Jump to content

Odcinek 9: Sweet and Elite (Gwiazda salonów)

Lukiner
 Share

Recommended Posts

• 4 weeks later...
  • 9 months later...

tak popieram odcinek super , Rarity mega super i jeszcze ta piosenka !!!!! ale odcinek lubię jeszcze za Fleur de Lis , równie ładna co Rarity i naprawdę szkoda , że tak mało ją widać i tylko w tym jednym odcinku !! niemniej , ZDECYDOWANIE polecam ten odcinek wszystkim jeden z najfajniejszych jakie widziałem do tej pory !! :molestia:

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Kolejny (nie licząc poprzedniego) dobry odcinek.

Plusy:

-Piosenka, 6 najlepsza w serialu.

-Fancypants. Fajna postać. Widać, że nie jet takim pustakiem jak inni, i że zdaje sobie z tego sprawę.

-PARTY CANNON!!!

-Impreza Twilight. I ta muzyka :P

-Mane 6 postanawia przenieść imprezę na dwór. Gdy Pinkie bierze ze sobą party cannon, wiedziałem już, jak to będzie wyglądać.

-Impreza Twilight na dworze.

-Podczas piosenki widać paru celebrytów, których już znamy: Hoity Toity, Photo Finish, Sapphire Shores, Fancypants oraz Fleur de Lis.

-Twilight tańczy w ogrodzie, a wszyscy wokół odchodzą z przerażonymi minami. HAHAHAHAAHHAHAAHA Jak to wygląda. :D

-DERPY!

Minusy:

-Przed piosenka jest trochę nudno.

Ocena:8/10

Odcinek bardzo dobry. Po nazwie myślałem, że to będzie jakiś nudny z Rarity, co ma jakieś bezsensowne dylematy, a tu coś zupełnie innego. Fancypants jest fajny, bo nie jest pustakiem, a piosenka jest naprawdę dobra. Z tej imprezy śmiałem się do rozpuku.

• 2 weeks later...

Becoming Popular (The Pony Everypony Should Know) jest na 6 pozycji najlepszych piosenek w MLP. Kawałek za nią znajduje się Winter Wrap Up, a tuż przed nią jest Love Is In Bloom. Ogólnie mówiąc piosenka przez cały czas jest dobra, a w niektóre momenty nawet się wywyższają, natomiast sama muzyka jest przyjemna dla ucha. Bardzo podoba mi się moment, w którym Rarity po raz pierwszy śpiewa "everypony, everypony should know". Bardzo tez spodobało mi się też to zdanie: "At home, at the opera, on a fancy yacht. Becoming the talk, the talk of all of Canterlot", zwłaszcza bardzo pięknie wypowiedziała to słowo "Canterlot" i jeszcze ten rym :) Minusem tej piosenki jest to, ze jak na swoją jakość, to jest ona zbyt krótka. Gdy się rozkręca, już się właściwie kończy. Najlepsze momenty: -Pierwsze "I'm the type of pony everypony, everypony should know" -At home, at the opera, on a fancy yacht Becoming the talk, the talk of all of Canterlot Ogólnie piosenka jest bardzo dobra i przyjemna do posłuchania. Mimo, że jest za krótka, to jakość wykonania jest na wysokim poziomie. Kobieta, która śpiewa Rarity ma piękny głos.

• 2 years later...

8/10, bardzo dobry odcinek, idealnie pokazuje jak nisko potrafią upaść ci, co są wysoko. No i że relacje z przyjaciółmi są ważniejsze od sprawiania dobrego wrażenia na zadufanych w sobie "elitach". Dużym plusem było nadanie "wiejskiego stylu" imprezce w ogrodzie, choć twórcy lekko przesadzili, no ale kreskówki mają być jaskrawe.