Jump to content

Piłka Nożna!

Arjen
 Share

Recommended Posts

jeśli już miałbym podawać jakieś kluby, to: - Wisła Kraków - Jakikolwiek rodzimy klub nie grający akurat z Wisełką. Czemu tak? Bo Wisła to właściwie był mój klub *od zawsze*. Z początku chyba trochę przymusowo, poprzez mieszkanie w dzielnicy Wiślackiej, a potem rzeczywiście zacząłem im kibicować. Reszta klubów - cieszę się, jeśli mają jakiekolwiek osiągnięcia na świecie, bo o to u nas jednak trudno ;P

Guest Piter Wan Kenobi

No to teraz się doczekam komentarzy xD. Osobiście nie lubię piłki nożnej za bardzo, nie wiem co jest ciekawego w tym sporcie ale spoko każdy ma inny gust. Jednak przyznam że kiedyś lubiłem Manchester United, Real Madryt i to chyba tyle. Teraz zbytnio meczy nie oglądam, no chyba że z ciekawości ale mało kiedy.

• 2 weeks later...

V6KVcd8.jpg

GMOCH, za bycie Brazylijczykiem.

HUE HUE HUE

Nie no... Ale serio. Trzeba coś więcej dodawać? Oprócz tego, że koleś ma z kosmosu wzięte porównania, dziwne nazewnictwo, specyficzną przypadłość związaną z wszelkimi znacznikami i rozrysowywaniem zagrań, to jeszcze serio był/jest dobrym trenerem.

@Zefir: przytoczyłbym słowa pewnej piosenki z odcinka, ale bym za to z forum poleciał xD

To ja może zadam pytanie trochę ni z gruchy ni z pietruchy - kto jest waszym ulubionym trenerem, dlaczego, i dlaczego jest to Jacek Gmoch?

Za jego kunszt "arytysztyczny"? :rainderp:

2d671b45e8612814a4646badc29de18d.png?1337507058

A teraz przedstawię wam kilka meczy z tegorocznego Pucharu Narodów Bawełny:

http://www.youtube.com/watch?v=40K7sHt7pu4

Druga bramka- Epicka

Trzecia Bramka- Bramkarz Zaspał.

http://www.youtube.com/watch?v=aCKGBApJ5Qc

Bramki przecietne, ale zobaczycie Kongijskiego Bramkarza tańczącego "Gangnam style Po Kongijsku-Na siedząco" :rainderp:

Jestem zszokowany Tym wynikiem, ponieważ znam reprezentację Angoli z mistrzostw świata 2006 w Niemczech, lecz niestety sami się o to prosili, Bo obie bramki padły po ich błędach.

Na szczególną uwagę zasługuję druga bramka dla "Cape Verde", Czyli Republiki Zielonego Przylądka, która wpadła w samo okienko, po błędzie Bramkarza.

Ja lubię barcelonę, ale we wczorajszym meczu nie zachwyciła:

http://www.youtube.com/watch?v=R0tQXcUYoZc

Mecz oceniam 4/5 ze względu na to, że Teoretycznie osłabiony Real Madryt Potrafił się podnieść po stracie, i strzelić wyrównujacego gola.

Ten mecz jest również na bardzo wysokim poziomie.

Początek raczej nie zachwyca. Pierwszy Gol dla Algierii zdobyty łatwym kosztem- po rzucie karnym. Druga Bramka pachniała Sensacją- Faworyt PNA mógł przegrać, chodź nie za bardzo bym faworyzował "Słoni", ze względu, na to, że trafili na godnego siebie przeciwnika(Algieria gościła na ostatnich mistrzostwach świata w RPA).

Na szczęście zadziałał jeden z filarów reprezentacji WKS- Świetny atak pod postacią Didiera Drogby, jednego z najlepszych napastników Afryki, który w pięknym stylu zdobył bramkę, dającą nadzieję, na ugranie choćby punkta.

I w końcu padła bramka wyrównująca, szczęśliwa(bo odbita od obrońcy, co zmyliło bramkarza), która kompletnie załamała Algierczyków, i pozbawiła szans na wyjście z grupy.

Ocena meczu: 4/5

http://www.youtube.com/watch?v=RMKcEq9lHqY

Faworyt tego spotkania Togo również nie spodziewał się takiego obrotu wydarzeń. Początkowo zdecydowanie prowadzili, po bramce swej największej gwiazdy- Emanuela Adebayora, lecz niestety musieli się podzielić punktami z Tunezją, która zdobyła punkt łatwym kosztem, bo po rzucie karnym.

Ocena meczu 4/5

Ja "od zawsze" kibicuję Lechowi, nawet kiedyś na jakimś fanowskim spotkaniu udało mi się zamienić 2 słowa z Piotrkiem Reissem xD

Finał PNA mnie jakoś nie zachwycił, liczba niewykorzystanych sytuacji monstrualna - po obu stronach, piękna bramka Mby, lekkie sędziowanie dla Nigerii, bo kilku spalonych być nie powinno, a i kilka fauli w złą stronę powędrowało... Finał sprzed roku znacznie ciekawszy był, szkoda mi Prezesa, bo jednak robił reklamę Ekstraklasie... Całą imprezę uważam za udaną, ciekawe rozstrzygnięcia w niektórych meczach podsycają apetyt kibica na Mistrzostwa Świata w Brazylii...

Co do Reprezentacji Polski - unieważniona wygrana ze składem D Rumunii i wielka nieskuteczność Lewego w meczu z Irlandią to zły prognostyk przed meczami o punkty, zobaczymy, czy selekcjoner Fornalik sklei kadrę na czas.