Foley Napisano Październik 8, 2013 Share Napisano Październik 8, 2013 Nie spodziewałem się... Startowałem, bo akurat miałem w planach ten FF, a że wystarczyło lekko zmienić, żeby zmieścić się w limicie, to postanowiłem spróbować Standardowe gratulacje dla wszystkich etc. Szczerze mówiąc myślałem, że sięgniesz do podręcznikowego przykładu takiego zachowania zanotowanego w czasu I Wojny Światowej (powinieneś wiedzieć o co mi chodzi) Chodzi Ci o wspólną wigilię czy rozegrany mecz piłki nożnej? Cóż, starałem się dać jak najmniej fikcji literackiej i trzymać się wydarzeń, więc sam rozumiesz... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruczek Napisano Październik 8, 2013 Share Napisano Październik 8, 2013 Gratulację Foley, Cordis i Hoffman. Szczególne podziękowania dla Hoffmana za szczególnie przydatne rady na PW. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sakitta Napisano Październik 8, 2013 Share Napisano Październik 8, 2013 brak wcięć przy dialogach drażni oczy O to akurat mógłbym się kłócić, ale jakiś czas temu miałem pogawędkę z Dec'iem na ten temat i powiedzmy, że wątek się jakby wyczerpał. W następnej edycji można zauważyć, że nieco zmieniłem styl korzystając z tego co zaproponował. Powiedzmy, że brak wcięć był całkowicie świadomy i celowy z pewnego względu, na który już nie będę się rozwodził. Powiem tylko, że pewnie pojawi się w poradniku stylistycznym i mam teraz ciekawe obejście. Właściwie to dopiero trzecia edycja konkursu w której biorę udział, ale te słowa wydają mi się już swego rodzaju rutyną: gratulacje dla wszystkich! Ostrzcie pióra na przyszłość! 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajback Gray Napisano Październik 8, 2013 Share Napisano Październik 8, 2013 Mimo wszystko cieszę się że to napisałem! Może i moje opowiadanie odbiegało nieco od tematu, ale pisząc go bawiłem się jak nigdy! Z pewnością rozwinę je o jeszcze więcej niepoważnych i szalonych rzeczy i umieszczę w temacie! Gratuluję wszystkim którzy uczestniczyli w tym konkursie, a zwłaszcza Triste który napisał opowiadanie które bardzo przypadło mi do gustu, no i za pierwsze miejsce! Do następnego konkursu podejdę nieco poważniej, ale kto wie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Październik 8, 2013 Share Napisano Październik 8, 2013 (edytowany) Ok, wchodzę na forum a tu jakaś ikonka pod avatarem. Strasznie mnie to cieszy, ale z drugiej strony dziwi ten "problem problemów". Co jest nie tak z tekstami? Może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi z tym GD? Niby wrzucam tekst w formacie docx z opcją komentowania, a okazuje się że coś jest nie tak. Chyba zacznę je pakować i umieszczać w .rar :yHRvV: EDIT. Czy to ma być stary word? (doc) Edytowano Październik 8, 2013 przez Triste Cordis Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hoffman Napisano Październik 8, 2013 Share Napisano Październik 8, 2013 (edytowany) Jak wspominałem, wyciąłem dość istotny dialog między głównymi bohaterami, a to właśnie podczas niego miały zostać nakreślone ich charaktery. Dlatego też tego elementu nieco brakuje. A dwa błędy w ostatnim akapicie wyłapałem już po tym, jak zamieściłem opowiadanie. Cóż, wypadek przy pracy. Bardzo się cieszę, że mimo tych braków Gleipnir i spółka zajęli drugie miejsce. To bardzo dobry wynik, jak na chyba najbardziej skrócone opowiadanie jakie dotychczas napisałem. Jednakże, bardziej cieszy mnie to, że w tej edycji pojawiło się więcej prac, niż w edycji Gore. To znaczy, że te wyjątkowe wersje Konkursu Literackiego zyskują na popularności. Tym samym, nie mogę się doczekać kolejnej i aż zżera mnie ciekawość jaki będzie jej motyw przewodni. Mimo wszystko cieszę się że to napisałem! Może i moje opowiadanie odbiegało nieco od tematu, ale pisząc go bawiłem się jak nigdy! I to jest właściwa postawa! Ubaw podczas tworzenia i satysfakcja z gotowego dzieła to najlepsza nagroda. Pamiętaj, przegrywasz dopiero wtedy, gdy ostatecznie się poddajesz. Pragnę pogratulować wszystkim uczestnikom i wyrazić nadzieję, że pojawicie się w następnej edycji specjalnej, z jeszcze lepszymi pracami. Kto wie, może liczba nadesłanych opowiadań znów wzrośnie? Przekonamy się we właściwym czasie. Pozdrawiam wszystkich pisarzy! Edytowano Październik 8, 2013 przez Hoffman 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sakitta Napisano Październik 9, 2013 Share Napisano Październik 9, 2013 pisząc go bawiłem się jak nigdy! Domyślam się . Co jak co, ale to idealnie pasowało do tagu [random]. Szczerze, gdybym miał wybrać jedno opowiadanie z tego konkursu, które jest najbardziej godne przeczytania wybrałby swoje (ach ta skromność), ale twoje byłoby zaraz na drugim miejscu. To prawda, że była edycja GORE?! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foley Napisano Październik 9, 2013 Share Napisano Październik 9, 2013 To prawda, że była edycja GORE?! Tak, była Nawet udało mi się zająć drugie miejsce Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajback Gray Napisano Październik 9, 2013 Share Napisano Październik 9, 2013 To prawda, że była edycja GORE?! Jak już wspomniał Foley taka edycja była. To w niej zająłem 3 miejsce za opowiadanie na 5000 słów. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts