Nightbringer Napisano Kwiecień 30, 2013 Share Napisano Kwiecień 30, 2013 Ten chłopak to przecież dziewczyna z niebieskimi oczami i jestem tego pewien na 100% Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alcyone Napisano Maj 4, 2013 Autor Share Napisano Maj 4, 2013 Rozdział trzynasty! Ida narratorem, scena rozbierana i Party Cannon. Tak mniej więcej mogę to streścić ;P Zapraszam do czytania! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Altharias Napisano Maj 4, 2013 Share Napisano Maj 4, 2013 Rozdział świetny, jak zawsze zresztą, ale błagam wrzucaj też link w poście informującym o rozdziale, ręczne przebijanie się przez x stron (komórka) + szwankujące wifi nie ułatwia sprawy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alcyone Napisano Maj 4, 2013 Autor Share Napisano Maj 4, 2013 Rozdział świetny, jak zawsze zresztą, ale błagam wrzucaj też link w poście informującym o rozdziale, ręczne przebijanie się przez x stron (komórka) + szwankujące wifi nie ułatwia sprawy Dobra, da się zrobić To przebijanie się przez strony jest faktycznie denerwującą cechą wersji na komórkę... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saper9 Napisano Maj 4, 2013 Share Napisano Maj 4, 2013 Szkoda,że nie było więcej szczegółów ze sceny rozbierania Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hoffner Napisano Maj 4, 2013 Share Napisano Maj 4, 2013 Świetnie zrobione .Zastanawia mnie tylko czy to że kucyki są widoczne tylko wtedy kiedy tego chcą nie jest wzorowane na filtrze percepcji z Doctora Who? . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alcyone Napisano Maj 4, 2013 Autor Share Napisano Maj 4, 2013 Świetnie zrobione .Zastanawia mnie tylko czy to że kucyki są widoczne tylko wtedy kiedy tego chcą nie jest wzorowane na filtrze percepcji z Doctora Who? . Nie, bo w ogóle nie znam Doctora Who Ale możliwe, że to coś podobnego, nie wiem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foley Napisano Maj 5, 2013 Share Napisano Maj 5, 2013 Nareszcie znalazłem chwilę, żeby przeczytać Rozdziały coraz lepsze, akcja nabiera tempa. Twilight alicornem= plus ode mnie. Armata Pinkie mnie rozbroiła "Fire in the hole, pinky comrades!" No i standardowo, czekam na więcej :cGfSS: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alcyone Napisano Maj 12, 2013 Autor Share Napisano Maj 12, 2013 Właśnie dodałam rozdział czternasty! Życzę miłego czytania i zapraszam do komentowania! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foley Napisano Maj 12, 2013 Share Napisano Maj 12, 2013 Ciekawie się czytało, jak za oknem (otwartym) grzmi burza Do rzeczy: Nie mam się do czego przyczepić, po prostu podobało mi się. Mam wrażenie, że w miejsce jednej rozwiązanej tajemnicy pojawia się pięć nowych. Czekam na następne rozdziały :cGfSS: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grik1 Napisano Maj 14, 2013 Share Napisano Maj 14, 2013 Rozdział jest ciekawy. Ciekawe kim jest Klara i ci wszcy ludzie. Cytując ostatnie słowa "W takim razie coś tu jest nie tak..." Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alcyone Napisano Maj 25, 2013 Autor Share Napisano Maj 25, 2013 Przepraszam za ten tydzień zwłoki, ale macie tu rozdział piętnasty! Nieco przerwy od akcji i mamy okazję bliżej poznać rodzinkę Klary. Miłego czytania! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foley Napisano Maj 25, 2013 Share Napisano Maj 25, 2013 To prawda, zapowiada się ciekawe spotkanie, Klara vs. Ida Ogólnie było dobrze , może kilka błędów znalazłem, ale to naprawdę nic wielkiego. Podobał mi się motyw rozmowy o "gangu". Zaskoczył mnie motyw modlitwy przed jedzeniem, bo po Klarze bym się nie spodziewał. Czekam na kolejne :cGfSS: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grik1 Napisano Maj 25, 2013 Share Napisano Maj 25, 2013 Spodziewałem się zupełnie innego przebiegu wizyty w domu Klary. Wyszło bardzo spokojnie. Nareszcie wszyscy są w komplecie. Czekają nas interesujące wyjaśnienia. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alcyone Napisano Maj 26, 2013 Autor Share Napisano Maj 26, 2013 Spodziewałem się zupełnie innego przebiegu wizyty w domu Klary. Wyszło bardzo spokojnie. W poprzednich rozdziałach, było nieco więcej akcji, to prawda. Ale cóż, Florcia zasłużyła sobie na chwilkę wytchnienia, racja? Zaskoczył mnie motyw modlitwy przed jedzeniem, bo po Klarze bym się nie spodziewał. A pamiętasz hasło z poprzedniego rozdziału? To, które Klara mówiła, żeby dostać się do środka. To cytat pewnej osoby, która dla Klary jest autorytetem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foley Napisano Czerwiec 11, 2013 Share Napisano Czerwiec 11, 2013 Kiedy można się spodziewać kolejnego rozdziału? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alcyone Napisano Czerwiec 11, 2013 Autor Share Napisano Czerwiec 11, 2013 Kiedy można się spodziewać kolejnego rozdziału? Zapewne kiedy w szkole nieco rozluźni się atmosfera, po wystawieniu ocen itd. Jak tylko dam radę, to będzie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grik1 Napisano Czerwiec 11, 2013 Share Napisano Czerwiec 11, 2013 Jak najlepszych stopni. Już niedługo wakacje i będziesz miała więcej czasu na pisanie.... i na co tylko chcesz... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alcyone Napisano Czerwiec 20, 2013 Autor Share Napisano Czerwiec 20, 2013 Wreszcie się ogarnęłam, przysiadłam i skończyłam nowy rozdział! Ostatni swoją drogą... Pozostał już tylko epilog... Życzę miłego czytania, zachęcam do komentowania i dziękuję wszystkim za cierpliwość! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foley Napisano Czerwiec 20, 2013 Share Napisano Czerwiec 20, 2013 Co tu dużo mówić? Naprawdę cudne i głębokie, są opisy, są dialogi... Akcja naprawdę ciekawa, w końcu zrozumiałem, czemu dopasowałaś kucyki do "niepasujących" zbytnio ludzi. Cały fanfic jest bardzo przemyślany, przez co czyta się bardzo przyjemnie i z zainteresowaniem. Naprawdę piękna i rozbudowana historia, gratulacje "Nice work you did, you're gonna go far, kid", cytując piosenkę zespołu The Offspring Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grik1 Napisano Czerwiec 20, 2013 Share Napisano Czerwiec 20, 2013 Muszę przyznać rację Foleyowi. Rozdział zadziwił, zaintygował i zasmucił mnie. Ale czy to na pewno już kniec tej historii? Może wiecej dowiemy się w epilogu lub w II cześci. Alcyone miałaś naprawdę dobry pomysł i nadal można go jeszcze rozwinąć, temat nie został wyczerpany. Zastanów się nad napisaniem kontynuacji. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alcyone Napisano Czerwiec 21, 2013 Autor Share Napisano Czerwiec 21, 2013 temat nie został wyczerpany. Zastanów się nad napisaniem kontynuacji. Wiem, że niby można by to jeszcze rozwlec, ale wiesz co? Od początku moim założeniem było, żeby opowiadanie skupiło się bardziej na postaciach, niż na przygodach. Po prostu myślę, że dobrze jest to skończyć tak, jak to sobie zaplanowałam. Fanfik traktowałam jako swojego rodzaju test, czy w ogóle dam radę pociągnąć to do końca. I jakoś wyszło, chociaż z niektórych elementów jestem niezadowolona (Flora po pewnym czasie traci na charakterze i staje się po prostu narratorem, Dorota i Sylwia to takie zapchajdziury, bo u kogoś musiały być FS i Rarcia, akcja momentami zbyt uproszczona... długo by wymieniać). Poza tym zmęczyłam się już nieco tym materiałem, który tak właściwie opracowywałam na bieżąco i nieco niestarannie. Opowiadanie to taki mój eksperyment, czy mogę dalej zajmować się pisaniem od czasu do czasu. Więc raczej nie mam siły ani ochoty na ciąg dalszy. Cały fanfic jest bardzo przemyślany Serio to tak wygląda? Zwykle po prostu improwizowałam, zaczęłam z dość luźnym pomysłem, a ostateczne rozwiązanie ustaliłam podczas pisania. Dziękuję wszystkim za opinie i komentarze, z epilogiem pewnie uwinę się do końca miesiąca. Pogoda zbyt piękna, by siedzieć przy komputerze Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psoras Napisano Czerwiec 24, 2013 Share Napisano Czerwiec 24, 2013 (edytowany) Z ciekawości sprawdziłem w Twoim profilu coś, czego się domyślałem, odkąd zacząłem czytać: jesteś w wieku swoich bohaterek. Mam siostrę mniej więcej w tym wieku i w każdym akapicie czułem tę charakterystyczną wrażliwość nastolatki. Sposób prowadzenia akcji, cechy postaci, nawet wygląd Windigo i scena z jego pierwszym pojawieniem się... wszystko pasuje To w żadnym razie nie jest przytyk. Przeciwnie, pozwolę sobie nakadzić ci, autorko, stwierdzeniem, że rzadko kiedy zdarza mi się czytać opowiadania podobnej jakości pochodzące od tej grupy wiekowej. Całość łyknąłem jednym haustem jadąc pociągiem (między Wrocławiem a Warszawą trwa właśnie promocja a'la PKP: więcej czasu w pociągu za tę samą cenę), więc mogę od razu pokusić się o podsumowanie. Opowiadanie jest świetnie i nie mogę się doczekać epilogu. Spotkanie i rozwiązanie poszczególnych wątków zostało poprowadzone w sposób bardzo zgrabny. Udało ci się uniknąć wprowadzania niepotrzebnych postaci, jednocześnie nie tworząc wrażenia, które powstaje czasem, jak autor za bardzo się stara: wrażenia, że na całym świecie żyje tylko pięć osób. Natomiast jest jedna rzecz, która odrobinę przeszkadzała mi cieszyć się w spokoju lekturą - ale to już moje osobiste zboczenie. Pewna nieokreśloność geograficzna opowiadania (nigdy np. nie pojawia się nazwa miasta) jest tu zapewne celowym zabiegiem, ale podczas czytania nie mogłem przestać się zastanawiać, gdzie właściwie rzecz się dzieje Edytowano Czerwiec 24, 2013 przez psoras Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alcyone Napisano Czerwiec 26, 2013 Autor Share Napisano Czerwiec 26, 2013 rzadko kiedy zdarza mi się czytać opowiadania podobnej jakości pochodzące od tej grupy wiekowej. Dzięki Wiem, że nawet się nie umywam do wielu starszych czy bardziej doświadczonych ode mnie osób, ale staram się jak mogę. Chociaż wiem, że zawsze mogłoby być lepiej, to nawet jestem nieco dumna, że mój debiut komukolwiek przypadł do gustu. Udało ci się uniknąć wprowadzania niepotrzebnych postaci, jednocześnie nie tworząc wrażenia, które powstaje czasem, jak autor za bardzo się stara: wrażenia, że na całym świecie żyje tylko pięć osób Bohaterowie to najlepsza rzecz w każdym opowiadaniu, więc zwykle to na nich się skupiam, pisząc. Lubię tworzenie takich postaci "jednorazowych", bo mogą bardzo urozmaicić tekst. Oczywiście najwięcej uwagi poświęcałam głównym bohaterkom, ale musiałam pokazać, że są osadzone w jakimś miejscu (nawet anonimowym) z innymi ludźmi. W każdym razie bardzo dziękuję za opinię i uznanie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alcyone Napisano Czerwiec 28, 2013 Autor Share Napisano Czerwiec 28, 2013 Oto epilog i parę słów ode mnie! Tak, to już koniec. Lecą napisy, może jakieś owacje, niektórzy gwiżdżą... i takie tam Dziękuję gorąco wszystkim moim czytelnikom! Bardzo doceniam to, że czytujecie to moje "dzieło" i mam nadzieję, że nie żałujecie spędzonego z nim czasu! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się