Arjen Napisano Sierpień 24, 2012 Autor Share Napisano Sierpień 24, 2012 Jest to scena w której Luna prosi Fluttershy by ta nauczyła jej mowy jaką włada Doskonale, najtrafniejsza odpowiedź A mi się wydaje' date=' że Luna krzyczy na Fluttershy pod jej domkiem.[/quote'] Keola także trafił celnie, ale to post Wieja007 był precyzyjny do bólu. Na dziś wystarczy, zapraszam ponownie jutro! Link do komentarza
Arjen Napisano Sierpień 25, 2012 Autor Share Napisano Sierpień 25, 2012 Ok, zaczynamy znowu. Trochę trudniej. Kim dla Luny jest ten kucyk? Mam na myśli powiązania. Link do komentarza
Ares Prime Napisano Sierpień 25, 2012 Share Napisano Sierpień 25, 2012 Książę Blueblood, a dla Luny jest bratankiem, podobnie jak dla Celestii. Link do komentarza
Future Pony Napisano Sierpień 25, 2012 Share Napisano Sierpień 25, 2012 BlueBlood Jest dość dalekim krewnym Luny ponieważ nie jest Alicornem, a przykładowo Cadence już jest co daje prawo mi myśleć że to już dość bliska rodzina.Ogólnie nie potrafię stwierdzić kim dokładnie jest Blue dla Luny ale na pewno niczym więcej niż bratankiem. Link do komentarza
MacTavish Napisano Sierpień 25, 2012 Share Napisano Sierpień 25, 2012 Jest bratankiem lub siostrzeńcem( przepraszam, że tak precyzynie nie określiłem, ale czymś z tego jest na pewno ) Przyznam rację Future Pony bo coś w tym jest Link do komentarza
Arjen Napisano Sierpień 25, 2012 Autor Share Napisano Sierpień 25, 2012 Jest bratankiem lub siostrzeńcem( przepraszam, że tak precyzynie nie określiłem, ale czymś z tego jest na pewno ) Przyznam rację Future Pony bo coś w tym jest Następnym razem wybierz jedną z dwóch Ale uznaję jako prawidłową odpowiedź Jest dalekim siostrzeńcem od strony matki Celestii i Luny. Jak dokładnie nazywa się święto, któremu "patronuje" Księżniczka Nocy? Link do komentarza
Future Pony Napisano Sierpień 25, 2012 Share Napisano Sierpień 25, 2012 Noc koszmarów Link do komentarza
MacTavish Napisano Sierpień 25, 2012 Share Napisano Sierpień 25, 2012 Nightmare Night(no i znowu za późno wszedłem do tego tematu ) Link do komentarza
wiej007 Napisano Sierpień 25, 2012 Share Napisano Sierpień 25, 2012 Święto Nightmare Moon nazwane Nightmare Night (Noc koszmarów) które jest że tak można nazwać w rzeczywistości Halloween Link do komentarza
Arjen Napisano Sierpień 25, 2012 Autor Share Napisano Sierpień 25, 2012 Nightmare Night(no i znowu za późno wszedłem do tego tematu ) Tak jest! Zależało mi na poprawnej nazwie więc nie uwzględniłem "Noc Koszmarów" od Future Pony, ze względu na brak oficjalnej polskiej nazwy Teraz podchwytliwie Dlaczego Księżniczka Luna mówi o sobie "My" ? Link do komentarza
Delfinek Keola Napisano Sierpień 25, 2012 Share Napisano Sierpień 25, 2012 Tak się mówiło przed tym 1000 lat? Link do komentarza
Gość Napisano Sierpień 25, 2012 Share Napisano Sierpień 25, 2012 Dlatego, że według dawnej tradycji Canterlotu władca mówił o sobie w liczbie mnogiej, ale Celestia odeszła od tego zwyczaju, o czym Luna nie wie, bo była zesłana na Księżyc. Link do komentarza
MacTavish Napisano Sierpień 25, 2012 Share Napisano Sierpień 25, 2012 Do odpowiedzi Snailsa mogę dodać tylko tyle, że mówiło się tak, ponieważ oznaczało to wyższość nad niższymi tytułem(ale tylko ci najwyżej położeni), a to w okresie tego tysiąclecia zniesiono. Link do komentarza
Arjen Napisano Sierpień 25, 2012 Autor Share Napisano Sierpień 25, 2012 Dlatego, że według dawnej tradycji Canterlotu władca mówił o sobie w liczbie mnogiej, ale Celestia odeszła od tego zwyczaju, o czym Luna nie wie, bo była zesłana na Księżyc. Tak, to tradycja, by jako władca mówić w liczbie mnogiej. To tyle na dziś, zapraszam następnym razem Link do komentarza
Arjen Napisano Sierpień 26, 2012 Autor Share Napisano Sierpień 26, 2012 Pytanie z samego rana, zazwyczaj Luna już wtedy śpi : P Dla prawdziwych fanatyków. Ile razy w odcinku "Luna Eclipse" nasza Księżniczka używa Traditiniol Canterlot Voice? ( Tradycyjny Głos Canterlotu). Należy podać liczbę prawidłowych kwestii, w których Luna użyła tegoż głosu - dłuższe kwestie są traktowane jako jedna (np. długa, wielozdaniowia wypowiedź). Link do komentarza
Kyoshiro Napisano Sierpień 26, 2012 Share Napisano Sierpień 26, 2012 -Kiedy przybyła na święto. -Kiedy mówiła do kucyków, które ze strachu jej się pokłoniły (choć można to podpiąć pod zdanie wyżej). -Gdy w odosobnieniu ją naszła Twilight. -Kiedy poprosiła Fluttershy o nauczenie ją łagodnej mowy (choć było to krótko; Twilight szybko poprosiła ją o zniżenie tonu). -Gdy wkurzyła się, jak wyciągnięty przez nią Pisqueak (czy jakoś tak, nie pamiętam imienia) się przeraził, że Luna zaczęła go pożerać. -Pod koniec, kiedy postanowiła celowo udawać Nightmare Moon dla tradycji święta. Link do komentarza
wiej007 Napisano Sierpień 26, 2012 Share Napisano Sierpień 26, 2012 -Przybywając na święto. -Podczas rozmowy z Twilight -Podczas rozmowy z Fluttershy -Kiedy po uściśnięciu Fluttershy dzieci oraz Pinkie zaczęły uciekać -Kiedy wkurzyła się na Pisqueka który mówił że jego tyłek został pożarty -Kiedy krzyczy na wszystkich by był spokój i zakazuje dnia Nightmare Night. -Kiedy używając przemiany w MNN straszy wszystkich spod pomnika MNN -Kiedy mówi że przywraca Nightmare Night -Kiedy mówi że to była najwspanialsza z nocy Link do komentarza
Arjen Napisano Sierpień 26, 2012 Autor Share Napisano Sierpień 26, 2012 Podpowiem, że wystarczy napisać "Xx razy", i że jest to dwucyfrowa liczba,trudne pytanie wiem Link do komentarza
PhosiQ Napisano Sierpień 26, 2012 Share Napisano Sierpień 26, 2012 16 (czyt. szesnaście) Link do komentarza
Arjen Napisano Sierpień 26, 2012 Autor Share Napisano Sierpień 26, 2012 16 (czyt. szesnaście) Tak, szesnaście razy nasza Władczyni Nocy musiała użyć tej formy wymowy. Księżniczka jest zadowolona, że uważałeś. Co się stało z płaszczem Luny, w którym przyleciała na uroczystość Nightmare Night? Link do komentarza
Gość Napisano Sierpień 26, 2012 Share Napisano Sierpień 26, 2012 Płaszcz był zrobiony z nietoperzy, które odleciały. Link do komentarza
MacTavish Napisano Sierpień 26, 2012 Share Napisano Sierpień 26, 2012 Uff cały dzień bez internetu i wytrzymałem Ciekawe czy w tym momencie z nietoperzami nie użyła czaru ożywienia jak z pajączkami Link do komentarza
Arjen Napisano Sierpień 26, 2012 Autor Share Napisano Sierpień 26, 2012 Płaszcz był zrobiony z nietoperzy, które odleciały. Pomysłowe czyż nie? Na dziś koniec, dzięki i do jutra Link do komentarza
Arjen Napisano Sierpień 27, 2012 Autor Share Napisano Sierpień 27, 2012 Jaki był wkład Luny w obalenie Discorda, Króla Chaosu? Link do komentarza
Recommended Posts