El Martinez Napisano Styczeń 21, 2012 Share Napisano Styczeń 21, 2012 Autor: CosmicWaltz Tłumaczenie: Cutie Mark Crusaders - Translators (El Martinez – tłumaczenie & Bartis – korekta) Oryginał: http://www.equestriadaily.com/2011/08/story-fell-into-right-hooves.html Opis: Na kilka tygodni przed przesłuchaniem u Wonderbolts, Rainbow Dash ulega wypadkowi. Zostawiona pod opieką Fluttershy, obawia się, że jej marzenia nie będą mieć szansy na ziszczenie. A do tego, zaczyna martwić się kwitnącymi z dnia na dzień uczuciami do Pegaza, którego zna od lat.Rozdział 1Rozdział 2Rozdział 3 (część pierwsza)Rozdział 3 (część druga) <--- NOWY!!! PS: Proszę czytać, komentować i śmiało pisać o wszelkich błędach :braeburn: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolf0507 Napisano Styczeń 29, 2012 Share Napisano Styczeń 29, 2012 Daleeeej Już się nie mogę doczekać następnego rozdziału! Czytałbym sam ,ale jestem dość cienki z angielskiego. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Martinez Napisano Styczeń 31, 2012 Autor Share Napisano Styczeń 31, 2012 Ok, rozdział drugi dodany, trzeci w przygotowaniach ; > Wszystki ch, którzy śledzą ten temat (a wiem, że takich całkiem sporo ;P) proszę o wypowiadanie się, wyszukiwanie błędów i dzielenie się swoimi odczuciami dotyczącymi opowiadania ; > To najlepsza motywacja do dalszej pracy ^ ^ Aha, dodam jeszcze, że rozdział trzeci, to już ship z krwi i kości... Ale skoro dotarliście już dotąd, to raczej nie będziecie mieć nic przeciwko ; ) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herbatnik Napisano Luty 2, 2012 Share Napisano Luty 2, 2012 mógłbyś trochę jaśniej określić w "najbliższym czasie" ? Opowiadanie jest bardzo fajne nie mogę się doczekać 3 rozdziału Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vermik Napisano Luty 2, 2012 Share Napisano Luty 2, 2012 Zawsze możesz przeczytać po angielsku. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Luty 12, 2012 Share Napisano Luty 12, 2012 Mam nadzieję, że nieco poprawicie ten pierwszy rozdział ;] Dat odstępy między dialogami... W drugim już jest fajniej. Doktorek a'la House wymiata xD Acz chyba jest nieco milszy ;] A Dash to jest tęczowogrzywa, nie tęczo grzywa, czy tęczowo-grzywa xP A w 2 znalazłem takie coś: "- Może mogła byś mi zrobić masaż, gdy skończysz?" - "mogłabyś" powinno być napisane razem. Tyle. Fajnie się ta opowieść zapowiada. A skoro trzeci rozdział jest długi, cieszę się tym bardziej ;] Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Martinez Napisano Luty 12, 2012 Autor Share Napisano Luty 12, 2012 Dzięki Nik Pierwszy rozdział był robiony trochę na szybko, stąd te błędy Na początku dialogi w nim były umieszczone w cudzysłowach, a potem na szybko poprawiane w Google Docs ;p A rozdział trzeci powinien pojawić się na dniach, w końcu zaczęły się ferie. I dopiero tam zaczyna się 'shippowanie' ^ ^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaczusiowy Napisano Luty 14, 2012 Share Napisano Luty 14, 2012 Co do samej fabuły fica, całkiem mi się podoba, może nie porywa, ale jakaś szczególnie banalna też nie jest. Tłumaczenie - jest w porządku, choć trochę błędów się przemknęło, ale idzie coraz lepiej z każdą linijką. Tak trzymać, czekam na kolejną część. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BronyCrypter101 Napisano Luty 21, 2012 Share Napisano Luty 21, 2012 Czekam aż skończycie cały tłumaczyć i wtedy wezmę się za czytanie. (Błagam, nie każcie mi długo czekać ) Jeśli ten fanfic jest choć w ¾ tak dobry jak "Too Shy for a Rainbow" to zapowiada się zajedwabiście ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Martinez Napisano Luty 21, 2012 Autor Share Napisano Luty 21, 2012 Imo sam fancik jest lepszy od "Too Shy for a Rainbow". Akcja szybciej się rozkręca i sam wątek też jest imo przyjemniejszy ; > Rozdział 3 jest dość długi, więc raczej podzielimy go na dwie części (w tym pierwsza jest już w korekcie). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BronyCrypter101 Napisano Luty 21, 2012 Share Napisano Luty 21, 2012 Imo sam fancik jest lepszy od "Too Shy for a Rainbow". How is it even possible? "Too Shy for a Rainbow" to pierwszy fanfic, po którym moja reakcja (oprócz całego wzruszenia itp.) to było "I WANT MOAR CHAPTERS!" W każdym razie teraz NAPRAWDĘ nie mogę się doczekać tłumaczenia :3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Luty 22, 2012 Share Napisano Luty 22, 2012 Hmm, na razie to nie ma porównania, przynajmniej dla mnie. Być może rozdział III zmieni moje zdanie xd Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Martinez Napisano Luty 29, 2012 Autor Share Napisano Luty 29, 2012 No, w końcu dodana pierwsza część rozdziału trzeciego Przepraszam za tak długie zwlekanie, jednak były pewne kłopoty z korektą (btw. wielkie dzięki Niklas za pomoc, stos muffinek dla Ciebie) ^^ Aha, w tym rozdziale już od początku zaczyna się prawdziwe 'shippowanie'. Po prostu z góry ostrzegam, nie wszyscy lubią takie romansowanie ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaczusiowy Napisano Marzec 1, 2012 Share Napisano Marzec 1, 2012 Jak milo. Niech no tylko wrócę ze szkoły. :3 Cóż, świetne tłumaczenie, muszę to przyznać. Lekkie i powabne. Sam fic również miły w odbiorze, jest (póki co) bardzo subtelny, dokładnie taki, jaki powinien być. Czekam na więcej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herbatnik Napisano Marzec 1, 2012 Share Napisano Marzec 1, 2012 No jedno co mogę powiedzieć to że im dalej tym lepiej się czyta. Rozdział 3 mnie nie zawiódł (może poza tym że trochę się na niego naczekaliśmy ). Fabuła jest imo bardzo przyjemna i "relaksująca" szybko i fajnie się czyta nie zostaje nic innego jak czekać na resztę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zniszczyciel Napisano Marzec 16, 2012 Share Napisano Marzec 16, 2012 Za szybko czytam. FFick mnie bardzo wciągnął, miła odskocznia od "normalności". Opisy są ładne, tłumaczenie świetne, no i moje ulubione główne bohaterki Z niecierpliwością czekam na cz. 2 trzeciego rozdziału i na rozdział końcowy! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Sadzonka Napisano Marzec 26, 2012 Share Napisano Marzec 26, 2012 Jako maniak shippingów dodam coś pokrótce od siebie: Sam fic jest napisany naprawdę dobrze: fabuła ma ręce i nogi i rozwija się całkiem logicznie no i jest, nie ukrywajmy, przyjemna; bohaterki, ich psychika, zachowania, odruchy przedstawione realistycznie, pasują do profilów z serialu. Fanfic faktycznie, jak ktoś wyżej określił, subtelny, napisany sprawnym językiem. Pierwsze rozdziały przeczytałem po polsku, tłumaczenie trzyma poziom, resztę za jednym zamachem pochłonąłem już po angielsku. Ale i tak czekam na tłumaczenie reszty, w oryginale było kilka zwrotów, których ni grzyba nie mogłem zrozumieć. Zresztą sam autor fanfica ma łapę do ich pisania, za "Applecores and Rainbows" pojechałbym tam gdzie mieszka, żeby mu osobiście uścisnąć prawicę. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wladek911 Napisano Kwiecień 4, 2012 Share Napisano Kwiecień 4, 2012 To jest najlepszy ship jakiego dotąd czytałem [a czytałem ich już bardzo dużo(wszystkie z FGE a co za tym idzie większość z tego forum)]. Jest subtelny i lekki cała fabuła jest genialnie rozegrana i wszystko trzyma się kupy. Co do tłumaczenia pierwsze 2 rozdziały czytałem na FGE ale 3 już nie było więc bardzo dziękuję. Nie doszukałem się żadnych błędów lub po prostu nie zwróciłem na to uwagi. Już nie moge się doczekać 2 części 3. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zucharski Napisano Kwiecień 17, 2012 Share Napisano Kwiecień 17, 2012 How is it even possible? "Too Shy for a Rainbow" to pierwszy fanfic, po którym moja reakcja (oprócz całego wzruszenia itp.) to było "I WANT MOAR CHAPTERS!" W każdym razie teraz NAPRAWDĘ nie mogę się doczekać tłumaczenia :3 Jest kontynuacja "Too Shy for a Rainbow", nazywa się "The Rainbow's Surprise", ale nie obejdzie się bez przeczytania "silent ponyville 2"(który na początku i na końcu zawiera czysty shipping) Rainbows Suprise nie ma tyle wydarzeń co Too Shy, ale fajnie go uzupełnia, no i jest trochę "daaaawww-owy" także warto przeczytać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igor01_PL Napisano Maj 22, 2012 Share Napisano Maj 22, 2012 Mam pytanie, mianowicie czy druga część 3 rozdziału jest nadal w tłumaczeniu, czy projekt został porzucony? Pytam, ponieważ strasznie wciągnął mnie ten fanfik. Czekam na odpowiedź z niecierpliwością. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igor01_PL Napisano Maj 23, 2012 Share Napisano Maj 23, 2012 Dziękuje ci bardzo za tą odpowiedź. Uspokoiłeś mnie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arjen Napisano Maj 25, 2012 Share Napisano Maj 25, 2012 Podbijam, póki co fanfic bardzo mi się podoba, gdybym mógł pomóc jakoś jestem do usług, byleby przeczytać w końcu następne cześci : P Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Martinez Napisano Maj 26, 2012 Autor Share Napisano Maj 26, 2012 Ale się wkopałem... xd Następnym razem nie biorę się za tłumaczenie ficów dłuższych niż parę stron. Ale jak już zacząłem, to dokończę, bez obaw. W tej chwili przeszkadzać będzie mi w tym nauka, jednak w czerwcu spodziewajcie się aktualizacji ;p Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamster7 Napisano Czerwiec 20, 2012 Share Napisano Czerwiec 20, 2012 Jeśli mogę się zapytać. Ja wam idzie bo już koniec czerwca i nie widzę by ktoś od miesiąca pisał pod tym tematem. Oczywiście chodzi mi o 2 część 3 rozdziału. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McKeyPL Napisano Czerwiec 21, 2012 Share Napisano Czerwiec 21, 2012 Też bym chciał przeczytać dalej ale z moim angielskim to mogę pomarzyć. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts