzieckiej karabin zawsze występował jako AK lub AKS bez oznaczenia roku. Występował również pod kodowym oznaczeniem – Wyrób 56-A-212 (AK) lub 212M (AKS).Prosto z wiki *** Edited October 23, 2015 by Minish, Hero of the Storm 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reedman_PL Posted October 23, 2015 Share Posted October 23, 2015 @Minish, Hero of the Storm Zgadza się, ale jeśli mamy już być dokładni, to w dzisiejszych czasach występują niemalże tylko karabinki (7,62 i 5,45 x 39mm to naboje pośrednie, a nie karabinowe) wywodzące się z modelu AKM. A żeby nie było offtopu: 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiP Posted October 24, 2015 Share Posted October 24, 2015 (edited) Edited October 24, 2015 by BRONIESiPEGASIS 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
turbo638 Posted October 24, 2015 Share Posted October 24, 2015 Co to jest rzeka ?Rzeka to jest przeszkoda terenowa o wilgotności 100% Kiedy żołnierz może używać broni ?Kiedy Bronia skończy 18 lat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts