Linds Napisano Październik 8, 2013 Share Napisano Październik 8, 2013 Jednorozica Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel_ Napisano Październik 8, 2013 Share Napisano Październik 8, 2013 Czyta się bardzo dłuugo. Ale to bardzo fajnie że ktoś poświęca swój czas na przygotowanie tak wspaniałego magazynu, dzięki temu miałem co robić na lekcji polskiego Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Październik 8, 2013 Share Napisano Październik 8, 2013 "Pegazica" nie istnieje. W języku polskim nie ma żeńskich form od słów Pegaz i Jednorożec. Musicie się z tym pogodzić. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPIDIvonMARDER Napisano Październik 8, 2013 Share Napisano Październik 8, 2013 Słowa "kucykowy", "poniacz", "brony" też nie istnieją, ale bez nich ciężko poruszać się w tym fandomie. Ograniczany język to martwy język. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobule Napisano Październik 8, 2013 Autor Share Napisano Październik 8, 2013 za "poniacza" to się powinno wbijać na pal bo to ani po angielsku, ani po polsku, co innego "brony". "kucykowy" to natomiast przymiotnik od słowa "kucyk", który de facto brzmi całkiem dobrze, więc czemu by go nie stosować? szczególnie, że i tak brzmi lepiej niż "broniesowe" etc. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPIDIvonMARDER Napisano Październik 8, 2013 Share Napisano Październik 8, 2013 Oj już dobra, bobul. Niech Ci będzie... Mój Kucyk Pony. Nie będę dłużej się bronił. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Linds Napisano Październik 8, 2013 Share Napisano Październik 8, 2013 za "poniacza" to się powinno wbijać na pal Słowa "kucykowy", "poniacz", "brony" też nie istnieją, ale bez nich ciężko poruszać się w tym fandomie. Ograniczany język to martwy język. Bobule miałbyś u mnie piwo, gdyby mnie było na nie stać. Spidi - bez słowa "poniacz", "Poniak" itd. idzie spokojnie sobie poradzić w fandomie. To słowo używają głównie karaszańcy, albo ci Bronies, co do nas nadciągnęli z mangowców, ewentualnie najgorsze przypadki gimbazy. Co innego z "Bronym" i "kucykowym". Faktycznie nie istnieją i faktycznie bez nich nie dałoby się poradzić z wieloma rzeczami (chociażby ustalenie tego, kim jesteśmy?), no i brzmią dużo lepiej od przesłodzonego "poniacza". Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WładcaCiemnościIWszelkiegoZła Napisano Październik 13, 2013 Share Napisano Październik 13, 2013 Przeczytałem i powiem, że mi się ten numer spodobał. Cieszy mnie to i przeraża zarazem Co do przymiotnika od słowa "kucyk" - spotkałem się ze słowem "kuczy" zamiast "kucykowy". Word obydwa słowa podkreślił mi jako błędne, więc... Orientuje się ktoś, jak to jest z tym nieszczęsnym problemem kucyka? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobule Napisano Październik 13, 2013 Autor Share Napisano Październik 13, 2013 "kuczy" brzmi ewidentnie źle i raczej radziłbym stosowanie "kucykowego" jak już. Dolar, co o tym sądzisz? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Październik 14, 2013 Share Napisano Październik 14, 2013 Osobiście nie przepadam za formą "kuczy" i stosuję "kucykowy", albo staram się kreatywnie omijać sytuację, gdzie występuje konieczność użycia takiego określenia. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandzia Napisano Październik 14, 2013 Share Napisano Październik 14, 2013 Może się mylę, ale czy nie jest czasem tak? Kuc - kuczy Kucyk - kucykowy Czy ktoś ma jakiś kontakt z prof. Miodkiem? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Październik 14, 2013 Share Napisano Październik 14, 2013 Już lepiej spytajmy prof. Bralczyka Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPIDIvonMARDER Napisano Październik 14, 2013 Share Napisano Październik 14, 2013 Może się mylę, ale czy nie jest czasem tak? Kuc - kuczy Kucyk - kucykowy Czy ktoś ma jakiś kontakt z prof. Miodkiem? Wg mojego słownika ortograficznego PWN takie słowa nie istnieją. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Październik 15, 2013 Share Napisano Październik 15, 2013 Sprawdzając gogle pod kątem słowa kucykowy, znalazłem coś, czego nie oczekiwałem: Ruch Narodowo-Kucykowy Also, jak coś czegoś nie ma, mamy moc, by coś takiego stworzyć, byleby z głową xd 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobule Napisano Październik 15, 2013 Autor Share Napisano Październik 15, 2013 Ruch Narodowo-Kucykowy rozumiem Avan byłby zainteresowany? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się