RedSky Napisano Wrzesień 4, 2012 Share Napisano Wrzesień 4, 2012 Wiedźmiński pięcioksiąg i Eragon. Najlepsze fantazy jakie czytałem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobule Napisano Wrzesień 17, 2012 Share Napisano Wrzesień 17, 2012 "Nieznośna lekkość bytu" M.Kundera Kundera, kurczę, pisał tak zabawnie i zboczenie, że hej. i akurat tej najbardziej znanej jego powieści nie czytałem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alder Napisano Wrzesień 17, 2012 Share Napisano Wrzesień 17, 2012 Paragraf 22 J. Heller czytając to kilka razy popłakałem się ze śmiechu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siara Napisano Wrzesień 24, 2012 Share Napisano Wrzesień 24, 2012 Przygody dobrego wojaka Szwejka. Polecam serdecznie tak książkę, jak i film. Naprawdę dobry czeski humor Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikern Napisano Wrzesień 28, 2012 Share Napisano Wrzesień 28, 2012 Kiedyś był Władca Pierścieni, ale nieoczekiwanie w te wakacje wyparła go niesamowity Silmarillion też pióra pana J.R.R Tolkiena. Czytając go naprawdę poczułem co to znaczy zostać wciągniętym przez książkę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelus113 Napisano Wrzesień 29, 2012 Share Napisano Wrzesień 29, 2012 "Hobbit" Tolkiena, "Wiedźmin" (wszystkie części) Sapkowskiego, "Mort" Terrego Pratchetta. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bezimienna Napisano Wrzesień 29, 2012 Share Napisano Wrzesień 29, 2012 Zdecydowanie "Anna Karenina" Lwa Tołstoja. ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syrenka Katherine Napisano Wrzesień 30, 2012 Share Napisano Wrzesień 30, 2012 "Siewca Wiatru" Maja Lidia Kossakowska Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aggar Napisano Wrzesień 30, 2012 Share Napisano Wrzesień 30, 2012 "Mały pilot i Ja" Wspaniała książka opisująca losy dwojga osieroconych chłopców, którzy w celu ratowania życia muszą podejmować trudne decyzje nawet dla dorosłych. Dzieci rzucone w brutalny świat wojny dorosłychzmuszone do znoszenia tego samego co dorośli, a zarazem są traktowani jak dzieci. Przez to ich wszelkie zasługi i poświęcenie spotykają się z odwrotną reakcją niż zasłużyli. Wspaniała książka, chociaż jako, że czytałem ją jakieś dwie dekady temu mogłem ją nieco inaczej zapamiętać, niż była w rzeczywistości. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Multiszymen Napisano Październik 3, 2012 Share Napisano Październik 3, 2012 Mam wiele ulubionych książek, więc wybór będzie ciężki Hmm, no może tak... Cała seria "Zwiadowcy", cała seria "Tunele", wszystkie "zafony" , Harry portier :djTyy:, całkiem fajna parodia "Barry Trotter", "Eragon", i dużo, dużo więcej... Czytanie to 0.7 mojego życia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mellie Napisano Październik 4, 2012 Share Napisano Październik 4, 2012 Moja ulubiona książka? "Władca Much" Williama Goldinga. Fenomen. Po prostu fenomen. Ten klimat, oraz to coś, co skłania do przemyśleń na temat zła na świecie. Tego, co robią z nas inni. Jeszcze uwielbiam "Anię z Zielonego Wzgórza". Zawsze poprawia mi humor w gorsze dni. Bo czy istnieje bardziej optymistyczna książka? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stacyjny Napisano Październik 4, 2012 Share Napisano Październik 4, 2012 Cała seria Metro 2033 Dimitira Glukhowskiego. Wszystkie książki z projektu Ghlukowski. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinkamena Napisano Październik 6, 2012 Share Napisano Październik 6, 2012 Hmm,ulubiona książka,będzie ciężko W sumie łatwiej byłoby mi określić ulubionych autorów,hahaha xd Ale u mnie na podium jest niewątpliwie "Cmętarz Zwieżąt" Stephena Kinga & "Harry Potter" ;D Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KochamChemie Napisano Październik 6, 2012 Share Napisano Październik 6, 2012 Moje ulubione to wszystkie 7 książek o wiedźminie(5-cio ksiąg +"Ostatnie życzenie"+"Miecz przeznaczenia") Czytam co najmniej 2 razy w miesiącu choć ostatnio trochę rzadziej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Październik 12, 2012 Share Napisano Październik 12, 2012 moje ulubione książki "Metro 2033" ----- najlepsza ze wszystkich 3 części moim zdaniem "Metro 2034" "Uniwersum Metro 2033" "Wróg" --- najlepsza książka jaką czytałem !!!!!!!! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Październik 12, 2012 Share Napisano Październik 12, 2012 Nigdy mnie nie ciągnęło do książek, ale miło wspominam: MYST - ze względu na grę Piknik na skraju drogi - patrz wyżej Mały Książę - miała w sobie to coś Oskar i Róża - bardzo krótka, ale za razem niesamowita Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nogalik Napisano Październik 22, 2012 Share Napisano Październik 22, 2012 Moja ulubiona to "Hobbit" - J.R.R Tolkien'a. ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikuri Napisano Październik 22, 2012 Share Napisano Październik 22, 2012 Kocham czytać, więc wybranie po prostu jednej, ulubionej książki, jest wprost niemożliwe Ale książki które mile wspominam to "Cykl Symfonia Wieków" E.Haydon, "Wiedźmin" A.Sapkowskiego, "Cykl Dziedzictwo" C.Paoliniego, no i lubię też twórczość A.Pilipiuka Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arctic Cat Napisano Listopad 18, 2012 Share Napisano Listopad 18, 2012 Jedna ulubiona książka to trochę za mało, ale książki, które najbardziej wryły mi się w pamięć to cała seria o Jakubie Wędrowyczu A.Pilipiuka, "Władca Pierścieni" J.R.R Tolkiena "Silmarillion" i "Hobbit" tego samego autora. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nogalik Napisano Listopad 18, 2012 Share Napisano Listopad 18, 2012 Jedna ulubiona książka to trochę za mało, ale książki, które najbardziej wryły mi się w pamięć to cała seria o Jakubie Wędrowyczu A.Pilipiuka, "Władca Pierścieni" J.R.R Tolkiena "Silmarillion" i "Hobbit" tego samego autora. Witamy w klubie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brainiac Napisano Listopad 18, 2012 Share Napisano Listopad 18, 2012 A moje to: "Steve Jobs"-Walter jakichśtam "iCon" "Gdzie pada jabłko?" "Być jak Steve Jobs" "Listy do Steva Jobs'a" "50 teorii fizyki" "Słowami Steva Jobs'a" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoniaczNaleśnikowiec Napisano Grudzień 3, 2012 Share Napisano Grudzień 3, 2012 Tylko cztery słowa: Hobbit i Cała Seria Eragona! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lisica Napisano Grudzień 8, 2012 Share Napisano Grudzień 8, 2012 Podejrzewam iż jedną będę się wyróżniać, ale co mi tam. "Opowieści z Narnii" C. S. Levisa, "Harry Potter" J. K. Rowling & "Felix, Net i Nika" R. Kosika. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syrenka Katherine Napisano Grudzień 8, 2012 Share Napisano Grudzień 8, 2012 Dołożę jeszcze. "Siewca Wiatru" i "Zbieracz Burz" Mai Lidii Kossakowskiej. To chyba moje najbardziej ulubione. Dużo walk, mało miłości i anioły. I odrobinkę humoru Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Byaku Napisano Grudzień 8, 2012 Share Napisano Grudzień 8, 2012 Nie mam faworyta ale świetnymi są : "Trylogia Czarnego Maga" Jak wyżej wspomniano "Siewca wiatru" i "Zbieracz burz" (Chyba nie czytałem całego) "Pustynna włócznia" "Metro 2033" i "Meto 2034" I twórczość Andrzeja Pilipiuka o Jakubie Wędrowyczu (Ale to już tak ekstremalny przypadek) I dość ciekawa powieść "Intruz" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się