El Sadzonka Napisano Październik 24, 2012 Share Napisano Październik 24, 2012 Nie widzę tu żadnego stanowienia i stwierdzania, a tylko przypuszczenie. Rarity could possibly be the most beautiful pony you've ever seen - Rarity "być może mogłaby być"/"może być" najpiękniejszym kucykiem jakiego kiedykolwiek widziałeś. Sorka, ale córka siostry wujka brata sąsiadki babki z warzywniaka z naprzeciwka jest wg. mnie jednak ładniejsza. Rarity jest niewątpliwie piękna, ale czy najpiękniejsza to pozostaje już kwestią otwartą, dla każdego inną. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Październik 24, 2012 Share Napisano Październik 24, 2012 jak dla mnie to Rarity i Fleur de Lis , są najładniejsze ( to znaczy , najbardziej zadbane ) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Październik 24, 2012 Share Napisano Październik 24, 2012 To jest stwierdzenie i przypuszczenie zarazem. Jeśli nie rozumiesz kontekstu, to przykro mi. Nie dziwię się, biorąc pod uwagę, że olałeś drugie zdanie, które potwierdza pierwsze. Stwierdzenie jest takie, że Rarcia jest WYJĄTKOWO piękna, ale jednocześnie jest też dopuszczenie możliwości, że gdzieś daleko może jest jakaś klacz dorównująca/przewyższająca ją urodą. MOŻE jest, a nie NA PEWNO jest. Taki jest kontekst tego zdania. Tu nie ma miejsca na gusta. Twój jedyny argument, którego usilnie się trzymasz, można stwierdzić do znanego stwierdzenia: "każda potwora znajdzie swego amatora". Jeśli widzisz obok siebie piękną blondynkę i brzydką brunetkę, a wolisz brunetki, to stwierdzisz, że brunetka jest ładniejsza tylko dlatego, że jest w twoim typie? Takie jest twoje stanowisko. Gratuluję rozsądku. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Sadzonka Napisano Październik 24, 2012 Share Napisano Październik 24, 2012 Na początek proponowałbym, żebyś sobie schował te swoje komentarzyki i docinki głęboko w kieszeń... nic nie wnoszą do dyskusji. To jest stwierdzenie i przypuszczenie zarazem. Jeśli nie rozumiesz kontekstu, to przykro mi. Nie dziwię się, biorąc pod uwagę, że olałeś drugie zdanie, które potwierdza pierwsze. Hm? Ty mówisz do mnie czy koło mnie? Co jest w tym zdaniu tak odkrywczego i wnoszącego cokolwiek do dyskusji? Oświeć mnie! To jest po prostu kontynuacja pierwszego, wynika z niego. Zaakcentowanie i rozwinięcie stwierdzonej poprzednio nieprzeciętnej urody Rarity, której nie neguję. Stwierdzenie jest takie, że Rarcia jest WYJĄTKOWO piękna, ale jednocześnie jest też dopuszczenie możliwości, że gdzieś daleko może jest jakaś klacz dorównująca/przewyższająca ją urodą. MOŻE jest, a nie NA PEWNO jest. Taki jest kontekst tego zdania. Tu nie ma miejsca na gusta. Hohoho, robimy postępy! A więc widzę, że dopuszczasz już możliwość istnienia klaczy równie pięknych albo i piękniejszych niż Rarity. Niedawno jeszcze stwierdzałeś, iż uroda Rarci jest największa całkowicie obiektywnie i każdy o zdrowych zmysłach się z tym zgodzi. A i więcej by się znalazło takich wykwitów - co wykluczało stąpanie po equestriańskim padole jakiegokolwiek kucyka o choćby zbliżonej urodzie. I jeszcze raz powtórzę: w tamtym zdaniu nie ma wyrokowania ani stanowienia. Sprowadza się ono i zwraca bezpośrednio do osobistych doświadczeń życiowych kogoś, kto obserwuje Rarity. Może widział już w życiu klacz/e równie piękną lub piękniejszą. A może nie. De facto, nawet każdy z obserwatorów mógł już kiedyś widzieć ładniejszy okaz. Po prostu wedle jego uznania. A że jest piękna, to i tak się odwraca za nią. Twój jedyny argument, którego usilnie się trzymasz, można stwierdzić do znanego stwierdzenia: "każda potwora znajdzie swego amatora". Jeśli widzisz obok siebie piękną blondynkę i brzydką brunetkę, a wolisz brunetki, to stwierdzisz, że brunetka jest ładniejsza tylko dlatego, że jest w twoim typie? Takie jest twoje stanowisko. Gratuluję rozsądku. Bzdura. Oczywiście specjalnie sprowadzasz sprawę do absurdu. Typowe. Moje stanowisko stwierdza, iż widząc ładną blondynkę i ładną brunetkę, wybiorę brunetkę. Mimo, że blondynka była na okładce plejboja. Bo tak. Nawet jeżeli będą stwierdzać, że jest ona najpewniej najpiękniejszą kobietą świata. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tarreth Napisano Październik 25, 2012 Share Napisano Październik 25, 2012 "Nie to ładne, co ładne, a co się komu podoba" - złota myśl, która mam nadzieję trafi do wszystkich. Co może oznaczać, że Rarity jest najpiękniejsza? Od zawsze epoki charakteryzowały się różnymi gustami i innym pojęciem słowa "piękno". W starożytnej Grecji piękne były kobiety, które miały odpowiednio długie brwi względem linii prostych, idących spod nosa do góry, na kąciku oka. W baroku, czy gdzieś w tych okolicach piękna była pulchność - nie otyłość, ale pulchność. Krągłość na twarzy na przykład. Dziś piękne są szczupłe kobiety, które tłuszczu na oczy nie widziały. Rarity pewnie najlepiej z całej szóstki mieści się w kanonach equestriańskiego piękna, więc najbardziej ją cenią. Nawet jeśli dajmy na to Applejack jest śliczna, to piegi, czy brak lekkiego makijażu czy cokolwiek mogłoby ją przekreślić. To samo tyczy się każdego innego kucyka. I powtarzam: "Nie to ładne, co ładne, a co się komu podoba". Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Październik 27, 2012 Share Napisano Październik 27, 2012 Oh, puh-leez. Rarcia jest najpiękniejsza, eot. Macie taką, gdyż winter is coming. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Październik 30, 2012 Share Napisano Październik 30, 2012 Stwierdzam spoilery, bo lekkie saucy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fragin Napisano Październik 31, 2012 Share Napisano Październik 31, 2012 Proszę, tu taka jakaś Chrysalis, jak ktoś lubi... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacTavish Napisano Październik 31, 2012 Share Napisano Październik 31, 2012 Dziś trafiłem na jedną humanizację, więc poszukałem ich więcej, aby nie było aż tak mało I coś z humanizacji naszej najwspanialszek Księżniczki Nocy A tego nikt wcześniej nie zauważył EDIT: Coś jeszcze znalazłem z tej edycji Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Listopad 1, 2012 Share Napisano Listopad 1, 2012 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Listopad 2, 2012 Share Napisano Listopad 2, 2012 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacTavish Napisano Listopad 3, 2012 Share Napisano Listopad 3, 2012 Jakoś to wspaniale nie wygląda, ale nei jest źle Kolejne arty będą o niebo lepsze, zapewniam was Fluttershy Applejack - przypomina trochę takiego assassina, a premiera na pc dopiero za ok, 3 tygodnie XD Rainbow Dash - szkoda, że tylko połowa jest ukazana, ale także bardzo fajny art iii... Princess Luna - nie podoba mi się jedynie ten jasny niebieski, ponieważ nie pasuje do jej ciemnej wersji, ale tak kolejny świetny obrazek Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cuddly Doggy Napisano Listopad 5, 2012 Share Napisano Listopad 5, 2012 Jedna z najfajniejszych humanizacji AJ, jaką widziałam: i Pinakamena tego samego autora: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Listopad 6, 2012 Share Napisano Listopad 6, 2012 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluedraft Napisano Listopad 6, 2012 Share Napisano Listopad 6, 2012 Asertywna Fluttershy w wersji ludzkiej Cóż może lepiej wrzucę to w spoiler bo ten gest który ona pokazuje raczej nie należy do uprzejmych XDD Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Listopad 7, 2012 Share Napisano Listopad 7, 2012 Dziwne. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Listopad 10, 2012 Share Napisano Listopad 10, 2012 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Listopad 11, 2012 Share Napisano Listopad 11, 2012 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Listopad 13, 2012 Share Napisano Listopad 13, 2012 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Listopad 26, 2012 Share Napisano Listopad 26, 2012 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Grudzień 5, 2012 Share Napisano Grudzień 5, 2012 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Grudzień 7, 2012 Share Napisano Grudzień 7, 2012 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scootaller Napisano Grudzień 10, 2012 Share Napisano Grudzień 10, 2012 Bardzo lubię humanizacje kucyków. Połowa moich ulubionych z Deva dotyczących MLP to właśnie one. Nie chciałbym niczego powtórzyć (bądź co bądź nazbierało się ponad 50 stron dyskusji) ale oto kilka moich propozycji: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Middida Napisano Grudzień 17, 2012 Share Napisano Grudzień 17, 2012 A ja pokażę wam moje humanizacje, na razie na moim DeviantArt'cie mam tylko jeden rysunek i szkic z MLP, ale się nadrobi Oto i one : (Nie) Wściekła Fluttershy - Szkic Rarity - Coś poprawić w szkicu ? Zrobić z niego rysunek wykonany w Edytorze Graficznym czy ręcznie ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierdoła Saska Napisano Grudzień 17, 2012 Share Napisano Grudzień 17, 2012 Middida, ślicznie rysujesz Fajnie by było zobaczyć szkic Rarity pokolorowany i dopieszczony w jakimś edytorze... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts