Ukeź Napisano Luty 1, 2013 Share Napisano Luty 1, 2013 (edytowany) Okej, gdzieś tam kiedyś wspominałem, że zajmuję się szyciem. Właściwie to na chwilę obecną jeśli chodzi o pluszaki z MLP wykonałem wyłącznie jednego, no ale myślę, że mogę go tu wrzucić. Gdyby były jakieś istoty, które zainteresowane byłyby zamówieniem jakiegoś pluszaka, to owszem, mogę robić na sprzedaż Myślę, że jeśli chodzi o cenę to byłoby to jakieś 100 zł i w górę (niestety kasy potrzebuję, a zrobienie całego poniacza to trochę czasu~ muszę też podnieść cenę, bo to więcej materiałów niż przypuszczałam). Ale to też zależnie od tego z czego będzie miał grzywę, jeśli z syntetycznego włosia, czy wełny czesankowej to cena od razu idzie w górę. No i w ogóle wszystko zależne od poziomu skomplikowania kuca.Okej, więc na początek przedstawiam Wam pluszową Vinyl Scratch! Informacje jakby kogoś takie rzeczy interesowały: Wysokość (od kopytka do ucha): Jakieś 23 cm Długość (bez ogona): Około 18 cm Materiały: Polar na ciałko, grzywa i ogon z futerka tzw lamy, po pofarbowaniu~ Okulary są na chwilę obecną z tektury, ale mam w planach zrobienie czegoś ambitniejszego~ Btw, jak tak patrzę na te zdjęcia, to nie ma ona aż tak wielkiego łba, to chyba wina ujęcia Kolejnym pluszakiem jakiego zaprezentuję będzie Pinkie Pie Jestem w stanie progresu, jednak trochę to potrwa, bo kombinuję jak zrobić grzywę, ino lamy nie pokręcę. Btw. zastanawiam się.. Czy mogę tu wrzucać nie tylko pluszaki z MLP? I w ogóle czy ludzie byliby zainteresowani innymi miśkami, niż kucami? Edytowano Czerwiec 22, 2015 przez Ukeź 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swahili Napisano Luty 1, 2013 Share Napisano Luty 1, 2013 Fajny ten pluszak. Kolejna osoba, która szyje kucyki - słodko. Chętnie bym kupiła, ale kasy niestety brakuje. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
solaris Napisano Luty 1, 2013 Share Napisano Luty 1, 2013 Sweeet Celestia, Luna, Cadance i Lyra! Ta Vinyl jest taaaaakaaaaa słodka :3 Czekam na kolejne Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asitashy Napisano Luty 2, 2013 Share Napisano Luty 2, 2013 słooooooooooooooooooooooooooooodka ta Vinyl! *________________________* Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryś Raindrops Napisano Luty 2, 2013 Share Napisano Luty 2, 2013 Nie mogę się doczekać pluszowej Pinkie, ciekawe jaką będzie miała grzywę <3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arameje Napisano Luty 2, 2013 Share Napisano Luty 2, 2013 CUDNE choć nie jestem fanem pluszaków Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piter Wan Kenobi Napisano Luty 3, 2013 Share Napisano Luty 3, 2013 Zamurowało mnie, piękna ta Vinyl <3. Z chęcią czekam na Pinkie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość zukori Napisano Luty 3, 2013 Share Napisano Luty 3, 2013 faajnie Ci wyszedł ten pluszaczek ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ukeź Napisano Luty 3, 2013 Autor Share Napisano Luty 3, 2013 Dziękuję wszystkim za pochwały ^^ Cieszę się, że Vinyl się podoba :3 Cóż, Pinkie nadal w trakcie tworzenia (a właściwie jest na etapie gromadzenia materiałów) ale tak sobie pomyślałam, że wrzucę tu dwa inne swoje pluszaki, tak o. Tutaj mój pluszowy kotek, szyty przeze mnie jak byłam w 1 liceum, praca semestralna z zabawki miękkiej :3 A tutaj mój OC o imieniu "Nemo", kolejna praca semestralna z zabawki miękkiej, tylko z 2 klasy (na zdjęciu bez skrzydełek, które jeszcze później miał doszyte): Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bezik Napisano Luty 3, 2013 Share Napisano Luty 3, 2013 Nie no, naprawdę wyczesane w kosmos Twój OCek i Vinyl wyszły wg mnie lepiej od kotka, Vinyl rules. A 80zł, to wcale nie jest drogo, na ebayu są droższe, a ten tutaj na zdjęciach w cale im nie ujmuje jakością. Przez to że głowa jest trochę większa niż w oryginale, wyszedł taki efekt półchibi ;> Zastanawia mnie jedno, czy ta Vinyl nie przewraca się czasem w przód jak się ją źle ustawi? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ukeź Napisano Luty 3, 2013 Autor Share Napisano Luty 3, 2013 Bezik - Kotek to była moja pierwsza zabawka jak się nauczyłam szyć na maszynie, mam do niego cholerny sentyment, mimo, że faktycznie nie jest jakiś specjalny No i to poduszkowiec, czyli ma być płaski, bo jest z założenia miśko-poduszką A co do wywrotności Vinyl, to faktycznie może mieć problemy z równowagą, ale dlatego ma też dosyć potężny ogon, i teraz stoi lepiej niż jak było to jeszcze same ciałko Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryś Raindrops Napisano Luty 3, 2013 Share Napisano Luty 3, 2013 Ten miaóczek jest cudny <3 I to ostatnie też, ciekawe jak wyglądał ze skrzydłami ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pookhi Napisano Luty 4, 2013 Share Napisano Luty 4, 2013 Bardzo bardzo dobre czekam na więcej Vinyl mnie urzekła Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeroenna Napisano Luty 5, 2013 Share Napisano Luty 5, 2013 Witam , ja chciałbym się zapytać czy byłabyś w stanie uszyć maskotkę Fluttershy , jeżeli dałoby rade troszkę większą<30 cm> to byłoby już świetnie, i jeżeli tak to ile byś za to wzięła i ile by to zajęło , jeżeli wygodniej to napisz na pw. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ukeź Napisano Luty 21, 2013 Autor Share Napisano Luty 21, 2013 Cóż, nadal nowych kuców do zaprezentowania w całości nie mam, ale tworzenie idzie pełną parą, możliwe, że nawet już niedługo skończę pluszową Applejack i Fluttershy oraz jednego OCka (zamówienia takie~ Na razie w fazie progressu XD). Wszystkie te będą miały 23 cm~ Ale trwają też prace nad Fluttershy która będzie miała ok 37 cm wysokości, więc będzie już nieco sporawa ^^ Na razie mam tylko wykroje, ale zszycie tego i uzyskanie ciałka to też niewiele czasu potrzeba. Dłużej idzie przyszywanie grzywy, w ogóle robienie tej grzywy, oczy, znaczki itd, czyli dekoracja ogółem. Dobra, ale żeby tak nie wychodzić do ludzi z niczym, to inny pluszak XD Pluszowe Onigiri. Właściwie to onigiri poduszka ^^ Powstała już jakiś czas temu, był to prezent dla znajomej na urodziny Materiał to był biały polar, ale nori (to czarne coś) to nie pamiętam z czego, bodajże jakaś bawełna ^^ A wysokość.. z 50 cm bodajże? A właściwie to macie jeszcze zdjęcie z progressu tych kuców 23 cm XD I jeszcze, w sumie to nie pluszak, tylko lalka, no ale ubranka i część ciałka będzie miał szyte, więc też wrzucam. Progress lalki mojego OCka z Vinyl w tle XD : No, to na chwilę obecną tyle Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ennus Napisano Luty 26, 2013 Share Napisano Luty 26, 2013 Po prostu super. Śliczne pluszaki. *.* Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ukeź Napisano Marzec 10, 2013 Autor Share Napisano Marzec 10, 2013 Okej~ Z racji, że jest późno i prawie zasypiam przed kompem, to póki co wrzucam tylko pluszową Applejack, zrealizowane zamówienie Wysokość jak Vinyl tj, jakieś 23 cm~ Jakby ktoś był taką zainteresowany, z racji, że zrobienie jej było bardziej skomplikowane niż myślałam cena takiej to 100 zł + przesyłka (wersja bez kapelusza) 110 zł + przesyłka (wersja z kapeluszem) A tu zamawiany u mnie OC i tutaj możecie zobaczyć jak prezentuje się grzywa zrobiona z włosów, a nie futerka I tak, to pegaz. Mam jeszcze drugą AJ i Fluttershy, które szyłam dla siebie, a 2 kolejne FS są w fazie tworzenia (w tym jedna większa~). Jakoś na dniach pewnie wrzucę zdjęcia ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
~Tamara~ Napisano Marzec 10, 2013 Share Napisano Marzec 10, 2013 Ile bierzesz za takie pluszaki ?! Są po prostu świetne! ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pisklakozaur Napisano Marzec 10, 2013 Share Napisano Marzec 10, 2013 Super! Słodkie i Hardkorowe Czekam na Pinkie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ukeź Napisano Marzec 10, 2013 Autor Share Napisano Marzec 10, 2013 Pinkie trochę się opóźni z racji, że będzie ona dla mnie, a na pierwszą kolejność idą kuce zamawiane jednak teraz :c Ale będzie na pewno! Materiał już mam ^^ A co do ceny, pisałam w pierwszym poście, zależnie od tego jaki to kuc, z czego ma grzywę itd to 100 zł lub więcej + przesyłka Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryś Raindrops Napisano Marzec 10, 2013 Share Napisano Marzec 10, 2013 Wydaje mi się że AJ ma troszeczkę za grubą głowę ale i tak zajedwabista <3 A ten drugi pluszak jest świetny, te włoski <33 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ukeź Napisano Marzec 11, 2013 Autor Share Napisano Marzec 11, 2013 Fakt, trochę za mocno ją wypchałam, ale i tak nie jest tak bardzo za duża Okej, narazie mam do pokazania moją prywatną Fluttershy, która ma grzywę z syntetyków właśnie. I dwie takie robię na zamówienie na chwilę obecną, ale powiem jedno, nienawidzę rozczesywać włosów syntetycznych XDD Mam nadzieję, że się podoba 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magpie Napisano Marzec 11, 2013 Share Napisano Marzec 11, 2013 Te grzywy wyglądają świetnie! śliczne pluszaki : ) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ukeź Napisano Marzec 12, 2013 Autor Share Napisano Marzec 12, 2013 Cieszę się, że kuce się podobają No to jak tak, to jeszcze moja prywatna Applejack, skoro już wrzuciłam ją na dA, to i tutaj niech będzie ^^ Następne kuce coś mi się wydaje, że dopiero w święta lub po świętach będą, bo chwilowo nie mam ani czasu, ani możliwości szyć :c Chociaż może te dwie FS skończę teraz na weekendzie, to też bym wrzuciła Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryś Raindrops Napisano Marzec 12, 2013 Share Napisano Marzec 12, 2013 Ona jest prześliczna *_* Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się