Jake Napisano Marzec 13, 2013 Autor Share Napisano Marzec 13, 2013 * 3 godziny minęły* Nagłe uderzenie spowodowało że Śmierć przestał czytać i spojrzał się na kucyki. - No dobrze idziemy. Zbierać się i uważać przy schodzeniu. Po czym Śmierć zeskoczył z łodzi i porozglądał się. ----------------------- Uwaga: Kto chce zostać avatarem Almy? Niedługo zbliża się walka z nią, a ja nie mam zbytniego pomysłu co do niej więc oczekuję że ktoś za mnie będzie nią sterować. Jak ktoś chce zostać avatarem Almy to proszę mi wysłać na PW pomysł walki. Dziękuje *Koniec transmisji * Link do komentarza
Dead Radio Man Napisano Marzec 13, 2013 Share Napisano Marzec 13, 2013 Wychodząc spojrzałem w stronę wody, wydała mi się dość zwyczajna. - Czy tutaj można pić wodę z tej rzeki? Stanąłem obok Will'a Link do komentarza
Jake Napisano Marzec 13, 2013 Autor Share Napisano Marzec 13, 2013 Śmierć przykucnął nad wodą i wziął trochę do kopyta. Nagle kopyto zaczęło parować. Śmierć szybko strząsnął kwas. Powiedział do Victo czyszcząc kopyto. - Chyba rozumiesz? Link do komentarza
Nessie Napisano Marzec 13, 2013 Share Napisano Marzec 13, 2013 zeszyt zniknął a Moonlight Star zaczęła wychodzić z łodzi Link do komentarza
Dead Radio Man Napisano Marzec 13, 2013 Share Napisano Marzec 13, 2013 - Czyli nic tu nie jest bezpieczne, ok. Przynajmniej już wiem żeby nie pić wody. Link do komentarza
Jake Napisano Marzec 14, 2013 Autor Share Napisano Marzec 14, 2013 Śmierć westchnął - Nigdzie nie jest bezpiecznie drogi Victo nawet w samym sobie. A teraz chodźcie. Śmierć przeszedł kawałek. Nagle się zatrzymał i drgnął. Link do komentarza
Adm1RED Napisano Marzec 14, 2013 Share Napisano Marzec 14, 2013 Wave zapytał się śmierci -Co się stało?! Link do komentarza
Dead Radio Man Napisano Marzec 14, 2013 Share Napisano Marzec 14, 2013 - Ruszajmy, czyli tak mamy do pokonania Alme i jest jeszcze coś? Link do komentarza
Jake Napisano Marzec 14, 2013 Autor Share Napisano Marzec 14, 2013 Zaczynamy event o którym nikt nie wiedział Przed nami stała mała klacz o czarnych włosach i zasłoniętą nimi twarzą. Patrzyła się na nas niewzruszenie. Śmierć się cofnął bo jak zaatakuje to może przejąć każdą rzecz i namieszać w umyśle. Koło Śmierci pojawiła się wierna kosa. Śmierć powiedział do reszty - TO ONA! Avatar Almy - WaveX Link do komentarza
Adm1RED Napisano Marzec 14, 2013 Share Napisano Marzec 14, 2013 Teraz będę pisał jako alma tyle że ona nic nie mówi. Alma przejeła kontrolę nad Wavem na początek a sama przeniosła sie na wyższy punkt aby wszystko widzieć, wave przemienił się w alicorna izaczął walczyć z victo. Link do komentarza
Dead Radio Man Napisano Marzec 14, 2013 Share Napisano Marzec 14, 2013 Moje oczy zapłonęły od nadmiaru energii. - Ariel - Powiedziałem cichym sykiem i miecz powiększył się. - Atakujemy? - Zapytałem z rozwagą. Zauważyłem że atakuje mnie Wave. - Zapieczętuje go żeby nam ani sobie nic nie zrobił - Zacząłem szeptać słowa inkantacji. W powiększonej formie wygląda tak : Link do komentarza
Adm1RED Napisano Marzec 14, 2013 Share Napisano Marzec 14, 2013 Wave przy każdym z ciosów mówił niezrozumiałym językiem. Pod kontrolą Almy na wave'a nie działają żadne zaklęcia i inne tego typu magia Link do komentarza
Dead Radio Man Napisano Marzec 14, 2013 Share Napisano Marzec 14, 2013 Ciągle szepcząc słowa unikałem ciosów, każdy czynnik mógł zaważyć nad życiem lub śmiercią. - Jest - Nagle w Wave'a wbiły się cztery złote płaty, każdy lecący z innego kierunku. Wave upadł na ziemię a wokoło niego wbiły się same 8 filarów połączonych łańcuchem. Spojrzałem na Alme i na wszelki wypadek założyłem na sobie ochronny czar który bronił dostępu do umysłu. Wystrzeliłem w stronę jak strzała Almy. Link do komentarza
Adm1RED Napisano Marzec 14, 2013 Share Napisano Marzec 14, 2013 Alma widziała Victo więc przenosiła się w inny punkt zostawiając za sobą w ostatnim miejscu cienistą atrapę do której prz dotknieciu pojawiał się ciemny dym wywołujący złudzenia. Link do komentarza
Dead Radio Man Napisano Marzec 14, 2013 Share Napisano Marzec 14, 2013 Uderzył z impetem w budynek niszcząc go prawie całkowicie. Nagle zewsząd zaczęli pojawiać się jego dawni przyjaciele. Victo poleciał w duł i upadł na jednym z większych kamieni po budynku. - Niech to - Zamknąłem oczy i wstałem. Zszedłem z gruzowiska i czekałem na ciosy. Link do komentarza
Adm1RED Napisano Marzec 14, 2013 Share Napisano Marzec 14, 2013 Wave próbował się uwolnić, przy każdym udeżeniu w filary niszcząc je. Link do komentarza
Dead Radio Man Napisano Marzec 14, 2013 Share Napisano Marzec 14, 2013 Poczułem zakłócenia przy pieczęci. Otworzyłem oczy i pobiegłem w ich stronę. - Nie - Powiedziałem i położyłem rękę na ostatnim filarze wprowadzając energie duchową i odtwarzając pozostałe filary po przez łańcuch. - Przykro mi ale muszę cie unieruchomić - Wyszeptałem kolejne zaklęcie które znieczuliło mięśnie Wave'a i jego układ nerwowy. Przestał się szarpać. Gdy się odwróciłem Alma stała za mną z wycelowaną we mnie kuszą. - Will - Powiedziałem ze strachem. Link do komentarza
Adm1RED Napisano Marzec 14, 2013 Share Napisano Marzec 14, 2013 Alma strzeliła wywołując halucynacje u Victo i przy tym uwalniając Wave'a. Alma przeniosła się znów na wyższy punkt aby wszystko widzieć. ( jestem teraz na telefonie i nie mam dużych możliwości na rozpisywanie się, jeśli będzie taka możliwość jutro od 15:50 będę w domu i będę mógł pisać dalej jako alma dzisiaj też jeszcze mogę, jak mnie już nie będzie zrobimy pauzę w evencie? ) Link do komentarza
Dead Radio Man Napisano Marzec 14, 2013 Share Napisano Marzec 14, 2013 Poczułem wibracje w całym ciele. Ariel wyślizgnęła się z mojej ręki przybierając znowu postać sztyleta. Upadłem na ziemie. Cały świat wirował, zamiast normalnego widoku wszystko zmieniało kolory. Podniosłem się i oparłem o pobliski budynek. Link do komentarza
Nessie Napisano Marzec 15, 2013 Share Napisano Marzec 15, 2013 patrzyła się na całe widowisko z bezpiecznej odległości, ale w pewnej chwili jej róg otoczyła magiczna aura. Zatrzepotała skrzydłami, a zza niej wyłoniły się jaskrawe ogniste strzały, które zaczęły się poruszać. Trafiały w Almę, każda lekko ją muskała. Nie miały jej trafić ale odwrócić jej uwagę. Link do komentarza
Dead Radio Man Napisano Marzec 15, 2013 Share Napisano Marzec 15, 2013 Nagle wszystko jak ręką odjął - pomyślałem i podniosłem moją broń. - Ariel - Syknąłem i związałem ponownie Wave'a. - Niestety bracie musisz poczekać. Założyłem na nowo ochronę magiczną na umysł. Odwróciłem się w stronę Almy ale jej już tam nie było. Link do komentarza
Adm1RED Napisano Marzec 15, 2013 Share Napisano Marzec 15, 2013 Alma widziała strzały, zaczęła bawić się myślami Moonlight Star wywołując zaburzenia w równowadze i widoczności. Link do komentarza
Dead Radio Man Napisano Marzec 15, 2013 Share Napisano Marzec 15, 2013 - No dobra jak mnie nikt nie atakuje to zabezpieczę Wava'a. - Zacząłem szeptać zaklęcia i po jakimś czasie Wave został unieruchomiony i zamknięty w barierze z filarów połączonych łańcuchem. Link do komentarza
Adm1RED Napisano Marzec 15, 2013 Share Napisano Marzec 15, 2013 Alma wypuściła wave'a już normalnie myślał lecz był nieprzytomny. Alma przejęła kontrolę nad Moonlight ( piszez teraz jako opętana ), alma przeniosła się znów na wysoki punkt. Link do komentarza
Dead Radio Man Napisano Marzec 15, 2013 Share Napisano Marzec 15, 2013 Poczułem zmianę w umyśle Wava'a. Usunąłem bariery i podszedłem do młodszego. - Przepraszam cię że tak to musiało wyglądać, no ale. Wiesz gdzie ona jest a i poczekaj założę ci ochrony czar na umysł żebyś nie stał się zombie jak poprzednio - wypowiedziałem zaklęcie - No i już. Dobra szukamy Almy. Link do komentarza
Recommended Posts