Elizabeth Eden Napisano Grudzień 11, 2013 Share Napisano Grudzień 11, 2013 Znany jest tytuł 8 odcinka "Rarity Takes Manehattan". Przypomniał mi się mój fic Co do kuca. To zdecydowanie nowość, na pewno nie Sombra. Sombra umarł a jego róg leży gdzieś w Kryształowych Górach. ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giercownik13 Napisano Grudzień 11, 2013 Share Napisano Grudzień 11, 2013 (edytowany) A czy to było w odcinku ? Skąd wiesz , iż to jest ktoś lub coś nowego ? Edytowano Grudzień 11, 2013 przez Giercownik13 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giercownik13 Napisano Grudzień 11, 2013 Share Napisano Grudzień 11, 2013 Następma trafna uwaga , a może to Starswirl ? Próbował złożyć zaklęcie nieśmiertelności , więc może mu się udało ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giercownik13 Napisano Grudzień 11, 2013 Share Napisano Grudzień 11, 2013 A skąd wiadomo że między wydarzeniami z S03E13 i S04E01,02 Starswirl tego nie dokonał ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fish Napisano Grudzień 11, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 11, 2013 Co do kuca. To zdecydowanie nowość, na pewno nie Sombra. Sombra umarł a jego róg leży gdzieś w Kryształowych Górach. Ale Sombra mógł się odrodzić, poza tym w takiej formie on się ukazywał w pierwszym odcinku 3 sezonu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizabeth Eden Napisano Grudzień 12, 2013 Share Napisano Grudzień 12, 2013 Starswirl tego nie dokonał ? Bo.... Starswirl już nie żył... Ale Sombra mógł się odrodzić, poza tym w takiej formie on się ukazywał w pierwszym odcinku 3 sezonu. Serduszko kryształowe rozerwało go na strzępy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giercownik13 Napisano Grudzień 12, 2013 Share Napisano Grudzień 12, 2013 Ale róg jest cały i na jego podstawie ktoś może go odtworzyć. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPIDIvonMARDER Napisano Grudzień 12, 2013 Share Napisano Grudzień 12, 2013 To byłby motyw bardzo pod fandom, bo dla dzieci ta postać zginęła i powinno tak już zostać. To my jesteśmy starzy i zepsuci nekromancją+Jedyny Pierścień, wiec dostrzegamy takie niuanse Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giercownik13 Napisano Grudzień 13, 2013 Share Napisano Grudzień 13, 2013 Masz rację , mój błąd Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fish Napisano Grudzień 20, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 20, 2013 (edytowany) Masz rację , mój błąd Ja nie uważam tego za błąd, lecz trafne spostrzeżenie (sam tak uważam). Poza tym twórcy MLP mówili, że ten sezon będzie bardziej pod fandom (przypadnie do gustu). Sami też uważają, że ten serial stał się bardziej "dojrzały", przeznaczony dla trochę starszej młodzieży niż małe dziewczynki. Ciężko to wyjaśnić, lecz to pewnie zasługa bronies, poniewąz to oni są bardziej zaangażowani w ten serial niż pierwotna docelowa grupa odbiorców (Hasbro widzi, że to na nich głównie zarabia). pozdr Edytowano Grudzień 20, 2013 przez Fish Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Talar Napisano Grudzień 20, 2013 Share Napisano Grudzień 20, 2013 "Czy" warianty: -Albo ten cały duch na końcu został dodany od tak, dla wesołego. Troll ze strony twórców, którzy chcą, abyśmy główkowali przy czymś, co nie będzie miało żadnego uzasadnienia w serialu. Zapewne także z tego powodu oczy przypominają wzrok Zecory -Była to jakaś nowa zła postać, lecz co tam robiła, nie wie nikt. -Jakaś nowa dobra postać, która śledzi mane 6, aby w kluczowym momencie wyskoczyć zza krzaka, przynosząc pomocne kopyto. Spodziewam się pierwszego myślnika, lecz wszystko jest możliwe. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artem Napisano Grudzień 20, 2013 Share Napisano Grudzień 20, 2013 -Albo ten cały duch na końcu został dodany od tak, dla wesołego. Troll ze strony twórców, którzy chcą, abyśmy główkowali przy czymś, co nie będzie miało żadnego uzasadnienia w serialu. Zapewne także z tego powodu oczy przypominają wzrok Zecory Szczególnie podpieram ten punkt, Hasbro nas tyyyle razy trollowało, że to może być specjalna podpucha, żeby przygotować nas na coś lepszego, lub być może gorszego.. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Sonaty Dusk Napisano Grudzień 21, 2013 Share Napisano Grudzień 21, 2013 Ja na temat tego kuca cieni mam dziwną teorię - może to jest strażnik tej szkatułki albo po prostu ktoś, kto zna jej sekret i chce sobie ją zakorbić. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinek Napisano Grudzień 21, 2013 Share Napisano Grudzień 21, 2013 Ja bym sie śmiał jakby to był cień człowieka po ponifikacji. Lol. Za dużo ficków. Myślę że to któraś z trzech postaci: -Ciemna strona Zecory, -Nightmare Moon, -Albo jakaś hybryda Kuca z wężami jak w mitologii. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fish Napisano Grudzień 22, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 22, 2013 Ja tylko mam nadzieję, że w tym sezonie jeszcze się pojawi, to będzie szansa na rozkminianie, lecz na razie cierpliowści. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fallout152 Napisano Grudzień 23, 2013 Share Napisano Grudzień 23, 2013 Nie tylko oczy są jak u Zecory, prócz nich jeszcze kształt kaptura. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fish Napisano Grudzień 23, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 23, 2013 Nie tylko oczy są jak u Zecory, prócz nich jeszcze kształt kaptura. Nawet jeśli to jest ona to po co się tam znalazła? Może czegoś szukała lub czegoś pilnuje? Jeśli to byłaby ona to na pewno przyjdzie z ostrzeniem do M6, ale to tylko przypuszczenia. Dla mnie ta sprawa cienia staje się coraz bardziej irytująca, nie ma po co wyciągać jakiś niesprawdzonych wniosków. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinek Napisano Grudzień 23, 2013 Share Napisano Grudzień 23, 2013 (edytowany) A może to Tiara? Bo góra bardziej mi tiarę przypomina To by pasowało wtedy do Trixie, bo tylko ona na co dzień nosi tiarę XD Edytowano Grudzień 23, 2013 przez Marcinek Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nevermore Napisano Grudzień 26, 2013 Share Napisano Grudzień 26, 2013 Znając Hasbro wszystko się wyjaśni w ostatnich dwóch odcinkach Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiteWarrior Napisano Grudzień 26, 2013 Share Napisano Grudzień 26, 2013 Nie tylko oczy są jak u Zecory, prócz nich jeszcze kształt kaptura. Jak tak się przyglądam konturom to wygląda mi to na kuca w kapeluszu maga z zadartą głową. Zecora wyglądała tak w swoim kapturze: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinek Napisano Grudzień 27, 2013 Share Napisano Grudzień 27, 2013 Stawiam kubek z Luną, że to będzie Trixie w wersji Evil (opętana). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herudin Napisano Grudzień 27, 2013 Share Napisano Grudzień 27, 2013 Na pewno nie będzie to Nightmare Moon czy tam siła która opętała Lunę. W oficjalnym komiksie jest wątek powrotu sił które zmieniły Lunę w Czarownice i te siły zostają ostatecznie pokonane. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiteWarrior Napisano Grudzień 27, 2013 Share Napisano Grudzień 27, 2013 Na pewno nie będzie to Nightmare Moon czy tam siła która opętała Lunę. W oficjalnym komiksie jest wątek powrotu sił które zmieniły Lunę w Czarownice i te siły zostają ostatecznie pokonane. Tak, ale twórcy serialu niezbyt zważają na to co ukazuje się w komiksie niestety. Jest kompletnie na odwrót, to twórcy komiksów śledzą i czytają scenariusze przyszłych odcinków i do nich najczęściej się dostosowują. Ogólnie to nie liczyłbym na waszym miejscu na siły, które sprawiły, że Luna zmieniła się w NMM. To pewnie ktoś nowy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herudin Napisano Grudzień 27, 2013 Share Napisano Grudzień 27, 2013 Obstawiam, że to był nic nie znaczący element skierowany do dzieci, że niby faktycznie w tym zamku coś straszy (coś jak w scooby-doo, łapią fałszywego ducha, a tu na koniec odcinka jakiś chichot upiora się pojawia i koniec) albo to ten Starswirl Brodaty. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magus Napisano Grudzień 27, 2013 Share Napisano Grudzień 27, 2013 Jeśli faktycznie się jeszcze pojawi to myślę że będzie to coś zupełnie nowego pytanie tylko brzmi czy będzie dobre czy złe a może reprezentuje tylko swoją własną stronę Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się