Cipher 618 Napisano Grudzień 17, 2012 Share Napisano Grudzień 17, 2012 Zasady: Trzy razy dziennie będę wrzucał pytanie dotyczące gier, konsol lub screen z danej produkcji (nie koniecznie pełen). Punktacja: Pierwsza osoba, która odpowie - 5pkt Kolejne dziewięć - 1pkt Dodatkowy punkty mogę, ale nie muszę przyznać za szczegółową odpowiedź. Metoda kopiuj/wklej nie jest mile widziana. Zaczynamy od jutra, ale już dziś na rozgrzewkę (bez przyznawania punktów): Co to za gra? ******************* Lista graczy i punktacja: ******************* Zegarmistrz - 73pkt Emronn - 50pkt Vienes - 24pkt MALYSZ -21pkt Ślimak-17pkt lordek - 8pkt Lukpik-8pkt Teardrop - 8pkt BeOvah - 5pkt Arpegius - 5pkt Middida - 5pkt marvelus113 - 4pkt jarrot - 2pkt Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zegarmistrz Napisano Grudzień 17, 2012 Share Napisano Grudzień 17, 2012 Freespace 2 tylko nie jestem pewny co do tej 2. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emronn Marvelous Napisano Grudzień 18, 2012 Share Napisano Grudzień 18, 2012 Freespace 2. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Grudzień 18, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 18, 2012 Tak jest - Freespace 2. Ale to była tylko rozgrzewka. Swoją drogą do kupienia na GOG. Możliwe, że na dniach pojawi się promocja. A taki tytuł za około piątaka to świetna okazja. Dobra, ja tu gadu gadu, a zagadkę wrzucić trzeba. ******************* Tym razem na punkty. Sprawdzę w okolicach 15:00, wtedy umieszczę kolejną. Tym razem zagadka (trudna ale i edukacyjna za razem ): "Jak nazywała się pierwsza w historii gra stworzona przez niejakiego Williama Higinbothama pracującego w elektrowni atomowej?" Dodatkowe punkty: +2 dla pierwszej osoby za napisanie na jakim urządzeniu działała ta gra Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arpegius Napisano Grudzień 18, 2012 Share Napisano Grudzień 18, 2012 Czy to był ping pong na Oscyloskopie lampowym? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emronn Marvelous Napisano Grudzień 18, 2012 Share Napisano Grudzień 18, 2012 Tennis for Two, na oscyloskopie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Grudzień 18, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 18, 2012 Arpegius - 2pkt - jako pierwszy podałeś nazwę urządzenia Emronn - 5pkt - jako pierwszy podałeś tytuł gry Kolejna zagadka. Wrzucam już teraz, bo za chwilę mnie nie będzie. Trzecia i ostatnia na dziś pojawi się około 20. Jak nazywa się ta gra? Bonus +2 za podanie nazwy broni (wolałbym angielską nazwę) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zegarmistrz Napisano Grudzień 18, 2012 Share Napisano Grudzień 18, 2012 Return To Na Pali - Zestaw Misji do Unreala a pukawka to jedna z moich ulubionych - Razorjack Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Grudzień 18, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 18, 2012 Dokładnie: Unreal, Razorjack (ale że lokacja z dodatku to nie wiedziałem ) Tym razem łatwizna Wymień tytuł gry: Do jutra, kiedy to wrzucę fragment okładki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucpon Napisano Grudzień 18, 2012 Share Napisano Grudzień 18, 2012 Patapon Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ATIMKOS Napisano Grudzień 18, 2012 Share Napisano Grudzień 18, 2012 Patapon 1 lub 2 lub 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelus113 Napisano Grudzień 18, 2012 Share Napisano Grudzień 18, 2012 Uuuuuu, ja też chce! To jest Patapon! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emronn Marvelous Napisano Grudzień 19, 2012 Share Napisano Grudzień 19, 2012 Patapon. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Grudzień 19, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 19, 2012 Wybaczcie spóźnienie. Tak jest. Patapon (część nie ma znaczenia) za chwilę uaktualnię punktację. Co to za gra? Bonus za 2pkt - w jakim mieście (między innymi) rozgrywa się akcja? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ATIMKOS Napisano Grudzień 19, 2012 Share Napisano Grudzień 19, 2012 Enslaved: Odyssey to the West Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Grudzień 19, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 19, 2012 Tak jest. A miasto to Nowy Jork. Pytanie: Jaka gra (na podstawie filmu) uznawana jest za jedną z najgorszych, jeśli nie najgorszą produkcję w historii? Tak zła, że nadmiar egzemplarzy wylądował na wysypisku? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emronn Marvelous Napisano Grudzień 19, 2012 Share Napisano Grudzień 19, 2012 Charlies Angels. Gra okropna, a pytanie... to bardzo zależy od tego, jaka grupa tak uznaje. Różne grupy ludzi uważają inne gry za najgorsze, chociażby z filmów. Dorzucę do pieca jeszcze inną odpowiedzią, jaką jest Iron Man. Pytanie nie zawiera nic, co wskazywało by na jakąś konkretną odpowiedź do udzielenia. No, chyba, że ktoś jednak zna odpowiedź... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Grudzień 20, 2012 Share Napisano Grudzień 20, 2012 E.T. na Atari 2600. I nie na wysypisku, tylko zakopano je w piaskach pustyni. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Grudzień 20, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 20, 2012 Ślimak ma rację - E.T. Swego czasu pisałem pracę dyplomową o grach, sprawdziłem i faktycznie zakopano je na pustyni. Emronn - Masz rację. Ktoś mógłby napisać Park Jurajski, ale żadnej innej gry nie spotkał aż taki los. Najważniejszą podpowiedzią było tu właśnie pozbycie się nośników w taki a nie inny sposób. Co to za gra? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ATIMKOS Napisano Grudzień 20, 2012 Share Napisano Grudzień 20, 2012 Evolva Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Grudzień 20, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 20, 2012 Tak jest Z jakiej gry pochodzi ta okładka, a raczej jej fragment? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ATIMKOS Napisano Grudzień 20, 2012 Share Napisano Grudzień 20, 2012 Burnout Paradise Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emronn Marvelous Napisano Grudzień 20, 2012 Share Napisano Grudzień 20, 2012 Dokładnie, Burnout Paradise. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Grudzień 21, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 21, 2012 Postanowiłem dać innym szansę na podpięcie się i zdobycie choć jednego punktu, ale widzę że nie było chętnych Tak, to Burnout Paradise. Z jakiej gry pochodzi ta tapeta: Bonus: Jak nazywa się SI (AI), która delikatnie rzecz ujmując nie przepada za graczem (+2) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teardrop Napisano Grudzień 21, 2012 Share Napisano Grudzień 21, 2012 System Shock 2 Si nie wiem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts