Skysplit Napisano Czerwiec 5, 2012 Share Napisano Czerwiec 5, 2012 Fic bardzo krótki(3 stron), jednostrzałowy. Tytuł mówi w sumie wszystko Pozostaje mi zachęcić do przeczytania. PL: https://docs.google.com/document/d/11AK8Qae-OSY_o8Fe-yd2Mp2YDRKpHYF9RUen71rtxbU/edit ENG(oryginał): http://www.fimfiction.net/story/24540/Sweetie-Belle-Finds-Out-Where-Babies-Are-Made 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Czerwiec 5, 2012 Share Napisano Czerwiec 5, 2012 O, przetłumaczyłeś to. Heh. Zaraz przeczytam. Edit: Jest ok, ale potrzeba lekkiej korekty, niektóre zwroty są trochę... niezręczne. Jeśli chcesz, mogę to zrobić. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arjen Napisano Czerwiec 5, 2012 Share Napisano Czerwiec 5, 2012 Hehehe bardzo fajne... zwłaszcza puenta. Twilight się namęczyła Czy tylko ja i 2-3 osoby czytamy te fanfici? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Czerwiec 5, 2012 Share Napisano Czerwiec 5, 2012 Nah, ludziom po prostu nie chce się komentować, co mnie, jako tłumacza, boli. Chyba po prostu nie wiedzą, ile warta jest krytyka... 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fragin Napisano Czerwiec 5, 2012 Share Napisano Czerwiec 5, 2012 No tak, pamiętam te czasy... Jestem ciekaw, co wg. Scootaloo nie jest największym stekiem bzdur który ona słyszała Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R2. Napisano Czerwiec 6, 2012 Share Napisano Czerwiec 6, 2012 Fanfic bardzo dobry, krótki i nawet ciekawy Tłumaczenie również jest dobre. Ogólnie kawał dobrej, kopytkowej roboty Gdzieniegdzie brakuje przecinków, ale kto by tam zwracał na to uwage Nah, ludziom po prostu nie chce się komentować, co mnie, jako tłumacza, boli. Chyba po prostu nie wiedzą, ile warta jest krytyka... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Future Pony Napisano Czerwiec 6, 2012 Share Napisano Czerwiec 6, 2012 Fanfic fajny i ciekawy,nawet zdołał mnie rozśmieszyć(słuchałem sobie do tego trolololo).A co do tłumaczenie,nie zauważyłem błędów które miały by wpływ na przyjemność czytania. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tisosek Napisano Czerwiec 6, 2012 Share Napisano Czerwiec 6, 2012 Już go gdzieś widziałem, chyba na grupie FB Śląskich Bronies... Szybki "jednostrzał" na poprawę humoru, jest fajny. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skysplit Napisano Czerwiec 6, 2012 Autor Share Napisano Czerwiec 6, 2012 @up - ano był, wrzucałem. @Airlick - z chęcią przyjmę Twoją pomoc Dziękuję bardzo za komentarze. Motywujecie dla dalszej pracy ^.^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Sadzonka Napisano Czerwiec 6, 2012 Share Napisano Czerwiec 6, 2012 No nie powiem, bardzo hmmm oryginalny fic. Tłumaczenie ok, ale bardzo by się przydała solidna korekta. Jest dużo zdań, które są najwyraźniej kalką z oryginału - wiadomo w nich o co chodzi, ale brzmią tak "koślawo". Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zaraza Napisano Czerwiec 6, 2012 Share Napisano Czerwiec 6, 2012 Fajny fanfick, uśmieszek się u mnie pojawił A co do przetłumaczenia: dla mnie może być, bo i tak czytam tylko po polsku FF... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Testar Napisano Czerwiec 6, 2012 Share Napisano Czerwiec 6, 2012 Tłumaczenie bardzo dobre, fanfic jest krótki i śmieszny, a to dobrze, gdyż często nie chce mi się czytać tych wielostronicowych molochów. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grillo Napisano Czerwiec 6, 2012 Share Napisano Czerwiec 6, 2012 gdyż często nie chce mi się czytać tych wielostronicowych molochów. Łżesz Jak można nie lubić czytać tasiemców fanfickowych?! A co do fanficku - krótki, a szkoda :( Ale puenta była dość dobra i to porównanie do wrestlingu Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Shield Napisano Czerwiec 6, 2012 Share Napisano Czerwiec 6, 2012 Ała ona sie namęczyła a Scootaloo tak odpowiada ....ale coż najtrudniej uwierzyc w prawde.Bardzo fajne jeśli będzie więcej tego to z checiom będe czytał dalej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skysplit Napisano Czerwiec 12, 2012 Autor Share Napisano Czerwiec 12, 2012 Mała aktualizacja: Dodałem parę poprawek od Airlicka Miłego czytania. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McKeyPL Napisano Czerwiec 21, 2012 Share Napisano Czerwiec 21, 2012 hehe nieźle się uśmiałem czytając to Misiek może to przeczytać podeśle mu to bo nawet fajne i przyjemne następnym dzień z bananem na twarzy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wężyk Napisano Lipiec 8, 2012 Share Napisano Lipiec 8, 2012 FF fajny oraz króciutki. Od połowy nie schodził mi uśmiech z twarzy... Taki pocieszek na początek dnia. Oczywiście leci na nocne opowiadania do Miśka200m. ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izy97 Napisano Sierpień 10, 2012 Share Napisano Sierpień 10, 2012 lol. dobre :-) całe szczęście że nie uwierzyła bo co to by było gdyby w ten sposób spróbowały zdobyć cutie mark. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bakteria Napisano Listopad 4, 2012 Share Napisano Listopad 4, 2012 fajne opowiadanko a tłumaczenie dla mnie jest spoko Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Różowa Napisano Styczeń 13, 2013 Share Napisano Styczeń 13, 2013 lol. dobre :-) całe szczęście że nie uwierzyła bo co to by było gdyby w ten sposób spróbowały zdobyć cutie mark. Całe szczęście. W najlepszym przypadku wylądowałyby w szpitalu psychiatrycznym. Czy tylko ja zauważyłam rym na początku? "Powietrze napełniło się śmiechem...byłoby grzechem". Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chief Napisano Styczeń 13, 2013 Share Napisano Styczeń 13, 2013 Od razu widać ze Twi potrzebuje jakiegoś źrebaka do opieki. Za takie opowiadanie w naszej rzeczywistości można by pójść do więzienia. Fic świetny lecz można by go było spokojnie jeszcze rozwinąć o kilka sytuacji. Np przy Pinkie i Fluttershy można byłoby się pośmiać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Sierpień 29, 2020 Share Napisano Sierpień 29, 2020 Martwy link. Archiwizuje. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts