Airlick Napisano Czerwiec 10, 2014 Share Napisano Czerwiec 10, 2014 Więc, jest to rzecz, która powinna być już wieki temu wprowadzona na forum - potwierdzenie nawigacji.Coś takiego. Dzięki temu niewinni ludzie nie będą tracili swoich ścian tekstu przez przypadkowe zamknięcie karty czy cofnięcie strony. Wprowadźcie to, proszę was bardzo. 6 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Czerwiec 11, 2014 Share Napisano Czerwiec 11, 2014 W sumie, jak im się uda zamknąć, mogą użyć skrótu Ctrl + Shift + T, by przywrócić zamkniętą kartę, a IPB akurat ma na tyle fajnie, że zapisuje to, coś napisał No ale jakby była możliwość, dobrze by było wprowadzić, hue. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dankey Hooves Napisano Czerwiec 11, 2014 Share Napisano Czerwiec 11, 2014 Właściwie to całe "potwierdzenie nawigacji", osobiście, strasznie mnie denerwuje, ale niektórzy mogą z tego skorzystać. Tak więc jestem za, lecz z możliwością wyłączenia. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leah Napisano Czerwiec 11, 2014 Share Napisano Czerwiec 11, 2014 Ile razy zdarzało mi się przypadkiem zamknąć kartę... Jestem stanowczo za. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmonella Napisano Czerwiec 11, 2014 Share Napisano Czerwiec 11, 2014 Nie tracicie swoich ścian tekstu. Forum na bieżąco tworzy kopie i po wejściu do "więcej opcji" możecie wczytać niedokończony post z danego tematu. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiscorsBass Napisano Czerwiec 12, 2014 Share Napisano Czerwiec 12, 2014 Changes made in the editor will be lost? o_0Haha, no~ chyba nie na tym forum... Bo aby odzyskać naszą ścianę tekstu, która po zamknięciu karty przepadła, należy: otworzyć zamknięty temat kliknąć ten szary prostokąt pod "Dodaj odpowiedź" kliknąć ten napis na dole "wyświetl automatycznie zapisaną treść" kliknąć ten przycisk "Przywróć zawartość" smacznego! ^^ ~~ A tymczasem wszelakim wyskakującym okienkom mówimy stanowcze nnnnope!! >,< 4 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ylthin Napisano Czerwiec 12, 2014 Share Napisano Czerwiec 12, 2014 Zawartość jest zapisywana automatycznie - czyli wtedy, gdy skryptowi forum "zachce się" zapisać (raczej jest to ustawione na sztywno w kodzie i np. Siper czy Skaj nie mogą tego zmienić - dunno tho, niech ktoś z czerwonych potwierdzi). Wiem z doświadczenia, że taki zapis nie zawsze coś da - skrypt często zapisuje tylko początek postu. Albo nie zapisuje wcale. Albo zapisał krótkiego posta z wczoraj, a długaśny wywód sprzed godziny olał zupełnie. Jeśli coś się stanie, to z odzyskaniem treści są problemy. Popieram pomysł z okienkiem. Może czasem drażnić, ale i niejednemu ocali cztery litery. 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skysplit Napisano Czerwiec 12, 2014 Share Napisano Czerwiec 12, 2014 @Edit nie da się tego ustalić z góry, skrypt sam co jakiś czas to robi, jednak wydaje mi się, że jest to na tyle częste, że nie trzeba żadnych wyskakujących okienek, by przywrócić posta. Ktoś musiałby naprawdę szybko pisać, aby utracone słowa zajmowały bardzo sporą objętość, dlatego wydaje mi się, że nie trzeba wprowadzać tego wyskakującego okienka. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leah Napisano Czerwiec 12, 2014 Share Napisano Czerwiec 12, 2014 Nie mam takiego napisu u siebie. Nigdy go też nie widziałam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Czerwiec 12, 2014 Autor Share Napisano Czerwiec 12, 2014 Ja też nie mam, stąd temat. Myślę, że bym zauważył, gdybym go miał.http://puu.sh/9qaC1/0b576ec750.pngCzekałem chwilę przed zrobieniem screena, zrobiłem podgląd, żeby strona mogła się przeładować, i nic. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mon Napisano Czerwiec 12, 2014 Share Napisano Czerwiec 12, 2014 Prywatne wiadomości się nie zapisują, przynajmniej mi ostatnio nie zapisało i po przypadkowym zamknięciu karty musiałem od nowa pisać wszystko. Poza tym, jeśli nic nie napiszemy w okienku, to potwierdzenie nie będzie nam przeszkadzać, więc jestem za. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Czerwiec 12, 2014 Share Napisano Czerwiec 12, 2014 Bo aby odzyskać naszą ścianę tekstu, która po zamknięciu karty przepadła, należy: otworzyć zamknięty temat kliknąć ten szary prostokąt pod "Dodaj odpowiedź" kliknąć ten napis na dole "wyświetl automatycznie zapisaną treść" kliknąć ten przycisk "Przywróć zawartość" smacznego! ^^ Hmm, jakoś ja nic takiego nie mam Może jest to zależne od rangi? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ylthin Napisano Czerwiec 12, 2014 Share Napisano Czerwiec 12, 2014 (edytowany) Akurat autozapis zależy od fochów skryptu i pojawia się, jak chce - nie wiem z kolei, czy jego widoczność zależy od trybu edytora, bo nie znoszę rozbudowanego i klepię odręcznie BBCode'y w prostym Edit: swoją drogą autozapis widuję głównie w panelu Szybkiej Odpowiedzi (i w komentarzach do blogów na Forum Actionum, jak całe FA opartych na IP.Board). Generalnie nie jest to system, na którym można polegać. Edytowano Czerwiec 12, 2014 przez Ylthin Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Czerwiec 12, 2014 Autor Share Napisano Czerwiec 12, 2014 nie wiem z kolei, czy jego widoczność zależy od trybu edytora, bo nie znoszę rozbudowanego i klepię odręcznie BBCode'y w prostymW prostym też u mnie nie ma, ja zawsze używam prostego a nie tego dziwacznego, który ciężej ogarnąć od zwykłych BBCode. Teraz sprawdziłem po prostu w tym trybie domyślnym, i też nie było. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siper Napisano Czerwiec 12, 2014 Share Napisano Czerwiec 12, 2014 Zapisuje się automatycznie po 10 sekundach od rozpoczęcia pisania postu, a później aktualizuje co 2 minuty. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ylthin Napisano Czerwiec 12, 2014 Share Napisano Czerwiec 12, 2014 Jak mawiają starzy czekiści: "ufaj, ale sprawdź". Radzę dorzucić okienko o potwierdzeniu nawigacji. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Listopad 13, 2014 Autor Share Napisano Listopad 13, 2014 Bump, bo znowu mi się to przydarzyło.Może się mylę, ale nie wydaje mi się, żeby wprowadzenie tej funkcji było takim strasznym wysiłkiem. Więc jeśli moglibyście... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts