Brolly72 Napisano Grudzień 22, 2012 Share Napisano Grudzień 22, 2012 W koncu piosenke dali ;D a padlem se smiechu jak AB spadla z łuzka . . . a moze seszla , w kazdym razie gleba byla he he Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tigresss Napisano Grudzień 23, 2012 Share Napisano Grudzień 23, 2012 Odcinek na prwde dobry choc nie może się równac z odcinkiem o Scooty^^ Było w nim wiele fajnych momentów, świetna piosenka oraz Babs Seed i Breaburn (choc wielki minus za to że się nic nie odezwał ) Moja ocena to 8,5/10 Szkoda że nadal nic nie wiemy o rodzicach AJ :( Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kxsu Kxreq Napisano Grudzień 23, 2012 Share Napisano Grudzień 23, 2012 9 , głównie ze względu na piosenkę ^^, Brace yourselves Racist Barn remixes are coming! (Zdawało mi się że w odc 1.(Pierwszego Pierwszego) Apple'sów było znacznie więcej :|) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NiBl Napisano Grudzień 23, 2012 Share Napisano Grudzień 23, 2012 Nie ma to jak Komunistjack i pierwsze socrealistyczne country jakie słyszałem... "Do roboty, do roboty!" Ogólnie dla mnie odcinek taki sobie (jeszcze przejdzie). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Grudzień 23, 2012 Share Napisano Grudzień 23, 2012 Bon Bon wpadła po jabłka do cukierków a tu nie dość, że ekipa spita to jeszcze stodołę rozwalili Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Izeer Napisano Grudzień 23, 2012 Share Napisano Grudzień 23, 2012 Co do rodziców AJ... Właśnie czytałem post na EQD. Wynika z niego, że te dwie spadające gwiazdy które było widać w odcinku, były właśnie ich symbolem. Dodatkowo, potwierdzono, że jej rodzice nie żyją, co jest troche smutne :/ http://www.equestriadaily.com/2012/12/applejacks-parents-subtle-nod-in-episode.html Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jag_a Napisano Grudzień 23, 2012 Share Napisano Grudzień 23, 2012 Wiedziałem że Uczciwość będzie najlepsza Ja tylko czekam na solówkę FS i bedę w 10 niebie Together we can raise this barn. One, two three, four... Tylko te gwiazdy na końcu... to mnie po prostu dobiło :/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anonim Napisano Grudzień 23, 2012 Share Napisano Grudzień 23, 2012 Ciekawe jak zginęli morderstwo? ale jedno jest nie pewne że jak applejack nie wspomina o rodzicach nawet nikt nie chciał pokazać jak wyglądali nawet w opowiadaniach jak była dzieckiem też nie było rodziców Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jag_a Napisano Grudzień 23, 2012 Share Napisano Grudzień 23, 2012 W tej scenie, gdzie jest mała, też nie pojawili się jej rodzice. Fakt... może już wtedy ich nie było? A może nie pokazano ich z szacunku dla postaci? Może był to temat tabu, dlatego Babcia o tym nie wspominała Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anonim Napisano Grudzień 23, 2012 Share Napisano Grudzień 23, 2012 Myślisz że zginęli jak applejack była mała to applebloom jest adoptowana Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DatPony Napisano Grudzień 23, 2012 Share Napisano Grudzień 23, 2012 (z mojego DA) Myślę że większość się zgodzi, że Applejack zasługiwała na swój odcinek jak nikt inny, nie wspominając o piosence. Tak czy siak, odcinek bardzo mi się podobał, chociaż zabrakło mi trochę Breaburn'a. Liczyłem chociaż na małą rozmowę z AJ. Za to dość szybko wróciła Babs. Jakieś pocieszenie. Generalnie fajnie było znowu zobaczyć jak ciężko pracująca AJ znowu daje z siebie jeszcze więcej niż jest to potrzebne, czego efektem była kraksa i zniszczona stodoła (znowu ). Ale dzięki temu dostaliśmy - rewelacyjną według mnie - piosenkę. Tekst jest dość prosty, melodia także, ale to wcale nie jest zła wiadomość. Wszystko jest 'catchy', przez co będę zapewne molestował przycisk replay na YT, tak jak było przy "One Bad Apple". Well, odcinek zasługuje na 8.5/10. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukiner Napisano Grudzień 23, 2012 Share Napisano Grudzień 23, 2012 Ekhem... jak napisał/-a Cloudchaser, te dwie spadające gwiazdy dają wiele do myślenia... Co do rodziców AJ... Właśnie czytałem post na EQD. Wynika z niego, że te dwie spadające gwiazdy które było widać w odcinku, były właśnie ich symbolem. Dodatkowo, potwierdzono, że jej rodzice nie żyją, co jest troche smutne :/ http://www.equestriadaily.com/2012/12/applejacks-parents-subtle-nod-in-episode.html no to teraz już wiadomo dlaczego AJ jest kreowana na ta najbardziej idealną/perfekcyjną z mane6 (wg opinii większości fanów, przez co mało kto ją lubi aka background pony)... stara się zastąpić rodziców, zajmować się się farma jak najlepiej oraz opiekować się młodsza siostra i babcią. Gdyby nie BigMac to by biedula w ogóle miała problem z ogarnięciem tego wszystkiego. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryś Raindrops Napisano Grudzień 23, 2012 Share Napisano Grudzień 23, 2012 Plusy: +Spike jako zapalniczka ^^ +Malutka AJ +Piosenka AJ Minusy : -Brak Pinkie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Green Napisano Grudzień 23, 2012 Share Napisano Grudzień 23, 2012 Minusy : -Brak Pinkie Ależ Pinkie była. Nawet taką krótką sceną potrafi sprawić, że na twarzy rośnie uśmiech(beknięcie Pinkie xD). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tigresss Napisano Grudzień 23, 2012 Share Napisano Grudzień 23, 2012 Rzeczywiście te dwie spadające gwiazdy dają do myślenia... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cloudchaser Napisano Grudzień 23, 2012 Share Napisano Grudzień 23, 2012 Gwiazdy po głębszym przemyśleniu są naprawdę znacznikiem rodziców. Z tego co kojarzę, pojawiają się dwa razy. Pierwsz, gdy AJ stoi przy drzwiach oraz gdy kończy się zjazd (chyba). Gdyby pójść moją zakręconą logiką: -Babcia Smith mówiła akurat o całej rodzince Apple. Pojawią się dwie spadające gwiazdy, gdy wspomina o zjeździe. Może wtedy jakby rodzice AJ chcieli się zjawić na tym wydarzeniu, dlatego ukazują się (dodajmy, że lecą w stronę sadu te gwiazdy ). -Na koniec gwiazdy również spadają. Kończy się wtedy zjazd. Wszyscy odjeżdżają w swoją stronę. Można powiedzieć, że rodzice AJ, BM i AB również “odjeżdżają"... Strasznie smutne to, naprawdę... Ale myślę, że może tak być. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gypsy Napisano Grudzień 23, 2012 Share Napisano Grudzień 23, 2012 AppleJack straciła rodziców? Spodziewałem się tego, ale i tak jest mi jej strasznie żal, teraz trochę bardziej przypomina mnie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Grudzień 23, 2012 Share Napisano Grudzień 23, 2012 no no prosze czego się dowiaduję z tej waszej dyskusji więc nasza cowbojka jest sierotą, bo rodzice umarli, teraz już inaczej patrzę na ten odcinek i na zachowanie AJ podczas niego. bo trochę ją rozumiem teraz chociaż umarł mi dopiero jeden rodzić, ale i tak mam ciężko to AJ musi mieć jeszcze ciężej, jednak dobrze mieć dużą rodzinę z dobrymi relacjami u mnie jest niestety odwrotność tylko z rodziną ze strony matki są jakieś pozytywne relacje natomiast z rodziną ze strony taty kontakt jest właściwe zerowy i chłodny Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gypsy Napisano Grudzień 23, 2012 Share Napisano Grudzień 23, 2012 no no prosze czego się dowiaduję z tej waszej dyskusji więc nasza cowbojka jest sierotą, bo rodzice umarli, teraz już inaczej patrzę na ten odcinek i na zachowanie AJ podczas niego. bo trochę ją rozumiem teraz chociaż umarł mi dopiero jeden rodzić, ale i tak mam ciężko to AJ musi mieć jeszcze ciężej, jednak dobrze mieć dużą rodzinę z dobrymi relacjami u mnie jest niestety odwrotność tylko z rodziną ze strony matki są jakieś pozytywne relacje natomiast z rodziną ze strony taty kontakt jest właściwe zerowy i chłodny Mam dokładnie tak samo Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiej007 Napisano Grudzień 23, 2012 Share Napisano Grudzień 23, 2012 Tak swoją drogą... To ile razy rodzina Apple musiała budować tą stodołę? https://i.chzbgr.com/maxW500/6909203456/h654FA1B9/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Grudzień 23, 2012 Share Napisano Grudzień 23, 2012 co najmniej z 3 razy wiej Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Grudzień 23, 2012 Share Napisano Grudzień 23, 2012 Biedna stodoła... Normalnie nie dadzą jej "pożyć" :( Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Grudzień 23, 2012 Share Napisano Grudzień 23, 2012 Ale -przynajmniej mają zabawę przy jej odbudowie heje Postawimy stodołę raz dwa trzy trochę jednak szkoda tej stodoły z Friend in need bo takie słonko było super i uśmiech Pinkie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToffiLove Napisano Grudzień 23, 2012 Share Napisano Grudzień 23, 2012 Odcinek na prawdę fajny, z początku nie spodziewałam się, że AJ aż tak się za to zabierze. Piosenki mogłabym słuchać ciągle, bardzo przyjemna dla ucha. Widocznie nie ma sezonu bez rozwalenia stodoły, tradycja ;D . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kxsu Kxreq Napisano Grudzień 23, 2012 Share Napisano Grudzień 23, 2012 Ty właśnie, co z applebloom w tym wypadku? :| Jezeli AppleBloom jest jej siostrą, to w takim wypadku Aj też jest adoptowana, albo okłamano ją okrutnie i wmawia się jej że to jej siostra Chociaż to nie wyjaśnia podobieństwa (odc. Magic Duel, za pierwszym razem uwierzyłem że serio była młodsza :|) @Down Mi się zdaje że to jednak zbyt duża różnica czasowa :/ A we wspomnieniach się nie pojawiała Pozatym nawet jak Aj opuszczała farme i wyjechała do Manehattanu [jak to sie pisze?] to apple bloom nie bylo ani przy powitaniu ani przy pozegnaniu Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się