Skocz do zawartości

Odcinek 10: Spike at Your Service

Spoiler Cat

Recommended Posts

• 3 weeks later...

Uwaga post zawiera śladowe ilości spoilerów:

Jest to jeden z tych mniej lubianych przeze mnie odcinków. Pewnie dlatego że nie ma jakiejś szczególnej akcji w nim. Jedynie na początku i na końcu dzieje się coś ciekawego związanego z patyko-wilkami. Później przez większość odcinka widzimy nieudolne próby pomagania i wyręczania Applejack przez Spika. Nie powiem, odcinek miał swoje dobre i śmieszne momenty. Rozbawiło mnie liczenie przez Spika ilości ździebeł trawy na Słodkich Akrach, których w końcu ilość wynosiła 24,567,837. Mądrą rzeczą było także ukazanie w odcinku ukrytej lekcji czyli że należy słuchać tego co ktoś do nas mówi, nawet jeśli jesteśmy zajęci. Powyżej wymienione rzeczy sprawiają że daje odcinkowi dość niską, ze względu na słabą akcję ocenę 5/10.

• 1 month later...

Mi się ten odcinek nie za bardzo podobał. Spike był zbyt wielką i wyolbrzymioną niedołęgą. Dziwne, że jak jest z Twilight to nic nie rozwala chociaż wykonuje praktycznie te same obowiązki. Animacja tych wilków nie pasuje za bardzo do animacji w MLP. Podczas odcinka można się było pośmiać ale są zbyt duże niespójności w fabule jak na mój gust. 

OCENA: 4+/10. To jest maksimum jakie mogę dać.

• 2 years later...
  • 1 year later...

Natomiast ja lubię ten odcinek dla odmiany. Bo jest dużo Applejack i to w akcji, są patyko-wilki (fajnie zanimowane, to ich główna zaleta). Jeszcze do tego dochodzi fakt, że 3. serii nie puszczają w telewizji, więc odcinek widziałem ze 2 razy najwyżej, a to oznacza, że nie miał szans mi się przejeść, a nawet odczuwam pewną tęsknotę za nim, jak i za całą 3. serią. Swoją drogą, wkurzające i żałosne są takie kodeksy, a przede wszystkim głupie.

Edytowano przez SebastianRichCountryOwner

• 10 months later...
  • 1 year later...

Stary odcinek, ale widzę, że ktoś odświeżył, a ja swojej opinii tu nie wyraziłam, a tak się składa, że to jeden z najgorszych odcinków w historii całej generacji :rainderp: 

Tak. Jeszcze go pamiętam. I to chyba właśnie przez to jak bardzo durny to był odcinek. Spike zachowywał się tak głupio, że brak mi słów by to opisać. Jakiś kodeks smoków...skąd on w ogóle wziął kodeks smoków skoro nigdy wcześniej nie spotkał żadnego smoka? Hm, może o tym wspominał w odcinku. Takich szczegółów to już nie pamiętam, ale...meh. Słabe to było. 

Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...