Jump to content

[Oceń poprzedni utwór] - Rock & Metal

Delfinek Keola
 Share

Recommended Posts

Typowy nu-metal. Jednak brzmienia dosyć klasyczne.. ale te rapowe zwrotki.. no nie dla mnie. Choć refren bardzo fajny. Jak mówiłem Japoński język sam w sobie absolutnie mi nie przeszkadza. Bardzo spodobał mi się refren za to zwrotki nie koniecznie. 7/10.

Pociągnę jeszcze trochę popularny w tym temacie melo-death :v Chociaż teraz słucham mniej metalu o walkach i mitologiach niż kiedyś to do Amon Amarth bardzo przyjemnie wrócić od czasu do czasu.. 

Melo-Viking-Death metal :D Przed Państwem "Zmierzch Boga Piorunów". 

Spoiler

• Upvote 1

• 3 weeks later...

Słyszałem ten utwór tyle że jako cover Sabatonu i im wyszedł znacznie lepie, przynajmniej w moim odczuciu. Lubię metal ale lubię też rozumieć tekst. Niestety 5/10 (byłoby niżej gdyby nie cover Sabaton)

A teraz przed państwem Sabaton - Poltava

Spoiler

Edited by Forest Wind

• 1 month later...

Kuce, kuźwa, ostatnio w tym temacie już wyceniałem power metal, a jeszcze wcześniej Sabbaton sam, nie każcie mi po raz któryś pisać to samo, to znaczy... jest power metal, to i jest ten power - jest moc, gitary niczym szarża i w tle chóry niczym wsparcie, podniosłość, tak, dobrze się słucha, owszem, ale to wszystko końców koniec mało różnorodny gatunek i wiele utworów dla mnie brzmi podobnie, zwłaszcza od tego samego wykonawcy, zaś ten z tego grona wyróżnia, cóż, nic... 5.3/10

Power metal to nadaje się w sam raz na puszczenie go w tle i przesłuchiwaniu różnych losowych utworów, raczej wątpię, aby się trafiło na coś odstającego poziomem czy konwencją od pozostałych na tej liście kawałków, w skrócie - nic słabego, właśnie przez ten scementowany i zarazem mało różnorodny charakter gatunku, ale co za tym idzie, po przesłuchaniu można by śmiało zapomnieć, co właściwie się słuchało bez żadnej straty, ciężko o perełki, piosenki niczym żołnierze, w szeregu zbiórka i równym krokiem, nie ma miejsca na wyróżniające się indywidua, cóż, taka dola, ale przecież metal nie składa się tylko z takiej materii i... dobra, starczy tego wykładu! Dajmy kolejny kawałek! Jeszcze świeża produkcja z Nekrogoblikonu!!

Spoiler

• 2 weeks later...

Lubię metal i w ogóle ale lubię też rozumieć o czym śpiewają. Tutaj mogę z całą pewnością stwierdzić, że utwór mi się nie podoba. Także bez skrupułów daję 2/10.

Skoro Sabaton wam się przejadł to oceńcie se KNŻ - Tata dilera

Spoiler

Edited by Forest Wind

• 1 month later...

Fajny początek, ale... co jest z głośnością? >,< Motyw instrumentalny powtarzalny, ale dobrze robi za tło warstwy lirycznej, a przy refrenie... ach, znam ten kawałek! "Nie wierzę też, że do szkoły przestała chodzić; TRZY lata temu - przecież mówił mi, że chodzi" XD nie no, dobry kawałek był... 7.3/10

Dnia 9.04.2018 o 22:47, Forest Wind napisał:

Lubię metal i w ogóle ale lubię też rozumieć o czym śpiewają.

No przecież tytuł kawałka to większa część słów z tekstu piosenki :c

Depresyjny czarny metal z Brazylii... Thy Light - In my Last Mourning...

Spoiler

• 11 months later...

Bez urazy ale od kiedy gram w zespole jestem na to bardzo wyczulony i basista ewidentnie nie jest chętny do żucia i ogólnie takie jakby. No nie mój gust co ja mogę. Ale nawet znośnie. 6/10.

A teraz przenieśmy się do staroci. Dobrych i przyjemnych dla ucha!