Siper Napisano Kwiecień 17, 2013 Share Napisano Kwiecień 17, 2013 Dzisiaj doszło do wielu zmian na forum, które chciałbym zaprezentować Po pierwsze i najważniejsze, został zmieniony silnik forum z MyBB na komercyjny Invision Power Board. Ponieważ oba skrypty się nieco różnią i na pierwszy rzut oka można czuć się nieswojo zapewniam, że jest on tak samo, a nawet o wiele bardziej prosty w obsłudze Po pierwsze, co nie zostało przeniesione: - niestety warny użytkowników - część awatarów - część haseł użytkowników (dlatego jeśli masz problem z zalogowaniem się użyj opcji "zapomniałem hasla" w celu jego zresetowania) - część emotikon (które wkrótce zostaną poprawione) Część funkcjonalności np. Shoutbox lub nagrody zostaną dodane wkrótce. I teraz małe FAQ: Q: "OMG JASNY THEME!11" A: Spokojnie, wiemy, że część użytkowników woli ciemny styl dlatego zrobiliśmy dwie wersję, można ją zmienić w stopce: Q: "Znalazłem błąd" A: Napisz o nim w odpowiednim temacie, czyli Tutaj Q: "Jak się posługiwać nowym forum?" A: Skysplit napisał ładny tutorial Tutaj Druga sprawa to taka, że Skysplit wraca do ekipy forum jako Administrator Techniczny, przywitajmy go (ponownie) w naszych progach. Od siebie dziękuję za pomoc przy konwersji forum Oprócz tego mała zmiana kosmetyczna, poprawiono wygląd działów kucykowych. Oddzielono je na dwie kategorie Mane 6 i Inne Postacie. Mam nadzieję, że teraz łatwiej będzie Wam dojść do innych działów, szczególnie tych postaci drugoplanowych. Link do komentarza
MEPiK Napisano Kwiecień 17, 2013 Share Napisano Kwiecień 17, 2013 Super ;3 Trochę potrwa zanim przywyknę ale dzięki temu na pewno chętniej się wezmę za czytanie forum a nie siedzenie cały czas na SB Link do komentarza
Niklas Napisano Kwiecień 17, 2013 Share Napisano Kwiecień 17, 2013 Hmm, a czemu doszło to przesunięcia numerów userów, że się tak spytam? xd Ja mam 133, a taki Yargolek - 30, zamiast xd Link do komentarza
Gość Littlebart Napisano Kwiecień 17, 2013 Share Napisano Kwiecień 17, 2013 Ja sobie narazie przełącze na black wersję, ale wydaje mi się, że nie wczytują się niektóre emotki przykład lyral, lofla, rarity. Sprawdzcie sobie Link do komentarza
Gość Iluzja Pie Napisano Kwiecień 17, 2013 Share Napisano Kwiecień 17, 2013 Miła zmiana Gratulację dla Ekipy forum. W parę dni się przyzwyczaję ^_^ Link do komentarza
Siper Napisano Kwiecień 17, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 17, 2013 Ja sobie narazie przełącze na black wersję, ale wydaje mi się, że nie wczytują się niektóre emotki przykład lyral, lofla, rarity. Sprawdzcie sobie Po pierwsze, co nie zostało przeniesione: - część emotikon (które wkrótce zostaną poprawione) Link do komentarza
Niklas Napisano Kwiecień 17, 2013 Share Napisano Kwiecień 17, 2013 Wiedzą to, zresztą Sip napisał, że część emot nie przeszła Link do komentarza
Insane Brony Napisano Kwiecień 17, 2013 Share Napisano Kwiecień 17, 2013 Silnik fajny, znam go z jednej strony do RP w GTA Tylko, trzeba zrobić nowego avka a niektóre buźki się nie ładują :twilight9: ale dobra, poza tym wszystko jest okej Okej teraz widzę, że problem z emotkami jest naprawiany Link do komentarza
Niklas Napisano Kwiecień 17, 2013 Share Napisano Kwiecień 17, 2013 Q: "Znalazłem błąd" A: Napisz o nim w odpowiednim temacie, czyli Tutaj Q: "Jak się posługiwać nowym forum?" A: Skysplit napisał ładny tutorial Tutaj Linki nie działają ;_; Also, teraz dopiero zauważyłem taką głupią rzecz typową dla IPB - brak oddzielenia między tematami przyklejonymi a normalnymi I pytanie: będzie gdzieś lista 5 najnowszych postów? Link do komentarza
Gość Littlebart Napisano Kwiecień 17, 2013 Share Napisano Kwiecień 17, 2013 Znalazłem jeszcze coś, chciałem zgłosić to tam gdzie napisałeś, lecz czytaj : Hiperłącza nie działają, które są w sygnaturach oraz tutaj np u Ciebie w temacie. Poprosu przekierowywuje źle? A wszystko przez to, że jak jest link http://mlppolska.pl/ipb/index.php?/watek/848-b%C5%82%C4%99dy-na-forum/page-19 to http://mlppolska.pl/ipb/index.php?/watek/848-b%C5%82%C4%99dy-na-forum/page-19 ipb/ trzeba usunąć aby działało Link do komentarza
Resset Napisano Kwiecień 17, 2013 Share Napisano Kwiecień 17, 2013 Nareszcie ładny styl :I Gratulacje! Link do komentarza
Siper Napisano Kwiecień 17, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 17, 2013 Postaramy się naprawić stare linki na forum. Link do komentarza
Viprix Napisano Kwiecień 17, 2013 Share Napisano Kwiecień 17, 2013 całkiem spoko te nowe forum ale niestety wyczaiłem 2 rzeczy 1. nie ma Radia na stronie głównej 2. Shoutbox nie działa Link do komentarza
grik1 Napisano Kwiecień 17, 2013 Share Napisano Kwiecień 17, 2013 Ciekawa zmiana. Minie trochę czasu zanim się przyzwyczaję. Szkoda, że nie widać tak jak poprzednio jaki stasus ma uzytkownik tzn. jest online, czy offline. Link do komentarza
Niklas Napisano Kwiecień 17, 2013 Share Napisano Kwiecień 17, 2013 Vi: Część funkcjonalności np. Shoutbox lub nagrody zostaną dodane wkrótce. Link do komentarza
Insane Brony Napisano Kwiecień 17, 2013 Share Napisano Kwiecień 17, 2013 Aha jeszcze to, dlaczego mam w znajomych jakichś losowych ludzi... Link do komentarza
Gość Littlebart Napisano Kwiecień 17, 2013 Share Napisano Kwiecień 17, 2013 Mam jeszcze jedno pytanko. Mianowicie, czy stare komentarze do profilu, będą dodane wgrane do tego silnika forum ? Link do komentarza
Bluedraft Napisano Kwiecień 17, 2013 Share Napisano Kwiecień 17, 2013 Muszę przyznać że ten styl/układ forum jaki został tu wprowadzony mym zdaniem jest wiele lepiej rozwiązany i przyjemniejszy dla oka niż ten styl który był gdy forum bazowało na MyBB Właśnie ma parę rzeczy które jednak ułatwiają życie choć by okno do pisania odpowiedzi w tematach Link do komentarza
Siper Napisano Kwiecień 17, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 17, 2013 Sprawdzę czy jest taka możliwość Link do komentarza
SPIDIvonMARDER Napisano Kwiecień 17, 2013 Share Napisano Kwiecień 17, 2013 Zobaczymy jak się miewać będzie ergonomiczność silnika. Tamto forum lubiło zamulać. Póki co wygląda nieźle... Link do komentarza
Neonowaty Napisano Kwiecień 17, 2013 Share Napisano Kwiecień 17, 2013 Fajna jest opcja dodawania tła do profilów : D ( była przedtem? ) Ale koniec końców... Jak zawsze przy zmianach: http://trollcats.com/wp-content/uploads/2010/01/my_world_is_changing_and_i_dont_like_it_trollcat.jpg Link do komentarza
Siper Napisano Kwiecień 17, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 17, 2013 IP.Board jest baaardzo zoptymalizowane i praktycznie każda zawartość jest odpowiednio cache'owana Link do komentarza
miskof Napisano Kwiecień 17, 2013 Share Napisano Kwiecień 17, 2013 To wygląda przepięknie! Duży plus! Link do komentarza
Turoń Napisano Kwiecień 17, 2013 Share Napisano Kwiecień 17, 2013 AAAAAAAAAaaaaaa!!!!! Moje oczy!!...hm, <Turoń zmienia wygląd na Black> (uff dużo lepiej) ..Hm, mam nadzieję,że się przyzwyczaję. Puki co pierwszy plus jaki widzę,to wygodniej się pisze odpowiedzi^^ To trzymam kciuki za wszelkie doszlifowanie^^ Link do komentarza
M0100xieS Napisano Kwiecień 17, 2013 Share Napisano Kwiecień 17, 2013 Mnie się bardzo podoba szczerze mówiąc. Trochę kłuje po oczach ale jak dla mnie wygląda lepiej. SB nie działa ... tylko dla mnie? Edit : Sry for my unability to read first posts. Jazz Jackrabbit sent me here just in order to do stupid stuff. Link do komentarza
Recommended Posts