Airlick Napisano Wrzesień 14, 2013 Share Napisano Wrzesień 14, 2013 (edytowany) Ahem, ahem.Niniejszym chcę was zaprosić do udziału w Konkursie Poetyckim.Temat: no, zgadnijcie? Rarity, rzecz jasna. Tematyka dowolna.Zasady: tu będzie krótko.- brak limitu słów, ale, rzecz jasna, inaczej patrzy się na dłuższe wiersze.- główną rolę w pracy ma mieć Rarcia. Poza tym wolna amerykanka, możecie opiewać jej piękno, możecie ją shipować, możecie... No, możecie robić, co chcecie.- wiersz nie może zawierać treści łamiących ogólny regulamin forum - a więc żadnego R34/gore.- każda osoba może zgłosić tylko jedną pracę.- proszę o wstawianie wierszy w temacie, w spoilerach.Co dalej... 3 pierwsze prace zostaną nagrodzone forumowymi wyróźnieniami, a zwycięzca otrzyma też wybraną koszulkę z http://kucykowo.cupsell.pl/ .Termin nadsyłania prac - 15 październik.Do dzieła! Edytowano Wrzesień 15, 2013 przez Airlick Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajback Gray Napisano Wrzesień 14, 2013 Share Napisano Wrzesień 14, 2013 Wreszcie jakiś konkurs w którym mogę się udzielić! Z pewnością wezmę udział! Zobaczymy jak tam u mnie z poezją. Ps: dzięki za ten konkurs! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Wrzesień 14, 2013 Share Napisano Wrzesień 14, 2013 Fajny konkurs ale mam pytanko czy można też napisać wiersza o Nightmare Rarirty, czy raczej trzeba się ograniczyć do Oryginału Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martini963 Napisano Wrzesień 14, 2013 Share Napisano Wrzesień 14, 2013 (edytowany) Nareszcie. Nawet nie wiecie ile czekałem na konkurs tego typu. Wyzwanie przyjęte. Czas wykazać się twórczością. Ku chwale Rarity! Sława i chwała! Edytowano Wrzesień 14, 2013 przez Martini963 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Wrzesień 14, 2013 Autor Share Napisano Wrzesień 14, 2013 Fajny konkurs ale mam pytanko czy można też napisać wiersza o Nightmare Rarirty, czy raczej trzeba się ograniczyć do OryginałuMożna, tylko fantazja cię ogranicza. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MannequinGesture Napisano Wrzesień 14, 2013 Share Napisano Wrzesień 14, 2013 Umm...Czy ja też mogłabym zgłosić swój udział? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Wrzesień 14, 2013 Autor Share Napisano Wrzesień 14, 2013 Nie trzeba się zgłaszać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marquise Fancypants di Coroni Napisano Wrzesień 14, 2013 Share Napisano Wrzesień 14, 2013 Ach, niestety, jakże teraz żałuję, że moje pióro, mimo iż nieco wyrobione, wcale nie ma skłonności ni zdolności do pisania liryki (no, może prócz pewnego dekadenckiego poematu, ale on niezbyt się nadaje na dar dla tak Szlachetnej Panny). Dlatego z bólem serca przyznaję się zawczasu i przepraszam, że tym razem zawiodę Białą Panią, sługam nieużyteczny... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Wrzesień 14, 2013 Autor Share Napisano Wrzesień 14, 2013 Wielce zasmucisz tym naszą Panią. Możesz za to zadośćuczynić tylko w jeden sposób...Całuj kopytko. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marquise Fancypants di Coroni Napisano Wrzesień 14, 2013 Share Napisano Wrzesień 14, 2013 Cóż, niegodnym, ale skoro Panna nalega, to nie władnym odmówić... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruczek Napisano Wrzesień 14, 2013 Share Napisano Wrzesień 14, 2013 Nigdy nie napisałem żadnego wiersza, kiedyś musi być ten pierwszy raz, zobacze, może coś naskrobię. Ale nie śmiejcie się, bo to niestosowne. ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ulberk Napisano Wrzesień 14, 2013 Share Napisano Wrzesień 14, 2013 Powiem prosto i jasno - Wyzwanie Przyjęte Będzie się pisało xD Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twilight Pie Napisano Wrzesień 14, 2013 Share Napisano Wrzesień 14, 2013 Ja też wezme udział w konkursie.{D Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Wrzesień 14, 2013 Autor Share Napisano Wrzesień 14, 2013 (edytowany) Cóż, niegodnym, ale skoro Panna nalega, to nie władnym odmówić...Wspaniale się waść sprawiłeś. Być może nasza Pani będzie miała z ciebie jakiś pożytek oprócz klecenia wierszy. Edytowano Wrzesień 14, 2013 przez Airlick Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aretra Napisano Wrzesień 15, 2013 Share Napisano Wrzesień 15, 2013 Nie gardzę poezją, więc spróbuję tu swych sił. Zapewne, szans żadnych nie mam, lecz po co marnować pole do popisu.. Spróbować można, przynajmniej dla zabawy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nie sądzę Napisano Wrzesień 15, 2013 Share Napisano Wrzesień 15, 2013 Wiersz pisałam jedynie w 2 klasie podstawówki jako pracę domową , ale za to z chęcią wiersze przedstawiam... Dzięki temu mam w głowie dużo rymów, więc? Czemu nie spróbować? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Wrzesień 15, 2013 Autor Share Napisano Wrzesień 15, 2013 Masz czas do 15 października na wszelkie poprawki, jakie uznasz za stosowne - posta zawsze można zedytować - ale wolałbym, żebyś wstrzymał się z umieszczeniem tutaj pracy, dopóki nie będziesz z niej zadowolony. Ale przeszkód nie stawiam, jak chcesz, to możesz już umieszczać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gorgon Napisano Wrzesień 15, 2013 Share Napisano Wrzesień 15, 2013 Ok gotowe chociaż wiersz trochę przestylizowanyDziś jest przedstawiana wam ballada, O najwspanialszym kucu świata. Ta co smoka rozkochała, I co morskiego węża udobruchała. Choć jej czyny bohaterskie Większość bronych umywa ręce Mówiąc: Phi, co to za bohater Który w dramat zmieni arię. Ona, choć tak obrażana Wciąż jest niepokonana Swym blaskiem oczy szczyci, Mówiąc jacy to my parszywi, By jej majestat ubierać w same negatywy. I choć, hejt falami się wylewa, Ona nadal uśmiechnięta. Mówi ,mnie to nie obchodzi, Jak jesteście w takiej złości Bez doświadczenia nie dorównacie mej piękności. Gdyż wiadomo to od dawna Złość urodzie wam zaszkodzi. I niczym się nie przejmuje Tylko majestatem nas ujmuje. Jej spokoju nikt nie zazna Gdyż ona jest niepokonana I jej styl, wszak tak cudowny Nie jedną doprowadza do zazdrości. Mimo, iż tak delikatna Do walki na argumenty idealna. Jak kopytem tu zatupie, Milion ogierów wylatuje, Jak na zawołanie, by usłużyć tej piękności. Niech się Photo Finish schowa, Bo nie jest wystarczająco awangardowa, By uczynić z niej modelkę, Lecz cóż się dziwić, wszak bohaterka nasza Jest tak piękna, że aparat wysiada. Jest pomocna, radą pomaga Gdy ktoś poprosi, ona rada Bo podarunek przygotuje I herbatą poczęstuje. Mimo, iż ma wady, zawsze będzie wspaniała W końcu nikt nie pobije tak wspaniałego projektanta[jej] Strój ci uszyje w dwie minuty. Swoim wyglądem uśmiech rozbudzi. Nikt nie jest hojny tak jak ona A ty się dziwisz że jest zazdrosna O klejnot pewnego smoka W końcu nie da się tylko dawać Czasem trzeba coś dostać w zamian Rzadko dramatyzuje A nawet jeśli, To w dobrej chęci W końcu jeśli nie ona Teraz musiałaby w jaskini z psami konać I teraz wytłumacz mi dlaczego, Ludzie nie lubią kucyka tak awangardowego W końcu aż żal bierze Że tak cudownego charakteru widownia nie bierze Teraz już wiesz dlaczego Piszę wiersz na cześć kucyka tak wspaniałego Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Wrzesień 15, 2013 Autor Share Napisano Wrzesień 15, 2013 Mój jest ośmiozgłoskowy, rymy aabb. Nie ma wcięć, raczej przypomina długi paragon z biedronki. Nada się? Muszę go chyba przerobić, mimo, że wydaje mi się zabawny i błyskotliwy pod sam koniec. Co powinien posiadać jeszcze taki wiersz?Na pewno się nada. Naprawdę nie ma tu żadnego klucza, nie piszesz matury. Rób tak, jak uważasz za stosowne, a nie jak ci inni powiedzą. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nie sądzę Napisano Wrzesień 15, 2013 Share Napisano Wrzesień 15, 2013 Można dać więcej niż jeden wiersz? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Wrzesień 15, 2013 Autor Share Napisano Wrzesień 15, 2013 Hm... Nie. Racja. Muszę dodać ten punkt do regulaminu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nie sądzę Napisano Wrzesień 15, 2013 Share Napisano Wrzesień 15, 2013 To źle, bo napisałam już dwa . Będę musiała jeden wybrać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Wrzesień 15, 2013 Autor Share Napisano Wrzesień 15, 2013 Już? To niezłe tempo. Tak czy inaczej, biorąc pod uwagę odzew, wątpię, żeby skończyło się na jednej edycji. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nie sądzę Napisano Wrzesień 15, 2013 Share Napisano Wrzesień 15, 2013 (edytowany) Tak, temo to mi szybkie wyszło. Gdybyś mnie nie poinformował, że tylko jeden wiersz, to do jutra były by z 4 zgodnie z regulaminem po 300 słów, bo jeden wiersz pisze 15 min. Będą następne edycje? To supppper! A wiersz postaram się przedłużyć (bo nie moge napisać większej ilości wierszy). Edytowano Wrzesień 15, 2013 przez Rainbow Dash ;) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gorgon Napisano Wrzesień 15, 2013 Share Napisano Wrzesień 15, 2013 Umm...Ja już napisałam... Wśród lasów i łąk, wyściełanych zielenią, stąpała lekko i zwiewnie unosząc się nad ziemią. Kryształowe oczy ciekawie spoglądały, jakby wielki cud ujrzały. Długimi rzęsami dumnie trzepotała i swój piękny uśmiech wokół rozdawała, Wiatr rozwiewał jej włosy, niczym na łące wrzosy. Wtem zgrabnie się zatrzymała i szkicownik wraz z ołówkiem magią sobie podała. Jej modne czerwone okulary z pyszczka co chwila się zsuwały. Pracowała nad nową kwietną kreacją, uśmiechając się z naturalną jej gracją. Jednak jedno zastanawia mnie zasadnie... O kim tu w ogóle mowa? To Rarity – mody królowa! Widzisz... nie cchcę cie martwić ale ten wiersz ma mniej jak 300 słów Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts