Kacpi Napisano Kwiecień 8, 2014 Share Napisano Kwiecień 8, 2014 Hej poczekaj na mnie! - zawołałem i podbiegłem do Smile, a następnie dotrzymywałem jej kroku. Na stoliku był spory wybór, więc wybrałem napój kolorem przypominający sok jabłkowy. Szybki łyk i pierwsze zdziwienie. Nie był to sok jabłkowy. Nie wiem co to było, ale był słodki, chłodny i dobry. Chwilę później odwróciłem głowę by popatrzeć raz jeszcze na tańczącego pegaza. Jego maska nie dawała mi spokoju. Uznałem jednak, że to nie moja sprawa i znowu wpatrywałem się na stół. Link do komentarza
Mephisto The Undying Napisano Kwiecień 8, 2014 Share Napisano Kwiecień 8, 2014 - Ta, umiem grać na gitarze i śpiewam, nie mam jeszcze głosu jakbym płukał gardło gwoźdźmi ale wciąż coś tam powarkuję. - stwierdziłem. Link do komentarza
Arcybiskup z Canterbury Napisano Kwiecień 8, 2014 Share Napisano Kwiecień 8, 2014 Arya pokiwała głową ze zrozumieniem. - Gitara, bas i też śpiewam - odpowiedziała. - Mam wrażenie, że dziadunio już nas nie lubi. Link do komentarza
Mephisto The Undying Napisano Kwiecień 8, 2014 Share Napisano Kwiecień 8, 2014 - Meh, trzy razy wygrał i ma się za boga. Ale skoro nas nie lubi to jeszcze zabawniej będzie go pokonać. - powiedziałem. Link do komentarza
Arcybiskup z Canterbury Napisano Kwiecień 8, 2014 Share Napisano Kwiecień 8, 2014 - Chciałam powiedzieć, że chciałabym zobaczyć jego dziób w takim momencie, ale to chyba wypadłoby głupio, gdyby coś przypadkiem nie wyszło... - przewróciła oczami. Link do komentarza
Mały Hehesz Napisano Kwiecień 8, 2014 Share Napisano Kwiecień 8, 2014 Napilam sie ponczu. Zerknelam na Dry'a. -Ciebie tez zastanawia ta maska tego goscia?-zapytalam widzac jego zastanowienie Link do komentarza
Mephisto The Undying Napisano Kwiecień 8, 2014 Share Napisano Kwiecień 8, 2014 Wzruszyłem ramionami. - Cóż, ja się chyba jeszcze zdrzemnę. - powiedziałem do Aryi i odszedłem. (Jak to się odmienia?) Link do komentarza
Sajback Gray Napisano Kwiecień 8, 2014 Autor Share Napisano Kwiecień 8, 2014 Leata Sandwico Tajemniczy kucyk nadal tańczył. W pewnej chwili wymknął się tanecznym krokiem z parkietu i skierował się w stronę ratusza. Właściwie to biegł tam. Przed chwilą natomiast zapadła noc. Zupełnie jakby na nią czekał.Fila Aurea Tajemniczy ogier odwrócił się do klaczy. Miał granatowe umaszczenie i błękitne oczy. Lekko się uśmiechnął. - Jestem Violet (czyt, Wajolet) miło mi cię poznać.Ardens Sonus Wszystkie kucyki i gryfy udały się do swoich domów. Nadchodziła noc, a niedługo zaczną się pierwsze pojedynki. Jakiś kuc zaprowadził was do niewielkiego domu. Powiedział wam że to wasz wspólny dom. Tak naprawdę to są to dwa odrębne, ale złączone i odgrodzone ścianą. Link do komentarza
Kacpi Napisano Kwiecień 8, 2014 Share Napisano Kwiecień 8, 2014 Cały czas o niej myślę - odpowiedziałem patrząc się przed siebie - Nie wiem czemu ją nosi, ale nie wykluczam kłopotów z tym gościem - odwracam się i widzę jego ucieczkę. - A nie mówiłem... coś tu się dzieje niedobrego... Link do komentarza
Arcybiskup z Canterbury Napisano Kwiecień 8, 2014 Share Napisano Kwiecień 8, 2014 - Dobry pomysł - powiedziała Arya i weszła do swojego pokoju. Link do komentarza
Mephisto The Undying Napisano Kwiecień 8, 2014 Share Napisano Kwiecień 8, 2014 Westchnąłem cicho i ruszyłem do swojego pokoju. Wskoczyłem na łóżko, wziąłem wieczne pióro, kałamarz i zacząłem pisać nowy tekst. Kolejny o wierzeniach starożytnych gryfów i kucyków. Lubiłem to, zresztą fantastyka zawsze mnie wciągała. Link do komentarza
Krulig Napisano Kwiecień 8, 2014 Share Napisano Kwiecień 8, 2014 (edytowany) Po tym jak ogier się przedstawił znów podeszłam kawek bliżej. Spojrzałam w jego błękitne oczy. Kochałam ten kolor. Zawsze kojarzył mi się ze spokojem. W momencie zorientowałam się, iż się nie przedstawiłam. - Oj! Przepraszam. Ja nazywam się Dark Crystal. - powiedziałam lekko zawstydzona. - Również miło mi cię poznać. - dodałam uśmiechając się lekko. Po namyśle jeszcze spytałam. - Umm... Ty też bierzesz udział w igrzyskach? Edytowano Kwiecień 8, 2014 przez MaLinka Vessalius Link do komentarza
Sajback Gray Napisano Kwiecień 8, 2014 Autor Share Napisano Kwiecień 8, 2014 Fila Aurea Ogier spokojnie popatrzył się na klacz. Nawet uśmiechnął się kiedy się zawstydziła. Zszedł z dachu i stanął na przeciwko niej. - Zgadza się, tak samo jak mój brat Wajolin. Mnie zwykle mało osób kojarzy. Miło mi cię poznać Dark - Podał kopyto. Link do komentarza
Arcybiskup z Canterbury Napisano Kwiecień 8, 2014 Share Napisano Kwiecień 8, 2014 Arya rozłożyła swoje bagaże i wyjęła sprzęt. Upchnęła gitarę pod łóżkiem, po czym siadła na nim i wyjąwszy z torby notatnik, zaczęła przeglądać widniejące w nim nuty i teksty, wszystkie napisane bardzo niedbale i nierówno, jakby podczas twórczego szału. Link do komentarza
Krulig Napisano Kwiecień 8, 2014 Share Napisano Kwiecień 8, 2014 - Mhm. Mi ciebie też. - powiedziałam również podając kopyto. Szczerze mówiąc, to po jego imieniu domyśliłam się, że pewnie jest spokrewniony z Wajolinem. - A tak z ciekawości, jeśli wolno spytać... na jakim instrumencie grasz? - spytałam niepewnie. Link do komentarza
Sajback Gray Napisano Kwiecień 8, 2014 Autor Share Napisano Kwiecień 8, 2014 Fila Aurea Ogier zastanowił się przez chwilę, a po paru sekundach odpowiedział. - Gram na altówce. - Stwierdził wyjmując instrument. Niedawno wyszedł księżyc. Jego blask odbijał się w oczach ogiera. Za cutie mark miał podobiznę półksiężyca i dwie nutki wokół niej.Ardens Sonus Nastał kolejny dzień. Obudziły was ostre dźwięki instrumentów. Zupełnie jakby ktoś walczył. Muzyka z każdą chwilą przybierała na sile.Leata Sandwico Jeśli ktoś dobrze się przyjrzał, mógł zobaczyć ogiera w masce wchodzącego do ratusza przez okno. Muzyka powoli cichła. Niedługo zaczynały się pierwsze pojedynki i trzeba odpocząć. Link do komentarza
Mephisto The Undying Napisano Kwiecień 9, 2014 Share Napisano Kwiecień 9, 2014 Obudziłem się z powodu muzyki. Spojrzałem na kartkę którą napisałem wczoraj. - Vampires don't die... Tak, to dobry tytuł, - powiedziałem do siebie, zabrałem gitarę i wyszedłem ze swojego pokoju, chowając wcześniej kartkę do kieszonki w pokrowcu. Link do komentarza
Arcybiskup z Canterbury Napisano Kwiecień 9, 2014 Share Napisano Kwiecień 9, 2014 Dwie sekundy później z pokoju wyszła Arya z gitarą na plecach i niedospaniem na twarzy. Zamknęła drzwi na klucz i spojrzała na Shinedowna. - Cześć. Link do komentarza
Mephisto The Undying Napisano Kwiecień 9, 2014 Share Napisano Kwiecień 9, 2014 Spojrzałem na Arye. - Siemka. Coś taka nie wyspana? - zapytałem. Link do komentarza
Arcybiskup z Canterbury Napisano Kwiecień 9, 2014 Share Napisano Kwiecień 9, 2014 - Starość mnie dopadła. Bezsenność i coś mi w karku... Ała. Nie wiem czemu nie spałam, ale nie spałam i nie jestem z tego zadowolona. Przy okazji co do wczoraj... Całkiem dobrze się bijesz - przyznała. Link do komentarza
Kacpi Napisano Kwiecień 9, 2014 Share Napisano Kwiecień 9, 2014 Ahh... co tu robić? - myślałem - spać się nie chce i jeszcze ten kuc w masce - skończyłem swój wewnętrzny monolog i powiedziałem do Smile - Myślę, że zaraz będą kazali nam kończyć imprezę, więc chodź się jeszcze wyszaleć póki nie jesteśmy senni i muzyka gra. Link do komentarza
Mephisto The Undying Napisano Kwiecień 9, 2014 Share Napisano Kwiecień 9, 2014 - Jeśli trzeba umiem obić dziób. Ty z kolei masz mocny lewy. Najmocniejszy jakim dostałem. - stwierdziłem wzruszając ramionami. - Pisałaś coś czy tak zwyczajnie nie spałaś? - zapytałem. Link do komentarza
Arcybiskup z Canterbury Napisano Kwiecień 9, 2014 Share Napisano Kwiecień 9, 2014 - Dwa teksty. Na początku nocy, bo potem kończyło się gnieceniem papieru i rzucaniem nim w ścianę. A ty? - zapytała. Link do komentarza
Mephisto The Undying Napisano Kwiecień 9, 2014 Share Napisano Kwiecień 9, 2014 - Jeden poprawiałem, drugi napisałem. Mogę poznać tytuły? - zapytałem. Link do komentarza
Krulig Napisano Kwiecień 9, 2014 Share Napisano Kwiecień 9, 2014 Popatrzyłam na instrument, a potem na ogiera. Zauważyłam jego cutie mark i automatycznie zakryłam swój skrzydłem. Niezbyt lubiłam mój, gdyż w trochę nieodpowiedni sposób go dostałam. Po chwili ciszy zaczęłam mówić. - J-ja gram na skrzypcach. Nie jestem jednak żadnym wirtuozem. Od 16 roku życia się uczę... Poza tym umiem też trochę grać na pianinie... - powiedziałam trochę niepewnie. Link do komentarza
Recommended Posts