Sosna Napisano Kwiecień 26, 2013 Share Napisano Kwiecień 26, 2013 uwaga uwaga wrzucam swój pierwszy rysunek Kucyka ever Uwaga jako że sam go rysowałem uważam, iż jest on brzydki ale proszę o obiektywne opinie 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek012002 Napisano Kwiecień 26, 2013 Share Napisano Kwiecień 26, 2013 Za duży brzuch trochę ma garba i taki trochę (bez obrazy) koślawy ale jak na 1 raz to ok. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Littlebart Napisano Kwiecień 26, 2013 Share Napisano Kwiecień 26, 2013 jednym zdaniem. Upośledzony kucyk. Musisz na youtubie pooglądać jak rysować od podstaw kucyki i się nauczysz, a później rysuj mane 6 ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna Napisano Kwiecień 26, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 26, 2013 dzięki za opinię postaram się na przyszłość zrobić mniejszy brzuch, bez garba i trochę mniej koślawego Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ruhisu Napisano Kwiecień 26, 2013 Share Napisano Kwiecień 26, 2013 No kolego więcej wiary w siebie bo to (chyba) w temacie dało mi do zrozumienia, że nie czujesz się pewny co do swoich umiejętności. Pozwól, że coś Ci pokażę. Oto Ruhisu - moja flagowa postać. Rysunek z roku 2008 http://fc05.deviantart.net/fs35/f/2008/290/c/2/Ruhisu_Masaki_by_Ruhisu.jpg Widać tu masę błędów i powiem Ci, że nie raz się zastanawiałem czy aby nie robię tego za bardzo źle. Jednak zamiłowanie do rysowania mnie non toper motywuje i cały czas ćwiczę. A to Ruhisu z roku 2011. http://fc02.deviantart.net/fs70/i/2011/183/b/1/ruhisu___final_2___swordsmen_by_ruhisu-d3ks21t.png Musisz sam uwierzyć w to, że Twoja motywacja do rysowania jest na tyle silna, że pozwoli Ci się szkolić w tym co lubisz Kreska MLP jest stosunkowo prosta i na DeviantARt masz pełno przydatnych tutoriali, z których ja sam korzystam Polecam ten tutorial: http://fc04.deviantart.net/fs70/i/2011/244/d/0/mlp_fim_tutorial_2_0_by_badkittyxx-d48kvfc.png Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fagglenorusie Napisano Kwiecień 26, 2013 Share Napisano Kwiecień 26, 2013 Nie no, uśmiałam się jak to zobaczyłam. Po pierwsze. Co to jest? Dobra, kucyk, ale mało podobny. Nogi są za chude. Oczy dziwne jakieś. Ucho... Ryj Ogon i grzywa też powinny być robione staranniej i nie typu 'kreska po kresce', tylko narysować jakiś kształt, a dopiero później wypełnić. Upośledzony kucyk. Trochę tłuścioszek. Ma za gruby bebech. Brak szyi. Ale muszę stwierdzić, że biorę od ciebie lekcje, bo rysuje jeszcze gorzej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna Napisano Kwiecień 26, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 26, 2013 po około 2 godzinach i kilku(nastu) radach od mamy wyszło mi coś chyba dużo lepszego UWAGA UWAGA PRZEDSTAWIAM FLUTTERSHY Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna Napisano Kwiecień 26, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 26, 2013 aha jeszcze kiedyś rysowałem coś z tematów nie kucykowych jak znajdę to dodam (tam był garfield i chyba coś jeszcze) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenebris Napisano Kwiecień 26, 2013 Share Napisano Kwiecień 26, 2013 Cóż, na początku to tak z głowy coś narysować to bardzo ciężko jest (wiem bo sam niedawno zaczynałem...). Nie jestem jakimś ekspertem, ale teraz radził bym wziąć jakiś prosty obrazek i go przerysować. (np byle co z pony creatora, albo to)Postaraj się zrobić to jak najdokładniej, szczególnie zwracając uwagę na proporcje. Jak coś nie wyjdzie to zetrzyj i popraw. Pamiętaj że gumka nie jest twoim wrogiem Postaraj się robić wyraźniejsze linie. Popatrz też na parę tutoriali, np ten i ten. Co do grzywy i ogona to fakt, powinieneś najpierw narysować taką obwódkę, a później postarać się jakoś fajnie wycieniować.Jak planujesz zająć się rysowaniem bardziej "na poważnie", to warto kupić parę ołówków różnych twardości, na początek powiedzmy HB, 2B i 4B powinny wystarczyć. Nie jest to drogie a bardzo przydatne. (ja prawie do wszystkiego używam 2B)Nie zrażaj się negatywnymi opiniami (ale bierz je pod uwagę ^^), i rysuj jak najwięcej. Powodzenia.Jak chcesz to zobacz sobie temat z moimi rysunkami, ten pierwszy wcale nie jest lepszy od twojego Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna Napisano Kwiecień 26, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 26, 2013 hmmm... narazie używam ołówków z Leroy Merlin głównie z tego względu, że mam ich dużo i są za darmo ale mogę coś pomyśleć nad czymś lepszym Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yuna Napisano Kwiecień 27, 2013 Share Napisano Kwiecień 27, 2013 Dzięki kolorom twój rysunek od razu wyglądają lepiej Nie jest jakoś tragicznie. Trochę więcej praktyki na pewno podniesie poziom twych prac Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna Napisano Kwiecień 27, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 27, 2013 po wielu próbach i dzięki początkowej kalce z wektora udało mi się stworzyć Twilight, która jest niemal podobna do oryginału oto ona 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenebris Napisano Kwiecień 27, 2013 Share Napisano Kwiecień 27, 2013 po wielu próbach i dzięki początkowej kalce z wektora udało mi się stworzyć Twilight, która jest niemal podobna do oryginału Widać poprawę ^^ Zrobiłeś głowę pod złym kątęm przez co wszystko ci się rozjechało. Wygląda jakby nie miała szyi.Nogi wydają sięzbyt krótkie i zbyt proste (szczególnie przednie, przyjrzyj się nak wyglądają na tamtym obrazku). Ogon powinien być oddzielony od ciała. Ja bym na razie nie zawracał sobie głowy kolorowaniem, na to przyjdzie jescze czas. Nie staraj się rysować wszystkiego od razu, tylko zacznij 2 lub 3 kółek które staną się głową i ciałem. Dodaj szkielet nóg, jak coś jest nie tak to popraw. (najlepszy czas na poprawianie, później może być za późno). Coś jak tutaj. Ciekawy jestem jak byś narysował to: (nie mojego autorstwa) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna Napisano Kwiecień 27, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 27, 2013 było by ciężko ale nie zaszkodzi spróbować Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turoń Napisano Kwiecień 28, 2013 Share Napisano Kwiecień 28, 2013 Ja też wrzucę przydatną uwagę dotyczącą każdego rysunku. Powinno się rysować od ogółu do szczegółu. Czyli pierw zrób bardzo delikatnie szkic całości bez szczegółów najlepiej sam szkielet, jak pisał Tenebris. i ogarnimj całość wzrokiem, wtedy powinieneś zobaczyć co jest nie tak. Prosty szkic zarysowany leciutko (najlepiej któym z ołówków H bo je się łatwiej ściera) bez problemów poprawisz. Potem używaj coraz ciemniejszych, warstw ołówkiem, (np ołówek B coś, który jest miekki,łatwo się rozmazuje i trudniej się ściera,ale jest bardzo ciemny), ewentualnie cienkopisem, flamastrem, ale to dopiero kiedy szkic będzie skończony. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fagglenorusie Napisano Kwiecień 28, 2013 Share Napisano Kwiecień 28, 2013 widać poprawę.Ale koloruj staranniej, albo w ogóle. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna Napisano Kwiecień 28, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 28, 2013 spróbowałem zacząć od szkieletu i oto efekty Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swahili Napisano Kwiecień 28, 2013 Share Napisano Kwiecień 28, 2013 Dużo lepszy od poprzedniego. Jak widać szkielet ci pomógł (wtf jak to zabrzmiało ). Tylko rzęsy przy lewym oku "odlatują" ( ) od oka. I ogólnie jest nieco długa. Aha, złożone skrzydło powinno być trochę grubsze u nasady i musi zwężać się do końca. Ćwicz dalej, będzie coraz lepiej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenebris Napisano Kwiecień 28, 2013 Share Napisano Kwiecień 28, 2013 Widać poprawę. Jest jescze parę błędów, jak zła perspektywa przy tylnych nogach (powinny być bardziej odsunięte od siebie), i dalej jest trochę zbyt gruby i ma za krótkie nogi. Pracuj jak najwięcej, może tym razem spróbuj narysować coś od siebie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna Napisano Kwiecień 28, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 28, 2013 hmmm... może spróbuję narysować jeszcze raz pierwszy rysunek?tylko tym razem wykorzystam zgromadzone doświadczenie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna Napisano Kwiecień 28, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 28, 2013 oto mój pierwszy kucyk rysowany ponownie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryś Raindrops Napisano Kwiecień 28, 2013 Share Napisano Kwiecień 28, 2013 Widzę znaczną poprawę Jeszcze musisz popracować nad proporcjami, ale jak na pierwsze rysunki to jest całkiem dobrze. Nie wiem czy widziałeś moje pierwsze rysunki... a jeśli nie widziałeś... nie paczaj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPIDIvonMARDER Napisano Kwiecień 28, 2013 Share Napisano Kwiecień 28, 2013 Nieźle, bardzo dynamicznie się rozwijasz Jestem ciekaw, co będzie np. za miesiąc Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turoń Napisano Kwiecień 28, 2013 Share Napisano Kwiecień 28, 2013 Popieram SPIDIvonMARDER^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna Napisano Kwiecień 28, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 28, 2013 za miesiąc się zobaczy na razie planuję jutro Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się