Jump to content

Piłka Nożna!

Arjen
 Share

Recommended Posts

Wreszcie po długiej przerwie ruszyła runda wiosenna Ekstraklasy. Co zapamiętamy z tej kolejki:

- Podbeskidzie rozjeżdża Jagiellonię, udany powrót na ekstraklasową ławkę trenerską Dariusza Kubickiego;

- Zimny prysznic dla Legii, tytułowanej już przez wielu mistrzem Polski;

- Znakomity wynik Lecha Poznań i wspaniałe debiuty nowych nabytków: Kaspera Hamalainena i Łukasza Teodorczyka;

- Udany powrót wyśmiewanego Tomasza Zahorskiego w Górniku.

Ćwierćfinały Pucharu Polski, czyli Legia powoli odzyskuje formę, Flota psuje krwi mistrzowi, słabiutki do tej pory Ruch bierze się za grę i niemoc Jagi wciąż trwa.

Aktualności, godz. 10:40

Smutne wieści nadeszły z Holandii. Po ciężkiej chorobie, niespodziewanie, w wieku 47 lat, zmarł Theo Bos, były trener m. in. Polonii Warszawa. Zatrudniony w styczniu 2011 r., poprowadził Czarne Koszule w 5 meczach, zwolniony 13 marca 2011.

Aktualizacja, godz. 13:20

Wspaniały film wyrażający poparcie dla Przemysława Pełki, komentatora który uległ w tamtym roku ciężkiemu wypadkowi:

Wczoraj działo się, oj działo w Anglii. Dwa mecze - Man Utd przeciwko Chelsea w ćwierćfinałach FA Cup oraz Liverpool - Tottenham w rozgrywkach ligowych. Oba były niezłymi dreszczowcami. Ja oglądałem mecz LFC jak na szpilkach, drąc się w niebogłosy. W każdym razie, MU roztrwoniło przewagę 2-0 i zremisowało 2-2 z wielkim szczęściem nazywającym się De Gea.

O drugim meczu mogę więcej powiedzieć, ponieważ go oglądałem. Suarez zanotował 22 trafienie w lidze, młody Coutinho pokazał, że jest naprawdę utalentowany, a Bale pokazał swoje umiejętności. Po 1-0 Suareza padły dwie bramki dla Kogutów. Później wyrównał Downing, a zwycięstwo dał Gerro, strzelając na 3-2 z karnego. Istny rollercoaster. Jeżeli nie zanotujemy głupich potknięć, Liverpool ma szansę wrócić do UCL.

Wysłane z mojego Grand X In

Jako rodowity krakus kibicuje Cracovii, nieraz bywałem na meczach Hutnika Kraków (od 2010 Hutnika Nowa Huta), z lig zagranicznych najbardziej lubię angielską bo jestem fanem West Hamu. Niestety ostatnim czasem coraz rzadziej moge sobie pozwolić na mecze... :(