OttonandPooky Napisano Sierpień 28, 2013 Share Napisano Sierpień 28, 2013 Teks odmienił moje życie! Niecierpliwe czekam na audiobooka! . . . Nie ...jednak nie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruczek Napisano Październik 12, 2013 Share Napisano Październik 12, 2013 Ej stary kiedy następny rozdział? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Październik 12, 2013 Share Napisano Październik 12, 2013 (edytowany) Przykro mi to pisać, ale - to jest bardzo, bardzo złe. Błędy ortograficzne, brak opisu, brak sensu i fabuły. Napisz ten Prolog raz jeszcze, tym razem porządnie. Edytowano Wrzesień 29, 2017 przez Cahan Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Applejuice Napisano Październik 12, 2013 Share Napisano Październik 12, 2013 Dobra, darujcie już sobie. Poprzednie sarkastyczne komentarze z pewnością uświadomiły autorowi waszą opinię, kolejnych nie trzeba ;p Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anekito Napisano Październik 13, 2013 Share Napisano Październik 13, 2013 (edytowany) Moją opinię ortograficzną i gramatyczną wyraża obrazek: http://cdn.memegenerator.net/instances/400x/20280327.jpg Co do reszty: Po prostu mało. Zbyt mało. Ledwie kilka zdań. 3xD nie tłumaczy niczego. To tak jak nazista tłumaczący się, że "tylko wykonywał rozkazy". Od tego są prereaderzy i cała masa Korektorów. Wymęcz któregoś ze specjalnego tematu, przysiądźcie razem i... napiszcie to od nowa. Edytowano Październik 13, 2013 przez Anekito Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amet_Silver Napisano Listopad 20, 2013 Autor Share Napisano Listopad 20, 2013 zapraszam do oceniania i pisania co jeszcze jest nie tak. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruczek Napisano Listopad 20, 2013 Share Napisano Listopad 20, 2013 Co nie tak? Nie ma rozdziału I Wszyscy z zapartym tchem czekają na dalsze losy Dark Momentum. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amet_Silver Napisano Listopad 20, 2013 Autor Share Napisano Listopad 20, 2013 ale on ma teraz inne imię Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandzia Napisano Listopad 20, 2013 Share Napisano Listopad 20, 2013 Ale co mamy oceniać, jak nie ma nawet prologu? Trochę się jakby zagalopowałeś. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizabeth Eden Napisano Listopad 20, 2013 Share Napisano Listopad 20, 2013 Dlaczego ja nie mam pozwolenia na czytanie tego Prologu? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amet_Silver Napisano Listopad 20, 2013 Autor Share Napisano Listopad 20, 2013 bo przypadkiem źle kliknąłem w ustawieniach i udostępniło się jako prywatne. Teraz poprawiłem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandzia Napisano Listopad 20, 2013 Share Napisano Listopad 20, 2013 Dobra wiadomość - jest lepiej. Zła wiadomość - nadal źle. Zły zapis dialogu, słaba interpunkcja, jedno-dwa powtórzenia, bezsensowne pierwsze zdanie, niechlujnie napisany tytuł, brak akapitów. Imię głównego bohatera takie sobie chcemy Dark Momentum! i wyłączone komentarze. "Zdziwiło to jednorożca bo często tu chodził ale nigdy nie widział tego domu." - Chodziła tamtędy setki razy i nie zauważyła budynku? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizabeth Eden Napisano Listopad 20, 2013 Share Napisano Listopad 20, 2013 Nie zrażaj się komentarzami. To jest krytyka, ona ma ci pomóc. Ćwicz, zatrudnij betę, pisz. Trening czyni mistrza i może kiedyś napiszesz fika który wszystkich powali na kolana : ) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amet_Silver Napisano Listopad 20, 2013 Autor Share Napisano Listopad 20, 2013 ja przejmuje się komentarzami bo bez nich nawet bym tego nie poprawiał, a lubię pisać tylko trwa to długo bo mi się nie chce Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruczek Napisano Grudzień 8, 2013 Share Napisano Grudzień 8, 2013 Co dalej ze Shrewdem Silverem? :c Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amet_Silver Napisano Grudzień 8, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 8, 2013 Jak będzie mi się chciało to napisze (może lepiej) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Minish, Hero of the Storm Napisano Czerwiec 19, 2015 Share Napisano Czerwiec 19, 2015 Ej no ja nadal czekam bo wciąż tego nie ma! 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amet_Silver Napisano Lipiec 14, 2015 Autor Share Napisano Lipiec 14, 2015 i nie będzie może napiszę coś nowego ale tego nie będę kontynuować Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WilczeK Napisano Lipiec 18, 2015 Share Napisano Lipiec 18, 2015 (edytowany) Myślę że Mlppolska już dała ci solidnie po tyłku, a co poniektórzy kompletnie zapomnieli czym jest konstruktywna krytyka chcąc jak najszybciej dodać swoją porcję uwag. Dlatego ta cześć już jest zbędna. Sam nie jestem w tym jakiś dobry, ale polecę ci poszukać w internecie jak pisze się opowiadania, bo z polonistyką już tak jest że sztuka jest wolna, ale jednak nie do końca. Każda dziedzina ma jakieś zasady. Instrukcji pisania opowiadań jest trochę w internecie, albo pozostaje ci znaleźć kogoś kto umie i cie nauczy, ale z tym będzie już trudno. Edytowano Lipiec 18, 2015 przez WilkU 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ylthin Napisano Lipiec 18, 2015 Share Napisano Lipiec 18, 2015 Jest seria "Cahan uczy i bawi" w Equestria Times. Bardzo przydatne dla początkujących i nie tylko - wszystko jest ładnie, czytelnie i przystępnie opisane, od formatowania tekstu po ubarwianie świata. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Lipiec 18, 2015 Share Napisano Lipiec 18, 2015 Sorry CaleveaN, ale u mnie za coś takiego byś dostał pałę z minusem. Samego tekstu nic już nie uratuje, chyba że praca u podstaw od samego początku ze zmianą fabuły. Niemal całkowitą zmianą fabuły. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amet_Silver Napisano Lipiec 26, 2015 Autor Share Napisano Lipiec 26, 2015 ale mi szczena opadła że to komentujecie i powiem wam tak. te opowiadanie to SHIT! ja przez te 2 lata szkoliłem się poprzez rp i sądzę że nie jest moje pisanie na jakimś wybitnym poziomie ale może coś mogę napisać. co do korektora to mam już takowego. mam nawet fragment nowego opowiadania ale jest ono nie czytelne i jeszcze do poprawy... nawet sporej. nie da się go czytać bo nie ma akapitów itp. A co do tego to nic a nic go nie uratuje. Mogę dać go najlepszemu pisarzowi świata i on nic z tym nie będzie mógł zrobić. Pomysł nie ma potencjału i nigdy nie miał. Może jak się zmotywuje to coś napiszę ale teraz to raczej nic z tego. Jak ktoś chce to może się zająć tym opowiadaniem ale nie radze... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemniakford Napisano Grudzień 4, 2023 Share Napisano Grudzień 4, 2023 Witam! Rzadko mogę powiedzieć, że dany tekst jest beznadziejny, nie reprezentuje sobą żadnego poziomu, a nawet, że po prostu jest zły. Tu wystarczy jedynie to ostatnie. Ten tekst jest zły. Technikalia? Brak wcięcia, ścianotekstoza, brak paru przecinków. Styl? A panie, sprzedano! Klimat bardzo podobnie. Fabuła mogłaby być nawet ciekawa. Twi pewnego dnia zauważa błysk okna ze starego domu, którego nigdy wcześniej nie zauważyła. Postanawia go sprawdzić. I wiecie, tu nie jest problemem sama historia, a jej tempo i sposób przedstawienia. Bo akcja gna na złamanie karku. Serio, mija parę słów od pójścia Twi na spacer, do pójścia do domu, następnie kolejne paręnaście słów, nim Twi odkryje tajemnice tego tomu. Ten fanfik ma pół strony i to częściowo tłumaczy zabójcze tempo, ale… no chyba miał być kontynuowany, skoro ma NZ? Nie podobał mi się ten fanfik i nie mogę go polecić. Szkoda, że autorzy tego typu fanfików zazwyczaj znikają w tajemniczych okolicznościach parę lat po opublikowaniu tekstu. Bo może by wyszło z tego coś ciekawego? Kto wie… Wątpię, by autor kiedyś to przeczytał. Ale jeśli jednak zdarzy się cud, w co wątpię (na cuda się nie czeka, cudów trzeba albo dokonać, albo je czymś zastąpić), to szanowny autorze – nie poddawaj się. Nie wyszło? Trudno. Może później wyjdzie? Następnym razem? Pozdrawiam! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się