Akira Napisano Marzec 6, 2012 Share Napisano Marzec 6, 2012 Baa już nie tylko same głosy ale także sławne na całą Myrthanę cytaty powodują wielki uśmiech:D Tak w ogóle to w gothicu świetnie dopracowane są charaktery postaci. Rzadko teraz zdarzają się tak dobre gry jak Gothic Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrFreeze Napisano Marzec 25, 2012 Share Napisano Marzec 25, 2012 Ahhh stary dobry Gothic. Jedynkę i dwójkę (Z DODATKIEM I BEZ) znam na pamięć. W trójkę grałem , ale nie przeszedłem. W Arcanie nie grałem , nie gram i nigdy grać nie będę. Uważam , że ta część to plama na Gothicu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
War Napisano Marzec 25, 2012 Share Napisano Marzec 25, 2012 Bo tam z Gothica została tylko nazwa, na szczęście. Piranha, tworząca najlepsze Gothiki, teraz robi Riseny. I dobrze, yarr. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quites Napisano Kwiecień 9, 2012 Share Napisano Kwiecień 9, 2012 Gothic wkrótce i tak wróci do starego właściciela. Gdy Piranie wydadzą Risen2 Dark Waters prace nad gothic 5 ruszą z kopyta.Bo jesli ktos nie wie dali jowood prawo do stworzenia g4 i g5 ale z powodu bankructwa oddaja marke w rece nalezyte. Nawet przygotowali domenę http://www.gothic5.com/ . Nie wiem jak wy myślicie ale jeśli się uwezmą to pobiją sami siebie (zdobyli troche doświadczenia w w programowaniu podczas produkcji risenów). Ja jedynie chce od piranii to to aby była grafika podobna co od poprzedniczki (bez duzej ilości bugow jeśli łaska! ) , wyrzuceniem fabuly od spellbounda , powrotu starego beziego , wiecej swobody i oczywiscie klimat taki jak w dwoch pierwszych czesciach. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sttark Napisano Kwiecień 10, 2012 Share Napisano Kwiecień 10, 2012 Gothic to moja ulubiona gra cRPG(wypadało by od tego zacząć).To dzięki niej zacząłem się interesować grami(wcześniej zbytnio nie grałem,tylko w jakieś przygodówki nic więcej:-/ ).Okazało się,że gra była w bardzo dobrej cenie w ,,Wyborczej'' więc pomyślałem,czemu by nie spróbować.Po Alone in the dark przyszła kolej na gothic'a i po całkiem klimatyczny intrze,było mi dane wejść w skórę bezimiennego bohatera i od razu pokochałem atmosferę w kolonii karnej.Takiej do dziś dzień nie znalazłem,że żadnej produkcji(jedynie S.T.A.L.K.E.R Cień Czarnobyla miał dla mnie namiastkę tej atmosfery).Choć sterowanie było ciężkie na początku z czasem stało się bardzo intuicyjne i mi pod pasowało:P Fabuła była bardzo skromnie nakreślona przynajmniej na początku,im dalej szliśmy tym bardziej pokazywała swoją głębię oraz piękna(przynajmniej dla mnie;)).Moment w starym obozie gdy odkrywaliśmy struktury rządzące światem górniczej doliny bardzo mi się spodobało.Tak samo obóz sekciarzy,oraz Nowy Obóz(choć paradoksalnie ich miejsce położenia podobało mi się najmniej,ale ludzie najbardziej.Lee,Gorn i pozostali rulez:D)W starym najbardziej przypadł mi do gustu Diego,Thorus również(ale mniej).U świrów z sekty tylko Lester.Poza postaciami pobocznymi uwielbiam soundtrack gothic'a(choć tu akurat wolę dwójkę),ale i tak muzyka jest piękna i bardzo klimatyczna.Oprawa graficzna na ówczesne czasy naprawdę robiła wrażenie(coś a lla Crysis w 2007).Motyw z śniącym naprawdę trafił w moje gusta tak samo jak styl rozgrywki.Niby na początku trudna,ale jak się człowiek wprawi to jest w porządku.Ogólnie kocham tą grę,w lepszą nigdy nie zagrałem i nie zagram pewnie. Następne części gothic'a również miło wspominam choć dwójka bez dodatku jest słabsza od jedynki,ale z ,,Nocą Kruka'' jest najlepszą grą w serii.Piękny soundtrack w Jarkendarze...kanion w nim..i tę piękne wyżyny z preriowymi ścierwojadami..coś pięknego:angel: Dalej niestety tylko gorzej choć w trójkę gram do dziś z najnowszymi patchami jest niestety ,,tylko'' bardzo dobrym RPG.Pominę dodatek oraz Arcanię nie są wartę rozpisywania...Cóż czekam na gothic 5,który raz na zawsze zamknie wszystkie wątki i da nam(fanom)piękne zakończenie gotyckich opowieści.Po Risenie 2 mógłby wyjść. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Applejuice Napisano Kwiecień 11, 2012 Share Napisano Kwiecień 11, 2012 Trochę grałam w Arcanię i skończyłam na tym, jak mój frajerski pastuch wrócił do wioski, by tam zobaczyć, że jego dziewczyna w ciąży nie żyje i pół wioski również. x.X No załamałam się... Ale do rzeczy. Mógłby mi ktoś powiedzieć, co się dzieje potem? Pamiętam, że byłam w jakiejś karczmie... czy coś. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Musolini56 Napisano Kwiecień 11, 2012 Share Napisano Kwiecień 11, 2012 Gothic 1,2 przeszedłem je obie 12 razy.NAPRAWDĘ!!!!!!!! To klasyka ,fabuła wyśmienita! Muzyka też! Gram w nią nadal po tylu latach! POZDROWIENIA!!! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sttark Napisano Kwiecień 11, 2012 Share Napisano Kwiecień 11, 2012 Applejuice Cóż...po akcji w wiosce docierasz z Diego na Argann(czy jakoś tak).Tam ci(Diego)mówi o kowadle które pozwoli ci zwyciężyć wojnę z Rhobarem III.Potem dochodzisz do karczmy(wykonujesz questy).potem do miasta(wykonujesz questy)następnie do warowni(wykonujesz questy)później na bagna(wykonujesz questy)do klasztoru(zgadnij co robisz)a potem do Jaru i Dżungli(nie wykonujesz żadnych questów)potem do stolicy.Pomagasz buremu Zenkowi a następnie idziesz do nekromanty i na finałową potyczkę.Całość jakieś zajmuje 7/8 godzin.Jak jesteś powolny. BTW Ktoś grał w Upadek Setariff? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrFreeze Napisano Kwiecień 11, 2012 Share Napisano Kwiecień 11, 2012 @Musolini56 12 razy !!?? Prawie mi dorównałeś Gothic 1 - w tamte wakacje przeszedłem go z 10 razy (mniej więcej...) ale od jakiegoś miesiąca nie gram.... (chyba znów zacznę..) Gothic 2 NK - przeszedłem 20 razy (mniej więcej...) i nadal gram ... Zacząłem wczoraj i już jestem w Jarkendarze (jutro mam nadzieję zabić Kruka i trochę po expić + jakieś questy wykonać) KOCHAM TĄ GRĘ (ale kucyki już bardziej...) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerP Napisano Maj 14, 2012 Share Napisano Maj 14, 2012 Cudowna gra. Nie grałem tylko w Arcanie i sie ciesze. Najlepsza moim zdaniem z tego wszystkiego była jedynka. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arjen Napisano Maj 14, 2012 Share Napisano Maj 14, 2012 Dwójeczka to jest ... brak mi słów, uwielbiam : ) Cóż można więcej, ta seria jest legendarna. PS. Na komórkę Gothic też jest genialny, najlepsze mobilna gra w jaką grałem : P Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerP Napisano Maj 14, 2012 Share Napisano Maj 14, 2012 Serio jest na komórkę ? Muszę zagrać ;p Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati9319 Napisano Maj 15, 2012 Share Napisano Maj 15, 2012 Serio jest na komórkę ? Muszę zagrać ;p To może ja wyjaśnię. Gra o której mówi Arjen to "Gothic 3: The Beginning", przeznaczona tylko i wyłącznie na telefony komórkowe. Wcielamy się w niej w postać młodego Xardasa! xDD Przeszedłem chyba ze 3-4 razy. Zdecydowanie jedna z najlepszych gier na telefony Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awers Napisano Czerwiec 11, 2012 Share Napisano Czerwiec 11, 2012 Gothic I i II: Noc Kruka to były jedne z moich pierwszych gier. Grało mi się świetnie i często do tej gry wracam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerP Napisano Czerwiec 11, 2012 Share Napisano Czerwiec 11, 2012 Młody Xardas, no to musi być ciekawe Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiej007 Napisano Czerwiec 11, 2012 Share Napisano Czerwiec 11, 2012 Ja chyba w Gothic 2 przechodziłem każdym: Paladynem/strażnik, Magiem i Łowcą smoków/najemnik. I chyba każdy bawił się kodami w Gothicu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clouds Slasher Napisano Czerwiec 11, 2012 Share Napisano Czerwiec 11, 2012 Eee... Grałem. Gothic I, Gothic II, Gothic II:NK (osobno!), a Gothic III czeka na mojej półce z grami, aż kupię sobie lepszy sprzęt, bo na komunijnym pc mi już nie odpala. Małe wymagania i wysoka grywalność to zalety tej serii. By the way, wiedzieliście, że kobieta która reżyseruje polski dubbing poniaczów podkładała głos do większości kobiet w Gothicu II i NK? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grillo Napisano Czerwiec 30, 2012 Share Napisano Czerwiec 30, 2012 Ja grałem w Gotic'a 2 i noc kruka :3 Najfajniejsze były cheaty (K przechodzenie przez ściany i chyba F4 albo F8 do latania) A na telefonie przeszedłem chyba z 3 lub 4 razy i nadal gram czasami jak mam wolne. PS. Ci którzy szukacie koszuli Jesbara, ona jest tylko trzeba wiecznie chodzić na te orki wilki itp. i szperać po drzewach. Wtedy znajdziecie ją. (znalazłem ją jak już skończyłem grę i chciałem mieć 100 000 kasy oraz zobaczyć ile można kupić Gorzałki Volsufrika do naszego ekwipunku a potem to wypić) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cloud Kicker Napisano Lipiec 6, 2012 Share Napisano Lipiec 6, 2012 Gothic 1 i Gothic 2 z Noc Kruka to takie piękne gry, klasyki . Trzecia część tej gry to nie ten sam czar ,niestety . W te gry grał bym dalej ale brak mi na nie czasu i tak przeszedłem je na wiele sposobów czy z kodami czy bez . Tak to piekne czasy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
much Napisano Lipiec 6, 2012 Share Napisano Lipiec 6, 2012 ja grałem w gothica 1,2+noc kruka,3+ zmierzch bogów.4+upadek setarif i według mnie pierwsza cześć była najlepsza druga cześć była fajna ale za dużo łażenia albo za duża mapa bez teleportów (oto mi chodzi ze musiałem się wracać nawet 4 razy w jedno miejsce i to mnie nudziło) trzecia odsłona była fajna zajęła mi 30 godzin gry lecz ma największą ilość błędów ze wszystkich gothiców w czwartą część grałem tak zaletwie 8-10 godzin tyle zajmuje przejście gry była dość fajna jeżeli lubisz gry akcji bo to już za bardzo nie RPG no i upadek setarif przeszyłem dwa razy 2 godziny na najłatwiejszym poziomie i 13 godzin na poziomie gothic i podobna część co to czwórki (nie paczę na upadek setarif jak na dodatek) i lepsza od podstawki Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterBezi Napisano Marzec 6, 2013 Share Napisano Marzec 6, 2013 Jestem wielkim fanem Gothica (mój nick mówi o tym). A poza tym Gothic to jedna z nielicznych serii (jak nie jedyna), która nie została zcrossoverowana z kucykami, a no trochę szkoda Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bezik Napisano Marzec 6, 2013 Share Napisano Marzec 6, 2013 Master, to raczej dlatego, że Gothic może i w polsce zrobił szał, ale w reszcie świata jest raczej mało znany. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turoń Napisano Marzec 6, 2013 Share Napisano Marzec 6, 2013 Święte Michale Archaniele! Gothic to diabelstwo! Masa niebezpiecznych symboli, ba nawet imiona demonów tam są. Sceny jakiś satanistycznych rytuałów itd. Do tego gra wymieniona w spisie zagrożeń duchowych jako jedna z pierwszych. + ! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterBezi Napisano Marzec 7, 2013 Share Napisano Marzec 7, 2013 Master' date=' to raczej dlatego, że Gothic może i w polsce zrobił szał, ale w reszcie świata jest raczej mało znany.[/quote'] Masz rację Nawet zaryzykowałbym powiedzieć, że Gothic jest bardziej znany w Polsce niż w Austrii (gdzie gra została napisana) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piter Wan Kenobi Napisano Marzec 7, 2013 Share Napisano Marzec 7, 2013 Jarz się sam dziwię że nie było mnie w tym temacie Ale dobra, przechodząc do tematu.. Gothic to świetna gra, klasyka i gracze lubię ją do dziś. Naprawdę dużo miłych chwil przy tej grze spędziłem, ale szkoda że grałem tylko w pierwszą część i jak dobrze pamiętam w 2 jeszcze grałem. Niestety z tego co wiem, Arcania to już nie to samo jest. A szkoda D: Turoń, dobrze jesteś wierząca, szanuję to, jednakże nie przesadzasz trochę? Gra ma wiele pozytywnych komentarzy, jest masa osób którzy są fanami serii itp, więc.. Fakt, były różne dziwne momenty i postacie, ale w tym gatunku to jest norma zazwyczaj. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts