Wizio Napisano Grudzień 9, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 9, 2012 Fluttershy momentalnie się uśmiechnęła. - Muszę przedstawić cię reszcie moich przyjaciółek. Na pewno cię polubią. Pinkie Pie na pewno zrobi dla ciebie wspaniałe przyjęcie. - Fluttershy uśmiechnęła się z radości i szykowała się na wyjście. - To jak idziemy?? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Posealor zwany Pose Napisano Grudzień 9, 2012 Share Napisano Grudzień 9, 2012 - Tak, już idę. Wstałam z kanapy i ruszyłam w kierunku wyjścia. Po drodze potknęłam się o coś, ale udało mi się utrzymać równowagę. - Ojej... Chyba jeszcze nie do końca się obudziłam... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Grudzień 9, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 9, 2012 Fluttershy lekko się zaśmiała. - Mam nadzieję, że się z nimi zaprzyjaźnisz. Są bardzo miłe i lubią nowe znajomości - Powiedziała pegazica wychodząc ze swojego domku. *** Po krótkim marszu dotarłyście do biblioteki. - To jest miejska biblioteka i mieszkanie jednej z moich przyjaciółek. - Mówiąc to weszła przez drzwi. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Posealor zwany Pose Napisano Grudzień 9, 2012 Share Napisano Grudzień 9, 2012 Weszłam do środka za Fluttershy i rozejrzałam się. Tyle tutaj było książek... Życia by mi nie starczyło, żeby je wszystkie przeczytać. Znów się potknęłam, ale tym razem wylądowałam na podłodze. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Grudzień 9, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 9, 2012 Szybko podbiegła do ciebie lawendowa klacz jednorożec. Pomogła ci wstać i przedstawiła się. - Witaj jestem Twilight Sparkle. Ty musisz być Marina? Miło mi cię poznać. Fluttershy od kiedy tylko weszła już zaczęła o tobie opowiadać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Posealor zwany Pose Napisano Grudzień 9, 2012 Share Napisano Grudzień 9, 2012 - Dziękuję... Tak, jestem Marina. Miło mi cię poznać... Dużo o tobie słyszałam. Jesteś uczennicą Celestii, prawda? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Grudzień 9, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 9, 2012 Twilight się trochę zdziwiła. - Ale skąd ty to wiesz?? - Spojrzała na Fluttershy z mieszanką emocji. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Posealor zwany Pose Napisano Grudzień 9, 2012 Share Napisano Grudzień 9, 2012 - Eee... No... Słyszałam o tym... Eee... Gdzieś? Przecież... To nie jest jakaś tajemnica... Eee... Prawda? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Grudzień 10, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 10, 2012 - No niby nie jest, ale wiedzą o tym nieliczne kucyki. Może 10 lub 20. A może gdzieś się kiedy spotkaliśmy?? Skąd pochodzisz?? - Wypytywała ciebie Twilight. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Posealor zwany Pose Napisano Grudzień 10, 2012 Share Napisano Grudzień 10, 2012 Zawahałam się. Nie wiedziałam, czy mogę jej o tym powiedzieć. - Ja... Przez jakiś czas mieszkałam w Canterlocie, a wcześniej... Eee... Kręciłam się tu i tam... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Grudzień 10, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 10, 2012 - Proszę powiedz prawdę. Wież mi, że będzie u nas bezpieczna. Możemy nawet zawiązać przysięgę Pinkie Pie. - Twilight wręcz nalegała. Zawsze była ciekawskim kucem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Posealor zwany Pose Napisano Grudzień 10, 2012 Share Napisano Grudzień 10, 2012 Wciąż się wahałam, tym razem milczałam dłużej. - No... Dobrze, powiem... Ale później, dobrze? Po prostu... Nie jestem gotowa... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Grudzień 10, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 10, 2012 - Dobrze. Ale trzymam cię za słowo. - Powiedziała podekscytowana Twilight. - Emm Twilight. Przyszliśmy tu aby cię o coś prosić. Mogłabyś oprowadzić Marine? - Oczywiście. - Powiedziała Twilight jakby miała w tym cel. - Możemy zacząć od zaraz. Jeśli masz ochotę Marina. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Posealor zwany Pose Napisano Grudzień 10, 2012 Share Napisano Grudzień 10, 2012 Uśmiechnęłam się szeroko. - Oczywiście. Rzadko wychodzę z domu i chętnie poznam miasto. Może... - udałam, że zastanawiam się chwilę. - Fluttershy wspominała wcześniej o Pinkie Pie... Ty też o niej mówiłaś. Mogłybyśmy najpierw do niej pójść? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Grudzień 10, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 10, 2012 - Oczywiście, ale radziłabym uważać. Mówiłaś, że jesteś tu kilka miesięcy. A ona jeszcze nie wyprawiła ci przyjęcia więc będzie trochę dziwnie. Radziłabym uważać, ale jeśli chcesz to możemy iść od razu. - Powiedziała Twilight ostrzegająco. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Posealor zwany Pose Napisano Grudzień 10, 2012 Share Napisano Grudzień 10, 2012 Udałam zdziwioną. - Mam... Uważać na przyjęcie? Dlaczego, będzie zabawnie, prawda? Chodźmy teraz. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Grudzień 10, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 10, 2012 - Nie masz uważać na przyjęcie tylko na nią. Gdy spotyka nowego kuca odbija jej jeszcze bardziej niż zwykle. Tak samo było ze mną. - Twilight przeraziła się gdy pomyślała o zdarzeniach z tamtego dnia. *** Idziecie przez miasto prosto w stronę Koncika Kostki Cukru. Po chwili znajdujecie się już przed nim i na chwile się zatrzymujecie. - Gotowa?? Pamiętaj, że jak tam wjedziesz nie będzie odwrotu. - Twilight zaśmiała się i weszła do środka. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Posealor zwany Pose Napisano Grudzień 10, 2012 Share Napisano Grudzień 10, 2012 Przygotowałam się na spotkanie z Pinkie. Wiedziałam, że jedyny sposób na to, to oczekiwanie nieoczekiwanego. Miałam tylko nadzieję, że jej reakcja nie będzie jeszcze gwałtowniejsza niż zazwyczaj. Wzięłam głęboki wdech i weszłam do środka za Twilight. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Grudzień 10, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 10, 2012 W środku czuć piękny zapach wypieków. Dostrzegasz Twilight gdy rozmawia z różowym kucykiem. Ten gdy cię widzi momentalnie do ciebie podbiega i zaczyna skakać dookoła. - Ty musisz być Marina? Jesteś tutaj nowa? Musisz być nowa! Znam każdego kucyka w Ponyville!! Nie urządziłam ci jeszcze przyjęcia! Muszę się zabrać za to natychmiast. Będą balony, serpentyny, ciastka, babeczki będzie super! O nie! Musze się pośpieszyć z robieniem! - Po tych słowach Pinkie Pie pobiegła do kuchni. - I tyle ją dzisiaj widziałaś. - Powiedziała Twilight uśmiechając się. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Posealor zwany Pose Napisano Grudzień 10, 2012 Share Napisano Grudzień 10, 2012 Patrzyłam ze zdziwieniem na drzwi, za którymi zniknęła różowa klacz. - I... Tyle? Myślałam... Spodziewałam się czegoś... Innego... - spojrzałam na Twilight. - Czy... Myślisz, że... Mogłabym tam wejść? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Grudzień 10, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 10, 2012 - Jeśli cenisz sobie życie to tam nie wchodź. Pinkie Pie jeszcze nikomu nie pozwoliła zobaczyć swojej imprezy przez jej zaczęciem. - Uśmiechnęła się Twilight. - To gdzie chcesz teraz iść? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Posealor zwany Pose Napisano Grudzień 10, 2012 Share Napisano Grudzień 10, 2012 - No... Skoro tak twierdzisz... Może teraz... Nie wiem... Kto tu się zajmuje pogodą? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Grudzień 10, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 10, 2012 - Rainbow Dash. Ale ona raczej o tej godzinie ma drzemkę. Jeszcze jakieś pomysły?? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Posealor zwany Pose Napisano Grudzień 10, 2012 Share Napisano Grudzień 10, 2012 No tak, jak mogłam o tym nie pamiętać. Pomyślałam chwilę. Jak wspomnieć o Applejack lub Rarity, żeby się nie zdradzić. Nagle coś przyszło mi do głowy. - Wczoraj... Fluttershy poczęstowała mnie jabłkami... Były takie pyszne... Nie wiesz może skąd je miała? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizio Napisano Grudzień 10, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 10, 2012 - Oj nie udawaj. Jeśli dowiedziałaś się o tym, że jestem uczennicą Celesti to musiałaś wiedzieć o Applejack. - Posłała ci chytry uśmiech. - Nie musisz udawać. Nie wiem z kąt nas znasz ale ufam ci. Fluttershy ci ufa więc ja ci też ufam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts