Cava Herondale Napisano Grudzień 15, 2014 Autor Share Napisano Grudzień 15, 2014 Ale w jakiej formie ma to być? Grafika + opis broni, czy sam opis? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emiel Regis Napisano Grudzień 15, 2014 Share Napisano Grudzień 15, 2014 (edytowany) Serox ma w sumie rację, nasze postacie używają bardzo rożniących się od siebie broni/szkół magicznych więc robienie ogólnego sklepu byłoby nieco dziwne. Dużo więcej sensu ma właśnie rozróżnienie ekwipunku dla każdej postaci by była przygotowana na konkretną rolę w walce a la last stand z warhammera dawn of war 2 jeśli ktoś kojarzy. A co do wyglądu: chyba wystarczy opis, z możliwym dodaniem potem grafik. Edytowano Grudzień 15, 2014 przez EmielRegis Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serox Vonxatian Napisano Grudzień 15, 2014 Share Napisano Grudzień 15, 2014 Grafika jest raczej opcjonalna. W opisie broni należy zamieścić ilu ręczna jest ta broń, zrobić skalę obrażeń intuicyjną (Dajmy na to działo to 5, miecz dwuręczny 4,5 etc.) bo raczej nikomu nie będzie się chciało jakoś specjalnie rozpisywać mechaniki życia (Choć można to zrobić na zasadzie jednej ze znanych mi mechanik rany Draśnięcie-lekka-średnia-duża-krytyczna-masakryczna[która by to powodowała utratę przytomności z bólu.] gdzie dwie te same rany dają poziom wyższą i im mocniejsza broń/cios tym mocniejsza rana ale tu już idziemy w mechanikę i podchodzimy pod rzuty kostkami. Ale tak po krótce: -Grafika (Opcjonalna) -Ilość rąk do używania -zasięg -Szybkość ataku. (Czas na zamach, przeładowanie i wycelowanie etc.) -Moc uderzenia (opcjonalna.) -Można wciepać jakiś czaderski tekst dla szpanu typu: Działo oktarynowe wyprodukowane przez krasnoludy z głębi ognistej studni strzelające tylko mithrilowymi pociskami z gór jakiśtam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emiel Regis Napisano Grudzień 15, 2014 Share Napisano Grudzień 15, 2014 A potem dodać konto premium i itemy tylko za złoto. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serox Vonxatian Napisano Grudzień 15, 2014 Share Napisano Grudzień 15, 2014 Pfff konta premium Zapodać subskrypcję na tygodnie. Tak to jest pomysł. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emiel Regis Napisano Grudzień 15, 2014 Share Napisano Grudzień 15, 2014 (edytowany) Ale nie zgodzę z opisaniem statystyk oręża w aż takim stopniu. Sesja szybko może się stać lawiną kostek i tabelek jak tak dalej pójdzie. Jakiś ogólny opis działania powinien wystarczyć + wady /zalety. -Ilość rąk do używania Jesteśmy kucami, nie? Edytowano Grudzień 15, 2014 przez EmielRegis Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riddle Napisano Grudzień 15, 2014 Share Napisano Grudzień 15, 2014 Pomysł opisywania ekwipunku postaci jest raczej dobry. Czyli chodzi o to, że przed każdą sesją opisujemy to, co nasza postać ze sobą bierze, tak? Czy tylko broń? Pytam ze względu na to, że raczej nie będę miał postaci nastawionej stricte do walki, czy ogólnie czynienia szkody. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serox Vonxatian Napisano Grudzień 15, 2014 Share Napisano Grudzień 15, 2014 Serox Vonxatian, dnia 15 Gru 2014 - 6:53 PM, napisał: -Ilość rąk do używania Jesteśmy kucami, nie? Bla, bla, bla. Pomińmy też fakt, że kopyta są super chwytne i w ogóle nigdy nie widziałem innego dzieła natury zdolnego tak mocno trzymać miecz. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rexumbra Napisano Grudzień 15, 2014 Share Napisano Grudzień 15, 2014 (edytowany) Nie że jestem wybredny ale czy dla klimatu nie lepsze byłyby obrazki ala Fantasy bądź z serialu w działach Koszary ? Edytowano Grudzień 15, 2014 przez Rexumbra 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cava Herondale Napisano Grudzień 15, 2014 Autor Share Napisano Grudzień 15, 2014 Nie że jestem wybredny ale czy dla klimatu nie lepsze byłyby obrazki ala Fantasy bądź z serialu w działach Koszary ? Nic podobnego nie udało mi się odnaleźć... Przykro mi. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serox Vonxatian Napisano Grudzień 15, 2014 Share Napisano Grudzień 15, 2014 Chodzi tu o grafikę terenu czy broni? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rexumbra Napisano Grudzień 15, 2014 Share Napisano Grudzień 15, 2014 Terenu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cava Herondale Napisano Grudzień 15, 2014 Autor Share Napisano Grudzień 15, 2014 Chodzi tu o grafikę terenu czy broni? Chodzi mi o koszary... Czyli teren. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serox Vonxatian Napisano Grudzień 15, 2014 Share Napisano Grudzień 15, 2014 To mam tam jakieś znaleziska: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cava Herondale Napisano Grudzień 15, 2014 Autor Share Napisano Grudzień 15, 2014 Ale tutaj chodzi nie tylko o koszary do wytwarzania broni, lecz jako teren mieszkalny. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Advilion Napisano Grudzień 15, 2014 Share Napisano Grudzień 15, 2014 Dwa ostatnie arty są OK, inne bardziej pasują do kuźni. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cava Herondale Napisano Grudzień 15, 2014 Autor Share Napisano Grudzień 15, 2014 A co byście powiedzieli, aby co jakiś czas w dziale był wypad specjalny na jakiegoś bossa? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burning Question Napisano Grudzień 15, 2014 Share Napisano Grudzień 15, 2014 3 ostatnie obrazki pasują jak ulał. Lepsze niż ten obszarpany grobowiec w aktualnych kryształowych koszarach. XD Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cava Herondale Napisano Grudzień 15, 2014 Autor Share Napisano Grudzień 15, 2014 3 ostatnie obrazki pasują jak ulał. Lepsze niż ten obszarpany grobowiec w aktualnych kryształowych koszarach. XD Pff... Przecież graffiti jest idealne! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emiel Regis Napisano Grudzień 15, 2014 Share Napisano Grudzień 15, 2014 A co byście powiedzieli, aby co jakiś czas w dziale był wypad specjalny na jakiegoś bossa? Brzmi interesująco, ale na razie nie wiadomo nawet jak na serio działa mechanika walki/ekwipunek. Uważam że na tym się trzeba najpierw skupić. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burning Question Napisano Grudzień 15, 2014 Share Napisano Grudzień 15, 2014 Dobra, mam dość. Otwieram Worda - teraz! - i idę pisać system RPG dla całego forum. Sposób w jaki próbujemy załatwić ta sprawę jest zbyt chaotyczny i z dupy wyjęty. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emiel Regis Napisano Grudzień 15, 2014 Share Napisano Grudzień 15, 2014 Dobra, mam dość. Otwieram Worda - teraz! - i idę pisać system RPG dla całego forum. Sposób w jaki próbujemy załatwić ta sprawę jest zbyt chaotyczny i z dupy wyjęty. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cava Herondale Napisano Grudzień 15, 2014 Autor Share Napisano Grudzień 15, 2014 Na pewno na się to przyda. A jutro możecie spodziewać się postu o ekwipunkach. Dzisiaj nie dałabym rady. A o te bossy pytałam z ciekawości. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Advilion Napisano Grudzień 16, 2014 Share Napisano Grudzień 16, 2014 Postaram się ogarnąć dokument z tym, co do tej pory udało się nam wypracować i uważamy za sensowne. Umieszczę go później w GDocs, abyście mogli dodawać swoje sugestie i uwagi. Jesteście za? 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emiel Regis Napisano Grudzień 16, 2014 Share Napisano Grudzień 16, 2014 Jak najbardziej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts