BaniPunz Posted July 25, 2013 Share Posted July 25, 2013 Mam nadzieję, że w te wakacje będziemy mogli go przeczytać :I Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaxyBlack Posted July 25, 2013 Author Share Posted July 25, 2013 Planujemy wydanie na my little konwent Link to comment Share on other sites More sharing options...
plx Posted July 26, 2013 Share Posted July 26, 2013 Ty nas nienawidzisz. Tyle czeekaaaaaać Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaxyBlack Posted July 26, 2013 Author Share Posted July 26, 2013 Wybaczcie naprawde was przepraszam... nie mogę wam nic obiecać ale spróbuje dziś usiąść i napisać przynajmniej dwie sceny. Mam sporo na głowie. W poniedziałek musze przedstawić projekt szefostwó z warszawy (chodzi tu o przedłużenie umowy :/ ). Sporo czasu też spędzam nad pisaniem TCB World o którym było nie raz mówione w tym temacie. Dodatkowo wziąłem się za pisanie własnej aplikacji blogowej więc czasu mam na prawdę mało. Nie wiem co porabia reszta ekipy. Z Enterem praktycznie straciłek kontakt od kiedy poszedł sobie na urlop, Lazarus znająć życie pisze swoje ff więc go praca wspólna mało obchodzi... Jesli wyrobie się z skończeniem projektu dla firmy to jeszcze dziś wezme się za pisanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
plx Posted July 26, 2013 Share Posted July 26, 2013 Miło by było. Powodzenia z tym projektem! Link to comment Share on other sites More sharing options...
grik1 Posted August 20, 2013 Share Posted August 20, 2013 I znów upłynął kolejny miesiąc czekania i na brodę Celestii nic z tego nie wynikło. Czy mamy szanse przeczytać VIII rozdział jeszcze w tym kwartale? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ghatorr Posted August 20, 2013 Share Posted August 20, 2013 Prawdopodobnie tak. Mówiąc szczerze zaczęliśmy pisanie rozdziału VIII od nowa, kompletnie niezadowoleni z poprzedniej wersji. Tak na pocieszenie, próbujemy przedyskutować wypuszczenie tego, co mieliśmy przedtem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaxyBlack Posted August 21, 2013 Author Share Posted August 21, 2013 Rozdział który sie ukaże, będzie traktowany jako świat alternatywny którym jedna decyzja zmieniła cały bieg wydarzeń . No niestety poszliśmy za bardzo w mrok i teraz próbujemy wrócić do naszego starego stylu pisania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archimondde Posted August 24, 2013 Share Posted August 24, 2013 Heh. Właśnie przebrnąłem przez dotychczasowe rozdziały. Muszę przyznać, że dramy jakie rozegrały się na łamach tego tematu były dość epickie. Zastanawia mnie co rozumiesz przez "Rozdział który się ukaże(...)" (brakło przecinka btw.)? Bo sformułowałeś to zdanie trochę niejasno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaniPunz Posted October 5, 2013 Share Posted October 5, 2013 Gah, tracę cierpliwość, już prawie rok czekamy na ten nieszczęsny rozdział. Kiedy możemy się go spodziewać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaxyBlack Posted October 7, 2013 Author Share Posted October 7, 2013 Gah, tracę cierpliwość, już prawie rok czekamy na ten nieszczęsny rozdział. Kiedy możemy się go spodziewać? Powiem prawde. Spotkaliśmy się sporą częścią ekipy na MLK2 z rozmów jakie przeprowadziłem z chłopakami wychodzi na to, że oni już całkowicie porzucili ten projekt bo nie wierzą abyśmy go ukończyli. Myślę, że jest to spowodowane tym iż to już nas nie bawi. Gdy zaczynaliśmy pisać prace wspólna robiliśmy to dla zabawy, a gdy zaczęło się zbieranie fanów i pisanie dla przymusu...cóż cała radość z pisania zniknęła. Wybaczcie, że was rozczarowuje. Marze o tym aby ukończyć tego ff i pisać kontynuacje, ale sam nic nie zdziałam. Tęsknię za tymi dniami gdy całą ekipą siedzieliśmy i pisaliśmy ff...jednak mój koszmar zaczął się spełniać. To co było już chyba nigdy nie wróci. Wierzcie lub nie, ale jeśli kogoś naprawdę ma boleć to, że prawie ukończony rozdział czeka na wydanie to mnie. Co prawda miał on nie być kontynuowany, miał być jakby to ująć...alternatywnym uniwersum gdzie losy potoczyły się troszkę inaczej. Jeśli coś mogę zrobić to jedynie dać wam to. https://docs.google.com/document/d/1gbrc-WGh-SeGvlAOBC_xkBSxLZD-BGl9IUS1TuDAgs4/edit Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaniPunz Posted October 7, 2013 Share Posted October 7, 2013 Ło kurde. Nigdy nawet nie miałem na myśli, że to wszystko mogło się tak potoczyć. NIGDY! Ten ff był pierwszym jaki przeczytałem. To dzięki niemu mogłem w miarę szybko wejść w głębszy fandom i poznawać nowych ludzi. Dzięki niemu założyłem konta na wielu forach i znalazłem nowych kumpli. No cóż, zostaje mi tylko podziękować i życzyć, abyście kiedyś wrócili do pisania Ewentualnie możecie zacząć od nowa, ale jesteście w wieku kiedy czasu wolnego jest malutko, choć co ja mogę wiedzieć, mam dopiero 14 lat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaxyBlack Posted October 7, 2013 Author Share Posted October 7, 2013 No niestety, nie jest teraz łatwo. Wszyscy studiują, a ja mam studia zaoczne + prace. Tak więc czasu mam strasznie mało na pisanie. Osobiście jestem zdania, że w końcu weźmiemy się za pisanie, ale nie wiem kiedy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaniPunz Posted October 7, 2013 Share Posted October 7, 2013 Będę czekał, nawet jakby to miało trwać wiele lat Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaxyBlack Posted October 7, 2013 Author Share Posted October 7, 2013 tak czy siak, część 8 rozdziału jest dostępna. Ten rozdział miał być nie kontynuowany gdyż jest nie udany (za duża ilość mroku). Z kontynuowanego mamy 30 stron + dorzuci się kilka fragmentów z tego. Niektóre mogą być w porządku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaniPunz Posted October 7, 2013 Share Posted October 7, 2013 Cóż, wrzucacie długie rozdziały. Nie moglibyście (jakbyście już zaczęli pisać) dawać krótszych rozdziałów, ale częściej? Sądzę, że wtedy każda ze stron byłaby zadowolona ^^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
plx Posted October 7, 2013 Share Posted October 7, 2013 BROnypony dobrze mówi, to mogłoby nawet pomóc uniknąć obecnej sytuacji. Co do niej - naprawdę jest mi strasznie żal. Nie jest to mój pierwszy fic, ale jeden z pierwszych i czuję do niego cholernie wielki sentyment. Mam nadzieję, że wszystko się jednak dobrze ułoży! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 17, 2013 Share Posted November 17, 2013 (edited) To kiedy mozna sie spodziewac 8 rozdzialu @edit Yyyy dobra juz mam Kiedy 9 ? Edited November 18, 2013 by RedziQ Link to comment Share on other sites More sharing options...
psoras Posted April 7, 2014 Share Posted April 7, 2014 Ależ odkop, od listopada nikt tu nie pisał... W każdym razie przeczytałem to dzieło i jeśli miało ono za zadanie pokazać, że lansowany przez coponiektórych wizerunek broniaków jako kochających i tolerancyjnych dla wszystkich to bujda z chrzanem, to wywiązało się z tego zadania lepiej od dowolnego hejtera. Nie wiem czy osoby wcielające się w postaci z tego fanfika zachowują się tak też w prawdziwym życiu i, szczerze powiedziawszy, mało mnie to obchodzi, ale jeśli tak, to muszą tworzyć najbardziej kłótliwą zgraję, jaką w życiu widziałem :> No i to, wraz z pewnym rolplejem, w którym kiedyś brałem udział, upewniło mnie, że robienie fanfików opartych na rolpleju to zły pomysł, nie dlatego, bo wyjdzie gniot, ale dlatego, bo idzie się wykończyć psychicznie, a fabuła cały czas stoi, bo wszyscy się żrą o jakieś bzdety. Aha, i ze wszystkich postaci najbardziej polubiłem Michała. Sprawia wrażenie najbardziej racjonalnego 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Enter Posted April 8, 2014 Share Posted April 8, 2014 (edited) Chyba pomyliles Michala ze Skajem. Skaj był racjonalnym, ogarniętych pegazem. Za to Michał tracił te cechy jak mu pomachano plotem Tak btw - tak, z początku było to ff, który ze wzrostem liczby osób zrobił się na rp. Szkoda, że to tak poszło. Choc dało mi możliwość stworzenia Steela - pierwszego OC, który bardzo się zmienił w stosunku do PW -tylko na Lepsze. No i Steel - coolest pony ever Edited April 8, 2014 by enter24 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sp00n Posted May 3, 2014 Share Posted May 3, 2014 Nie mogę otworzyć I i II rozdziału. Ktoś pomoże? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ghatorr Posted May 3, 2014 Share Posted May 3, 2014 Tak szczerze to nie widzę powodu, dla którego nie mógłbyś otworzyć I i II rozdziału. Pokazuje ci się jakiś komunikat? A co do "pisania kolejnego rozdziału", to jest to wielce wątpliwe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sp00n Posted May 3, 2014 Share Posted May 3, 2014 (edited) Po kliknięciu na odnośnik, otwiera mi się czysta, nowa karta. Edited May 3, 2014 by Sp00n Link to comment Share on other sites More sharing options...
Legion Posted May 5, 2014 Share Posted May 5, 2014 Znajdę i zabiję... nic tylko to mi zostało... nocy nie przespałem przez was! Tak mnie to wciągnęło, że nie mogłem przestać, po przeczytaniu przeskakiwałem do następnego rozdziału, a teraz muszę czekać. Zaś to, co się dzieje w OffTopie to inna rzecz. Normalnie mózg wysiada. Ogółem czyta się cudnie, na telefonie nawet ujdzie, ale przydałby mi się tablet do tego. Fic żywy, cały czas coś się dzieje. Powodzenia w dalszym tworzeniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MhrocznyPłaszczZimowy Posted May 6, 2014 Share Posted May 6, 2014 Obawiam się że FF już sobie spokojnie leży zakopany, martwy pod czyimś płotem. A prawda jest taka że jego treść jest tylko niewielką częścią morału który się z nim wiąże. Ktoś normalnie powinien napisać książkę o tworzeniu tego FF, gdzie jego zawartość przeplatałaby się z fabułą opowiadania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts