Skocz do zawartości

My Little Pony: Equestria Girls - Legend of Everfree

The Silver Cheese

Ocena filmu MLP:EG LoE  

54 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak się film podobał w skali od 1 do 10?

• Powyżej 10 !!!
      11
    • 10/10
      8
    • 9/10
      15
    • 8/10
      9
    • 7/10
      6
    • 6/10
      2
    • 5/10
      1
    • 4/10
      0
    • 3/10
      0
    • 2/10
      1
    • 1/10
      1
  2. 2. Uważasz, że Legend of Everfree było równie dobre jak pozostałe części?

• Był niebo lepszy od pozostałych produkcji !!!
      14
    • Tak, film trzymał poziom pozostałych części.
      35
    • Nie, film nie był tak dobry jak pozostałe odsłony.
      5

Recommended Posts

My Little Pony: Equestria Girls - Legend of Everfree zostało już wyemitowany w Brazylii i były osoby, które nagrały film w wersji angielskiej, a nie w języku portugalskim. Dzięki @Artem możecie film zobaczyć teraz tutaj:

https://drive.google.com/file/d/0B1MMd7DqrEVqTGlUOE53eXM5c1k/view

Można również czekać na amerykańską oraz polską transmisję (te 1 października oraz 15 października).

Zatem dzielmy się swoimi opiniami o najnowszym filmie EG. Jak się podobało, co było nie tak, podszedł czy nie podszedł? Zapraszam do recenzowania :twilight2:.     

Dnia 25.09.2016 o 11:56, Gringo37 napisał:

Macie informacje co do polskiej premiery?

Expand  

Oprócz tego, że będzie 15 października na teleTOON+, to chyba nic. I nie wiadomo jak to będzie u nas z Netflixem. Osobiście wątpię, że w ogóle będzie tam dostępny - mamy tam oficjalnie tylko sezon 1 i 2 oraz EG1 i Rainbow Rocks.

A film postaram się obejrzeć jeszcze dziś. Moją opinię napiszę później.

@Śnieżka Tworzenie porządnych napisów do takiego filmu potrwa w mojej opinii co najmniej tydzień. Do tego preferowalibyśmy film w wersji HD w kompletnej wersji, razem z tymi paroma sekundami pod koniec. Innymi słowy - trzeba zachować cierpliwość.

Edytowano przez Gość

Właśnie skończyłem oglądanie EQG4. Jak im wyszło? Otwórzcie spoiler (bo duże spoilery, duh) po recenzję, która bardziej wygląda na zbitek myśli niż recenzję:

Odkryj ukrytą treść

Edytowano przez Gość

Powiem tak teraz udało mi się luknąć flim na STREAMIE YOTUBE I muszę powiedzieć że nie jest aż tak zły jak niektórzy to malowali. Oczywsitka jest trochę sztampowo jeśli chodzi o fabułe, bo znowu mamy opętaną przez magię equestriańską dziewoję w jak w  Grach Przyjaźni, ale mamy też głównego bohatera który obawia się utraty kontroli nad swoją mocą no i ludzkie  Mane6 zyskują moce - niektóre podobne do ich kuczych wersji np RD, AJ czy Fluterka, a niektóre oryginalne jak np moc Diamond Shield Rarity czy moc empatyczna Sunny (którą uważam za najciekawszą)   Wszystkie piosenki wpisywały się idealnie w momentum i budowały klimat tajemny, groźny i intrygujący, bo przez dużą część filmu nie wiadome jest kto rozsiewa nasienie zła i to całe Tiki Friki. :pinkie: Co zaś do 2 wątku filmu dylema SciTwi czy znowu nie stanie się Midnight, jest według mnie dobrze prowadzona, choć pod koniec jej strach trochę bywał irytujący, a i pokonanie Midnight w umyśle SciTwi było jakieś prostackie (no ale what to expect po produkcji skierowanej do dzieci).

Ogólnie jednak flim jest oki, choć i   tak nie przebija RR, bo to była poezjaa lale na pewno jest to lepsze od FG i u mnie zdobywa brąz jeśli chodzi Equstria Girls

Chyba przyszedł czas i na moją recenzję. Oczywiście jako Spoiler:

Odkryj ukrytą treść

Moja dość długa, ale wystarczająca recenzja jeśli chodzi o tegoroczną odsłonę EG:

Nie ukrywam, że tegoroczny film bardzo mnie zaciekawił oraz spełnił moje oczekiwania. Wprowadzono zupełnie nowe tło, które nie jest tą samą szkołą Canterlot, które było głównym miejscem wydarzeniem. Żałuję jednak, że nie było filmików, które pokazywałyby przygotowania do tego wyjazdu. W EG:FG takie wystąpiły i dobrze się to uzupełniało z resztą filmu. Jednak mimo braku tych krótkich odcinków film nie ucierpi na mojej ocenie całokształtu. Lećmy po kolei:

Odkryj ukrytą treść

Gość Kuba Marcinkowski

Ja dziś obejrzałem na YouTube wersję po angielsku. Film bardzo super dużo się działo. Bardzo fajne piosenki, ale czegoś mi brakowało tylko nie wiem czego.

Wysłane z mojego Kruger Matz LIVE 3 przy użyciu Tapatalka

Właśnie skończyłem oglądać...EPICKIE!

Coraz nowsze części są coraz bardziej "dojrzałe" i bardzo przyjemne do oglądania.

Poniżej większa wypowiedź, ale może zawierać drobne spoilery:

Odkryj ukrytą treść

Jak ktoś jeszcze nie obejrzał, to polecam!

Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...