Po prostu Tomek Napisano Marzec 2, 2013 Share Napisano Marzec 2, 2013 (A jakie było pytanie? I może z Dziurką coś tego, bo był post z akcją w Changei?) Link do komentarza
Gandzia Napisano Marzec 2, 2013 Share Napisano Marzec 2, 2013 @Po prostu Tomek -Dziękuję, komisarzu. Zawsze o takim marzyłem. Ja z kolei za okazaną nam pomoc w walce z siłami arcyzdrajcy mam zaszczyt odznaczyć was tym oto orderem: @Nightmare -Już, już... co za niecierpliwy obiekt...- Zwiastun Rozpaczy wsadził Rawinda do kapsuły, którą wystrzelił w kierunku Changei. (Po prostu Tomek ma rację. Oto ten fragment: Tymczasem w Equestrii... Cień przemknął ulicami Changei. Istota wyzwoliła ciemność, po czym pod osłoną mroku przeszedł przez kilka alejek, omijając patrole. W końcu wszedł do ogrodów, otaczających pałac Chrysalis. Przez godzinę łaził po kompleksie, znajdując parę fajnych artefaktów. Wtedy zauważył go jeden ze strażników. Jego też sobie wziął. Zadowolony z siebie, Trazyn Nieskończony wrócił do swojego muzeum. Link do komentarza
Po prostu Tomek Napisano Marzec 2, 2013 Share Napisano Marzec 2, 2013 (Za służbę i dzielność? Nice one!) Rada tymczasem połączyła się z jajogłowymi badającymi technologię komputera. - Odkryliście coś już? - Tak, ale wdrożenie rozwiązań technologicznych użytych w tych maszynach trochę potrwa. Za to zaowocuje bronią, okrętami, lepszym poziomem życia i zaoszczędzi czasu przy odbudowie zniszczeń i produkcji. - Świetnie, zatem główkujcie dalej. W międzyczasie komisarz rozpoczął reorganizację armii na wypadek następnego najazdu. Link do komentarza
Nightmare Napisano Marzec 2, 2013 Share Napisano Marzec 2, 2013 avatar mode: on Chrysalis przechadzała się po ogrodach w towarzystwie Dziurki. Już dawno zakopała wspomnienie jego śmierci. Teraz liczyło się to, że żył, że był obok niej. Nagle podbiegł do niej strażnik i coś wyszeptał na ucho. - Wybacz mi, mały, muszę iść. - przytuliła go jeszcze raz i nakazała strażnikowi odprowadzić go do jej komnaty. Sama ruszyła w stronę centrum stolicy. Tak jak mówił strażnik, na środku ulicy szalał niebieski stworek z dużym rogiem na czole i gigantycznymi skrzydłami. Rozrzucał wszędzie małe tęcze i burzowe chmury. Wydawał się świetnie bawić. - Albo natychmiast przestaniesz, albo ja cię do tego zmuszę! - krzyknęła Chrysalis. Stworzenie zatrzymało się, ale wystrzeliło jeszcze kilka tęczy i chmur, a następnie rozłożyło skrzydła i odleciało. Chmury zniknęły po kilku minutach, ale widać było szkody. Chrysalis zawołała strażnika i kazała mu, aby część armii zajęła się naprawami. Następnie teleportowała się do zamku. Tymczasem Rawind odleciał w stronę kapsuły i uruchomił ja ponownie, a następnie, korzystając z kilku chmur, odleciał w stronę, z której przyleciał. Link do komentarza
Gandzia Napisano Marzec 2, 2013 Share Napisano Marzec 2, 2013 Znajdująca się nad Changeą sonda namierzyła lecącą kapsułę i zmieniła jej kurs. Kapsuła wylądowała gdzieś na obrzeżach Canterlotu. W międzyczasie kleptoman Trazyn katalogował zebrane w Changei przedmioty. -Strażnik, sztuk jeden, stan dobry. Kamień magiczny, miejsce znalezienia: koło pomnika Chrysalis, sztuk jeden, zabezpieczony przed kradzieżami. Księga, pełna zaklęć, sztuk...- Link do komentarza
Komputer Napisano Marzec 2, 2013 Share Napisano Marzec 2, 2013 Z nadprzestrzeni wyszło 12 krążowników typu Venator w barwach imperialnych, patrolowały otoczenie aby było bezpiecznie do czasu przyjścia głównych sił inwazyjnych Link do komentarza
Gandzia Napisano Marzec 2, 2013 Share Napisano Marzec 2, 2013 Siedzący w swojej komnacie Zwiastun Wieczności doznał nagle wizji. Powstał ze swego miejsca i ruszył korytarzami planety-grobowca. W końcu dotarł do miejsca, gdzie Gandzia z kilkoma dowódcami układał plan Żniw. Przed nimi lewitował wielki hologram, przedstawiający Equestrię. -Mój panie- powiedział Kryptek. -Wyliczyłem, że wkrótce komputer może zacząć inwazję na nasze światy. Sugeruję zmniejszyć liczbę flot w 2. i 3. rzucie naszych sił inwazyjnych w celu przygotowania obrony.- Link do komentarza
Komputer Napisano Marzec 2, 2013 Share Napisano Marzec 2, 2013 Venatory właśnie leciały na inny świat by zabezpieczyć przed "niespodziankami" główną flotę, jeden z załogi powiedzał do admirała -Sir Imperator komputer(ta wiem głupio to brzmi) chcę z panem pogadać -Dobrze-po pojawieniu się hologramu komputera który po obejrzeniu planety która właśnie była pod rządami sombralandu powiedział -zniszcz to coś co nazywają planetą -Imperatorze przecież tam jest mil.... -Chcesz skończysz jak twój poprzednik? Nie? To lepiej zniszcz to coś -Tak sir-po pokaźnym bombardowaniu orbitalnym planety Venatory poleciały dalej Link do komentarza
Gandzia Napisano Marzec 2, 2013 Share Napisano Marzec 2, 2013 -Mój panie, komputer i jego wojska atakują naszą wysuniętą placówkę o nazwie Dont Care 18756!- -Wysłać przeciw nim flotę.- -Tak jest!- Kilka statków-krypt, znacznie większych, niż małe venatory komputera, opuściło rejon koncentracji armady w eskorcie kilkudziesięciu mniejszych jednostek. Link do komentarza
Komputer Napisano Marzec 2, 2013 Share Napisano Marzec 2, 2013 Venatory ustawiły się w szyku obronnym po drugiej stronie, wysyłając wiele myśliwców TIE i TIE Bomber z nadzieją na zniszczenie statków krypt za nim przybędą główne siły Link do komentarza
Gandzia Napisano Marzec 2, 2013 Share Napisano Marzec 2, 2013 W tym czasie podłączony do komputerów statku-krypty lord-admirał odebrał informację o wysłaniu wrogich myśliwców. -Wysłać przeciw nim Kosy Zagłady. Rozpocząć natarcie. Przygotować Grobowe Ostrza do startu.- Olbrzymie statki-krypty, przy których Venatory wyglądały jak łupiny orzecha przy słoniu, ruszyły do ataku, szybko zmniejszając dzielącą obie formacje odległość i otwierając ogień ze swoich śmiercionośnych dział. Link do komentarza
Komputer Napisano Marzec 2, 2013 Share Napisano Marzec 2, 2013 -Hehe za to dostanę na pewno medal-wszystkie Venatory zaatakowały wroga wlatując między statki-krypty i szybko przed otworzeniem ognia z wrogich dział "nurkował" przez co wrogie statki były poważnie uszkodzone. Pierwsza część sił inwazyjnych wyszła z nadprzestrzeni na czele leciał Gwiezdny niszczyciel Eclipse razem z wieloma krążownikami typu Imperial I i II Link do komentarza
Nightmare Napisano Marzec 2, 2013 Share Napisano Marzec 2, 2013 (nudno mi, więc dokładam jeszcze jedna postać I love Star Wars!) Ahsoka SpeedStar stała na mostku. Dookoła niej kręciły się droidy o kształtach kuczych. Ona sama miała błękitną sierść i zieloną grzywę. Wyjęła spod opancerzonego skrzydła miecz świetlny. Włączyła go i patrzyła na czerwone ostrze. - Pani, dolecieliśmy - powiedział droid. SpeedStar skinęła na niego głową. - Rozpocząć ostrzał wrogiej floty - rozkazała. Droid zasalutował i odszedł do kontrolera. Pegazica weszła do doków i wsiadła do swojego myśliwca. Szybko wystartowała, a za nią szwadron droidów-sępów. Wyleciały one również z innych statków floty. Wszystkie skupiły ogień na statkach kryptach, a komputer usłyszał pipczenie w swoim komunikatorze. - Posiłki przybyły - usłyszał po włączeniu go. Link do komentarza
Po prostu Tomek Napisano Marzec 2, 2013 Share Napisano Marzec 2, 2013 Po wielu próbach i kilku efektownych eksplozjach, Sowieci odpalili swój pierwszy statek kosmiczny. http://www.scifi-meshes.com/gallery/data//2/CoolhandsKrasnoiclassSovietHeavyMissileCruiser.jpg Natychmiast rozpoczęto produkcję masową. Przystosowywano też radzieckie myśliwce i bombowce do walk w kosmosie. Wciąż jednak nie udało się odtworzyć broni laserowej. (Całkiem fajnie wygląda, chyba może być?) Link do komentarza
Gandzia Napisano Marzec 2, 2013 Share Napisano Marzec 2, 2013 (Dla informacji. Uniwersum Warhammera 40k jest... cóż, duże. Duże lufy, duże wszystko. Statki-krypty klasy Cairn, z jakimi walczycie, mają 15 kilometrów i są niesamowicie potężne. ŻADEN ze statków ze SW nie przeleci przez słońce. Cairny i owszem, nawet się nie zarysują. Dyskusja, co jest lepsze - ISD czy Cairn: http://forums.spacebattles.com/threads/tomb-ship-vs-star-destroyer.92630/ ) Jeden z eskortowców płonął, ale pozostała część floty dzielnie znosiła ostrzał. Na jeden z ISD przypuszczono szturm z użyciem teleporterów. Venatory nie stanowiły problemów dla potężnych dział Gaussa i Okrętowych Biczy Cząsteczkowych z Cairnów. (BTW - fajny sowiecki statek!) Link do komentarza
Nightmare Napisano Marzec 2, 2013 Share Napisano Marzec 2, 2013 (czy wszyscy ignorują moje posty?!) Link do komentarza
Komputer Napisano Marzec 2, 2013 Share Napisano Marzec 2, 2013 Komputer po usłyszeniu wiadomości powiedział -A kim ty jesteś jeśli mogę wiedzieć? Link do komentarza
Gandzia Napisano Marzec 2, 2013 Share Napisano Marzec 2, 2013 W kwaterze głównej Gandzi, miliony lat świetlnych dalej... -Mój panie, nowy wróg się objawił...- -Widzę. Pchnąć tam kolejne statki-krypty i Flotę Gandziową. Dać im Machinarium do pomocy.- Link do komentarza
Po prostu Tomek Napisano Marzec 2, 2013 Share Napisano Marzec 2, 2013 Od wojny minęło już trochę czasu, przeto należało wywiązać się z umowy. Pierwszy statek SRD wyruszył kolonizować najbliższą zdatną do zamieszkania planetę. (Czy jakoś liczy się tu upływ czasu czy jest to elastyczne?) Link do komentarza
Gandzia Napisano Marzec 2, 2013 Share Napisano Marzec 2, 2013 (Wszyscy olewają upływ czasu. Armia odbudowuje się w 1. post etcetera.) Link do komentarza
Nightmare Napisano Marzec 2, 2013 Share Napisano Marzec 2, 2013 - Jeny, SpeedStar. Posiłki miałam przysłać, to przysyłam, koniec pieśni. - pegazica szybko rzuciła odpowiedź i zajęła się wydawaniem rozkazów droidom. Link do komentarza
Gandzia Napisano Marzec 2, 2013 Share Napisano Marzec 2, 2013 Tymczasem na pole bitwy dotarły obiecane posiłki. Statki-krypty zajęły pozycje wokół Machinarium, olbrzymiego planetoidalnego statku Nekronów. Cała flota rozpoczęła ostrzał. Jeden z lordów-kapitanów nadał sygnał do statków komputera. -OWNED!- Link do komentarza
Nightmare Napisano Marzec 2, 2013 Share Napisano Marzec 2, 2013 SpeedStar i jej droidy rozpoczęły ponowne natarcie na statki wroga. Link do komentarza
Po prostu Tomek Napisano Marzec 2, 2013 Share Napisano Marzec 2, 2013 (W takim razie...) Państwo radzieckie wyszło z wojny dość zniszczone, lecz dzięki poświęceniu i darmowej pracy milionów ludzi zdołało podnieść się z upadku. I miało już statki kosmiczne, I kolonię. Można chcieć czegoś więcej? Komisarz Kupała dostał awans. Z Naczelnika Sił Zbrojnych SRD został Admirałem Gwiezdnej Floty. Link do komentarza
Komputer Napisano Marzec 2, 2013 Share Napisano Marzec 2, 2013 -E dobra rozumiem-po czym się rozłączył Eclipse wystrzelił z turbolasera niszcząc jeden z statków-krypt (tego nie da się przeżyć) odwracanie uwagi szło świetnie Link do komentarza
Recommended Posts