Draco Brae Napisano Maj 21, 2012 Autor Share Napisano Maj 21, 2012 Bajki, żenujące filmy akcji, wiadomości, filmy dokumentalne i tak w kółko. Powtarzający się schemat rozdrażnił Frosta. Twój ojciec wstał i powiedział, że idzie się przejść. Zostałaś sama na kanapie z symbolem władzy w kopytach... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Maj 21, 2012 Share Napisano Maj 21, 2012 - a może tak "filmy" dla dorosłych? - spytalam samą siebie... nie to nie jest dobry pomysł... - pomyślałam przerzucajac dalej kanaly. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Maj 21, 2012 Autor Share Napisano Maj 21, 2012 Filmy dla dorosłych odpadały tak czy siak. Fire była w domu, Dark zresztą też. To mogłoby być jak igranie z ogniem. Nie mogłaś znaleźć nic w tv, co by Ci odpowiadało. Pozostaję pytanie, czy może Fire da się ubłagać byś spała u Moon? W końcu noc z Dark jest niebezpieczna... Skorzystasz z pomysłu, który może Cię uratować od nieprzespanej nocy i niewolnictwa? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Maj 21, 2012 Share Napisano Maj 21, 2012 - Kurcze.. muszę spróbować... - pomyślałam zeskakując z kanapy. Podeszłam do matki i siostry chyba ciągle próbowały nakarmić lova... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Maj 21, 2012 Autor Share Napisano Maj 21, 2012 Tak jak przypuszczałaś obie wciąż szarpały się słownie z młodzikiem. Fire i Flame były na tyle zdesperowane, że się zgodziły, byleby im teraz nie przeszkadzać. Nawet nie wysłuchały o co chodzi. Pozostało Ci jedynie ruszyć do domu Moon... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Maj 21, 2012 Share Napisano Maj 21, 2012 - Uradowana nawet bardzo poszłam w kierunku domu Moon. " No... nie bede miała chociaż naruszonego dzisiaj narządu..." - pomyślałam idąc dalej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Maj 21, 2012 Autor Share Napisano Maj 21, 2012 Droga była tego wieczoru wyjątkowo krótka. Po chwili byłaś pod domem Fluttershy. Spokojnie zapukałaś i otworzyła Ci żółta pegazica. Wpuściła Cię do środka, ale nie uniknęłaś pytania. - Um, co Cię sprowadza, tak późną porą? - spytała zdziwiona. - O cześć Lightie, co tu robisz? - wtrąciła Moon siedząca obok zwierząt. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Maj 21, 2012 Share Napisano Maj 21, 2012 - Cześć... mogę u ciebie przenocować? - spytałam. - Wiesz dark mi obiecała "atrakcje" w nocy albo źle zrozumiałam zdanie "myślisz że dam ci dzisiaj pospać?" A ten zakład... dlatego przyszłam z prośbą do ciebie. - dodałam spokojnie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Maj 21, 2012 Autor Share Napisano Maj 21, 2012 Fluttershy kiwnęła łbem z aprobatą, a Moon się uśmiechnęła. - Jak widzisz, możesz. Tylko teraz Dark zrobi tu wjazd. Zobaczysz - odparła z uśmiechem. - Um, będziesz spać ze mną, bo nie ma więcej łóżek. I jadłaś już czy od razu robimy sobie party w łóżku? - spytała z uśmiechem Moon. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Maj 21, 2012 Share Napisano Maj 21, 2012 - Wiesz... jadłam coś tam... ale zjem jeśli częstujesz. - odpowiedziałam wesoło. - Tak w ogóle to która godzina? - spytalam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Maj 21, 2012 Autor Share Napisano Maj 21, 2012 Moon zmrużyła oczy. - Ciociu, mamy jakieś ciasteczka jeszcze? - Um, wydaję mi się, że tak. A jeśli nie, to mogę wam jeszcze upiec... - Nie, nie trzeba. Pójdę sprawdzić. Moon zostawiła Cię na chwilę wśród masy małych gryzoni. Nie minęła minuta, gdy wróciła z glinianym pojemnikiem. - Mam ciastka i godzina to... yyy... Ciociu, która godzina? - Za dziesięć dwudziesta pierwsza. - No i masz odpowiedź, chodź na górę. Nic nie zmieniłam w pokoju Cioci, więc nie narozrabiaj... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Maj 21, 2012 Share Napisano Maj 21, 2012 - Nie narozrabiam... spokojnie... - odpowiedziałam i szłam za Moon. - Aż tak późno...? - mruknęłam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Maj 22, 2012 Autor Share Napisano Maj 22, 2012 - No trochę późno - odparła Moon i po chwili wpuściła Cię do pokoju na piętrze. Mały schludny i zadbany pokoik. Zupełnie jakby nie dla nastoletniej klaczki. Ogólnie panujący ład zwrócił Ci uwagę, że Ty w pokoju tak nie masz... Moon rzuciła się na wyrko i otworzyła gliniany pojemnik. - Ciasteczko? I takie jeszcze jedno pytanie. Od razu spać, czy chcesz coś porobić przed snem? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Maj 22, 2012 Share Napisano Maj 22, 2012 - W sumie jak dajesz to wezmę - powiedziałam weselej biorąc ciastko. - I... spać mi się chce... jest już północ chyba... -dodałam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Maj 22, 2012 Autor Share Napisano Maj 22, 2012 - Jaka północ - odparła rozbawiona Moon. - Przed chwilą sama słyszałaś, że dopiero dziewiąta. A skoro już Ci się spać chcę, to po co się na noc objadasz i jeszcze kruszysz do łóżka? He? - spytała Moon z uśmiechem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Maj 22, 2012 Share Napisano Maj 22, 2012 - Emm... nie wiem... dzisiaj ostani dzień tego zakładu... co będzie jak Dark tu przyleci? - spytałam cicho. Strzepując okruszki z łózka. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Maj 22, 2012 Autor Share Napisano Maj 22, 2012 - Obawiam się, że nic nie będziemy mogły zrobić. Ona ma znacznie więcej krzepy od nas i wiele sztuczek zna. Czasem się zastanawiam dlaczego ona dostała taką robotę z takim charakterem... Jak się nie zorientuje, że tu jesteś to mamy wygraną w kieszeni - odpowiedziała Ci Moon i rozłożyła się na grzbiecie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Maj 22, 2012 Share Napisano Maj 22, 2012 - Moon... może wiesz... co z ojcem tego małego? - spytałam cicho. - Ogólnie tak jakby wychowuje się bez ojca. - dodalam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Maj 22, 2012 Autor Share Napisano Maj 22, 2012 Na to pytanie Moon posmutniała. Odłożyła na kredens pojemnik z ciastkami i cicho westchnęła, będąc tyłem do Ciebie. - Nie wszystko na świecie może być dobre i szczęśliwe. Niestety jak sama zauważyłaś maluch wychowuje się bez ojca. Tylko tyle mogę Ci powiedzieć ile sama wiesz... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Maj 22, 2012 Share Napisano Maj 22, 2012 - Czemu nie możesz powiedzieć więcej? - spytałam. - Zachowam to dla siebie... postaram się chociaż... no weź... w domu ciągle go oczekują... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Maj 22, 2012 Autor Share Napisano Maj 22, 2012 Moon odwróciła się do Ciebie. - Z trzech powodów. Pierwszy to, to że i tak nie zrozumiesz dlaczego. Drugi to, to że nie wolno nikomu na świecie wiedzieć więcej niż powinien i to od razu rodzi trzeci powód. Odgórny zakaz - odparła ze smutkiem Moon. - To tyle... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Maj 22, 2012 Share Napisano Maj 22, 2012 - Jeśli tak posmutniałaś... to albo coś mu się stało... albo ma inną... - mruknęłam. - Dobra...co robimy? -spytałam weselej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Maj 22, 2012 Autor Share Napisano Maj 22, 2012 - To co się tam z nim dzieję, powinno Cię jak najmniej obchodzić - odparła Moon. - I tak w ogóle, ja to stara strasznie jestem, więc nie wymagaj ode mnie myślenia typu "co robimy". Pokaż swojego młodzieńczego ducha - odparła z błyskiem w oku i uśmiechem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Maj 22, 2012 Share Napisano Maj 22, 2012 - Nie wiem... pobawmy się w coś? Poczytajmy? - powiedziałam spokojnie. " Gdzieś musi mieć książki... mam nadzieje że ich jeszcze nie oddała..." - pomyślałam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Brae Napisano Maj 22, 2012 Autor Share Napisano Maj 22, 2012 - Bawić się? Albo czytać? Widzisz przecież, że książek tutaj dostatek, podaj gatunek to wyciągnę. A jeśli chodzi o zabawę, to wciąż nie mam pomysłu i czekam na Twoje propozycję - odparła Moon. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts