Omega Napisano Maj 25, 2013 Autor Share Napisano Maj 25, 2013 - Tego nie wiemy - przyznała Celestia - ważne jest jednak to, że mu się udało co zakrawa na cud. Nikt nie zadawałby sobie tyle trudu gdyby nie miał pewności, że może na tym skorzystać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Maj 25, 2013 Share Napisano Maj 25, 2013 - Czy wiadome jest dokładnie kiedy klejnoty Harmonii zostały skradzione? chodzi mi o datę, godzinę lub chociażby porę dnia. Można by było też przepytać strażników, jeśli jeszcze tego nie zrobiłyście. Lub zobaczyć czy sprawca zostawił jakieś ślady... - Zależało mi na tych Elementach, musiałam dorwać tego kto mnie wyprzedził... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Maj 25, 2013 Autor Share Napisano Maj 25, 2013 - Właśnie - poparła cię Twilight - wiadomo coś jeszcze? - Wysłałam wam list zaraz po tym jak dowiedziałyśmy się, że zostały skradzione. Po południu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Maj 25, 2013 Share Napisano Maj 25, 2013 Przetarłam kopytem twarz i zaczęłam się zastanawiać..to było wtedy kiedy ja miałam tą całą imprezę powitalną. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Maj 25, 2013 Autor Share Napisano Maj 25, 2013 - Nic więcej? - zapytała Twilight - a gdzie jest teraz ten podejrzany strażnik? - Pełni straż przed pałacem - powiedziała Luna - musiałyście koło niego przechodzić gdy tu wchodziłyście. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Maj 26, 2013 Share Napisano Maj 26, 2013 Wiec już ruszajmy! nie ma czasu do stracenia! -Powiedziałam pełna powagi. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Maj 26, 2013 Autor Share Napisano Maj 26, 2013 - Zgadzam się, trzeba go czym prędzej złapać - powiedziała Twilight a pozostałe ją poparły. - Mam informacje, które mówią, że co noc chodzi do starych magazynów - powiedziała Luna - może spotyka się tak ze wspólnikami. Poczekamy do nocy i wtedy przystąpimy do działania. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Maj 26, 2013 Share Napisano Maj 26, 2013 Westchnęłam i przewróciłam oczami, chciałam jak najszybciej to załatwić. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Maj 27, 2013 Autor Share Napisano Maj 27, 2013 - Zgoda siostro - powiedziała Celestia - zaczekamy do zmroku. Do tego czasu możecie robić co chcecie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Maj 29, 2013 Share Napisano Maj 29, 2013 - No dobrze... jest tu gdzieś jakaś biblioteka? - Zapytałam się. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Maj 30, 2013 Autor Share Napisano Maj 30, 2013 - Jasne - powiedziała Twilight odwracając się do ciebie - choć zaprowadzę cię. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Maj 30, 2013 Share Napisano Maj 30, 2013 Jak chcesz - Wzruszyłam kopytami, ale wolałam iść sama bo chciałam złożyć raport. Najwyżej wymknę się gdzieś na chwile. Ruszyłam więc za Twilight do biblioteki. Miałam nadzieję że znajdę tam jakąś książkę o Elementach Harmonii by dowiedzieć się o nich więcej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Maj 30, 2013 Autor Share Napisano Maj 30, 2013 Gdy dotarłyście przed drzwi biblioteki Twilight odwróciła się do ciebie. - Tu jest biblioteka - powiedziała - muszę teraz iść spotkać się z bratem, ale ty możesz się tu rozejrzeć jeśli chcesz. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Maj 30, 2013 Share Napisano Maj 30, 2013 - Tak, dzięki...- Weszłam do środka i zamknęłam za sobą drzwi. Zachowywałam powagę i rozglądałam się dookoła. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Maj 30, 2013 Autor Share Napisano Maj 30, 2013 W środku było cicho i spokojnie. Nie było tu żywej duszy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Maj 30, 2013 Share Napisano Maj 30, 2013 Weszłam głębiej, do zaułka gdzie na pewno nikt by nie zauważył. Zamknęłam oczy i zaczęłam "dzwonić" do dowództwa Bractwa Wiecznej nocy by złożyć raport. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Maj 30, 2013 Autor Share Napisano Maj 30, 2013 - Co masz do zameldowania? - usłyszałeś. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Maj 30, 2013 Share Napisano Maj 30, 2013 Tak...jestem już w zamku w Canterlot, okazało się że Elementy Harmonii zostały już ukradzione, dzisiaj po południu. Nikt nie wie kto to był, podejrzenia skierowane są do nas, ale starałam się zaprzeczać i chyba się udało... - Szeptałam by nikt z biblioteki nie usłyszał. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Maj 30, 2013 Autor Share Napisano Maj 30, 2013 - Zostały skradzione? - zapytał zdumiony - jak to możliwe? To my mieliśmy je wykraść. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Maj 31, 2013 Share Napisano Maj 31, 2013 -Nie wiem... dla mnie to też było wielkim zaskoczeniem, czyżby konkurencja? - Zapytałam - Jeśli nie uda się ich odnaleźć, jest zawsze plan zapasowy... -Szeptałam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Maj 31, 2013 Autor Share Napisano Maj 31, 2013 - To prawda, klejnoty to jedyne co może nam zaszkodzić - powiedział - a Celestia już ich nie ma. Ale lepiej by było mieć je u nas. Kontynuuj misję. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Maj 31, 2013 Share Napisano Maj 31, 2013 - A może by po prostu zaprowadzić w pułapkę powierniczki Elementów? W końcu tylko one mogą ich użyć - Zaproponowałam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Maj 31, 2013 Autor Share Napisano Maj 31, 2013 - Niekoniecznie - powiedział Stark - nie zapominaj, że tysiąc lat temu to Celestia ich użyła. Klejnoty Harmonii zmieniają właścicieli. Nie możemy pozwolić sobie na utrate tych przeklętych klejnotów. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Maj 31, 2013 Share Napisano Maj 31, 2013 - Tak jest, ale gdy je odzyskamy, ich powierniczki też będą potrzebne. Tak czy inaczej zrozumiałam i nie zawiodę, jak już mówiłam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Maj 31, 2013 Autor Share Napisano Maj 31, 2013 - Dobrze - powiedział - a teraz idź, zdobądź klejnoty. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts