Nightmare Napisano Marzec 16, 2013 Share Napisano Marzec 16, 2013 - Nie wykorzystaliśmy niczego, co należało do wroga. Jedynie kryształy z naszych kopalni. Link do komentarza
Gandzia Napisano Marzec 16, 2013 Share Napisano Marzec 16, 2013 -Tylko dlaczego szyby waszych kopalń ciągną się aż za naszą granicę? Poza tym wciąż brakuje nam surowców, które zostawiliśmy przy odlocie, a same nie wyparowały. To pierwsza sprawa. Po drugie, minister Gandzia oczekuje, że zaprzestaniecie porywania kucyków, gdyż te są niewolnikami poddanymi naszego króla.- Link do komentarza
Po prostu Tomek Napisano Marzec 17, 2013 Share Napisano Marzec 17, 2013 Pułkownik nie zauważył kontekstu w jakim wypowiedziane zostało słowo "poddany". Gdy poseł królewski skończył mówić, ponownie zabrał głos. Jakoś nie przejął się faktem, że ten owado-koń jest całkiem spory. Choć towarzystwo z tyłu szeptało sobie. - Jak dobrze rozumiem, toczyła się tu wcześniej jakaś wojna. Oficjalnie zaprzysięgliśmy wspomagać Gandzię w razie ataku nieprzyjaciela. Honor każe dotrzymać obietnicy, wiedz zatem iż czyniąc mu wstręty robisz to samo Związkowi Sowieckiemu. I na diabła ci jakieś kucyki? (BTW, co według ciebie znaczy "dużo wyższa"? Jak coś posłowie i obywatele ZRR to ludzie, nie kucyki.) Link do komentarza
Nightmare Napisano Marzec 17, 2013 Share Napisano Marzec 17, 2013 (wiem) - O waszych zapasach nic nie wiem, a nasze kryształy są jedynie w Changei. Co do szybów... Jak myślisz, jak przelecieliśmy pół Equestrii niezauważeni? - zwróciła się ku reszcie - Kucyki? Aż tak często ich nie porywamy. Link do komentarza
Gandzia Napisano Marzec 17, 2013 Share Napisano Marzec 17, 2013 -Ale porywacie, co jest złe i tak dalej. Szyby mają zostać zasypane, a odszkodowanie za zagrabione surowce przekazane nam.- Link do komentarza
Nightmare Napisano Marzec 17, 2013 Share Napisano Marzec 17, 2013 Chrysalis westchnęła. - Ile można, nie zagrabiliśmy żadnych surowców. Szyby nie zostaną zasypane, ponieważ żyją tam pewne... Słodkie... Stworzonka. Link do komentarza
Gandzia Napisano Marzec 17, 2013 Share Napisano Marzec 17, 2013 -W takim razie sami je zasypiemy, gdyż leżą na naszym terytorium, ergo są własnością Sombralandu. W sprawie surowców - jak zatem wytłumaczycie ich zaginięcie?- Link do komentarza
Nightmare Napisano Marzec 17, 2013 Share Napisano Marzec 17, 2013 - O to musisz zapytać Celestię i przywódcę zebr. Co do tuneli... Są głęboko pod Equestrią, więc praktycznie nie należą do nikogo. Nigdy nie mówiłam, że pod waszym miastem jakieś leżą. Link do komentarza
Gandzia Napisano Marzec 17, 2013 Share Napisano Marzec 17, 2013 -Nie musieliście. Sami to zauważyliśmy. To raz. Po drugie... Wikipedio, odezwij się!- Terytorium państwowe – część powierzchni Ziemi należąca do określonego państwa ograniczona granicą państwową. Terytorium obejmuje zarówno ląd (z wodami wewnętrznymi)' date=' jak i przybrzeżne wody terytorialne wraz z przestrzenią położoną pod powierzchnią i nad powierzchnią lądu i wody.[/quote'] -Widzisz, nawet Wikipedia twierdzi, że skoro te tunele biegną pod naszym terytorium, to są nasze.- Link do komentarza
Nightmare Napisano Marzec 17, 2013 Share Napisano Marzec 17, 2013 - Nie, pod waszymi nie ma naszych tunelów. Jeśli byliście w jednym z tych pod Chageą, to dziwne, że nie zostaliście zjedzeni... Link do komentarza
Gandzia Napisano Marzec 17, 2013 Share Napisano Marzec 17, 2013 -Eh, widać te twoje stworki same się przekopały. Tym niemniej nie dopilnowałaś ich i teraz musisz ponieść tego konsekwencje.- Link do komentarza
Nightmare Napisano Marzec 17, 2013 Share Napisano Marzec 17, 2013 Chrysalis zaśmiała się. - Myślisz, że Gaha'aki należą do mnie? Dobrze by było do Changei. Nikt by nie mógł się z nami mierzyć. Link do komentarza
Po prostu Tomek Napisano Marzec 17, 2013 Share Napisano Marzec 17, 2013 - Powiedziałem, że będziemy wspierać Sombrę, czy jak mu tam było. Zgadzamy się, że uprowadzanie inteligentnych stworzeń jest złe. Dużo czy nie, to niewolnictwo i według prawa ZRR jest karane 20 latami obozu pracy. Wspieramy żądanie pełnej rekompensaty. - wtrącił się niespodziewanie Rondel. Niezbyt wiedział o co chodzi, mógł stwierdzić, że to nic dobrego. - I co to za Ga...coś tam? Link do komentarza
Nightmare Napisano Marzec 17, 2013 Share Napisano Marzec 17, 2013 - Wyobraź sobie swój koniec i zamknij go w stworzeniu. To jest Gaha'ak. Zagnieździły się w tunelach. Ile mam powtarzać, że nie mamy nic wspólnego z waszymi zaginionymi surowcami? Link do komentarza
Po prostu Tomek Napisano Marzec 17, 2013 Share Napisano Marzec 17, 2013 - Nie moimi. Jeszcze. - powiedział znacząco pułkownik. Wyraz jego twarzy nie zmienił się, gdy usłyszał co to za stwory. Towarzysze z tyłu już też nic po sobie nie okazywali. Wszyscy butnie patrzyli królowej prosto w oczy, mimo niskiego wzrostu (metr osiemdziesiąt, lol). - No i wciąż zostaje kwestia niewoli. Link do komentarza
Nightmare Napisano Marzec 17, 2013 Share Napisano Marzec 17, 2013 - Nigdy ich nie zniewalałam. Po kilku dniach stawali się częścią społeczeństwa. Link do komentarza
Gandzia Napisano Marzec 17, 2013 Share Napisano Marzec 17, 2013 -Ale działo się to wbrew ich woli. Gdzie ich zgoda na piśmie sprzed przemiany?- Link do komentarza
Po prostu Tomek Napisano Marzec 17, 2013 Share Napisano Marzec 17, 2013 - Słuszna uwaga, towarzyszu. Link do komentarza
Nightmare Napisano Marzec 17, 2013 Share Napisano Marzec 17, 2013 - Nawet o niej nie wiedzieli. Link do komentarza
Gandzia Napisano Marzec 17, 2013 Share Napisano Marzec 17, 2013 -Czyli innymi słowy przemienialiście ich wbrew ich woli! Znaczy to tyle, że ich zniewalasz, zmieniasz niewinne kucyki w bezrozumnych niewolników! Hańba ci!- Link do komentarza
Nightmare Napisano Marzec 17, 2013 Share Napisano Marzec 17, 2013 - Po przemianie nie są ani bezrozumni, ani niewolnikami. Dostają nowe życie. Wyjdź i rozejrzyj się, a się przekonasz. A oskarżając mnie o wszystko, raczej nie uzyskasz podpisu na traktat pokoju. Link do komentarza
Po prostu Tomek Napisano Marzec 17, 2013 Share Napisano Marzec 17, 2013 (Samo H) - A zatem nie wiem czy dalsza rozmowa ma sens. - rzekł Rondel. - No bo jak siłą zamieniasz kucyki w takie coś, to raczej się nie dogadamy. Skoro były inteligentne wcześniej, to też miały swoje rodziny, domy i życia, prawda? Link do komentarza
Nightmare Napisano Marzec 17, 2013 Share Napisano Marzec 17, 2013 - Taa. Pod tyranią Celestii. Przed śmiercią też kucyki mają życie. Potem dostają nowe pod inną postacią. Nie zmieniam ich siłą. - Chrysalis ponownie usiadła na tronie. Zza krzesła wyszedł mały, czerwonooki Podmieniec. Spojrzał nieufnie na przybyłych i wyszedł z pomieszczenia. (spojler) Link do komentarza
Po prostu Tomek Napisano Marzec 17, 2013 Share Napisano Marzec 17, 2013 - A któż to znowu jest ta Celestia? Link do komentarza
Nightmare Napisano Marzec 17, 2013 Share Napisano Marzec 17, 2013 - Samozwańcza księżniczka kucyków. Link do komentarza
Recommended Posts