Gandzia Napisano Kwiecień 13, 2015 Share Napisano Kwiecień 13, 2015 Em... Celestia-Celes=Tia? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo638 Napisano Kwiecień 13, 2015 Share Napisano Kwiecień 13, 2015 O tym nie pomyślałem, bo przeważnie skróty robi się z początku wyrazu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chief Napisano Kwiecień 14, 2015 Share Napisano Kwiecień 14, 2015 Z tym początkiem to różnie bywa. Np jest nazywana Flutterką lub po prostu Shy. Zawsze możesz ją nazywać Celuś Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Kwiecień 14, 2015 Share Napisano Kwiecień 14, 2015 W sumie Celis też nie brzmiało by najgorzej. Tak tylko napomknę jeszcze, że Tia to też imię ^^ Hinduskie o ile dobrze pamiętam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kybernetes Napisano Lipiec 21, 2015 Share Napisano Lipiec 21, 2015 Nurtuje mnie jedno pytanie: skoro Celestia ma tytuł księżniczki, to dlaczego Equestria jest królestwem? Bo przecież królowie rządzą królestwami, a książęta księstwami. Najlepiej, jakby Celestia miała tytuł cesarzowej, wtedy mielibyśmy Cesarstwo Equestrii, fajna nazwa[emoji6]. Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Lipiec 24, 2015 Share Napisano Lipiec 24, 2015 Bo synonimem księżniczki jest królewna? Królewna, królestwo... A może rodzina królewska jednorożców ciągle istnieje? W końcu Blueblood jest księciem czy coś... Zauważyliście na drzewie harmonii znaczki Luny i Celestii? Mam teorię, że Celstia jak i jej siostra bezpośrednio pochodzą od tego drzewa i że ono jest tą główną siłą sprawczą w Equestrii i reszcie świata. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thorig Napisano Lipiec 24, 2015 Share Napisano Lipiec 24, 2015 Nurtuje mnie jedno pytanie: skoro Celestia ma tytuł księżniczki, to dlaczego Equestria jest królestwem? Bo przecież królowie rządzą królestwami, a książęta księstwami. Najlepiej, jakby Celestia miała tytuł cesarzowej, wtedy mielibyśmy Cesarstwo Equestrii, fajna nazwa[emoji6]. Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka W projekcie uniwersum My Little Pony, Celestia znajdowała się w centrum państwa, jako przywódczyni i strażniczka swoich poddanych — jako królowa, nie dziedzicząca swojego tytułu po swoich rodzicach. Taka tytulatura spotkała się jednak ze sprzeciwem działu promocji Hasbro. Marketingowcy argumentowali, że małe dziewczynki, będące głównym adresatem serialu i powiązanych z nim zabawek, skojarzą królowe z antagonistkami. Aby ominąć te negatywne konotacje, twórczyni formatu przystała na przemianowanie Celestii na księżniczkę, bez zmiany zasadniczej roli w społeczności kucyków. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WikiSGaming Napisano Sierpień 31, 2016 Share Napisano Sierpień 31, 2016 21.07.2015 at 23:20 Kybernetes napisał: Nurtuje mnie jedno pytanie: skoro Celestia ma tytuł księżniczki, to dlaczego Equestria jest królestwem? Bo przecież królowie rządzą królestwami, a książęta księstwami. Najlepiej, jakby Celestia miała tytuł cesarzowej, wtedy mielibyśmy Cesarstwo Equestrii, fajna nazwa. Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka Hasbro chciało z początku żeby Celestia była królową, ale zmieniło zdanie z takiego powodu że ,,dziewczynki" (większosć także dorosli) myslało by że Celestia jest zua. (głownie dla tego że nie miała tytułu krółowej po rodzicach i nikt nie kazał jej stać na czole Equestrii). Więc zrobili z niej księżniczkę. Szkoda. Była by chociaż jedna królowa ;/// Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Czerwiec 18, 2017 Share Napisano Czerwiec 18, 2017 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts