Kredke Napisano Listopad 9, 2014 Share Napisano Listopad 9, 2014 (edytowany) Epicka burza zbliża się do granic Equestrii... Legendy ożywają... Wszystko w Waszych kopytach! Dotychczas napisane części I Dotychczas napisane części II Najnowszy rozdział Specjal na VII Wrocławski Ponymeet Specjal na 10 milionów wyświetleń FgE Oto znana z FGE Legendarna Przygoda; pomysł który narodził się ponad dwa lata temu - wtedy też Ravebow opublikował pierwszy post z tej serii. Seria była przez pewien czas pisana wspólnie z Ravebowem; później jednakże kontynuowana już tylko przeze mnie, Co w środku? Absurd goni absurd, brak logiki, pseudofabuła, klozetowy humor, plus znane w fandomie osoby w gościnnych rolach (min Dolar, Gandzia, Poulsen), aluzje do różnych fanfików itp. Zapraszam do czytania. Przed użyciem skontaktuj się z ulotką lub przeczytaj lekarza, gdyż każdy niewłaściwie stosowany fanfik zagraża twojemu życiu lub zdrowiu. Edytowano Maj 16, 2015 przez Dolar84 5 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Listopad 9, 2014 Share Napisano Listopad 9, 2014 Jeden z najlepszych fanfików randomowo-komediowych jakie zdarzyło mi się czytać. Kredke z dziką satysfakcją i wyjątkowo wredną radością w kolejnych rozdziałach znęca się nad różnymi członkami fandomu, wplata w tekst miliony nawiązań, poraża absurdem i zabija humorem. "Natychmiastowy lek na depresję"~Ministerstwo Zdrowia, Szczęścia i Wszelkiej Pomyślności. "Jeżeli Twoje dziecko czyta Legendarną, to wiedz, że coś się dzieje....bzzt... error...ERROR"~Robonatanek MK IV "Ponadto uważam, że Legendarna powinna zostać przeczytana!"~Katon Starszy "Kamień"~Maud Pie "Bezwzględnie polecam!"~Dolar84 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandzia Napisano Listopad 9, 2014 Share Napisano Listopad 9, 2014 Jest! Nareszcie! W końcu! Ileż można było czekać, aż ta randomowa, pełna absurdu, rysowana Kredkami komedia raczy zostać opublikowana na forum! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kredke Napisano Listopad 9, 2014 Autor Share Napisano Listopad 9, 2014 Jak to nareszcie? Zawsze był w postach link do dokumentu z całością... Choć w sumie Dolar tez ponoć go nie widział - chyba wykorzystam ten motyw:) 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poulsen Napisano Listopad 9, 2014 Share Napisano Listopad 9, 2014 Fanfik, w którym mam cameo. Chwała Kredkemu. Ia! Ia! Kredke Fthagh'n! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kredke Napisano Listopad 9, 2014 Autor Share Napisano Listopad 9, 2014 @Up Z tobą jeszcze tam nie skończyłem. Księżniczka Pouluna jeszcze wystąpi:) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poulsen Napisano Listopad 9, 2014 Share Napisano Listopad 9, 2014 @Up Z tobą jeszcze tam nie skończyłem. Księżniczka Pouluna jeszcze wystąpi:) Sława! Ph'nglui mglw'nafh Kredke wgah'nagl fhtagn!! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomdober Napisano Listopad 9, 2014 Share Napisano Listopad 9, 2014 Aż zabieram się do czytania Swoją drogą, wrzuciłeś kogoś z dawnego ForumFGE? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kredke Napisano Listopad 9, 2014 Autor Share Napisano Listopad 9, 2014 Z tego co wiem to nie. Każdą osoba, którą chciałem umieścić w Legendarnej najpierw pytałem o zgodę (jak do tej pory nikt nie odmówił Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poulsen Napisano Listopad 9, 2014 Share Napisano Listopad 9, 2014 - Niech się Celestia zmiłuje nad Polską - Mała Pipa zdjęła czapkę i przeżegnała się. - Takiego wała - warknęła Pani Dnia, jednocześnie pokazując legendarny gest, który zaprezentował pewien kuc ziemny na igrzyskach w Hooviet Union. - Oni są wszędzie. Zupełnie jakby każda droga do nich prowadziła. Znacie tamtą legendę z początków Equestrii?. Jeden taki hasał po naszej ziemi i robił dziwne rzeczy. Niekiedy przez czternaście godzin. Padłem xD 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kredke Napisano Listopad 19, 2014 Autor Share Napisano Listopad 19, 2014 Aktualizacja - z powodu dużego rozmiaru pliku, nowe części są nowym dokumencie. Jak ktoś chciałby zagłosować na dalszy ciąg zapraszam do postana fge:) 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kredke Napisano Grudzień 22, 2014 Autor Share Napisano Grudzień 22, 2014 Aktualizacja o specjal poświęcony VII Wrocławskiemu Ponymeetowi 4 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Grudzień 22, 2014 Share Napisano Grudzień 22, 2014 Tyle pojazdów... tyle nabijania się ludzi... tyle randomu... i wszystko w zasadzie prawda Powtórzę się: "Bezwzględnie polecam!" ~Dolar84 "Kamień"~Maud Pie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandzia Napisano Grudzień 22, 2014 Share Napisano Grudzień 22, 2014 Nie wiem, czy bardziej rozwalił mnie szczyt... fanfikowy, oczywiście, czy wielka trauma w postaci śpiewającego Mejkera. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Grudzień 22, 2014 Share Napisano Grudzień 22, 2014 CLOP MIT UNS!!! Irw pod ławką, gruz i shipping roku. A to wszystko za banana i 2 ciastka. Aber... CLOP MIT UNS! Sehr gut, Herr Kredke. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poulsen Napisano Grudzień 22, 2014 Share Napisano Grudzień 22, 2014 I ja tam byłem, Kotlety i wódkę piłem... (bez spoilerów). Zacny reportaż. Clop mit uns! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aTOM Napisano Grudzień 22, 2014 Share Napisano Grudzień 22, 2014 Nosz do piórwy nędzy! Już mi wystarcza sam fakt wiedzenia o tym, że nie było mnie na meecie i nie miałem okazji obadać tych wszystkich epickich akcji, nie mówiąc o spotkaniu takiej zgrai kucofili zacnych osób, a tu mnie jeszcze nawet w Ledżendarnej muszą o tym przypominać! Rozdział do bani, 0/10, ażeby wam herbatniki zamokły! 4 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Grudzień 23, 2014 Share Napisano Grudzień 23, 2014 Tak patrzyłem na ten fic i jakoś mi się wydawało do tej pory, że Kredke jednak umie pisać Oh well... Co nie zmienia faktu, że raport był fajny. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kredke Napisano Styczeń 20, 2015 Autor Share Napisano Styczeń 20, 2015 Aktualizacja pod linkiem "Najnowszy rozdział". Jak zwykle głosowanie w poście na fge:) 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Styczeń 20, 2015 Share Napisano Styczeń 20, 2015 Propsy za tego Żyda, Big Maca. I Technotavię. Bazaltowe ruchy. A sałata to zło. W niej nie ma mięsa! Molestia mnie nie chciała . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velvie Napisano Styczeń 20, 2015 Share Napisano Styczeń 20, 2015 Heh, przeczytałam na FGE najnowszy rozdział. Jak zwykle strasznie śmieszny i ciekawy Znacznie poprawił mi beznadziejny dotychczas humor Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poulsen Napisano Styczeń 20, 2015 Share Napisano Styczeń 20, 2015 Heh, fajny rozdział xD Poulsen approves! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kredke Napisano Marzec 8, 2015 Autor Share Napisano Marzec 8, 2015 Aktualizacja o odcinek specjalny z okazji dziesięciu milionów wyświetleń na FgE. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poulsen Napisano Marzec 8, 2015 Share Napisano Marzec 8, 2015 Było "bez spoilera", 11/10 xD Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kingofhills Napisano Marzec 8, 2015 Share Napisano Marzec 8, 2015 10/10 -IGN Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się