Po prostu Tomek Napisano Luty 14, 2013 Share Napisano Luty 14, 2013 Luno! Przychodzę z kolejnymi pytaniami, gdyż wierzę w stare przysłowie, że wiedza to potęga. Jak w Equestrii, zwłaszcza w warstwach wyższych, z którymi stykasz się przecież dość często, odbiera się założenia egalitaryzmu? Czy jest to bardzo powszechny pogląd wśród kucy jako całości? Powiedziałaś, że nie karacie kucyków o światopoglądzie innym niż ogólnie przyjęty. Dlaczego zatem nastajesz na Shadowa Veritasa? Jego czyny są słuszne, wprowadza sprawiedliwość i równość w swojej osadzie. Chcesz zniszczyć to wszystko z powodu tego, że wskrzesił on siostrę? To jest wasza tolerancja? Zgładzisz go dlatego, że nie zrezygnuje ze swego dziedzictwa? Ja dla swoich bliskich też zrobiłbym bardzo wiele, może wszystko. Są jedynym, co zostało mi na świecie. Czy gdybym użył siły mroku, by uratować rodzinę, też groziłaby mi śmierć? Luno, nie jesteś już Nightmare Moon, ale pozostała ci pewna jednostronność, obyś się z niej wyleczyła. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spoiler Cat Napisano Luty 15, 2013 Share Napisano Luty 15, 2013 Mała aktualizacja: - Można zadać maksymalnie trzy pytania w jednym poście - Przypominam, że New Lunar Republic nie jest w żaden sposób związane z wydarzeniami kanonicznymi serialu. - Pytania, które Luna uzna za zbyt głupie by zaprzątała sobie nimi głowę pozostaną bez odpowiedzi. Pozdrawiam i miłej nocy, Arjen W pierwszym poście został dodany mały regulamin. Od siebie dodam jeszcze rzecz oczywistą, starajcie się znać pytania. To znaczy, jeżeli pytanie już było, razem z Luną, nie widzimy sensu aby odpowiadać na nie wtóry już raz. Ponadto jeżeli pomiędzy pytaniami których nie było pojawi się pytanie które już było, wtedy uzyskujecie odpowiedź na zaledwie dwa pytania. Ostatnia teraz rzecz odemnie jeżeli pojawi się post z ilością pytań większą niż trzy zastrzegamy sobie prawo do udzielenia odpowiedzi na wybrane przez nas, liczby nieokreślonej, Jeżeli w waszym poście przypuśćmy, znalazło się 10 pytań, możemy odpowiedzieć na 1, na 5, wszystkie lub na żadne. Dziękuję za uwagę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spirlny byt Atlantis Napisano Luty 21, 2013 Share Napisano Luty 21, 2013 Luno 1_Mam pytanie co powiesz o tym filmie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheLunek Napisano Luty 22, 2013 Share Napisano Luty 22, 2013 Czy można ciebie spotkać w naszym ludzkim w świecie (oprócz snów) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Luty 22, 2013 Share Napisano Luty 22, 2013 Luno! W ostatnim piśmie trochę mnie poniosło. Wybacz. Jednak mam nadzieję, że nie spotkają mnie za to jakieś straszliwe konsekwencje. Mam nowe pytania, sądzę, że nieco bardziej w sferze twoich zainteresowań. Czy w Equestrii istnieje coś takiego jak okultyzm? Walczycie z nim czy też wam nie przeszkadza? I ostatnie, co zrobiła Celestia, że aż stałaś się Nightmare Moon? To tyle. Jeżeli jakieś pytanie zostało zadane powtórnie, to przepraszam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aretra Napisano Luty 26, 2013 Share Napisano Luty 26, 2013 Witam wasza Wysoka Mość! Masz jakieś inne zainteresowania i talenty? Co sądzisz o Rd? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lunar12 Napisano Marzec 4, 2013 Share Napisano Marzec 4, 2013 Droga Księżniczko Luno, O co chodzi z New Lunar Republic? Bo dużo jest z tym artów przeróżnych, a ja /może wstyd się przyznać/ nie za bardzo to jarzę Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eba2002 Napisano Marzec 8, 2013 Share Napisano Marzec 8, 2013 wszystkiego najlepszego w dniu kobiet Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aretra Napisano Marzec 10, 2013 Share Napisano Marzec 10, 2013 Lubisz naleśniki? Jeśli tak to z czym? Ulubione zwierze? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D'yer'ailt Napisano Marzec 10, 2013 Share Napisano Marzec 10, 2013 Jeśli będe mieć zbyt często koszmary, to czy przbędziesz do mojego snu żeby mi pomóc? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Iluzja Pie Napisano Marzec 10, 2013 Share Napisano Marzec 10, 2013 Czy Twoje imię można również przetłumaczyć jako ,, księżyc'' ? Bo jest taki zwrot ,, Świeci Luna '' Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aretra Napisano Marzec 13, 2013 Share Napisano Marzec 13, 2013 Jakie jest twoje marzenie? Do czego dążysz? Jest taka rzecz? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChOmIk Napisano Marzec 13, 2013 Share Napisano Marzec 13, 2013 Jakie rzeczy lubisz obserwować w nocy? Ulubiona potrawa? Co porabiasz w snach innych osób? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spoiler Cat Napisano Marzec 15, 2013 Share Napisano Marzec 15, 2013 Droga Luno... Gdy byłaś pod wpływem Nightmare Moon zapewne czułaś co z Tobą robią elementy harmonii... Zastanawia mnie jedna rzecz... Czy dawno, tuż przez zaklęciem ciebie, a raczej NMM, w księżycu nightmare moon była potezniejsza, czy kontrolowała cię mocniej? I z tego wynika drugie pytanie. Czy elementy pomogły tobie, walczącej ze swym mrokiem wyrwać się nmm, gdy mane 6 użyły na was tej magii? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiscorsBass Napisano Marzec 16, 2013 Share Napisano Marzec 16, 2013 Droga Księżniczko Luno, Piszę do Waszej Wysokości list, ponieważ ostatnio grałam w taką jedną grę - "Gryfia Wyspa i tajemnica złotego kucyka ninja" i utknęłam w takim jednym momencie. Zwracam się z tym do Was, Gwiazdo Nocy, gdyż o waszym uzależnieniu od gier wie cała Equestria... znaczy się, zwracam się z tym do Was ponieważ, wierzę, że wasza mądrość może rozwiązać taki problem zwykłego, skromnego kucyka (czyli mnie ^^)! Więc chodzi mi o ten fragment, gdy już udało nam się uwolnić gorejącego pirata z Lodówki Przeznaczenia. Solucja wspomina coś o bułce tartej, jednak w ekwipunku mam tylko cegłę w płynie, parę skarpetek i znak "zakaz postoju: nie dotyczy świnek morskich i jemioły". Wiesz może jak zdobyć ten przedmiot? A może jak to obejść, podobno istnieje jakiś skrót, jeśli uda się przegrać wyścig ze Ślimakiem-Złomiarzem i jego kompanem Żółwiem plazmowym, co, z dumą muszę przyznać, udało się mi dokonać!! ^^ I jeszcze przy okazji, czy "zupełnie nieprzydatna umiejętność nr 8" faktycznie jest do niczego potrzebna? Bo jak dotąd tylko w nią inwestowałam wszystkie zdobyte punkty doświadczenia, mam nadzieję, że nie na darmo :/ Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź! Twoja wierna poddana, Pinkie Pie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emili878 Napisano Marzec 22, 2013 Share Napisano Marzec 22, 2013 Luna, Księżniczko nocy chciała bym Cię zapytać o sny innych 1 Czy zdarza Ci się bać koszmarów innych kucyków? 2 Czy masz świadome sny? 3 Czy możesz mieć wgląd w sny Discorda lub Chyrsalis? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel_ Napisano Marzec 24, 2013 Share Napisano Marzec 24, 2013 Takie skromne pytanko. 1. Gdyby role się odwróciły. Gdyby Celestii z jakiegoś powodu odbiłoby i stała by się zła, przeszkodziłabyś jej? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiej007 Napisano Marzec 24, 2013 Share Napisano Marzec 24, 2013 Tęsknisz czasem za Snowdrop? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skystar Night Napisano Kwiecień 1, 2013 Share Napisano Kwiecień 1, 2013 Czy znasz jakiś sposób by pozbyć się strachu do ciemności? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anathiela Napisano Kwiecień 1, 2013 Share Napisano Kwiecień 1, 2013 Kochana Księżniczko Luno, jako jedyna z księżniczek jesteś moją ulubioną postacią nie licząc Pinkie Pie:wrWgR: Księżyc to ciemna i chłodna planeta, z ziemi wygląda jakby lśnił, czasem przybiera kolor żółtopomarańczowy. Masz co robić na tej odległej planecie, bez przyjaciół? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiteWolf Napisano Kwiecień 1, 2013 Share Napisano Kwiecień 1, 2013 Gdyby Celestia zachorowała ( poważnie ) przejeła byś jej obowiązki na okres jej choroby ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin3334093 Napisano Kwiecień 8, 2013 Share Napisano Kwiecień 8, 2013 Luno jakie jest tfoje ulubione zwierze:rd6: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin3334093 Napisano Kwiecień 8, 2013 Share Napisano Kwiecień 8, 2013 Droga Luno jeśli była by taka możliwość .Mogłem by dołączyć do twojej strarzy.czekam na twoją odpowieć. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D'yer'ailt Napisano Kwiecień 9, 2013 Share Napisano Kwiecień 9, 2013 Od pewnego czasu czuję w sobie rosnące zło. O dziwo cieszy mnie to. Co o tym sądzisz? Czy będzie jeszcze gorzej? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boszka Napisano Kwiecień 12, 2013 Share Napisano Kwiecień 12, 2013 O to moje pytania: 1.Gdybyś miała wybierać męża kogo byś wzieła? 2.Czy fajnie być władczynią nocy? 3.Czy kiedykolwiek myślałaś o tym by znowu stać się zła? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts