BiP Posted October 23, 2012 Share Posted October 23, 2012 "Cóż ja poradzę, że jego fioletowe łuski działają na mnie jak płachta na byka? Czy pocieszy cię fakt, że nienawidzę Spike'a od pierwszego wejrzenia, a nie odkąd jestem fanatykiem Rarci, za banalny i użyty 1000 razy wcześniej w innych kreskówkach design postaci, a w dodatku niesamowicie irytujący głos?" osobiście , to przyznaję , że mnie ta postać też irytuje , ale jedyny jej plus , to uwielbienie dla Rarity Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guzik Posted October 23, 2012 Author Share Posted October 23, 2012 Wow, to jest niesamowite: źródło Link to comment Share on other sites More sharing options...
El Sadzonka Posted October 23, 2012 Share Posted October 23, 2012 A uroda Rarci jest największa całkowicie obiektywnie i każdy o zdrowych zmysłach się z tym zgodzi. Pozostaje mi tylko prosić o kanoniczne źródło tej tezy. Jedyne jakie sobie przypominam to wyznania rozgorączkowanego Spajka. Jeżeli takiego nie ma, to stwierdzenie to pozostaje, co do zasady, tylko i wyłącznie w obrębie radosnej twórczości fandomu, w tym wypadku imć Airlicka. Niech tylko nikt nie mówi: "to twoje zdanie", bo uznam, że Rarcia jest szybsza od Dashie i lepiej od niej lata, silniejsza od AJ, lepiej wykształcona od Twi itd. Sęk w tym, że wobec RD istnieje kanoniczne potwierdzenie, że jest najszybsza, AJ najsilniejsza (przynajmniej z 6), TS najmądrzejsza itepe - zatem nikt normalny nie będzie podnosił zarzutu, że to jednak jego ulubienica jest najszybsza/silniejsza/mądrzejsza. A więc są to prawdy objawione. Natomiast wobec największej urody Rarity nie przypominam sobie takiej. To raz. Dwa, to że przyrównujesz piernik do wiatraka. Mogę obiektywnie stwierdzić, że RD jest najszybsza (bo zostawia wszystkich z tyłu), AJ najsilniejsza (bo rozkłada każdego na rąsię), TS najmądrzejsza (bo ma zmierzone wysokie IQ) blablabla itepe. To są dane empiryczne. No a jak zmierzysz urodę Rarity i porównasz do innych kuców albo do cech podanych wyżej? W jakiej jednostce? W Airlickach? W Sadzonkach? Wysłanych na nią esemesach? Gusta, gusta i jeszcze raz gusta. Mówiłem już, że gusta? Każdemu się podoba to, co uzna za ładne. Narzucanie i wyrokowanie, że dana rzecz jest najładniejsza, a Rarity najpiękniejszą klaczą jest i basta, to bezsens. Tak jakbyś próbował udowodnić, że zielony jest najładniejszym kolorem i już, a kto się nie zgadza ten leszcz i menda bazarowa. Że uniwersalne piękno? Popatrz na przykłady wzorcowej urody teraz, sprzed kilkudziesięciu lat i z renesansu... Każdy więc ocenia subiektywnie, a kategoria urody Rarity to zupełnie co innego niż mierzalne cechy innych kuców. A żeby faktycznie nie było zbytniego offtopu, zawsze mam pod ręką trochę AJ : Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airlick Posted October 23, 2012 Share Posted October 23, 2012 "Rarity could possibly be the most beautiful pony you've ever seen. As she prances down the street, her coat gleaming pure white and her royal purple curls bouncing, everypony's head is turning--- and boy does she love it! A talented fashion-designer, her biggest dream is to one day design for Princess Celestia. At first glance she may seem like a typical debutant, vain and entitled, but it's simply not so! Generous to a fault, she's believes so badly that the world should be beautiful she's all too eager to simply give away the designs she's worked so hard on and to offer anypony a custom Rarity makeover. And should you make it through one; you'll learn that Rarity's greatest beauty is her heart." - cytat z Hasbro, wzięty z MLP wiki. Jeszcze jakieś pytania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
El Sadzonka Posted October 24, 2012 Share Posted October 24, 2012 Nie widzę tu żadnego stanowienia i stwierdzania, a tylko przypuszczenie. Rarity could possibly be the most beautiful pony you've ever seen - Rarity "być może mogłaby być"/"może być" najpiękniejszym kucykiem jakiego kiedykolwiek widziałeś. Sorka, ale córka siostry wujka brata sąsiadki babki z warzywniaka z naprzeciwka jest wg. mnie jednak ładniejsza. Rarity jest niewątpliwie piękna, ale czy najpiękniejsza to pozostaje już kwestią otwartą, dla każdego inną. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiP Posted October 24, 2012 Share Posted October 24, 2012 jak dla mnie to Rarity i Fleur de Lis , są najładniejsze ( to znaczy , najbardziej zadbane ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airlick Posted October 24, 2012 Share Posted October 24, 2012 To jest stwierdzenie i przypuszczenie zarazem. Jeśli nie rozumiesz kontekstu, to przykro mi. Nie dziwię się, biorąc pod uwagę, że olałeś drugie zdanie, które potwierdza pierwsze. Stwierdzenie jest takie, że Rarcia jest WYJĄTKOWO piękna, ale jednocześnie jest też dopuszczenie możliwości, że gdzieś daleko może jest jakaś klacz dorównująca/przewyższająca ją urodą. MOŻE jest, a nie NA PEWNO jest. Taki jest kontekst tego zdania. Tu nie ma miejsca na gusta. Twój jedyny argument, którego usilnie się trzymasz, można stwierdzić do znanego stwierdzenia: "każda potwora znajdzie swego amatora". Jeśli widzisz obok siebie piękną blondynkę i brzydką brunetkę, a wolisz brunetki, to stwierdzisz, że brunetka jest ładniejsza tylko dlatego, że jest w twoim typie? Takie jest twoje stanowisko. Gratuluję rozsądku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
El Sadzonka Posted October 24, 2012 Share Posted October 24, 2012 Na początek proponowałbym, żebyś sobie schował te swoje komentarzyki i docinki głęboko w kieszeń... nic nie wnoszą do dyskusji. To jest stwierdzenie i przypuszczenie zarazem. Jeśli nie rozumiesz kontekstu, to przykro mi. Nie dziwię się, biorąc pod uwagę, że olałeś drugie zdanie, które potwierdza pierwsze. Hm? Ty mówisz do mnie czy koło mnie? Co jest w tym zdaniu tak odkrywczego i wnoszącego cokolwiek do dyskusji? Oświeć mnie! To jest po prostu kontynuacja pierwszego, wynika z niego. Zaakcentowanie i rozwinięcie stwierdzonej poprzednio nieprzeciętnej urody Rarity, której nie neguję. Stwierdzenie jest takie, że Rarcia jest WYJĄTKOWO piękna, ale jednocześnie jest też dopuszczenie możliwości, że gdzieś daleko może jest jakaś klacz dorównująca/przewyższająca ją urodą. MOŻE jest, a nie NA PEWNO jest. Taki jest kontekst tego zdania. Tu nie ma miejsca na gusta. Hohoho, robimy postępy! A więc widzę, że dopuszczasz już możliwość istnienia klaczy równie pięknych albo i piękniejszych niż Rarity. Niedawno jeszcze stwierdzałeś, iż uroda Rarci jest największa całkowicie obiektywnie i każdy o zdrowych zmysłach się z tym zgodzi. A i więcej by się znalazło takich wykwitów - co wykluczało stąpanie po equestriańskim padole jakiegokolwiek kucyka o choćby zbliżonej urodzie. I jeszcze raz powtórzę: w tamtym zdaniu nie ma wyrokowania ani stanowienia. Sprowadza się ono i zwraca bezpośrednio do osobistych doświadczeń życiowych kogoś, kto obserwuje Rarity. Może widział już w życiu klacz/e równie piękną lub piękniejszą. A może nie. De facto, nawet każdy z obserwatorów mógł już kiedyś widzieć ładniejszy okaz. Po prostu wedle jego uznania. A że jest piękna, to i tak się odwraca za nią. Twój jedyny argument, którego usilnie się trzymasz, można stwierdzić do znanego stwierdzenia: "każda potwora znajdzie swego amatora". Jeśli widzisz obok siebie piękną blondynkę i brzydką brunetkę, a wolisz brunetki, to stwierdzisz, że brunetka jest ładniejsza tylko dlatego, że jest w twoim typie? Takie jest twoje stanowisko. Gratuluję rozsądku. Bzdura. Oczywiście specjalnie sprowadzasz sprawę do absurdu. Typowe. Moje stanowisko stwierdza, iż widząc ładną blondynkę i ładną brunetkę, wybiorę brunetkę. Mimo, że blondynka była na okładce plejboja. Bo tak. Nawet jeżeli będą stwierdzać, że jest ona najpewniej najpiękniejszą kobietą świata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tarreth Posted October 25, 2012 Share Posted October 25, 2012 "Nie to ładne, co ładne, a co się komu podoba" - złota myśl, która mam nadzieję trafi do wszystkich. Co może oznaczać, że Rarity jest najpiękniejsza? Od zawsze epoki charakteryzowały się różnymi gustami i innym pojęciem słowa "piękno". W starożytnej Grecji piękne były kobiety, które miały odpowiednio długie brwi względem linii prostych, idących spod nosa do góry, na kąciku oka. W baroku, czy gdzieś w tych okolicach piękna była pulchność - nie otyłość, ale pulchność. Krągłość na twarzy na przykład. Dziś piękne są szczupłe kobiety, które tłuszczu na oczy nie widziały. Rarity pewnie najlepiej z całej szóstki mieści się w kanonach equestriańskiego piękna, więc najbardziej ją cenią. Nawet jeśli dajmy na to Applejack jest śliczna, to piegi, czy brak lekkiego makijażu czy cokolwiek mogłoby ją przekreślić. To samo tyczy się każdego innego kucyka. I powtarzam: "Nie to ładne, co ładne, a co się komu podoba". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airlick Posted October 27, 2012 Share Posted October 27, 2012 Oh, puh-leez. Rarcia jest najpiękniejsza, eot. Macie taką, gdyż winter is coming. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airlick Posted October 30, 2012 Share Posted October 30, 2012 Stwierdzam spoilery, bo lekkie saucy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fragin Posted October 31, 2012 Share Posted October 31, 2012 Proszę, tu taka jakaś Chrysalis, jak ktoś lubi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MacTavish Posted October 31, 2012 Share Posted October 31, 2012 Dziś trafiłem na jedną humanizację, więc poszukałem ich więcej, aby nie było aż tak mało I coś z humanizacji naszej najwspanialszek Księżniczki Nocy A tego nikt wcześniej nie zauważył EDIT: Coś jeszcze znalazłem z tej edycji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airlick Posted November 1, 2012 Share Posted November 1, 2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airlick Posted November 2, 2012 Share Posted November 2, 2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MacTavish Posted November 3, 2012 Share Posted November 3, 2012 Jakoś to wspaniale nie wygląda, ale nei jest źle Kolejne arty będą o niebo lepsze, zapewniam was Fluttershy Applejack - przypomina trochę takiego assassina, a premiera na pc dopiero za ok, 3 tygodnie XD Rainbow Dash - szkoda, że tylko połowa jest ukazana, ale także bardzo fajny art iii... Princess Luna - nie podoba mi się jedynie ten jasny niebieski, ponieważ nie pasuje do jej ciemnej wersji, ale tak kolejny świetny obrazek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cuddly Doggy Posted November 5, 2012 Share Posted November 5, 2012 Jedna z najfajniejszych humanizacji AJ, jaką widziałam: i Pinakamena tego samego autora: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airlick Posted November 6, 2012 Share Posted November 6, 2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bluedraft Posted November 6, 2012 Share Posted November 6, 2012 Asertywna Fluttershy w wersji ludzkiej Cóż może lepiej wrzucę to w spoiler bo ten gest który ona pokazuje raczej nie należy do uprzejmych XDD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airlick Posted November 7, 2012 Share Posted November 7, 2012 Dziwne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airlick Posted November 10, 2012 Share Posted November 10, 2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airlick Posted November 11, 2012 Share Posted November 11, 2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airlick Posted November 13, 2012 Share Posted November 13, 2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airlick Posted November 26, 2012 Share Posted November 26, 2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airlick Posted December 5, 2012 Share Posted December 5, 2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts