FreeFraQ Napisano Kwiecień 29, 2012 Share Napisano Kwiecień 29, 2012 - A co jest z nim nie tak? mamo? - spytałam zaciekawiona. "Huh?" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Kwiecień 29, 2012 Autor Share Napisano Kwiecień 29, 2012 - Jeśli chcesz je zobaczyć, musisz przyrzec. Tylko tyle wymagam - odparła szorstko Fire. - Dawno tam nie byłam, ale to jednak w lesie Everfree... Czułaś, jak wciąż krążycie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Kwiecień 29, 2012 Share Napisano Kwiecień 29, 2012 - Noo dobra przyrzekam... - odpowiedziałam spokojnie. - Nadal nie wiem, co jest nie tak z tym... miejscem ale ok. - dodałam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Kwiecień 29, 2012 Autor Share Napisano Kwiecień 29, 2012 Fire tylko westchnęła, nie miała zamiaru odpowiadać. Twoja matka bardzo przyspieszyła, by podróż była jak najkrótsza. Już po chwili byłyście nad lasem Everfree, albo raczej nad małą polanką. - Zmieniło się tu - jęknęła Fire. Twoim oczom ukazały się dwa spore oczka wodne i spływała z nich woda do jakby trzeciego. Byłaś na grzebiecie Fire, a do twardego gruntu miałaś jakieś pięć lub sześć metrów. Miejsce w którym były oczka, było na swój sposób pełne uroku... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Kwiecień 29, 2012 Share Napisano Kwiecień 29, 2012 - Ładnie tutaj... nie rozumiem... czemu mam się tu nie zbliżać ale przyrzekłam to ok zobaczyliśmy... możemy wracać... - powiedziałam zachwycona tym miejscem, ale widać po wyrazie twarzy mamy, że jej nie na kopyto... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Kwiecień 29, 2012 Autor Share Napisano Kwiecień 29, 2012 Fire bez wahania wzbiła się razem z Tobą wyżej. I znów szybki lot z powrotem do Ponyville. - Jakbyś kiedyś jeszcze chciała polatać, powiedz - powiedziała Fire głosem pełnym czułości. Strach i obawa przed miejscem zniknęły wraz z tym jak wy zniknęłyście stamtąd. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Kwiecień 29, 2012 Share Napisano Kwiecień 29, 2012 - Dobrze na pewno powiem. - odpowiedziałam wesoło. Kiedy będziemy w domu? - spytałam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Kwiecień 29, 2012 Autor Share Napisano Kwiecień 29, 2012 - Już jesteśmy głuptasku - odparła wesoło Fire. Faktycznie byłyście już na miejscu. Fire spokojnie lądowała przed domem. - Fajnie znowu mieć grunt pod nogami? - zażartowała, pozwalając Ci zejść ze swojego grzbietu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Kwiecień 29, 2012 Share Napisano Kwiecień 29, 2012 - Tia... bardzo fajnie...dzięki mamo za te "przygodę" udam się do swojego pokoju... - powiedziałam wesoło i kierowałam się na górę. " Idę do siostry... muszę zobaczyć jak się czuje..." - pomyślałam i już byłam pod drzwiami jak usłyszałam jakiś szept... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Kwiecień 29, 2012 Autor Share Napisano Kwiecień 29, 2012 Szept jaki usłyszałaś, był raczej łkaniem. Twoja siostra cicho szlochała. - Czy on myśli o konsekwencjach? Albo chce zostać ojcem albo jest naprawdę głupi. Wszyscy są tacy sami! Teraz przydałaby się Dark, albo Moon, jednak żadnej nie miałaś pod kopytem... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Kwiecień 29, 2012 Share Napisano Kwiecień 29, 2012 " Nie no trzeba ją pocieszyć do jasnej anielki..." - pomyślałam i powoli weszłam do pokoju siostry... - Flame... czemu płaczesz? - spytałam spokojnie, podchodząc do niej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Kwiecień 30, 2012 Autor Share Napisano Kwiecień 30, 2012 Siostra spojrzała na Ciebie, swoimi załzawionymi oczami i westchnęła. - Nie zrozumiesz – odparła krótko. – Pamiętaj Lightie, że każdy ogier jest taki sam, egoista. Po tych słowach Flame położyła się na łóżku i gapiła pusto w sufit. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Kwiecień 30, 2012 Share Napisano Kwiecień 30, 2012 - Wiem i rozumiem znacznie więcej rzeczy, niż może ci się wydawać siostra. - odpowiedziałam poważnie. - No dawaj wyrzuć to z siebie siostra! - powiedziałam stanowczo wskakując na łóżko w takiej pozycji ze stałam nad Flame i patrzyłam jej się prosto w załzawione oczy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Kwiecień 30, 2012 Autor Share Napisano Kwiecień 30, 2012 Flame tylko odchyliła głowę w bok. - Wydaję Ci się Lightie, wydaję Ci się - odparła beznamiętnie. - Świat nie zawsze jest taki jaki chcemy, a konsekwencje naszych czynów często gryzą nas, dopiero za jakiś czas. Gdy Flame kończyła swoją wypowiedź zacisnęła swoje oczy, a łza spłynęła jej przez pysk. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Kwiecień 30, 2012 Share Napisano Kwiecień 30, 2012 - Powiem ci szczerze i prosto z mostu, nie będę ukrywać swoja "głupota" a raczej wiekiem. - powiedziałam poważnie. - Wiem, że rozpaczasz z powodu tego, że będziesz/już jesteś w ciąży. Co z tego, że będziemy mieli jeszcze jednego dzieciaka w rodzinie? - spytałam. - Ach... no tak nie wiesz jak stary zareaguje i tego się też nieco boisz. -dodałam z uśmieszkiem, bo wiem, że mam racje i przytuliłam siostrę mocno, żeby ją nieco uspokoić. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Kwiecień 30, 2012 Autor Share Napisano Kwiecień 30, 2012 - Nie wiem co gorsze... To że Ty wiesz takie rzeczy, czy to że nie zdajesz sobie sprawy, że mogę sobie życie zmarnować - odparła bardzo sucho. Flame nie podzielała Twoich uczuć, nie odwzajemniła uścisku, a tym bardziej się nie uspokoiła. - Jeśli tak bardzo chcesz na ten temat porozmawiać, to ja Ci mogę to umożliwić. Frost chętnie o tym pogada, wścibska siostrzyczko - dodała. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Kwiecień 30, 2012 Share Napisano Kwiecień 30, 2012 - Ahh... to źle że interesuje się własną siostrą i próbuje coś zrobić, żeby poczuła się lepiej? - spytałam. - Dobrze! Jeśli nie chcesz niczyjej "pomocy" okej na razie. - powiedziałam nieco zirytowana. - Aha i trzeba było używać gumek... - dodałam i wyszłam mało nie trzaskając drzwiami. Miałam gdzieś jak sie po mojej wypowiedzi poczuje mogła ożywać zabezpieczenia, a nie dy***ć się bez zabezpieczeń... " Jak dobrze pamiętam to mama miała z szesnaście lat jak urodziła Flame... a Flame ma też koło tego wieku... a zresztą co mnie to obchodzi..." - pomyślałam i poszłam do swojego pokoju... pierdo*lenie o celesti. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Kwiecień 30, 2012 Autor Share Napisano Kwiecień 30, 2012 Rzuciłaś się w złości na łóżko. Wiedziałaś, że siostra Ci tego nie odpuści. Wszystko było takie wkurzające. Jeszcze słońce dawało przez okno prosto na Ciebie. Nie zamknięte i nie zasłonięte wkurzało to niemiłosiernie. Leżałaś tak rozdrażniona i nagle poczułaś przyjemny powiew wiatru. To była Moon. Wleciała i usiadła obok Ciebie. Była podenerwowana. - Lightie, gdzie jest Dark? Myślałam, że będzie Cię pilnować - powiedziała na jednym tchu, będąc jednocześnie nieco zdziwiona. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Kwiecień 30, 2012 Share Napisano Kwiecień 30, 2012 - Emm.. wiesz... Dark powiedziała coś, że idzie się rozerwać czy coś... - powiedziałam zirytowana. - A coś się stało Moon? - spytałam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Kwiecień 30, 2012 Autor Share Napisano Kwiecień 30, 2012 Moon przeszyła Cię wzrokiem. - Przez chwilę miałam wrażenie, że stało się coś dziwnego... Coś... Słowa Moon przerwała Dark. Również wleciała oknem, z tym że jej lądowanie ograniczyło się na tym, że zatrzymała się na Moon. - Sorki... - odparła krótko. - Ale jest sprawa... Moon zrzuciła z siebie Mishę i ponagliła kopytami by mówiła. - Mówże - wsparła się słownie Moon. - Yyy, powiedzmy że mamy z głowy naszą wychowawczynię... - odparła unikając całej odpowiedzi. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Kwiecień 30, 2012 Share Napisano Kwiecień 30, 2012 - Co kur*wa? ... coś ty odjeb*ła? - spytałam... " jak jestem wkurzona to klne... cholera..." - pomyślałam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Kwiecień 30, 2012 Autor Share Napisano Kwiecień 30, 2012 - Uważaj na słowa Lightie, teraz mam ciało - warknęła Moon. - Tak więc Dark, może powiesz nam coś więcej? Dark spojrzała na was tylko ze zmieszaniem. - Emm, ja nic nie zrobiłam, ale wiem, że będzie długo w szpitalu - znów odpowiedziała wymijająco. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Kwiecień 30, 2012 Share Napisano Kwiecień 30, 2012 - Oj przepraszam... jestem wkurzona i to bardzo... - Coś ukrywasz... albo kręcisz... Dark... mówże co sie stało. - powiedziałam stanowczo. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Kwiecień 30, 2012 Autor Share Napisano Kwiecień 30, 2012 - No więc... - Lightie, opuszczałaś Ponyville - Moon przerwała swoim pytaniem wypowiedź Dark. - Ehh, zaraz tak z grubej rury. - To ważne... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Kwiecień 30, 2012 Share Napisano Kwiecień 30, 2012 - No ej... przecież tylko byłam nad Everfree... nawet do lasu nie mogę się ruszyć? - spytałam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts