Zegarmistrz Napisano Styczeń 11, 2013 Share Napisano Styczeń 11, 2013 I jak poprzednio tak i teraz, przypominam, że temat jest ze słowem "Cytat" a nie cytaty. Dajcie tutaj jeden ulubiony cytat, jeśli możecie podajcie też z jakiego anime i kto, a w jakich okolicznościach to przy okazji. Tylko proszę o używanie spoilerów do umieszczania okoliczności. Nie chcemy komuś psuć przyjemności oglądania, prawda? No to lecimy. Anime: Naruto Postać: Kapitan Yamato "Now your doton style will become part of Konoha soil" Kwestię tą Yamato wypowiedział do Fudo, na chwilę przed tym jak ten drugi został pochłonięty/zmiażdżony przez drzewo które urosło wokół niego. Niezbyt szybka ani przyjemna śmierć... Yamato to jednak przyjemniaczek xD. Tłumaczenie tej kwestii idzie tak: Teraz twój styl ziemi stanie się częścią Konohańskiej gleby. Link do komentarza
Buziol Napisano Styczeń 11, 2013 Share Napisano Styczeń 11, 2013 Anime: Elfen Lied Postać: Lucy "Everyone in this place is unhappy, and since they're unhappy, they're probably looking for someone worse off than they are." Lucy mówiła sobie to w myślach podczas tragedii w sierocińcu, gdy dokuczające jej dzieciaki bez skrępowania zabiły jej psa na jej oczach. Chwile potem pierwszy raz użyła świadomie wektorów i rozsmarowała rozwydrzonymi bachorami całe pomieszczenie (dosłownie!). Zaczęło to jej " wielką przygodę" z eksterminacją gatunku ludzkiego. I to wszystko przez nietolerancję i szykanowanie inności. Szkoda dziewczyny, naprawdę... Link do komentarza
Lemuur Napisano Styczeń 12, 2013 Share Napisano Styczeń 12, 2013 Anime: Wolf's Rain Postać: Kiba "There's no hope or despair, just future and nothing more." ( nie wiem czy dokładnie, bo z pamięci ). Kiba mówiący o Raju, do którego zmierza. Jest jeszcze mnóstwo pięknych cytatów z Clannad After Story, ale to już byłyby trochę spoilery, no i nie pamiętam na tyle, by zacytować . Link do komentarza
Fisk Adored Napisano Styczeń 12, 2013 Share Napisano Styczeń 12, 2013 If you want to know the truth, you must have the courage to accept it. Bear (Hack Sign) Link do komentarza
Ukeź Napisano Styczeń 12, 2013 Share Napisano Styczeń 12, 2013 To ja mam dziwaczny cytat z serii Junjou Romantica. Słowa które wypowiedział Usami Akihiko ^^ "Dlaczego?" pytasz? Co za głupie pytanie. Odpowiedź jest oczywista. Bo tak chce. Link do komentarza
Lunaris Napisano Styczeń 18, 2013 Share Napisano Styczeń 18, 2013 Cytat z "Tokyo Mew Mew". Nie wiem jak to jest w oryginale, więc powiem po polsku: "Dla wszystkich żyjących istot... a także dla nas samych!" Narrator mówi to przed czołówką pierwszych dziesięciu odcinków, a w mandze na wstępie pierwszego tomu. Link do komentarza
Major Kusanagi Napisano Styczeń 19, 2013 Share Napisano Styczeń 19, 2013 Cytat z Ex Drivers, odnośnie prowadzenie przez bakę Lancii Stratos. "This thing was crying, being forced to run really hard like it" I jeszcze jeden ale nie mogę sobie przypomnieć z czego to..... "To struggle its what mean to be human" Link do komentarza
Romano Napisano Styczeń 19, 2013 Share Napisano Styczeń 19, 2013 A co mi tam, napiszę po polsku Anime: Fullmetal Alchemist Postać: Edward Erlic „Nie można czegoś zyskać, niczego nie tracąc.” Link do komentarza
Major Kusanagi Napisano Styczeń 20, 2013 Share Napisano Styczeń 20, 2013 AAAA Przypomniałem sobie lepszy z Martian Successor Nadesico Powiedział to Tenkawa Akito Napisze po angielsku ponieważ oglądałem do z dubbingiem, zresztą jak to mam w zwyczaju gdy jest taka możliwość "Don't you understand?! It's too late argue who's fault this war is! It's too late for forgiveness!" Link do komentarza
Lokolin Napisano Luty 8, 2013 Share Napisano Luty 8, 2013 Anime: TTGL Postać: Kamina "Listen Simon... Don't forget. Believe in yourself. Not in the you who believes in me. Not the me who believes in you. Believe in the you who believes in yourself." Link do komentarza
Servant Saber Napisano Marzec 16, 2013 Share Napisano Marzec 16, 2013 Anime: Kuroshitusji Postać: Undertaker "Oh, te zamordowane zwłoki wyglądają wspaniale" [fanowskie tłumaczenie] Link do komentarza
Vanitachi Napisano Marzec 23, 2013 Share Napisano Marzec 23, 2013 Anime: Ergo Proxy Początek pierwszego odcinka Zbawienny jest dla mnie sen, tym bardziej że kamienny, gdy cierpię, gdy mi ciężko. Nie widzieć, nie słyszeć, to dla mnie wielkie szczęście. Dlatego też nie budź mnie. Ciii, mów po cichu. Link do komentarza
Avro Napisano Kwiecień 6, 2013 Share Napisano Kwiecień 6, 2013 Anime: Gintama W praktycznie każdym odcinku, to cytat-wizytówka postaci Postać: Katsura Kotarou ''Zura ja nai. Katsura da!'' (Nie nazywam się Zura, tylko Katsura!) Link do komentarza
Fagglenorusie Napisano Kwiecień 11, 2013 Share Napisano Kwiecień 11, 2013 Cytat czarnego masła. xd Niee, z Kuroshitsuji.xd Kto oglądał, ten wie. Grell: Niby która część tego ponurego gościa wygląda ci na legendarnego Shiniga... Przytul mnie! xD Odcinek któryś tam, Undertaker sobie stoi, coś tam mówią, i podchodzi Grell do niego nieco podirytowany.xd A że nie znam wielu języków, piszę to w prawdopodobieństwie tłumaczenia na polski. (przyp.tłum.(czyt.) oglądałam w necie tłumaczenie polskie, nie wiem jak to się pisze w oryginalnym języku, piszę jak to najpewniej brzmiałoby po polsku.xd) Link do komentarza
Flutteryay Napisano Kwiecień 11, 2013 Share Napisano Kwiecień 11, 2013 To jakoś tak mi się podobało Link do komentarza
Ohmowe Ciastko Napisano Kwiecień 30, 2013 Share Napisano Kwiecień 30, 2013 Słowa te powiedział Heiwajima Shizuo w anime Durarara!!! "Izaya!!!" Link do komentarza
Xinef Napisano Maj 13, 2013 Share Napisano Maj 13, 2013 Anime: Slayers Postać: Xellos Cytat: "Sore wa himitsu desu" ("To tajeminica") Link do komentarza
Spinwide Napisano Maj 13, 2013 Share Napisano Maj 13, 2013 Zaś ja zarzucę mangą. Kowal Goddot z Berserk "Nienawiść to miejsce gdzie ucieka człowiek, kiedy nie może znieść smutku. Zemsta jest ciemniejsza od krwi, którą przelewa. Smutek jest jak sztylet naostrzony po to, by dźgać prosto w serce. Z biegiem czasu staje się on coraz ostrzejszy. Aż w końcu pozostaje tylko jego bolesna ostrość." Nie pamiętam już dobrze,kiedy to powiedział, bo manga zawiera dziesiątki, jeśli nie setki tego typu cytatów(między innymi dlatego polecam mangę, jest epic , i nie sposób ich wszystkich spamiętać ^^ Link do komentarza
Xyz Napisano Maj 19, 2013 Share Napisano Maj 19, 2013 Anime: Angel Beats! Postać: Shiina Cytat: "Bezmózgowiec." Jej odpowiedź na... wszystko Link do komentarza
Frytka Napisano Maj 21, 2013 Share Napisano Maj 21, 2013 Anime: Higurashi no Naku Koro ni Postać: Rika Cytat: Nippah! Link do komentarza
Flutteryay Napisano Maj 21, 2013 Share Napisano Maj 21, 2013 Jak jesteśmy w temacie takich krótkich cytatów Anime: Soul Eater Postać: Excalibur Cytat: Baka! Albo jak kto woli po Angielsku: Cytat: Fools! Link do komentarza
Wizio Napisano Maj 21, 2013 Share Napisano Maj 21, 2013 "Gdy umiera nadzieja, to jedyną tarczą wojownika jest jego honor." Link do komentarza
Kitsun Napisano Maj 21, 2013 Share Napisano Maj 21, 2013 No cóż. Ostatnio nie mam jak oglądać anime, ale mam definitywnie ulubiony cytat. Jest on z angielskiego dubu Death Note'a. Ostatnie zdanie na pewno naprowadziło was na trop dlatego od razu przejdę do filmiku. Link do komentarza
Oreo_maniak Napisano Maj 23, 2013 Share Napisano Maj 23, 2013 Anime: Naruto Postać: Naruto Cytat: Ludzie którzy łamią zasady żeby pomóc przyjaciołom są śmieciami, ale ci którzy porzucają przyjaciół są gorsi od śmieci. Link do komentarza
emili878 Napisano Maj 30, 2013 Share Napisano Maj 30, 2013 Mam kilka ulubionych tekstów ale wybiore dwa Anime: NAruto Shippuuden Postać Tobi 1 "Jestem niegrzeczną dziewczynką, która się w panu kocha. " jeden z bardziej rozwalających mnie tekstów Tobiego ( Tobi chciał zwrócić uwagę Deidary ) ANime Naruto Shippuuden Postać Itachi 2 "to będzie ten, który pierwszy się na ciebie wydrze." Itachi opisujący dziewięcioogoniastego (Naruto) Link do komentarza
Recommended Posts