Omega Napisano Maj 17, 2013 Autor Share Napisano Maj 17, 2013 Na szczęście dzisiejszy pociąg do Canterlotu był prawie pusty. Droga do wagonu napędowego nie była żadnym problemem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Maj 17, 2013 Share Napisano Maj 17, 2013 Miałam nadzieję że był elektryczny, choć jak by był spalinowy też by nie było tak źle, przy elektrycznym byłoby więcej frajdy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Maj 18, 2013 Autor Share Napisano Maj 18, 2013 Wkroczyłaś do wagonu napędowego i zamknęłaś za sobą drzwi. Spojrzałaś na silnik, niestety był spalinowy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Maj 18, 2013 Share Napisano Maj 18, 2013 Westchnęłam tylko - No dobra...dajmy trochę większego napędu... - Była to idealna okazja na rozerwanie się. Gdyby coś poszło nie tak uznaliby to wszyscy za...drobny wypadek... Zaczęłam dorzucać węgiel do pieca, gdy wrzuciłam już wystarczająco dużo uśmiechnęłam się. Chyba wrzuciłam tam trzy czwarte togo całego węgla.. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Maj 20, 2013 Autor Share Napisano Maj 20, 2013 Pociąg zaczął się rozpędzać. Rozpędzał się i rozpędzał aż zaczęłaś się zastanawiać czy w razie czego uda ci się go zatrzymać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Maj 20, 2013 Share Napisano Maj 20, 2013 Nie wiedziałam tego, ale pomyślałam że będzie co robić. Z resztą uratowanie im życia przed tym było by genialną okazją.Wzruszyłam więc kopytami i wyszłam z kabiny. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Maj 20, 2013 Autor Share Napisano Maj 20, 2013 Tymczasem chyba wszyscy już się zorientowali, że pociąg jedzie za szybko. Ci nieliczni pasażerowie, którzy jechali dziś do Canterlotu biegali nerwowo o okna do okna przestraszeni i zdezorientowani. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Maj 20, 2013 Share Napisano Maj 20, 2013 Poniekąd mnie to bawiło, ale nie dawałam nic po sobie poznać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Maj 20, 2013 Autor Share Napisano Maj 20, 2013 Ruszyłaś w kierunku twojego wagonu. Dziewczyny dalej debatowały nad celem wezwania do Canterlotu. Debatowały tak zażarcie, że nie zauważyły nawet, że pociąg zaczął przyśpieszać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Maj 20, 2013 Share Napisano Maj 20, 2013 - Podróż chyba zejdzie szybciej, co dziewczyny? - Przerwałam im "debatę" z lekkim uśmieszkiem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Maj 20, 2013 Autor Share Napisano Maj 20, 2013 - Co? jak to za szybko.. - zapytała Applejack i wytrzeszczyła oczy patrząc za okno. - Co teraz?! - zakrzyknęła Rarity. - Spokojnie dziewczyny, zaraz coś wymyślę - powiedziała Twilight i zaczęła gorączkowo obmyślać jakiś plan... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Maj 20, 2013 Share Napisano Maj 20, 2013 Chciałam popatrzeć jeszcze chwilę jak dramatyzują. Chciało mi się z tego śmiać. Mogłam zatrzymać to dzięki zwykłemu spięciu, lub uderzyć to falą elektryczną czy coś, chyba. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Maj 20, 2013 Autor Share Napisano Maj 20, 2013 - Mam! - powiedziała Twilight - mogłabym spróbować zatrzymać pociąg przez zatrzymanie kół. To w miare proste zaklęcie ale ryzykujemy wykolejenie jeśli prędkość będzie za duża. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Maj 20, 2013 Share Napisano Maj 20, 2013 Wow..wymyśliła coś jajogłowa, zobaczmy jak jej pójdzie - Pomyślałam. Stałam i patrzyłam się. Byłam ciekawa czy jej się uda czy nie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Maj 20, 2013 Autor Share Napisano Maj 20, 2013 - Dobrze, poczekajcie - powiedziała i zaczęła szykować zaklęcie. Jej róg zaczął świecić jak latarnia. Pociąg zwolnił ale tylko odrobinę, - Nie mogę - wysapała - jedzie za szybko. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Maj 20, 2013 Share Napisano Maj 20, 2013 -No to moja kolej - Przeniosłam się w postaci prądu do hamulców i z całej siły magią starałam się zwolnić ten pociąg. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Maj 20, 2013 Autor Share Napisano Maj 20, 2013 Wymagało to olbrzymiego wysiłku, pociąg naprawdę się rozpędził. Próbowałaś z całych sił, ale tobie też się nie udało. Pociąg dalej jechał z zawrotną prędkością zmierzając ku zgubie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Maj 21, 2013 Share Napisano Maj 21, 2013 - Ops... no dobra nie chciałam z tego korzystać... - Przeniosłam się kilka metrów przed pociągiem i gdy już był blisko skumulowałam gigantyczną kule energii, zaklęcie było to bardzo wyczerpujące, mogłam je robić tylko raz na dzień, ale mniejsze. Z powodu że nie używałam tego zaklęcia od kilku miesięcy zrobiłam kule, która była większa niż wszystkie inne. Gdy była ona już serio gigantyczna rzuciłam nią w pociąg wywołując spięcie, przez co hamulce powinny się od razu włączyć i w trymiga zatrzymać pociąg. Zaklęcie było też zabezpieczone, tak że niestety nie poraziło by innych w pociągu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Maj 21, 2013 Autor Share Napisano Maj 21, 2013 Kilka miesięcy przerwy nie wpłynęło szczególnie negatywnie na twoje zdolności. Zaraz usłyszałaś pisk zatrzymywanych kół. Pociąg zaczął stopniowo zwalniać aż w końcu zatrzymał się dokumentnie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Maj 21, 2013 Share Napisano Maj 21, 2013 Usiadłabym i odpoczęła ,ale było by to dla słabych. Uznałam to jako dobry trening, byłam zadowolona. Zeszłam z torów i udałam się do wejścia do najbliższego wagonu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Maj 21, 2013 Autor Share Napisano Maj 21, 2013 - Jesteś naprawdę silna - usłyszałaś za sobą głos Twilight - nie spodziewałam się tego. dziękuję, gdyby nie ty mogłybyśmy zginąć. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Maj 21, 2013 Share Napisano Maj 21, 2013 - To tylko drobiazg... - Powiedziałam - Chyba powinniśmy ruszać dalej, Celestia nie bez powodu was wezwała. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Maj 21, 2013 Autor Share Napisano Maj 21, 2013 - Prawda - zgodziła się - na szczęście zatrzymaliśmy się niedaleko Canterlotu. Pójdę po dziewczyny i możemy ruszać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imka2000 Napisano Maj 21, 2013 Share Napisano Maj 21, 2013 Chodzi ci że pieszo? - Zdziwiłam się. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega Napisano Maj 21, 2013 Autor Share Napisano Maj 21, 2013 - tak, zanim znowu ruszymy minie kupa czasu - powiedziała wchodząc do pociągu - pieszo będziemy tam szybciej, to tylko parę kroków stąd. Poza tym mogę nas teleportować - dodała puszczając ci oko. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts