Popularny post. Niklas Napisano Sierpień 26, 2013 Popularny post. Share Napisano Sierpień 26, 2013 (edytowany) Jako że mam problem ze spisaniem myśli potrzebnych do napisania ostatniego rozdziału Pie Killera, a nie chcę stworzyć czegoś słabego, zająłem się czymś innym. Głównie po to, by nie stracić skilla pisarskiego. Fic będzie dość krótki, jeśli patrząc na rozdziały, ale będą to zarówno listy, jak i artykuły oraz proza. *** Oto Porzuceni - grupa kucyków, która rzuciła na kolana Equestrię, doprowadzając do ogromnej rewolucji na ziemiach księżniczek. Prowadzeni przez ziemnego kucyka Grey Dusta uważani są za terrorystów, którzy bez powodu postanowili uznać Celestię za wroga. Ale... jak wygląda ta druga strona medalu? PORZUCENI autor: Niklas korekta: Gandzia pre-reading: Amolek, Gandzia *** 1 - Listy do... 2 - Wystąpienie Grey Dusta 3 - Przemyślenia 4 - Atak na Arsenał 5 - Kij w mrowisku 6 - Pytania bez odpowiedzi 7 - Bitter Root Rozdziały do poprawki 7 - Konsekwencje 8 - Podziały 9 - Wojna o Fillydelphię - preludium 10 - W pałacu 11 - Spisek w spisku 12 - Starcie w Fillydelphii 13 - Wrogowie 14 - Wojna o Fillydelphię - interludium 15 - Zamęt 16 - Wspomienia, czyli niedawno temu w Equestrii *** Epic: 1/10 Legendary: 1/50 Edytowano Czerwiec 5, 2016 przez Niklas 16 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bester Napisano Sierpień 26, 2013 Share Napisano Sierpień 26, 2013 (edytowany) Warto coś skrobnąć o nowym FF Niklasa. Więc tak: Autor zaproponował nam ciekawą formę i równie interesującą tematykę. W "Listy do..." czuć prawdziwy i namacalny klimat. Podoba mi się to, jak w tych kilku stronach udało się upakować taki ciężki wątek. Co będzie dalej? Dowiemy się, póki co, warto zajrzeć do opublikowanego fragmentu. Polecam na wszystkie możliwe sposoby. Skilla pisarskiego nie brakuje, tym tekstem Niklas tylko sobie go nabija. Oto moje zdanie. Edytowano Sierpień 26, 2013 przez bester 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskof Napisano Sierpień 26, 2013 Share Napisano Sierpień 26, 2013 Podobało mi się, bardzo dobra forma. Zwięzła, ale solidna podstawa, widać, że wprowadzasz nas do czegoś poważniejszego. Może to dziwne, ale zrobiła na mnie wrażenie rezygnacja z formy grzecznościowej (Ci, Tobie, etc.) w ostatnich listach. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arktala Napisano Sierpień 26, 2013 Share Napisano Sierpień 26, 2013 Bardzo ciekawie się zapowiada, czekam na więcej... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foley Napisano Sierpień 27, 2013 Share Napisano Sierpień 27, 2013 Normalnie bym na fanfic'a nawet nie zerknął (gdybyście widzieli mnie przeszukującego ff ), ale wystarczyło zobaczyć autora, żeby rzucić wszystko i siąść do czytania Więc... Jest krótkie, ale to w końcu początek. Zaciekawiło mnie, forma nawet zadziwiła. Czekam niecierpliwie, co z tego wyjdzie. Tylko: Postawił krzyż na grobie? Zdziwiło mnie to, bo w Equestrii raczej nie ma chrześcijaństwa. Więc uznałem, że chodzi po prostu o symbol oznaczenia grobu, tak? 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Sierpień 27, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 27, 2013 Dokładnie, Foley. Poza tym nigdzie nie było poruszonego takiego tematu, więc do tego czasu możemy jedynie gdybać, jak to wygląda. A Grey musiał zrobić coś takiego, bo nikt by mu nie zrobił nagrobka. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerkampfwagen Napisano Sierpień 27, 2013 Share Napisano Sierpień 27, 2013 No, no, no. Będę czekać na kolejne rozdziały, bo zapowiada się fajnie. Walka z hejterami wykańcza, więc trzeba coś poczytać... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandzia Napisano Sierpień 27, 2013 Share Napisano Sierpień 27, 2013 Dokładnie tak, jak mówią przedmówcy. Chcemy więcej dakka Porzuconych! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Sierpień 28, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 28, 2013 Cieszę się, że forma przypadła wam wszystkim do gustu xd Postaram się utrzymać ten poziom. Tymczasem jednak trzymajcie kolejną odsłonę Porzuconych: Wystąpienie Grey Dusta Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foley Napisano Sierpień 28, 2013 Share Napisano Sierpień 28, 2013 Znowu gratulacje za formę i dobre jej wykorzystanie Krótkie, ale dobre! Jaki Lenin z tego Dusta (tak, Niklas, dla Ciebie ten jeden raz zrezygnowałem z moich kochanych apostrofów). Albo Hitler, czy inny charyzmatyczny przywódca. Chociaż bardziej kojarzy mi się to z rewolucją w Rosji Będzie rebelia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bester Napisano Sierpień 28, 2013 Share Napisano Sierpień 28, 2013 Postaram się utrzymać ten poziom. A spróbowałbyś zaniżyć Ponadto: po kolejnej części stwierdzam, że bardzo ładnie udaje Ci się zawrzeć spory kawał klimatu i wyrywek historii w małej ilości tekstu. Oby tak dalej Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskof Napisano Sierpień 29, 2013 Share Napisano Sierpień 29, 2013 Poziom jak najbardziej utrzymany. Przekazałeś dużo treści w małej objętości. Podoba mi kreacja głównego bohatera. Mam nadzieję, że pojawi się niedługo jakiś dłuższy wątek, bo karmisz nas jak na razie małymi skrawkami. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandzia Napisano Sierpień 29, 2013 Share Napisano Sierpień 29, 2013 Zaniżenie poziomu jest równie prawdopodobne, co pastafarianin jako głowa państwa w Iranie, czyli impossibru. Cieszy mnie, że rewolucja Porzuconych idzie naprzód. Czekam na więcej! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Wrzesień 1, 2013 Autor Share Napisano Wrzesień 1, 2013 Pora więc na kolejną część, tym razem spoglądającą na przeciwną stronę barykady. Przemyślenia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandzia Napisano Wrzesień 1, 2013 Share Napisano Wrzesień 1, 2013 Kolejny świetny rozdział. Miło spojrzeć na rewolucję z punktu widzenia tej antyrewolucyjnej strony; dzięki temu możemy przekonać się, że i tam nie wszyscy są tacy źli, jak się wydaje. Nie stwierdzono większych błędów. Czekam na więcej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foley Napisano Wrzesień 1, 2013 Share Napisano Wrzesień 1, 2013 Dobry rozdział, w końcu mamy spojrzenie na drugą stronę barykady No i na końcu było bum. Albo jakieś mocne, albo z użyciem benzyny, tak wnioskuję. "... w tej znanej powieści kryminalnej ..." *nagły przebłysk* - Czyżbym coś kojarzył? *zerka na samą górę* - Zbieg okoliczności albo mam rację Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Wrzesień 1, 2013 Autor Share Napisano Wrzesień 1, 2013 Nie planowałem tego na początku, ale postać tak bardzo mi się skojarzyła z bohaterem bestera, że postanowiłem nawiązać do niej xd Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bester Napisano Wrzesień 1, 2013 Share Napisano Wrzesień 1, 2013 Jak już pisałem. Rozdział krótki ale treściwy. Ponadto pcha historię do przodu. Oby tak dalej Szkoda tylko, że jedynie trzy osoby załapią ocb z doktorkiem... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskof Napisano Wrzesień 1, 2013 Share Napisano Wrzesień 1, 2013 No to dowiedzieliśmy się pokrótce, jak wygląda sytuacja u strony przeciwnej. Mam nadzieję, że jakaś dłuższa część się szykuje. Nawiązanie do bohatera bestera - przednie!! 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ylthin Napisano Wrzesień 1, 2013 Share Napisano Wrzesień 1, 2013 Przeczytałam wszystkie trzy rozdziały i do tej pory najlepiej wypadły Listy. Świetnie ukazane przemiany zachodzące w bohaterze, ciężki klimat i świetny wstęp do kolejnych części.Lud domaga się więcej "Porzuconych"! 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Wrzesień 4, 2013 Autor Share Napisano Wrzesień 4, 2013 Kolejny rozdział, kolejna forma xd Atak na arsenał 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foley Napisano Wrzesień 4, 2013 Share Napisano Wrzesień 4, 2013 ...zbroje i bronie... Nie powinno być "zbroje i broń"? Pewien nie jestem, ale coś mi tak świta ...krav pegi ... Padłem – Dobra… będę za pięć minut – odparła Maroon Light, po czym wyszła z pomieszczenia. I to jest dobry materiał na żołnierza! A ogólna ocena? Trzymasz poziom, dobrze, że pojawia się też "normalna" forma opowiadania, bo same listy, gazety etc. mogłyby się wkrótce znudzić, a tak są naprawdę świetnym dodatkiem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Wrzesień 4, 2013 Autor Share Napisano Wrzesień 4, 2013 @Foley: Zawsze mogę to zwalić na przewspaniałe dziennikarstwo I widzę, że podoba ci się krav pega rodem z Winningverse xd Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foley Napisano Wrzesień 4, 2013 Share Napisano Wrzesień 4, 2013 Niklas, I widzę, że podoba ci się krav pega rodem z Winningverse xd Nie wiem, co to jest to całe Winni...blablabla , ale podoba mi się krav maga Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Wrzesień 4, 2013 Autor Share Napisano Wrzesień 4, 2013 To powinieneś poznać xd Jak tam kiedyś znajdziesz chwilę, poczytaj serię Winningverse, U MUST READ THAT! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się