Aretra Napisano Listopad 28, 2013 Autor Share Napisano Listopad 28, 2013 OFICJALNIE OFICJALNA PUNKTACJA - Akiria - 16 pkt. GoForGold - 7 pkt. plo1154 - 5 pkt. Magiczna - 5 pkt. Symphony - 3 pkt. Hidoi - 2pkt. Rainbow Dash ; ) - 2 pkt. Sajback - 2 pkt. WilkU - 1 pkt. Nie, jeszcze nie będzie za 3 Nie tym razem, za proste. Znów za 2 pkt. ZAGADKA: W odcinku "Sonic Rainboom", podczas pokazowego wylotu lotniczej elity, początkowo składającego się z dwóch rzędów. Jednym rzędem prowadził Soarin, a drugim - Spitfire. Kto, jakim rzędem prowadził z naszej perspektywy? Edit: *Z powodu zbliżającego się końca, pytania, będą zadawane dość często. Link do komentarza
Gość Nie sądzę Napisano Listopad 29, 2013 Share Napisano Listopad 29, 2013 Soarin lewym, a Spitfire prawym. Link do komentarza
Aretra Napisano Listopad 29, 2013 Autor Share Napisano Listopad 29, 2013 Tak, zgadza się. Co Spitfire, powiedziała RD, po wykonaniu tornada z resztą pegazów, w odcinku "Hurricane Flutershy"? Akiria - 16 pkt. GoForGold - 7 pkt. plo1154 - 5 pkt. Magiczna - 5 pkt. Rainbow Dash ; ) - 4 pkt. Symphony - 3 pkt. Hidoi - 2pkt. Sajback - 2 pkt. WilkU - 1 pkt. Link do komentarza
Akiria Napisano Listopad 29, 2013 Share Napisano Listopad 29, 2013 Powiedziała: "Moje gratulacje! Może nie pobiłaś rekordu, ale pokazałaś charakter." Link do komentarza
Aretra Napisano Listopad 29, 2013 Autor Share Napisano Listopad 29, 2013 Tak jest. Postaram się następnym razem NAPEWNO dać za 3 punkty, bo dawno nie było. Ale nie spodziewajcie się go szybko. Akiria - 18 pkt. GoForGold - 7 pkt. plo1154 - 5 pkt. Magiczna - 5 pkt. Rainbow Dash ; ) - 4 pkt. Symphony - 3 pkt. Hidoi - 2pkt. Sajback - 2 pkt. WilkU - 1 pkt. Tak, znowu dwa punkty. Spitfire, zawsze pokazuje się w stroju Wonderbolts, razem z Soarinem. PRWDA CZY FAŁSZ? Link do komentarza
Secretive Napisano Listopad 29, 2013 Share Napisano Listopad 29, 2013 Zawsze kiedy Soarin jest koło niej, ma swój wonderboltsowy strój. Natomiast gdy są osobno, noszą narmalny. Link do komentarza
Aretra Napisano Grudzień 2, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 2, 2013 W ostatnich miesiącach, najwięcej punktów zdobyła Akiria! Ona więc dostaje nagrodę. Przypominam, że nagroda jest przechodnia i za jakiś czas, powinna ruszyć kolejna tura(czasami z powtarzającymi się pytaniami z pierwszej tury, ale myślę, że nikt nie będzie przeglądać wszystkich stron quizu, by odnaleźć odpowiedź), która zadecyduje, czy Akiria zachowa nagrodę, czy zyska ją ktoś inny. Gratulację! Link do komentarza
Cassidy Napisano Grudzień 2, 2013 Share Napisano Grudzień 2, 2013 Bravo dla zwycięscy! Link do komentarza
Sajback Gray Napisano Grudzień 2, 2013 Share Napisano Grudzień 2, 2013 Oklaski dla zwycięscy quizu. Link do komentarza
Spring Apricot Napisano Maj 24, 2014 Share Napisano Maj 24, 2014 (edytowany) Zauważywszy tragiczną śmierć quizu postanowiłam (za zgodą Sosny i Elfki) reaktywować go. Potrzebowałam trochę czasu, żeby przygotować kilka pytań na zapas i nareszcie mogę ogłosić rozpoczęcie nowej edycji quizu! Ta edycja trwać będzie do końca lipca. Na odpowiedzi będę czekać najwyżej 5 dni - jeśli do tego czasu żadna się nie pojawi będę zmieniać pytanie. Za odpowiedzi można będzie dostać od 1 do 3 lub, przy wybitnie trudnych pytaniach, 4 punktów. Przy niektórych pytaniach pojawią się "bonusy" - za podanie odpowiedzi bonusowej będzie można dostać dodatkowy 1 punkt. Ilość punktów za dane pytanie będę podawać w nawiasach przy pytaniu. Punkty dostaje osoba, która jako pierwsza poprawnie odpowie na pytanie. Dobra, koniec tego zanudzania - czas na pierwsze pytanie! Ile razy Wonderbolts pojawiają się w finale 4 sezonu? Bonus: w jakich sytuacjach? (2+1) (Coby nie było wątpliwości: pozwolenie na używanie koloru posiadam.) Edytowano Maj 28, 2014 przez Spring Apricot Link do komentarza
Magus Napisano Maj 24, 2014 Share Napisano Maj 24, 2014 (edytowany) Pojawiają się 4 razy podczas kwalifikacji na igrzyska w odcinku Rainbow Falls, można zobaczyć jak wyglądali dawni Wonderbolts w odcinku Testing Testing 1, 2, 3, Brali udział w zawodach w odcinku Equestria Games i w ostatnim odcinku Twilight's Kingdom Tirek kradnie im lot Edytowano Maj 24, 2014 przez Magus Link do komentarza
Spring Apricot Napisano Maj 24, 2014 Share Napisano Maj 24, 2014 Pytanie jest tylko o finał czwartego sezonu, czyli dwa ostatnie odcinki c; Link do komentarza
Magus Napisano Maj 24, 2014 Share Napisano Maj 24, 2014 Sorka źle przeczytałem widać ich kiedy atakują Tireka a ten wchłania ich lot i widać ich ponownie gdy tęczowe Rainbow Dash i Fluttershy zwracają im lot z powrotem. Link do komentarza
Spring Apricot Napisano Maj 26, 2014 Share Napisano Maj 26, 2014 Nie pojawia się więcej odpowiedzi, więc drobna podpowiedź: lista nie jest jeszcze pełna c; Link do komentarza
Spring Apricot Napisano Maj 28, 2014 Share Napisano Maj 28, 2014 No cóż, w takich razach do Magusa trafiają 2 pkt, ponieważ pominął on pojawienie się Wonderbolts podczas piosenki kończącej odcinek (kiedy to tęcza przyjaźni odwiedziła wszystkich, od których mane 6 dostało klucze). Aktualny stan punktacji: Magus - 2pkt. Czas na drugie pytanie! Jak nazywał się pierwszy dowódca Wonderbolts? (2) Link do komentarza
Spring Apricot Napisano Czerwiec 2, 2014 Share Napisano Czerwiec 2, 2014 (edytowany) No cóż, widzę, że 5 dni minęło i nikt nie podał żadnej odpowiedzi, czas więc zmienić pytanie. Zachęcam do odpowiadania! (Ja nie gryzę c; ) Aktualny stan punktacji: Magus - 2pkt. Ile jest ogierów, ile klaczy w zespole? (3) Edytowano Czerwiec 2, 2014 przez Spring Apricot Link do komentarza
Magus Napisano Czerwiec 2, 2014 Share Napisano Czerwiec 2, 2014 Jeden ogier dwie klacze Link do komentarza
GoForGold Napisano Czerwiec 2, 2014 Share Napisano Czerwiec 2, 2014 (edytowany) Dwa ogiery, trzy klacze. /edit. literówka Edytowano Czerwiec 2, 2014 przez GoForGold Link do komentarza
Spring Apricot Napisano Czerwiec 3, 2014 Share Napisano Czerwiec 3, 2014 Jak na razie żadna z odpowiedzi nie jest prawidłowa. (Mała podpowiedź: oboje zaniżacie liczebność grupy c; ) Link do komentarza
Szeregowa WW Napisano Czerwiec 3, 2014 Share Napisano Czerwiec 3, 2014 Cztery ogiery i trzy klacze. Link do komentarza
Plothorse Napisano Czerwiec 4, 2014 Share Napisano Czerwiec 4, 2014 Plująca Ogniem, Ciastożer, Atramentowa Chmurogrzywa, Mistycznolot, Pierwszy Alicorn, dwóch ogierów, co wyglądało jak bracia oraz coś, co udawało Kapitana, ale nim nie było. Ach, i Śmigająca Stopa. Czyli... z tego co pamiętam, byłoby sześcioro klaczy i troje ogierów. (sprawdza, czy o kimś zapomniał...) Hahah! Przegrałem! Link do komentarza
Spring Apricot Napisano Czerwiec 8, 2014 Share Napisano Czerwiec 8, 2014 Czas najwyższy na kolejne punkty i kolejne pytanie. Bestiariusz dostaje 1,5 punktu, gdyż podał poprawną ilość klaczy, jednak błędną ilość ogierów. Całkowicie poprawna odpowiedź to 6 klaczy, 5 ogierów. Aktualny stan punktacji: Magus - 2pkt. Bestiariusz - 1,5pkt. Dlaczego Soarin i Spitfire nie pochwalili RD za złapanie napoju na Gali? (2) Ogłoszenie parafialne Od jutra do niedzieli prawdopodobieństwo pojawienia się mojej odpowiedzi w tym temacie drastycznie maleje z powodu mego wyjazdu do różnych zapadłych dziur. Być może uda mi się raz czy dwa zerknąć na forum, jednak nie liczyłabym zbytnio na to - następnego pytania spodziewajcie się za tydzień. Link do komentarza
Magus Napisano Czerwiec 9, 2014 Share Napisano Czerwiec 9, 2014 (edytowany) Zanim zdążyli cokolwiek powiedzieć zostali odciągnięci od Rainbow Dash przez kucyki które chciały z nimi pogadać Edytowano Czerwiec 9, 2014 przez Magus Link do komentarza
Plothorse Napisano Czerwiec 10, 2014 Share Napisano Czerwiec 10, 2014 To dlatego, że przeczytała im, z czego jest ciasto. Od tego czasu nie mieli ochoty na nic do jedzenia, bądź picia w tym miejscu. Link do komentarza
Recommended Posts